تاریخ : 1403,دوشنبه 20 فروردين17:06
کد خبر : 109643 - سرویس خبری : مجلس شورای اسلامی

قانون جایگزینی فرزند ایثارگران بازنشسته اجرایی می شود


قانون جایگزینی فرزند ایثارگران بازنشسته اجرایی می شود

مجلس شورای اسلامی به زودی استفساریه جایگزینی فرزند ایثارگر بازنشسته را بررسی می کند...

فاش نیوز - مجلس شورای اسلامی به زودی استفساریه جایگزینی فرزند ایثارگر بازنشسته را بررسی می کند.

به گزارش خبرنگار پارلمانی فاش نیوز، حجت الاسلام حسن نوروزی نماینده ایثارگر مردم رباط کریم و بهارستان در مجلس شورای اسلامی در گفت و گوی اختصاصی با اعلام این مطلب اظهار داشت: یکی از مواردی که ما در برنامه هفتم توسعه کشور در خصوص ایثارگران مصوب کردیم، تمدید کلیات برنامه ششم توسعه و آن چه که مربوط به ایثارگران بود را آن جا آوردیم و مصوب کردیم.

رییس فراکسیون فرهنگ ایثار و شهادت در مجلس یازدهم ادامه داد: یکی دو مورد دیگر هم در رابطه با معافیت مالیاتی رزمندگانی که در جبهه بودند و دیگری مربوط به همسران شهدا بود را نیز در مجلس یازدهم تصویب کردیم.

 عضو مجمع نمایندگان استان تهران در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: در حال حاضر بحث استفساریه ماده 48 قانون نحوه تنظیم مقررات دولت 2 در مجلس مطرح است که قبلا در کمیسیون اجتماعی رای آورد و در نوبت صحن علنی است. فکر می کنم اگر مشکلی در آینده پیش نیاید، به زودی در دستور صحن علنی قرار خواهد گرفت.

به گفته نوروزی مضمون ماده 48 این است که هر کس جانباز و ایثارگر است، وقتی که بازنشسته می شود، فرزندش می تواند جایگزین او شود. هر چند که متاسفانه این قانون به هر دلیلی در سال های گذشته از کیفیت لازم اجرایی برخوردار نبود.

نماینده دوره نهم، دهم و یازدهم مجلس شورای اسلامی یادآور شد: بر این اساس ما استفساریه ای به مجلس شورای اسلامی آوردیم که یک فوریتی بود و خوشبختانه در صحن رای آورد. هر چند که این موضوع مدت زیادی در کمیسیون اجتماعی مسکوت بود ولی بالاخره تصویب و تائید شد. اگر هم در صحن علنی رای بیاورد، مصوبه بسیار خوبی است.

نماینده ایثارگر مجلس شورای اسلامی در خصوص جمع بندی مصوبات ایثارگری در مجلس یازدهم متذکر شد: در مورد جمع بندی عملکرد مجلس در خصوص ایثارگران باید بگویم در مجلس دهم برنامه توسعه ششم به عنوان سند راهبردی تصویب شد و در مجلس یازدهم نیز همین مصوبات تکرار و در برنامه هفتم توسعه به تصویب رسید.

همچنین با تصمیم نمایندگان مجلس شورای اسلامی احکام مربوط به امور ایثارگران در برنامه ششم توسعه کشور، در برنامه هفتم توسعه تکرار و نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جریان رسیدگی به گزارش کمیسیون تلفیق برنامه هفتم توسعه مواد (۸۶) تا (۹۱) ﻗﺎﻧﻮن ﺑﺮﻧﺎﻣﻪ ﺷﺸﻢ ﺗﻮﺳﻌﻪ را ﺗﻨﻔﯿﺬ کردند.

بر اساس ماده ۸۷ دولت موظف است اقدامات لازم برای اجرای صحیح و به موقع قانون جامع خدمات‌رسانی به ایثارگران را به عمل آورد و اعتبار کافی را در بودجه سنواتی پیش‌بینی نماید و کلیه آیین‌نامه‌های اجرائی آن را حداکثر تا شش ماهه سال اول اجرای قانون برنامه تصویب و ابلاغ نماید.

خوشبختانه به عنوان نماینده ایثارگر از تصویب این دو مورد در مجلس شورای اسلامی راضی هستم و ان شاالله اگر ماده 48هم به تصویب رسید گام مثبتی برای ایثارگران در مجلس کنونی برداشته خواهد شد.

طرح استفساریه ماده ۴۸ قانون الحاق برخی مواد به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت

استخدام یکی از فرزندان کارکنان شهید، جانباز ۲۵% و به بالا و آزاده

۸ دی‌ماه ۱۴۰۰

طرح استفساریه ماده ۴۸ قانون الحاق برخی مواد به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت موضوع: استخدام یکی از فرزندان کارکنان شهید، جانباز ۲۵% و به بالا و آزاده

تقاضای یک اولویت در مورد طرح استفساریه ماده ۴۸ قانون الحاق برخی مواد به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت در دستور صحن علنی مجلس به تصویب رسید.

