شناسه خبر : 47483
چهارشنبه 23 تير 1395 , 16:18
اشتراک گذاری در :
عکس روز

گیلاس را برای شادی و زیبایی و سلامتی بخورید

گیلاس... میوه ای دوست داشتنی و هوس انگیز که با فرا رسیدن فصل تابستان مهمان خانه ها می شود.

سعیده نام آور (کارشناس تغذیه و رژیم درمانی)- گیلاس... میوه ای دوست داشتنی و هوس انگیز که با فرا رسیدن فصل تابستان مهمان خانه ها می شود. نام علمی این میوه کوچک و گوشتی، " Cerasus avium " است که گیاهی ست که با ارتفاع کوتاه ، شاخه‌های صاف بدون خار و قرمز رنگ مایل به قهوه‌ای، برگ‌های سبز تقریباً درشت لبه‌دار و دارای میوه گوشت‌دار با گونه‌های متعدد وجود دارد که تقریباً در تمام کشو‌رهاى جهان آن را مى‌شناسند و احتمالاً بومی منطقه‌ای بین دریای سیاه و دریای خزر است و در زمان‌های قدیم به اروپا برده شده است. ایران با تولید ۲۲۵ هزار تن (۱۲درصد تولیددنیا) سومین تولید کننده گیلاس در جهان می‌باشد (بعد از ترکیه و آمریکا)

گیلاس هم همان طور که مشخص است جزء دسته بندی گروه میوه ها بوده و به عنوان منبع غنی فیبر غذایی، ویتامین و آب بسیار مفید است.

ارزش تغذیه‏ ای یا میزان مواد مغذی موجود در 100 گرم گیلاس:

هر 100 گرم گیلاس (حدود 14عدد گیلاس متوسط) دارای این ترکیبات است:

انرژی                                      72/06کیلو کالری

رطوبت                                     80/74گرم

کربوهیدرات                             16/60گرم

پروتئین                                    1/21 گرم

چربی                                      0/69 گرم

فیبر                                      1/87   گرم

کلسیم                                 14/71 میلی ‏گرم

فسفر                                  19/12میلی ‏گرم

آهن                                     0/38 میلی ‏گرم

پتاسیم                                223/5 میلی ‏گرم

فلوئور                                   25میکروگرم

منیزیوم                                11/76میلی ‏گرم

                           21/47  ویتامین آ RE

ویتامین ث                           7/06میلی ‏گرم

اسید فولیک                          4/12 میکروگرم

... با نگاهی به خواص گیلاس و مواد مغذی موجود در آن میتوان به نتایج ساده ای رسید که مصرف این میوه چه فوایدی میتواند برای هر فرد داشته باشد.

1. با توجه به اینکه گیلاس دارای آهن و اسید فولیک است، در رفع کم خونی موثر بوده و برای خونسازی مفید می باشد.

2. داشتن همین مواد مغذی به افزایش اشتها و رشد قدی کودکان نیز میتواند کمک کند.

3. گیلاس دارای ویتامین " آ " و " ث " بوده که آنتی اکسیدان های بسیار قوی ای هستند و هم غیر از این دو ویتامین منبع غنی آنتی اکسیدان های دیگر است. یعنی خوردن گیلاس هم جلوی سکته را می گیرد و هم سرطان.

4. ویتامین " آ " بینایی را بهبود می بخشد و ویتامین "ث"، سیستم ایمنی را بالا می برد. خوردن گیلاس به جلوگیری از مسمومیت های فصل گرم نیز کمک می کند.

5. گیلاس به دلیل داشتن آب و فیبر فراوان، یک ملین بسیار خوب بوده و برای افراد دچار یبوست و هموروئید توصیه می شود.

6. اینکه می گویند خوردن گیلاس آرامش بخش و شادی بخش است، بیراه نیست. چون گیلاس هم پتاسیم و بازکننده عروق را دارد و هم منیزیوم که ماده معدنی آرامش بخش در بدن است. حتی خوردن گیلاس برای بعضی از افرادی که مشکل کم خوابی دارند، و به بهبود خواب فرد کمک می کند.

7. دم کرده دم گیلاس از قدیم و در طب سنتی برای دفع سنگ‏ های مثانه و تمیز کردن مجاری ادرار استفاده می شده است.

8. از گیلاس له شده به عنوان یک ماسک پوست برای زیبایی و طراوت و چروک نشدن پوست میتوان استفاده کرد. چون گیلاس ویتامین های موثر در سلامت پوست را دارد.

9. گیلاس به عنوان یک میوه که دارای قند است، اگر به اندازه استفاده شود هیچ مانعی برای افراد دچار دیابت نداشته و قند این افراد را به سرعت بالا نمی برد. چون اساسا" گیلاس دارادی قند فروکتوز بوده که ترکیبی ست از دو قند ساده و تجزیه قند فروکتوز کمی طول می کشد. بنابراین قند افراد دیابتی را بالا نمی برد. البته در صورت کم و درست مصرف کردن.

10. فراموش نکنیم که هر 8 تا 10 عدد گیلاس، یک واحد میوه است و هر فردی میانگین و روزانه به 2 تا 4 واحد میوه نیاز دارد. پس اگر در خورن گیلاس زیاده روی شود، هم قند افزایش می یابد و هم وزن!

11. گیلاس به عنوان واحد میوه دارای چربی نبوده و فیبر آن برای کاهش چربی و فشار خوب نیز هست.

