شناسه خبر : 57271
شنبه 09 دي 1396 , 08:44
اشتراک گذاری در :
عکس روز

انتقاد مسئولان «وضع موجود» از تجمعات اعتراض آمیز!

گذر گفتمان «ته درّه‌ای» به  مشهد رسید: انتقاد مسئولان «وضع موجود» از تجمعات مشهد

اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس‌جمهور روحانی، روز جمعه گذشته در واکنش به تجمعات عده‌ای در شهر مشهد گفته است:

«مسائل اقتصادی را بهانه کرده‌اند که به نظر می‌آید پشت این قضیه مساله دیگری باشد که حتماً باید شناسایی شود. کسانی که بانی این قضایا در کشور هستند دود آن به چشم خودشان خواهد رفت؛ آن‌ها فکر می‌کنند که با این کار به دولت آسیب می‌زنند.»

به گزارش خبرگزاری دانشجو، او می‌افزاید:

«وقتی که جریان اجتماعی راه افتاد و حرکت سیاسی در خیابان اتفاق افتاد حتما کسانی که آن را شروع کرده‌اند ادامه دهنده و کنترل کننده پایان آن نخواهند بود و دیگرانی خواهند بود که بر آن جریان سوار خواهند شد.»[3]

در همین حال، جماران گزارش داد: «محمدعلی ابطحی» فعال اصلاح‌طلب و معاون رئیس دولت اصلاحات نیز در مطلبی تلگرامی نوشته است:

«بحث اصلاح طلبی و اصولگرایی و انقلاب و ضد انقلاب نیست. از احمدی نژاد گرفته تا سایت ها و کانال های فعال و پایدارچی‌ها و مخالفان و موافقان روحانی توجه کنند تحریک کردن گسل‌های اجتماعی و دعوت به تظاهرات خیابانی بیشتر از همه به ضرر بدنه جامعه ای است که در داخل کشورند و از تبعیض و وضعیت اقتصادی و بیکاری به ستوه آمده‌اند. در آن صورت به سرعت اولویت حکومت امنیتی می شود و باز سفره مردم خالی‌تر می شود. و امکان مطالبات امروزی هم از حکومت مسدود می شود.»[4]

*اعتراض این دو نفر به تجمعات مشهد که محتوای اعتراض اقتصادی داشتند، در حالی است که مردم مشهد به وضع موجود اعتراض کرده‌اند و مسبب وضع موجود هم کسی نیست جز همکاران و همقطاران جهانگیری و حامیان اصلاح‌طلب او از قبیل ابطحی.

به سخن دیگر اینکه بانی رخدادها و تجمعات اخیر خود این آقایان هستند که طی چند سال گذشته یا از اقتصاد کشور سیاه‌نمایی کرده‌اند و یا در ترسیم وضع موجود در ذهن مردم و زمینه‌سازی اعتراض خیابانی نقش اصلی را داشته‌اند.

جدای از اینکه پاسخگوی تمام کمی‌ها و کاستی‌های وضع موجود اقتصادی در کشور دولت است اما باید این سؤال را از آقای جهانگیری پرسید که شما که گزارش محرمانه نهادهای امنیتی درباره احتمال تحرکات اقتصادی را خوانده بودید[5] و شما که از شروع کنندگان انتقاد می‌کنید پس چرا زمانی در سخنان خودتان شرایط کشور را در مقابل مردم به غلط شرایط «ته درّه» توصیف کردید؟![6]

چرا شخص شما که پدیدآورنده وضع موجود بودید اما به ناگاه ژست منتقد گرفتید و به جای اینکه مسئولانه پاسخگو باشید اما مدعی شدید و گفتید: بازنشستگان از حقوقشان راضی نیستند؟!

چرا نفهمیدید که وقتی محمدباقر نوبخت، سخنگوی دولت از این می‌گوید که هر خانواده ایرانی 3 بیکار دارد؛ این حرف به معنی بیکاری بیش از 70 میلیون نفر در ایران است و اثر ذهنی آن در میان افکار عمومی فاجعه‌بار خواهد بود؟!

چرا با اکبر ترکان برخورد نکردید که همین چند روز قبل اوضاع صندوق‌های بازنشستگی کشور را در حد ورشکستگی جلوه داد؟!

در سمت ابطحی نیز هرگز اوضاع بهتر نیست...