مقدمه توجیهی:

برابر رأی هیأت عمومی دیوان عدالت اداری به شماره دادنامه ۸۸۲-۸۸۳ مورخ ۱/۵/۱۳۹۸ به اعتبار اینکه ماده (۴۸) قانون الحاق موادی به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت مصوب سال ۱۳۸۶ مبنی بر استخدام یکی از فرزندان ایثارگران در دستگاه محل خدمت پدر به علت مغایرت با قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران منسوخ شده است، فلذا فاقد مبنای قانونی است. با این رأی هیأت عمومی دیوان عدالت اداری، ایثارگران از حق قانونی خود محروم شده اند. استناد هیأت عمومی دیوان در این رأی ماده (۷۶) قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران است که بیان نموده است؛ کلیه قوانین و مقررات مغایر با قانون مذکور ملغی الاثر است.

حالیکه: اولاً در تبصره (۲) ماده (۲۱) قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران فرزندان یکی از ایثارگران بازنشسته را در تکمیل ماده (۴۸) قانون الحاق موادی به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت (۱) که به هنگام تصویب مورد غفلت قرار گرفته بودند مورد تأکید قرار داده و بر استخدام آنان تأکید شده در حالیکه در ماده (۴۸) قانون الحاق موادی به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت (۱) بر استخدام یکی از فرزندان ایثارگران شاغل، از کارافتاده و متوفی تأکید شده است و این دو قانون مکمل یکدیگر باشند.

ثانیاً این دو ماده به دلیل آنکه به جهت موضوع متفاوت می باشند مغایرتی با هم نداشته و بعبارتی قابل جمع می باشند.

ثالثاً ادعای مغایرت ماده (۴۸) قانون الحاق موادی به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت (۱) با قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران و منسوخ بودن آن فاقد دلیل حقوقی و کارشناسی است و نمی‌تواند موجه باشد.

متن طرح استفساریه:

آیا ماده (۴۸) قانون الحاق موادی به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت ۱ مصوب سال ۱۳۸۴ مجلس شورای اسلامی با تصویب قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران منسوخ شده است؟

جواب: خیر

 سوابق قانونی مربوط به استفساریه:

اعلام نسخ ماده ۴۸ قانون الحاق موادی به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت مصوب سال ۱۳۸۴ (دادنامه شماره ۱۰۶۹- ۱۰۶۸ مورخ ۱۴۰۰/۰۴/۰۱ هیئت عمومی دیوان عدالت اداری)

"کلّیه سهمیه‌های مربوط به استخدام و تأمین نیروی مورد نیاز دستگاه های اجرایی از میان ایثارگران و خـانواده آنها در ماده ۲۱ قانون جامع خدمات‌رسانی به ایثارگران و تبصره‌های آن مشخص شده است. بنا به مراتب فوق، ماده ۴۸ قانون الحاق موادی به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت مصوب سال ۱۳۸۴ در زمان صدور آگهی آزمون (تیرماه ۱۳۹۸) به علّت مغایرت با قانون جامع خدمات‌رسانی به ایثارگران منسوخ بوده و تعیین و اختصاص سهمیه استخدام براساس آن فاقد مبنای قانونی است و دادنامه شماره ۸۸۳-۸۸۲ مورخ ۱/۵/۱۳۹۸ هیأت عمومی دیوان عدالت اداری نیز مؤید این نظر است و بر همین اساس وضع بند ۳ از بخش چهارم (امتیازات و سهمیه‌های قانونی دفترچه راهنمای ثبت نام آزمون استخدام نیروی پیمانی مشاغل آتش‌نشانی شهرداری های کشور – تیرماه ۱۳۹۸) خلاف قانون و خارج از حدود اختیار است و مستند به بند ۱ ماده ۱۲ و ماده ۸۸ قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری مصوب سال ۱۳۹۲ ابطال می‌شود."

ماده ۴۸ قانون الحاق برخی مواد به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت:

"کلیه وزارتخانه‌ها، مؤسسات دولتی و شرکت های دولتی، سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران و کلیه سازمان ها و شرکت هایی که به نحوی از انحاء از بودجه عمومی دولت استفاده می کنند و نیز کلیه مؤسسات و شرکت هایی که شمول قانون بر آنها مستلزم ذکر نام است مکلفند یکی از فرزندان کارکنان شهید، جانباز بیست و پنج درصد (۲۵%) و به بالا و آزاده (اعم از شاغل، فوت شده و یا ازکارافتاده) را که واجد شرایط عمومی استخدام میباشند علاوه بر سهمیه استخدامی ایثارگران در همان دستگاه استخدام نمایند."

با تصمیم نمایندگان مجلس شورای اسلامی احکام مربوط به امور ایثارگران در برنامه ششم توسعه کشور، در برنامه هفتم توسعه تنفیذ شد.

نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جریان رسیدگی به گزارش کمیسیون تلفیق برنامه هفتم توسعه مواد (۸۶) تا (۹۱) ﻗﺎﻧﻮن ﺑﺮﻧﺎﻣﻪ ﺷﺸﻢ ﺗﻮﺳﻌﻪ را ﺗﻨﻔﯿﺬ کردند.

ماده۸۷ ـ دولت موظف است اقدامات لازم برای اجرای صحیح و به موقع قانون جامع خدمات‌رسانی به ایثارگران را به عمل آورد و اعتبار کافی را در بودجه سنواتی پیش‌بینی نماید و کلیه آیین‌نامه‌های اجرائی آن را حداکثر تا شش ماهه سال اول اجرای قانون برنامه تصویب و ابلاغ نماید.

 

*معرفی