12. گیلاس دارای مواد ضدالتهاب هم بوده و در بهبود دردهای التهابی و آرتروز، نقرس و روماتیسم نیز موثر است. حتی در طب سنتی از دمکرده دم گیلاس برای کاهش التهاب در بیماری هاس تنفسی استفاده می شود. 

13. طبع گیلاس سرد است و از طرفی به دلیل داشتن فیبر غذایی، نفخ آور نیز هسن. پس سعی کنید حجم زیادی از این میوه را یک جا نوش جان نکنید.

14. خوردن گیلاس قبل از غذا حداقل یک ساعت میتواند به سیری کمک کند. اما در کل بعد از غذا توصیه نمی شود، چون با هضم غذاهای ترکیبی منافات دارد.

15. در بررسی ها مشاهده شده که عصاره گیلاس سیاه تا 89 درصد فعالیت آنزیم های عامل تشکیل پلاک دندان را متوقف می کند. برای همین از گیلاس به عنوان ضد پوسیدگی دندان نیز یاد می شود.

16. گیلاس‏ را بهتر ا‏ست  تازه مصرف کرد. البته بسیاری از مردم با گیلاس، مربا و یا ژله درست می‏ کنند زیرا نمی ‏توان آن را به صورت تازه ذخیره و نگه ‏داری کرد، ولی می ‏توان آن ها را فریز کرد و در فصل زمستان به شکل گیلاس یخی خورد.

امید است که با خوردن این نعمت خوشمزه و مفید در این فصل، همه یک پله به سلامتی نزدیک تر شوند.

 

کد خبرنگار: 20
اینستاگرام

...

بعد از آن جنسینگ بخورند .

رفع سردی آن کند .

...

دکتر سلام
یه باره نخوریم یعنی چی ؟ مگه میشه ؟ مگه می ذارن ؟ مگه می مونه ؟
خداییش تعجب نکنیا ؟
اصلا من تنها خوری بلد نیستم که برم مثلا یه کیلو گیلاس بخرم و بشینم یه گوشه سیر دلم بخورم و بگم سردیمم شد که شد ؟
تو عمرم یه بار تنها خوری نکردم که جان باز بینوا شدم ؟
منو ببین که حتی دنیای قشنگ مجازیمم با بقیه تقسیم کردم و آخرش یه ذره اش برای خودم نموند . خب غمی نیست . یه جایی همه خوشیامو درسته از تو حلقوم بی حساب خورا درمیارن و تحویلم می دن .
اما گیلاسا نوش جان نوه ها . خداییش یه چیزین که نگو . دنیا که چیز بخورن باید بیایید ببینید با من چه حالی می کنن و به من چه حالی میدن . یه طرف گیلاسا رو می خورن انتظار دارن بقیشو من بخورم . قبول نکنم به زور میزارن دهنم . آه صداشون داره میاد که دارن میان پیشم . باید خداحافظی کنم والا سر گوشیمم می خورن . یا علی
دستت درد نکنه مطالب خوبی بود . مخصوصا درباره خاصیت ضد پلاک بودنش . از این ببعد مختص برای نوه ها گیلاس می خرم . کم کم بهشون می دم که دلشون درد نگیره .
اومدن اومدن . خدا نگه دار .
سلام و عرض ادب فراوان
مطلب زیبا، بجا و خوشمزه ای بود!!!
هم خیلی چیزا دستگیرمون شد و هم ترغیب شدیم که بخریم و بخوریم. البته به توصیه خانم دکتر( به اندازه)
دستتون درد نکنه خانم نام آورعزیز.
با سلام به گمنامان شهید
نمونه ای از قشر بزرگ و معززی که در این کشور تمامی زیبایی زندگی مان را مدیون ایشان هستیم.
ارادتمندیم

...

چه میوه هایی تازه و خوشمزه

در مغازه ها است .

عمزاً بتوانید یک کیلو بخرید ؟!

چند توصیه تغذیه ای حسرت بدلی برای بچه های جبهه و جنگ دارم ؟!

که خودم همیشه کارم است .

هفته ای 2 بار به مغازه میوه فروشی بروید .

و از دیدن و عطر و بوی میوه ها لذت ببرید .

و بعد 2 کیلو گوجه فرنگی بخرید .

و صبحانه نصف نان و یک عدد گوجه بخورید .

و ناهار و شام تکرار کنید .

و بین صبحانه و ناهار

و عصرانه

و نیمه شب

برای سلامت و تغذیه باید میوه بخورید .

حالا میوه که ندارید .

زیرا رزمندگان جانبازان مثلاً 5 % پولشان کجا بود که میوه به این گرانی را بخرند ؟!

چاره کار اینست که :

در هر میان وعده وعده یک عدد گوجه فرنگی را به نیت میوه های خوشمزه

آن مغازه میوه فروشی بخورید و لذتش را ببرید .

بخورید و بیاشامید .

و حسرت گوشت و میوه را نخورید .

سلامت باشید .

...

...

توصیه می شود از رستوران ها و غذاخوری های بین راهی ...


...

پس رستورانش کو ؟!

...

نظری بگذارید
نام خود را وارد نمایید
متن نظر را وارد نمایید
مقدار صحیح است
مقدار صحیح وارد کنید
بدون ویرایش از شما
آخرین اخبار
تبلیغ کانال فاش در ایتابنر بیمه دیفتح‌الفتوحصندوق همیاریخبرنگار افتخاری فاش نیوز شویدمشاوره و مشاوره تغذیه ویژه ایثارگرانسایت جمعیت جانبازان انقلاب اسلامیانتشارات حدیث قلماساسنامه انجمن جانبازان نخاعیlogo-samandehi