شناسه خبر : 35015
یکشنبه 17 خرداد 1394 , 14:11
اشتراک گذاری در :
عکس روز

بفرمایید یک قاچ هندوانه!

در این گرمای تابستانی شاید یکی از دلچسب ترین حرف هایی که هرکس دلش می خواهد بشنود، تعارف به خوردن یک قاچ هندوانه خنک است.

سعیده نام آور ( کارشناس علوم تغذیه و رژیم درمانی) - در این گرمای تابستانی شاید یکی از دلچسب ترین حرف هایی که هرکس دلش می خواهد بشنود، تعارف به خوردن یک قاچ هندوانه خنک است. هندوانه به عنوان میوه ای پر آب و پرفیبر شناخته می شود که مخصوصا" در فصل گرما می تواند به تامین آب بدن کمک کند.

اطلاعات درباره هندوانه نشان می دهد که بیش از 90% این میوه را آب تشکیل داده است. همین موضوع یکی از خواص هندوانه را بارز و مشخص می کند.

زادگاه اصلی هندوانه، هندوستان است به همین خاطر، وجه تسمیه ی آن (هندوانه) به معنای میوه هند معروف شده است. هندوانه در بیشتر مناطق دنیا کاشته می شود و در اغلب نواحی کشورما به وفور در نژادهای مرغوب و متنوعی کشت و پرورش داده می شود.

هرچند برای خوردن هندوانه نیازی به تشویق نیست، اما بد نیست که خواص آن را بیشتر بدانیم.

- هندوانه حاوی رنگدانه قرمزی بنام لیکوپن است. یعنی رنگدانه قرمز که خاصیت آنتی اکسیدانی نیز دارد. این آنتی‌ اکسیدان‌ در بدن حرکت کرده و رادیکال‌های آزاد را خنثی می‌کنند. رادیکال‌های آزاد موادی در بدن هستند که می‌توانند کلسترول را اکسید کرده و باعث شود که به دیواره رگ‌‌های خونی چسبیده و موجب ضخیم‌تر شدن آن شود و این عمل می‌تواند منجر به سکته قلبی شود.

جالب است بدانید که رنگدانه لیکوپن که رنگ قرمز زیبایی را به هندوانه می‌دهد، به ویژه در جلوگیری از سرطان ها در مردان مانند خطر سرطان پروستات هم موثر می‌ باشد. رنگ قرمز هندوانه به دلیل داشتن پیش ساز ویتامین آ یعنی کاروتن نیز هست.

- هندوانه دارای میزان زیادی سدیم و پتاسیم نیز هست که ما معمولا " در هنگام عرق کردن آن را دفع می ‌کنیم. بنابراین یکی از فواید مصرف هندوانه بعد از ورزش یا بودن در هوای گرم که در آن بدن عرق کرده است، بازگشت الکترولیت ها به بدن است و همین موضوع حال عمومی فرد را بعد از گرما بهتر می کند. چراکه وقتی ما در عرق کردن، مواد معدنی را از دست می دهیم، فشار اسمزی بدن به هم می خورد. بنابراین با ورود آب و الکترولیت به بدن، یقینا" حال بهتری خواهیم داشت.

- خوردن هندوانه به رفع کم آبی در بدن هم بسیار کمک می کند. چراکه میزان آب زیادی را به بدن وارد می کند.

- هندوانه با داشتن انتی اکسیدان های فراوانی همچون ویتامین " آ "  و "ث" به جلوگیری از بیماری های قلبی و سرطان و حتی بیماری های تنفسی مثل آسم کمک می کند.

- هندوانه مثل هر گروه دیگری از میوه ها دارای چربی نیست اما دارای قند بوده و قند را به سرعت بالا می برد. بنابراین در افراد دیابتی باید با ملاحظه و دقت مصرف شود. یعنی زیاد مصرف نشود و درصورت خشک شدن دهان و افزایش سریع قندخون، باید حذف شود.

- هندوانه از نظر طب سنتی سرد و تر است. گرما را برطرف می کند و بهترین میوه تابستان است

-  هندوانه مدر است و به پائین آوردن فشار خون کمک می کند. همچنین به دلیل داشتن اب زیاد و پتاسیم این عمل را انجام میدهد.

