27 مرداد 1396/ 25 ذو القعدة 1438
شناسه خبر : 51165
1395,سه شنبه 07 دي12:19
اشتراک گذاری در:
عکس روز

به به، به!!!


به، قوه بینایی را زیاد می کند و محبت در قلب ایجاد می نماید و ذهن را روشنی می بخشد و آدم ترسو را شجاع می کند

به به، به!!!

سعیده نام آور (کارشناس تغذیه و رژیم درمانی)- میوه به، میوه ای که با رسیدن فصل سرما در میزند و به سفره های خانه ما وارد می شود.

میوه خوشمزه و بسیار مفیدی که خداوند همچون دیگر نعمت هایش، به حکمتی آن را در زمستان به ما عطا می کند تا ما از خواص بسیار زیاد آن بهره مند شویم.

از همان زمانی که شکوفه های زیبای به را بر سر شاخه درختان می بینیم، به یاد گاز زدن این میوه با بافت سفت می افتیم و دلمان از یاد عطر خوب به آب می شود. به یک میوه پرخاصیت بوده و از درختی با ارتفاع حداکثر 5 متر حاصل می شود. درخت به شبیه درخت سیب بوده و در فصل پاییز میوه می دهد.

 میوه به را خیلی از افراد، به خاطر سفت بودنش به صورت خام نمی خورند و بیشتر به صورت مربا، کمپوت، خورشت و ترشی استفاده می کنند و گاها" به صورت دمنوش یا همراه چای دم می شود اما خوب است که مخاطبان عزیز به یک نکته مهم توجه کنند که با پختن، مقدار بسیار زیادی از فیبرهای به از بین می رود و برای همین است که نرم تر می شود.

  میوهٔ بـِه یا بهی (نام علمی Cydonia oblon ) دارای گوشت خشک و کرکی است که طعمی ترش و تقریباً گس دارد. برای همان بافت خاصش هم هست که برخی آن را دوست ندارند اما... نمی دانند که چه خواصی را از دست می دهند!

 
با هم به خواص و مواد مغذی مفید به نگاهی می کنیم تا امسال با نگاهی دیگر به این میوه و نعمت خدادای، آن را تهیه و نوش جان کنیم:

احادیث درباره خوردن به:


1- . کسی که سه روز ناشتا به بخورد، ذهن او صاف وحلم و علم او بسیار می شود و از مکر شیطان و شیطانیان محفوظ می ماند. پیامبر (ص)

2- . به، قوه بینایی را زیاد می کند و محبت در قلب ایجاد می نماید و اگر زن آبستن به بخورد فرزندانش نیکو (زیباو شجاع) متولد می شوند . پیامبر (ص)

 3- . به دل را شاد و با نشاط ، شخص بخیل را سخاوتمند و آدم ترسو را دلیر می کند. امام صادق (ع) 

4- . خوردن به، برای ضعف قلب بسیار مفید است و معده را پاک می کند و ذهن را روشنی می بخشد و آدم ترسو را شجاع می کند .امام علی (ع)

  5- . کسی که در حال گرسنگی (ناشتا)به بخورد، آب (نطفهء) او پاک و فرزند او نیکو می شود و غم واندوه را از بین می برد. امام صادق (ع)

درباره به بیشتر بدانیم:
           

- به را در رامسر و شهسوار، سنگه می نامند. به دلیل مواد آرامش بخشی که دارد، میتوان میوه آرام بخش نیز نامید.

- به دارای ویتامین های A،B و C و همچنین املاحی مانند پتاسیم، روی، فسفر، کلسیم، آهن، منیزیم و سلنیوم است و به زبانی یک مولتی ویتامین کامل محسوب می شود. به همچنین دارای ویتامین E و آنتی اکسیدان  نیز می باشد.

- درست به دلیل داشتن تمامی ویتامین های موثر در سلامت پوست و مو یعنی ویتامین A. E.C  برای شفافیت، سفیدی، جلوگیری از پیری پوست، لکه دار شدن پوست و سلامت مو موثر است و  از به، به عنوان ماسک پوستی نیز میتوان استفاده کرد.

