تاریخ : 1402,چهارشنبه 21 تير13:30
کد خبر : 101809 - سرویس خبری : ایثارگران

بانک دی بانک ایثارگران یا بانک خواص (۲)

به نام ایثارگران به کام مدیران و دیگران


به نام ایثارگران به کام مدیران و دیگران

در زمان تفحص شاهد بودم از این بانک مدیران کوچک و بزرگ پس از پایان وقت اداری با خودروهای لوکس و شاسی بلند خود مانور تجمل می دادند و به منازل شمال شهر خود می رفتند و از ایثار و ایثارگری هم خبری نبود...

یوسف مجتهد

فاش نیوز - بانک دی مالک دارایی‌های ارزشمندی نظیر نیروگاه دماوند مالکیت ۷۱ درصد که قبلاً ۱۰۰ درصد بوده، کوهستان پارک مشهد، زمین مترو صادقیه، مجتمع فرهنگی تفریحی چشم تهران، شرکت خدمات ارزی بانک دی مالکیت ۹۸ درصد، سرمایه‌گذاری بوعلی مالکیت ۳۷ درصد و سایر دارایی‌های دیگر است.

لیست بلند بالای دارایی‌های بانک دی گواه پتانسیل بالای شرکت در افزایش سرمایه و در نتیجه بهبود وضعیت بانک است. اما چرا این اتفاق نیفتاده است؟

با حمایت‌های بسیار جدی که در سال‌های گذشته از بانک دی شده است از قبیل واگذاری املاک، واگذاری نیروگاه دماوند، انتقال حقوق و مزایای ایثارگران به این بانک و سایر اقداماتی که به دلیل دارا بودن اکثر سهام آن توسط ایثارگران توجیه‌پذیر بود و کسی نمی توانست ایراد بگیرد؛ یعنی با تعلق مالکیت بیشترین سهام بانک به ایثارگران، هر اقدام حمایتی از جانب بنیاد توجیهات قوی برای این موضوع داشت، لکن همه حمایت ها که از جیب و اموال ایثارگران انجام گرفت و به نوعی سهامداران غیر ایثارگر هم از آن منتفع شدند. ولی ایثارگران بیش از ۲۰ سال است که همچنان در حسرت بهره مندی از سهام و منافع این بانک هستند.

نیروگاه دماوند ابتدا به عنوان مطالبات آزادگان به بنیاد واگذار شد ولی به مرور با برنامه‌های حمایتی خاصی که صورت پذیرفت به سمت واگذاری به بانک دی هدایت شد اما با همه حمایت‌های انجام گرفته زیان انباشته بانک در انتهای اسفند ۱۴۰۱، ۱۷۲ هزار میلیارد ریال گزارش شده است؛ که البته انتظار می‌رفت با حمایت‌های همه جانبه‌ای که از بانک صورت گرفته است این اتفاق نمی‌افتاد. (موضوع نیروگاه دماوند و سودآوری این نیروگاه در گذشته در گزارش مجزایی به اطلاع خواهد رسید و وضعیتی که اکنون این نیروگاه پیدا کرده است، گزارش خواهد شد.)

در هر دوره مدیریتی وعده ها داده شد که ایثارگران صبر کنند تا از ثمره شیرین بانک دی بهره مند شوند. این وعده ها به درازا کشید و همچنان هیچ امیدی به انتفاع ایثارگران از آن نیست.

البته در زمان تفحص شاهد بودم از این بانک مدیران کوچک و بزرگ پس از پایان وقت اداری با خودروهای لوکس و شاسی بلند خود مانور تجمل می دادند و به منازل شمال شهر خود می رفتند و از ایثار و ایثارگری هم خبری نبود. برای همین بانک اگر برای ایثارگران آبی نداشت برای مدیران از گذشته تا حال نان خوبی داشته است.

از دلایل اشتیاق خدمت خالصانه در بانک و بخش های اقتصادی همین نیت پاک و خلوص خدمت در آنجاست. ایثارگران به دلیل آنکه عمده سهام بانک را دارند می توانند به صورت قانونی و با تعیین وکیل در هر شهرستان به وضعیت فعلی بانک پایان و به عنوان مجمع زمام بانک را به دست بگیرند، زیرا در هر دوره خوابهایی برای بانک دیده شد که نباید اجازه داد آن خوب ها تعبیر شود.

|| یوسف مجتهد