- هندوانه معده را تقویت می کند. پوست سفید داخل هندوانه برای زخم گلو و دهان بسیار موثر است.مغز تخمه هندوانه هم کرم های معده و روده را از بین می برد

- هندوانه به دلیل داشتن آب فراوان به دفع سنگ کلیه نیز کمک می کند. همچنین در طب سنتی این خاصیت از قسمت های سفید هندوانه بیان شده است.

- هندوانه به دلیل داشتن ویتامین های ب از نوع 1 و 2 و 3 ، می تواند بهبود اشتها  و تقویت اعصاب نیز موثر باشد.

-  هندوانه ضد استفراغ و تهوع نیز هست. مخصوصاً برای افرادی که در تابستان دچار گرمازدگی می شوند، نوشیدن آب هندوانه با کمی گلاب می تواند مفید باشد.

- هنداونه به خاطر داشتن ویتامینC و ویتامینA و بتا- کاروتن و  لیکوپین ، صدماتی را که در اثر استرس، استعمال دخانیات، سموم محیطی و داروها وارد می شود کاهش می دهد. علاوه بر این ابتلاء به خیلی از امراض دنیای متمدن مثل سفت و سخت شدن دیواره سرخرگ، سرطان (خصوصا سرطان پروستات) و امراض دوران پیری مثل آلزایمر و پارکینسون را کاهش می دهد. علت این امراض رادیکالهای آزاد هستند. ویتامین های هندوانه خطر حمله آنها را به بدن تضعیف می کنند.

 دانشمندان دانشگاه بوستون کشف کردند که لیکوپن موجود در هندوانه، پوست را در مقابل اشعه ماوراء بنفش حفظ می کند.

- برای افرادی که یبوست دارند، خوردن آب هندوانه به این ترتیب  و آب ولرم بلافاصله بعد از آب هندوانه در حالت ناشتا بسیار مفید است چون درمان یبوست با مصرف فیبرومایعات با هم، امکان پذیر است که هر دو در هندوانه موجود است.

-  خوردن هندوانه به دلیل داشتن طبع سرد برای افراد با طبع سرد به میزان زیاد توصیه نمی شود. و به دلیل بردن بدن به حالت کرختی در افراد با طبع سرد، به کاهش نیروی جنسی هم کمک می کند.

- هندوانه صفرابر است و از ایجاد رسوبات صفراوی در کیسه صفرا و بیماری‌های کبدی جلوگیری می‌کند و می‌تواند به تعدیل چربی خون کمک کند.

- افراد دچار اضافه وزن، زیاد هندوانه نخورند چون وزنشان بیشتر خواهد شد!

- منیزیم و ویتامین B موجود در هندوانه در تسکین و آرامش اعصاب بسیار مفید بوده و به رفع کم‌خوابی کمک شایانی می‌کند.

وقتی گرمای تابستان ما را به تشنگی می‌‌اندازد، خوردن هندوانه یک راه بسیار سالم و مطمئن برای جایگزین شدن نوشابه‌های انرژی‌ زاست. ازآنجا که مقدار آب زیادی دارد، آب موردنیاز بدن ما را تامین می‌کند و هیچ چیز در یک روز گرم تابستانی بهتر از خوردن یک تکه هندوانه دلچسب و آب‌دار نیست!

امید است جانبازان گرامی که از بیماری ها و عوارضی مانند سنگ کلیه ، بیماری هاقلبی و ... رنج می برند، با انتخاب این میوه سلامتی خود را بیشتر به دست بیاورند.

کد خبرنگار: 20
اینستاگرام
بسیارمفید و سازنده بود. لااقل متوجه مضرات کم و محاسن بسیاراین میوه آبداروخوشمزه شدیم.
دوستا عزیزنخاعیم لطفا به این توصیه تابستانی سرکارخانم نام آوردقت بیشتری کنند تا دچار بعضی از بیماریهاکه متاسفانه بین ما نخاعی ها بیشترشایع است نشوند.
ممنون و سپاسگزاریم از خانم دکترمهربان که اینقدرمتواضعانه درمورد سلامتی جانبازان نگرانند و وقت میگذارند وگه گاهی بااین مقالات زیبا هم مارابه فیض میرسانند و هم فاش نیوز عزیزرا از یکنواختی کسل کننده رهامیکنند و هم به ماجانبازان انرژی وانگیزه بیشتری برای جلوگیری از بعضی بیماریها اونهم با خوردن خیلی چیزهاازجمله میوه ...میدهند.
ممنون
...