-  به دارای خاصیت آرامش بخشی بوده و این به دلیل هم داشتن ویتامین های B است و هم ماده معدنی منیزیوم. حتی مواد عطری منتشر شده از به در هنگام بو کردن این میوه نیز، بسیار لذت بخش و آرام بخش است و ان به دلیل انتشار مواد آرام بخش داخل این میوه است.

-  به  یکی از میوه هایی ست که خود میوه، برگ و تخم آن مفید و قابل استفاده است. تخم میوه به را به دانه گویند که اثر درمانی آن بسیار زیاد است. تخم به ، به دلیل خاصیت ژلاتینی و کشش آب به سمت خود، در هنگام قرار گرفتن در آب، آن را به داخل خود کشیده، لزج و نرم شده و با همان مواد خود برای درمان گلو درد و سینه عفونت کرده در هنگام سرماخوردگی می گردد. دانه به داخل آب برای سرفه، سینه درد و نرمی گلو موثر است.

-  فیبر موجود در به یکی از کاربردی ترین خواص این میوه است. به خاصیت ملینی داشته و در صورتی که با آب کافی خورده شود، به رفع یبوست میتواند کمک کند. اما اگر فردی کم آب باشد و به را میل کند، میتواند باعث یبوست نیز گردد. برای همین است که معمولا به عنوان قابض و ضد اسهال استفاده و شناخته می شود.

 - خوردن به ، به  دلیل داشتن فیبر و پرزهای پوستش، برای رفع بیماری های معده و در بهبود بیماری های معده مفید است.

- عطر به و منیزیوم آن و همچنین B6  در دوران بارداری برای جلوگیری از حالت تهوع مناسب است.  بو کردن به نیز برای رفع این حالت توصیه می شود.

- مواد ضدالتهاب درون به در رفع ورم و التهاب مثل گلو درد، ورم معده و روده موثر است.

-  خوردن به، عرق بدن را خوشبو می کند.

-  خوردن به،  به پایین آوردن  کلسترول و فشار خون، به خاطر دارا بودن پتاسیم و همچنین فیبر کمک می کند.

- به در بهبود، و رفع درد خونریزی‌های قاعدگی و بواسیر نیز میتواند نقش بازی کند.

- به یکی از به ترین نوشیدنی ها و دم کردنی هاست. معمولاً آنچه در متون سنتی به عنوان چای انواع میوه ها اشاره می شود همان دمنوش است و منظور از چای به در واقع همان دمنوش به است. دمنوش  به یکی از نوشیدنی های سنتی قدیمی ایرانی ها است که برای تهیه آن ابتدا باید به را خشک کرد. البته برای خشک کردن به هرگز نباید آن را تحت حرارت یا آفتاب قرار داد. روش درست این است که آن را به قطعات کوچک تقسیم کنیم یا در سایه قرار دهیم تا خشک شود. برای تهیه دمنوش به باید به اندازه نصف قاشق غذاخوری به خشک شده را در یک لیوان آب جوشیده ریخت و در آن را گذاشت تا دم بکشد. بعد از یک ربع این دمنوش آماده نوشیدن است.

- لعاب به دانه را روی زخم ها و سوختگی ها بگذارید تا باعث شفای سریع آنها شود. ضد تب است . برای التیام ترک پوست دست وبدن، نوک سینه، لب و بواسیر لعاب به دانه را روی موضع بمالید -برای درمان خشکی زبان و دهان مفید است . آفتاب زدگی را با مالیدن لعاب به دانه بر روی پوست درمان کنید .

-  جوشانده ی برگ به بهترین یکی از راه های درمان عصبانیت است. ویتامین B موجود در به  سبب آرامش اعصاب و تقویت قلب می شود. این تقویت قلب به دلیل داشتن مواد آنتی اکسیدانی نیز هست. در افراد عصبی خوردن به توصیه می شود و خوردن جوشانده یا چای آن نیز بهر فع بیخوابی و کاهش استرس کمک می کند.