آقای ابطحی در حالی از تحریک گسل‌های اجتماعی و تشویق به تجمعات خیابانی انتقاد کرده که دوستان ایشان در زمینه سیاه‌نمایی و دعوت مردم به خیابان‌ها شاگرد اول هستند (و بسا که یادداشت ابطحی نیز یک عملیات فریب برای استتار دوستانش بیشتر نباشد!)

چه اینکه این سعید حجاریان بود که در اقدامی ظاهراً بی‌ربط اما باطنا با روح ناراضی‌سازی مردم؛ از روشنفکران خواست مردم را با ابعاد تحریم آشنا کنند و هم‌او بود که بعد از تجمعات مربوط به درگذشت یک خواننده جوان از این گفت که «مثل ماجرای به خیابان آمدن برای پاشایی؛ فشار اجتماعی ایجاد کنید»[7]

تحریم‌ها استخوان مردم را خرد کرده است، اقتصاد ایران بحران زده است، خزانه خالیست، وقت رخ‌نمایی بدنه اجتماعی اصلاح‌طلبان است، اقتصاد ایران فلج شده، اقتصاد ایران در باتلاق است و... نیز تنها بخشی از اظهاراتی بوده است که دوستان اصلاح‌طلب آقای ابطحی طی 6 سال گذشته در گوش مردم زمزمه کردند. جالب آنکه حتی ابطحی در یادداشت تلگرامی خود نیز کم نگذاشته و از به ستوه آمدن مردم! گفته است.

جالب آنکه مثلا چند روز قبل نیز یکی از رسانه‌های اصلاح‌طلب تیتر و عکس اول خود را به یک متن عجیب اختصاص داد و تلویحا از گرسنگی مردم در شب یلدا نوشت!

و در تمام این موارد نیز هنگامی که هشدار داده می‌شد این سیاه‌نمایی‌ها غیر از تقلّا برای به خیابان کشاندن مردم هیچ چیز دیگری نیست؛ آقایان قبول نمی‌کردند و طی 6 سال گذشته فقط بر طبل سیاه‌نمایی از اقتصادی کوبیدند که اگرچه دچار مشکلاتی هست اما بحران خاصی هم ندارد و در جایگاه هجدهمین اقتصاد بزرگ جهان نیز قرار دارد.

گفتنیست مسئله «عبور از روحانی» و «مسئولیت دولت در قبال وضع موجود» پیش از این مورد اشاره کسانی از اصلاح‌طلبان نیز قرار گرفته است.

سعید لیلاز، سال گذشته و قبل از انتخابات 96 در بخشی از مصاحبه خود با نشریه تجارت فردا گفته بود:

«من این گزاره را قبول می‌کنم که ممکن است مردم به دلیل وخامت اوضاع و مطالبات اقتصادی که دارند، از دولت آقای روحانی عبور کنند، اما اولا این به دلیل شدت وخامت اوضاع است، ثانیاً آقای روحانی تقصیری در بروز این وخامت ندارد»![8]

ابراهیم اصغرزاده، دیگر فعال اصلاح‌طلب نیز زمانی در پیشاانتخابات گفته بود: روحانی باید از وضع موجودی که خودش فراهم آورده دفاع کند.

او تصریح کرده بود: روحانی خودش، دولتش و وزرایش بخشی از وضع موجودند.[9]

اصلاح‌طلبان اما با تمام این حرف‌ها اعلام کردند که ما تضمین روحانی هستیم[10] و حتی مدتی بعدتر از این گفتند که باید دست روحانی و ظریف را بوسید!

اما همین افراد امروز علم «عبور از روحانی» را بلند کرده‌اند، می‌گویند هیچ توافق و ائتلافی میان ما و او نبوده است و جالب آنکه اگرچه خود بانیان اصلی به خیابان کشاندن مردم به بهانه اقتصاد بوده‌اند اما در ظاهر ژست انتقاد از این تجمعات را نیز گرفته‌اند...

اینستاگرام
نظری بگذارید
نام خود را وارد نمایید
متن نظر را وارد نمایید
مقدار صحیح است
مقدار صحیح وارد کنید
بدون ویرایش از شما
آخرین اخبار
تبلیغ کانال فاش در ایتابنر بیمه دیفتح‌الفتوحصندوق همیاریخبرنگار افتخاری فاش نیوز شویدمشاوره و مشاوره تغذیه ویژه ایثارگرانسایت جمعیت جانبازان انقلاب اسلامیانتشارات حدیث قلماساسنامه انجمن جانبازان نخاعیlogo-samandehi