هندوانه به این گرانی .

هندوانه در ایران :

از دلار هم گرانتر است ؟!

کیلویی 2500 تومان : یک هندوانه 20 هزار تومان ؟!

واویلا ؟!

یک هندوانه 20 هزار تومان :

نصف آن پوست ؟!

می شود :

یک هندوانه 40 هزار تومان ؟!

از مرغ و ماهی هم گرانتر ؟!

هندوانه هم از سبد غذایی خانوار رزمندگان جانبازان دفاع مقدس حذف شد ؟!

بالاخص جانبازان 5 % جبهه و جنگ ؛ که حقوق و معیشت ندارند ؟!

و فقیرترین در عالم هستند ؟!

خدا خودش ناظر است :

ظلم به رزمندگان جانبازان دفاع مقدس را ؟!

ای ظالمان .

نانتان پر چربتر ؟!

آمین ؟!
...

یک سفره افطار چقدر تمام می‌شود؟

در شرایطی حدود دو هفته به آغاز ماه رمضان باقی مانده است که بررسی‌ها نشان می‌دهد که هزینه سبد غذایی خانوار در این ماه مبارک نسبت به سال گذشته با افزایش محسوسی مواجه بوده است.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از افکارنیوز، سفره افطاری سنتی به طور معمول از آش، لبنیات، حلیم، انواع شیرینی‌ها، خرما، نان، سبزی و میوه تشکیل می‌شود.


نان بیش از ۳۰ درصد گران شد

نان را می‌توان مهم‌ترین قلم مصرفی سفره افطار خانوارها دانست. در حالی که قیمت عدد نان سنگک در همین ایام در سال گذشته ۶۰۰ تومان، نان بربری ۵۰۰ تومان، نان لواش ۱۲۰ تومان و نان تافتون ۳۰۰ تومان بود، اما هم‌اکنون قیمت نان سنگک ۸۰۰ تومان، قیمت نان بربری ۶۵۰ تومان، قیمت نان لواش ۲۱۰ تومان و قیمت نان تافتون ۴۰۰ تومان است.

افزایش ۸.۱ درصدی قیمت چای

برای بررسی تغییرات قیمت چای نسبت به سال گذشته، به سراغ گزارش‌های رسمی دولت می‌رویم. براساس گزارش خرده‌فروشی بانک مرکزی، قیمت هر بسته ۵۰۰ گرمی چای خارجی در حالی هم‌اکنون در بازار به طور متوسط حدود ۱۶ هزار و ۳۶۵ تومان است که این رقم نسبت به سال گذشته با افزایش حدود ۸.۱ درصدی مواجه شده است. در سال گذشته قیمت هر بسته ۵۰۰ گرمی چای خارجی در بازار حدود ۱۵ هزار و ۱۳۷ تومان بود.

گرانی ۱۳ درصدی پنیر پاستوریزه

هر چند پنیر غیرپاستوریزه به طور متوسط قیمتی در حدود ۱۹ هزار و ۱۲۰ تومان در هر کیلو براساس گزارش بانک مرکزی دارد، اما هم‌اکنون پنیرهای بسته‌بندی حدود ۴۵۰ گرمی با قیمت ۴۷۴۵ تومان فروخته می‌شود.
...

...

تصحیح کنما لغات بداهه نویسیا .

1- فقیر و بی سفره ایدی .

2- کاری بوکودید جانانه .

3- تقدیم امت بوکودید .

4- روزه بیگیرید .

5- شهیدانا یاد بوکونید .

دعا فراموشه نبه .

...
نظری بگذارید
نام خود را وارد نمایید
متن نظر را وارد نمایید
مقدار صحیح است
مقدار صحیح وارد کنید
بدون ویرایش از شما
آخرین اخبار
تبلیغ کانال فاش در ایتابنر بیمه دیفتح‌الفتوحصندوق همیاریخبرنگار افتخاری فاش نیوز شویدمشاوره و مشاوره تغذیه ویژه ایثارگرانسایت جمعیت جانبازان انقلاب اسلامیانتشارات حدیث قلماساسنامه انجمن جانبازان نخاعیlogo-samandehi