-  جوشانده ی به دانه روی پوست  برای ترک لب، پوست و ناراحتی های بواسیر و بهبود شقاق  بسیار مناسب است.

- جویدن هسته ی "به" یا همان "به دانه" به میزان کم برای تقویت نیروی جنسی و رفع کندی دندان مفید است اما هرگز نباید آن را به صورت له شده یا خرد شده، جوشاند و خورد؛ زیرا با این کار، موادی به نام آمیگدالین در «دانه به» تجزیه (هیدرولیز) می شوند و اسید سیانیوریک تولید می کنند که اسیدی خطرناک است. با مکیدن یا خوردن دانه به، لعاب از روی آن جدا و دانه بدون هیچ تغییری دفع می شود؛ در این صورت خطر تولید اسید سیانیوریک وجود ندارد، اسید سیانیوریک فقط با له یا خرد شدن دانه در محیط معده تولید می شود. جویده این دانه توصیه نمی شود.

- به برای خوشبو کردن دهان و محیط نیز میتواند استفاده شود.

منابع: کتب تغذیه ای. سایت سلامت. فارس. ایسنا. تبیان و ....


کد خبرنگار : 20


خواص     میوه به     بدانیم                                
Reply
no
3
yes
1
عمه ملیحه
1395/10/07 - 17:25
سلام دکتر جان . به به ، به خودت عزیزم . دستت درد نکنه . تو مطالبت همیشه یه جیز هست که من اونو نمی دونستم .
خاک بر سرم . خانم دکتر دیدی پودر به دونه رو تو بازار می فروشن ؟ یعنی خطر داره ؟ پس چرا کسی جلوشونو نمی گیره ؟
باور نمی کنید اگه بگم . چند وقت بود که احساس می کردم دهانم خشک می شود . ترسیدم قند گرفته باشم .راستش خیلی به شیرینی علاقه دارم . با اینکه خیلی مراعات می کنم ولی یه وقتایی حساب کار از دستم می ره . مخصوصا هنگام درس خواندن . به همین دلیل امروز رفتم یه آزمایش کامل کامل انجام دادم . از دکتر خواستم تمام املاح و فاکتورهای بدنمو بنویسه .
حالا با نوشته شما بدو رفتم یه کم دونه به تو آب جوش انداختم لعابش درآمد . یه استکان خوردم . یه خوردش موند تا فردا صبح بخورم . جواب آزمایشم یکشنبه میاد دستم . به بچه هامونم گفتم این خاصیت به چیه . زود رفتم یه سرچ کردم ببینم به با چه خشکی های دهان رابطه دارد . چیزی یافت نکردم .
حالا یه سوال دارم . این اثر به در رفع خشکی دهان و زبان بر روی خشکی دهان بخاطر قنده یا کلا برای همه علتهای خشکی دهان است ؟ با تشکر

Reply
no
0
yes
0
مرتضی خاکپور
1395/10/07 - 19:07

...

به :

انواع و اقسام دارد .

باغی و

وحشی یا جنگلی .

هر دو خوشمزه و مفیدند .

ولی باید آبدار باشند تا تمام وجدت را قلقلک دهد و لذت دهد .

و عطر دار باشد .

به ؛

بدون عطر و بدون آب و پوک .

خودت می دونی ؟!

...





no
0
yes
0
1395/10/08 - 16:50
غلط نکنم شما با منی ؟ نمی دونم . حتی خاله پیرمم که تو عطاری استاده هم نمی دونست . خیلی ترسید . حاج خانمم اصلا این میوه رو به این منظور استفاده نمی کرد .
به روح شهدا قسم بخورم باورتون میشه ؟


no
0
yes
0
مرتضی خاکپور
1395/10/09 - 12:55

...

تو دیگه کی هستی .

دشمنی یا خصمی ؟!

در هر ۴ صورت .

خدا بده ؟!

