شناسه خبر : 63066
سه شنبه 18 دي 1397 , 14:07
اشتراک گذاری در :
عکس روز

نگاهی عمیق تر به کیفیت زندگی جانبازان و خانواده شان!

آسیب های روانی هم مثل آسیب های جسمی اگر به موقع تشخیص داده نشوند و تدابیر درمانی لازم صورت نگیرد، آثار و پیامدهای ناگواری بر خانواده و اجتماع به جا خواهند گذاشت.

جانباز شیمیایی 1- جنگ هشت ساله عراق علیه ایران لطمات و خسارات همه جانبه ای به کشور ما وارد کرد. از جمله این خسارات جبران ناپذیر شهید، مجروح و مفقود شدن جمع کثیری از بهترین اقشار مردم کشورمان بود. آسیب های روحی و روانی خانواده های این عزیزان نیز خسارات جبران ناپذیری بود که به بدنه ملت ما وارد شده و اثرات سوء آن نیز همچنان ادامه دارد.

 از جمله این مسائل بهداشت روانی خانواده جانبازان یعنی همسر و فرزندان آنها است که در اثر کم توجهی به نیازهای اولیه آنان در معرض خطر قرار گرفته است. آسیب های روانی هم مثل آسیب های جسمی اگر به موقع و به سرعت تشخیص داده نشوند و تدابیر درمانی لازم صورت نگیرد، آثار و عوارض و پیامدهای ناگواری بر خانواده و اجتماع به جا خواهند گذاشت.

 تقریبا" صددرصد آسیب دیدگان اعصاب و روان از اختلال خواب، ضعف و سستی، سردرد و سرگیجه، احساس از دست رفتن انرژی، خستگی، دردهای عضلانی و مفصلی، عدم تمرکز حواس، یاس و ناامیدی، عدم احساس لذت از زندگی و افکار مرگ شکایت دارند.
 
 در مطالعه دیگری که تعداد ۹۰ جانباز با جراحت های جسمی، شیمیایی و اعصاب و روان شرکت داشتند نشان داده شد که جانبازان جسمی در مواجهه با مسائل و مشکلات استرس زا بطور معنی داری بیشتر از روش های فاصله گیری، خویشتن داری و ارزیابی مجدد مثبت و کمتر از روش اجتناب و فرار استفاده کرده بودند. این درحالی ست که جانبازان اعصاب و روان بیشتر از روش اجتناب و فرار و کمتر از روش فاصله گیری، خویشتن داری و ارزیابی مجدد مثبت استفاده کرده بودند. جانبازان شیمیایی نیز در مواجهه با مشکلات استرس زا بیشتر از روش اجتناب و فرار استفاده کرده بودند. همچنین یافته ها نشان داد بین کاربرد روش های مقابله ای و ویژگی هایی نظیر سن، تأهل، رتبه فرزندان، تحصیلات، مدت مجروحیت، تیپ شخصیتی و شکایت از ناراحتی عصبی و اختلال رفتاری ارتباط معنی دار آماری وجود بر اساس نتایج حاصل از این تحقیق دارد

 برنامه هایی برای بالا بردن سطح تحصیلات جانبازان، اجتماعی کردن و تسریع سازگاری آنها به منظور حفظ و ارتقاء سلامت روانی ایشان تهیه و اجرا نمود. در مطالعه ۲۰۶ جانباز شیمیایی 95 % موارد بیانگر، نتایج تست درجاتی از عدم سلامتی روانی بود که در هر ۴ مقیاس مشکلاتی دیده شد.

