شناسه خبر : 61668
شنبه 28 مهر 1397 , 10:10
اشتراک گذاری در :
عکس روز

سلامت تغذیه و بهداشت زائران اربعین

از آنجا که شرایط کشور عراق از بابت بهداشت، خیلی مساعد نمی باشد، از این باب بر آن شدیم که توصیه های پزشکی و تغذیه ای و روانشناسی را جهت تسهیل این سفر عظیم و معنوی تقدیم مخاطبان گرانقدر بکنیم.

سعیده نام آور ( کارشناس علوم تغذیه و ارشد مشاوره)- با فرا رسیدن ایام اربعین حسینی و چهلم سیدالشهداء، تعداد زیادی از عاشقان و زائران سفر به سوی سرزمین عشق... کربلای معلی را آغاز خواهند نمود.

از آنجا که شرایط کشور عراق از بابت جنگ زدگی و وجود یکسری نواقص مثل بحث آب شرب لوله کشی یا شرایط بهداشت، خیلی مناسب و مساعد نمی باشد و از طرفی پیاده روی اربعین، سفری نسبتا" طولانی و باشرایط خاص خود است، از این باب بر آن شدیم که توصیه های پزشکی و تغذیه ای و روانشناسی را جهت تسهیل این سفر عظیم و معنوی تقدیم مخاطبان گرانقدر بکنیم.

  1. زائران گرانقدر عتبات علیات، حتی الامکان با خودشان یک شیشه کوچک عسل و چند عدد لیمو ترش به همراه داشته باشند.
    نوشیدن یک لیوان شربت عسل و آبلیمو حقیقتا" میتواند شما را در مقابل گرفتن بیماری های ویروسی و آلودگی های گوارشی و مسمومیت ها حفظ کند.
  2. به هیچ وجه و به هیچ وجه در کشور عراق، از آب های باز و لوله کشی نوشیده نشود. چون به دلیل خسارات وارده به کشور، احتمال آلودگی و آسیب به سیستم های آب ایشان بالاست و احتمال وبا نیز بسیار نزدیک است.
    پس مراقبت کرده و فقط و فقط از آب های بسته بندی استفاده کنید.
  3. لطفا" در لیوان هایی که تمیز و با آب روان شسته می شود، چای یا آب یا شربت ننوشید. سعی کنید در لیوان خود یا یک بار مصرف چای بنوشید.
  4. در طول مسیر حتی الامکان از میوه هایی نوش جان کنید که پوست دارند. مانند پرتقال، نارنگی و موز و... از میوه هایی که روباز هستند و نیاز به شستن دارند مثل سیب، حتی المقدور استفاده نشود!
  5. هر کاری که مربوط به بهداشت دست یا ظروف می شود را بسیار دقت کنید. احتمال بیمار شدن با دست آلوده وجود دارد.
  6. ماست در بهبود بیماری های گوارشی و مقاومت در برابر موثر است. درصورت دسترسی نوش جان کنید.

  1. اگر بتوانید دستکش یک بار مصرف با خود داشته باشید، بسیار خوب است.
  2. به هیچ وجه و به هیچ وجه از سبزیجات خام و پخته به هیچ شکلی نه سالاد و نه سبزی خوردن و نه سبزی خرد شده در عراق استفاده نکنید. خطر وبا وجود دارد.
  3. نذورات مختلف امام حسین (ع) در مسیر پیاده روی به وفور وجود دارد. تا حد امکان برای هر وعده غذایی فقط از یک غذا استفاده شود. بسیاری از مسمومیت ها و سوء هاضمه ها به دلیل خوردن چند نوع غذا با هم است.
  4. در نذورات اصلا" سبزی هایش استفاده نشود.
  5. سعی کنید اگر از سالم بودن آن و طبخ و ظرف مطمئن بودید، تخم مرغ را یک روز درمیان استفاده کنید. در قدرت بدنی شما و افزایش سیستم ایمنی بسیار موثر است.
  6. به هیچ وجه و به هیچ وجه از خامه و سرشیر و شیر باز استفاده نکنید. فقط به صورت بسته بندی قابل مصرف است.
  7. در صبحانه ها اگر دسترسی به عسل دارید، حتما" استفاده کنید تا سیستم ایمنی شما بالا برود.
  8. ماهی هم به دلیل احتمال فساد حتی الامکان استفاده نشود.
  9. سعی کنید از غذای تازه استفاده کنید و چند نذری را باهم استفاده نکنید!
  10. درصورت بروز علائم بیماری یا عوارض گوارشی، حتما" به درمانگاه های بین راهی مراجعه کنید.


     
  11. داروهای ضروری و داروهای مخصوص به خود را به همراه خود داشته باشید.
  12. سفر پیاده روی اربعین چون منتسب به حضرت زینب (س) است و به دلیل ازدحام جمعیت، با سختی هایی همچون شلوغی، طولانی شدن زمان نقل و انتقالات، گشت های بازرسی زیاد در تمام مسیر و.... همراه است. زائران به نیت حضرت زینب (س) بیش از همه به صبر و شکیبایی متوسل شوند.
  13. حفظ آرامش و سکوت بیشتر، بهترین توشه سفر زائران می باشد.

التماس دعا از همه راهیان سرزمین عشق و میهمانان سیدالشهداء

کد خبرنگار: 20
اینستاگرام
سلام خانم نام آور
با تشکر از همه مقالات
همانگونه که می دانید جانبازان با میانگین سنی 50تا60سال، اکثرا دچار بیماریهای قلبی هستند در صورت امکان مقاله ای برای سلامت قلب و تغذیه مناسب تهیه شود
سپاس از همه خوبان
نظری بگذارید
نام خود را وارد نمایید
متن نظر را وارد نمایید
مقدار صحیح است
مقدار صحیح وارد کنید
بدون ویرایش از شما
آخرین اخبار
تبلیغ کانال فاش در ایتابنر بیمه دیفتح‌الفتوحصندوق همیاریخبرنگار افتخاری فاش نیوز شویدمشاوره و مشاوره تغذیه ویژه ایثارگرانسایت جمعیت جانبازان انقلاب اسلامیانتشارات حدیث قلماساسنامه انجمن جانبازان نخاعیlogo-samandehi