...



no
0
yes
0
1395/10/11 - 08:59
باشه دلمو می سوزونی حالا ببین خدا چطور می ده . آقا جان مطلب خانم دکتر در حال ارسال به گروهاست . لطفا با مکالمه خصمانه نظر مخاطبین منو نسبت به سایت محبوبم خراب نکنید . بذار از نسل سومی با فهم و کمالاتی مثل خانم دکتر چند تا نکته و مطلب خوب یاد بگیرن ... با تشکر


no
0
yes
0
مرتضی خاکپور
1395/10/11 - 14:23

...

تو که دلت کلاً :

کلوخ انداز آتشه ؟!

سوزوندی ؛ خبر نداری ؟!

مهربانی باش .

مهربانی بینی ؟!

...



no
0
yes
0
1395/10/11 - 22:46
دمت گرم . با مروت !!!!!!!!!!!!!!!!؟؟؟؟؟؟؟؟!!!!!!!!!؟؟!!


no
0
yes
0
مرتضی خاکپور
1395/10/12 - 13:23

...

دندونت نیافته میشکنه ؟!

...


no
0
yes
0
1395/10/12 - 14:20
دیشب خواب نداشتم . مونده بودم چرا این حرفا رو به من می گید ؟ هیچ وقت من دلی نسوزوندم جز اینکه سوء تفاهم شده باشه که شده .
از این حرفا گذشته انشالله دانشجوی رشته بهداشت حاضر در محفل دوست داشتنی سایت یه مطلب درباره دندان و نحوه نگهداری آن بذاره تا بیام بهت بگم دندونای من حرف ندارن چون جنسشون صدفی است مثل چی به آرواره هام چسبیدن . فقط این روزا بخاطر زیاد چای خوردن رنگش یه کم زرد شده که دکتر گفت یه نوبت بگیرم برای جرمگیری (°_°)


Reply
no
0
yes
0
محرم
1395/10/12 - 12:17
سلام
بابا در مورد خود مطلب هم نظر بگذارید
بحث های غیر مرتبط چرا می کنید؟
بگید مطلب به دردتون خورد یا نه؟ و ...

no
0
yes
0
مرتضی خاکپور
1395/10/12 - 13:21

...

خونه : دکور می خواد .

غذا : چاشنی می خواد .

فقیر هم : زنگ تفریح می خواد .

...



no
0
yes
0
1395/10/12 - 14:13
سلام جناب محرم مگه میشه مطلبی رو خانم دکتر بنویسه بدرد نخوره . یه بار دیگه همه مطلبو بخون ببینید خداییش سراسر نکات معنوی و تغذیه ای نابه نیست ؟
حالا من یه توصیه ای دارم برای جناب خاکپور تا زنگ تفریحش^_^ کامل بشه !!!
اخوی اول سه روز به بخور که علم و حلمت زیاد بشه و دنبال وسوسه های شیطنت آمیز برای شکستن دل من نری که مثلا تفریحت بشم ! اخوی بیا با ارسال مطالب و خاطذات شاد نشاط بچه های فاش نیوز را به چشم همه نشان بدیم . در حالی که به قول شما دلمون آتیشه !

دوم اینکه یه دو کیلویی به بخور تا شجاع بشی . تا بتونی واضح بگی منظورت از دلی سوزوندم چیه ؟ نکنه تو هم خاطره ای داری از سالیانی که در غبار زمان گم شده ؟

سوم مهمتر آنکه بازم یه دو کیلو دیگه به بخور و بو کن تا به آرامش برسی . والا من می دونم غم و اندوه درصد کم چقدر زیاده در حالی که حقت بیشتر از ایناست . وقتی آرام شدی راحت تر می پذیری تو تنور آتش بشینی و چشم بدوزی به پای میز عدل الهی !
فقط شرایط مزاجی خودتو در خوردن به ها در نظر بگیر که بعد دچار مشکل نشی بندازیش گردن من ! والسلام






نظری بگذارید
chapta

بدون ویرایش از شما
بیشتر...
آخرین اخبار
بیشتر...
معرفی کتاب

نقل مطالب سایت، فقط با ذکر منبع بلامانع است.

@ 2014 تمام حقوق مادی و معنوی برای پایگاه خبری تحلیلی فرهنگ ایثار و شهادت(فاش نیوز)،محفوظ می باشد.