بر اساس آمار به دست آمده ۷۵% جانبازان در این مطالعه دچار افت شدید عملکرد بودند و بیش از ۷۰ % آنها در شرایط اقتصادی و معیشتی بد یا بسیار بد قرار داشتند. 30 % بیش از ۳ فرزند و ۷۰ % بیش از ۲ فرزند داشتند و بیش از ۶۰ % آنها فاقد مسکن بوده و در منازل استیجاری بسیار نامناسب و غیر بهداشتی زندگی می کردند و از این نظر نیز تحت فشار بودند. بیش از ۶۰ % جانبازان در این پژوهش دچار ptsd ومجروحیتهای متعدد موضعی و 36درصد بطور کلی دچار اختلال اعصاب و روان بودند و ۹ درصد فقط مجروحیت اعصاب و روان داشتند. بر اساس نتایج حاصله اختلالات اضطرابی، افسردگی و اختلالات انطباقی و اختلال در روابط بین فردی در بین جانبازان و همسران آنها در این مطالعه از نحوه سرویس دهی خدمات درمانی مربوط به خود ناراضی بودند. البته اینها مواردی بود که خودشان صریحًا عنوان می کردند و احتمال اینکه تعداد قابل توجهی از آنان تمایل به ذکر این مشکلات نداشته اند، زیاد است.

تازه چقدر رزمنده و جانباز درصد پایینی بودند که تحت حمایت بنیاد نبودند چون مدرک همزمان نداشتند و مجروحیتشان تایید نشده بود و رزمنده ها در این بین مظلوم ترین قشر بودند.

اینستاگرام
مظلومترین قشر ایثارگران رزمنده ها هستند
و مظلومترین رزمنده ها نیز آنهایی که بعد از تاریخ 27مرداد سال 67 در جبهه ها حضور داشتند .
مظومترین قشر جانبازان هم جانبازان زیر25% و فاقدین مدارک بالینی
واقعیت این است که اسیب های مغزی در ایین نامه های تعیین درصد نادیده گرفته شده است و مغز فرمانده بدن است .
مگر می شود رزمنده ای ماهها در جبهه بوده باشد و اسیب اعصاب و روان نداشته باشد ! تنها تفاوت ها ، در نوع مجروحیت است . به همین دلیل باید همه امتیازات جانباز 25% به جانباز زیر25% تسری پیدا کند و 5% جانبازی رزمندگان فاقد مدارک بالینی با روش های ساده تری اجرا شود و همه تبعیض ها برداشته شود .
جانباز شیمیایی 1
سپاس بخاطر این این مطلب که تهیه کردید
اجرتان با خدا
شما عزیزید وبزرگوار ما همسنگر بوده ایم وظیفه ام بوده کاش کمسیون بنیاد هم این امار ها را ببیند
سلام انوقت حضرات بیمه این عزیزان را دچار مشکل می کنند که خود تشدید کننده بیماری و استرس زا بودن ان می باشد
متاسفانه بنیاد درصد های ارتش و سپاه را قبول ندارد مگر جانباز بودن با حرف است یا اینکه با مدارک پزشگی خوشبختانه الان علم پزشکی در کشور حرف اول را میزند چرا پزشگان ن م تایید میکنند اما بنیاد رد میکند این چه ظلمیست به ایثارگران بخدا جای شرم دارد برای دولتمردانبعد از 30سال از جنگ گذشته حق و حقوق رزمنده ای که جانش را برای ملتش داده الان بخاطر نداشتن قانون شفاف و دو پهلو تعدادی از این عزیزان بروند گدای چونکه توانای کار کردن ندارند
اگر بجای کمیسیون پزشکی که با دستور بنیاد معمولا حق ایثارگران را تضییع می کند ، پزشکی قانونی مسئولیت این کمیسیون را به عهده می گرفت، انوقت همه ایثارگران واقعی که 30 سال درد کشیدند براحتی قابل شناسایی بودند و تعیین درصدها واقعی تر می شد .



#وزوز_گوش

نظری بگذارید
نام خود را وارد نمایید
متن نظر را وارد نمایید
مقدار صحیح است
مقدار صحیح وارد کنید
بدون ویرایش از شما
آخرین اخبار
تبلیغ کانال فاش در ایتابنر بیمه دیفتح‌الفتوحصندوق همیاریخبرنگار افتخاری فاش نیوز شویدمشاوره و مشاوره تغذیه ویژه ایثارگرانسایت جمعیت جانبازان انقلاب اسلامیانتشارات حدیث قلماساسنامه انجمن جانبازان نخاعیlogo-samandehi