شناسه خبر : 84127
یکشنبه 27 تير 1400 , 09:05
اشتراک گذاری در :
عکس روز

زیر خط فهم

بسیاری از موانع و مشکلاتی را که در زندگی روزمره با آن مواجه می شویم، حاصل بی فکری و بی تدبیری خودمان است...

فاش نیوز - بسیاری از موانع و مشکلاتی را که در زندگی روزمره با آن مواجه می شویم، حاصل بی فکری و بی تدبیری خودمان است.

 ممکن است منِ نوعی، تحصیلات دانشگاهی هم داشته باشم، اما سواد اجتماعی ام کم باشد. معمولاً کسانی که سواد اجتماعیشان پایین است، بدون هیچ تحقیق و تفکری، بر اساس نیازها و ارزش های مد نظر خودشان دربارۀ دیگران قضاوت می کنند.

 به عنوان مثال، یک نفر هنگام رانندگی جلوی خودروی دیگران می پیچد و این عمل نابخردانۀ خود را زرنگی می پندارد، اما چنانچه رانندۀ دیگری به هر دلیل جلوی او پیچید، او را احمق و بی فرهنگ خطاب می کند.

 افرادی که زیر خط فهم زندگی می کنند، به راحتی به دیگران انگ وابسته، بی احساس، کوتوله بودن، بی معرفت و... می زنند. معمولاً کفۀ ترازوی بدبینی این افراد بر کفۀ خوش بینی آنها می چربد. این ها نواقص موجود را می بینند، اما جهت رفع آن هیچ اقدامی نمی کنند.

این افراد غالباً خود را کارشناس همۀ امور می دانند و از بر زبان آوردن واژۀ «نمی دانم» شرم دارند. منافع شخصی خود را بر منافع جمع ترجیح می دهند. اینها غالباً دچار روزمرگی اند و برای جبران عقب افتادگی زندگی خود اقدامی نمی کنند. دائماً دیگران را نصیحت می کنند، اما خودشان عالم بی عمل هستند.

 اینها انتقادپذیر نیستند و چشم دیدن افراد بهتر از خود را ندارند. اگر کسی دوستانه عیب آنها را متذکر شد، نه تنها نمی پذیرند، بلکه کینۀ او را نیز به دل می گیرند و همه جا را پر می کنند که فلانی بدخواه ما است. همیشه نزد آنان مرغ همسایه غاز است. پای استدلالشان می لنگد و اگر اختلافی با دیگران پیدا کنند، سعی می کنند با داد و فریاد طرف مقابل را قانع و وادار به تسلیم کنند. معمولاً این ها معتقدند گربه را باید دم حجله کشت. به راحتی و بدون تحقیق و اندیشه، دربارۀ دیگران قضاوت می کنند، وقتی هم که کار خراب شد خود را مقصر نمی دانند و سرزنش نمی کنند.

 رازداری، وقت شناسی، برنامه ریزی در کارها، کنایه نزدن به دیگران، شجاع بودن، توکل به خدا و امیدوار بودن، عدم فخر فروشی به دیگران، وفاداری و خوش قولی، داشتن نظم، سپاسگزاری و ارزش قائل بودن برای دیگران، تواضع و فروتنی، رو راست بودن با دیگران، مثبت اندیشی، مطالعۀ زیاد و ارائۀ آموخته ها به دیگران، هوشیاری، عدم مسخره کردن دیگران از جمله مواردی است که به عنوان تریاق و پادزهر عمل می کند و سواد اجتماعی افراد را ارتقا می بخشد.

 برای ارتقای سواد اجتماعی خود باید همواره سنگ صبور بوده و با همنوع خود در ارتباط و با غم و شادی آنان شریک باشیم. باید وسعت دید خود را بالا ببریم، نقطه نظرات خود را صادقانه و روشن بیان نماییم و در قضاوت هایمان با عینکِ طرف مقابل هم به مسائل نگاه کنیم. باید تلاش کنیم از احوال دیگران آگاه و به عواطف آنها توجه کنیم.

 به اطرافیان خود به دید مثبت نگاه کنیم. تفاوت قائل شدن بین اطرافیان باعث می شود عده ای از اطراف ما پراکنده شوند. به عبارتی، برخورد دیگران با ما بازخورد عملی است که از جانب خود ما به اطرافیان منتقل می شود.

 

جانباز رمضانعلی کاوسی

اینستاگرام
نظری بگذارید
نام خود را وارد نمایید
متن نظر را وارد نمایید
مقدار صحیح است
مقدار صحیح وارد کنید
بدون ویرایش از شما
آخرین اخبار
تبلیغ کانال فاش در ایتابنر بیمه دیفتح‌الفتوحصندوق همیاریخبرنگار افتخاری فاش نیوز شویدمشاوره و مشاوره تغذیه ویژه ایثارگرانسایت جمعیت جانبازان انقلاب اسلامیانتشارات حدیث قلماساسنامه انجمن جانبازان نخاعیlogo-samandehi