تاریخ : 1391,شنبه 20 خرداد15:36
کد خبر : 14245 - سرویس خبری : گزارش و گفت و گو

همه چیز درباره کارت ایثار



فاش نیوز - اعطای مدال،تسهیلات دانشگاهی، تسهیلات مسکن،خدمات رفاهی،کسرخدمت سربازی،تعیین درصد،صورت سانحه و....درگفت وگوی صریح با معاون احتیاط نیروی زمینی ارتش

اشاره: چه ایرادی دارد وقتی مسئولی یک حسنی دارد دیگران هم یاد بگیرند. وقتی می خواستم درباره سوالاتی که  در باره کارت ایثار مطرح است وقت مصاحبه بگیرم با ذهنیتی که از قوانین و مقررات ارتش داشتم زیاد به اینکه نتیجه خوبی بگیرم امیدوار نبودم. مقدمات کار که فراهم شد با تاکیدی که رئیس دایره خبر ستاد نیروی زمینی ارتش بر نظم داشت زودتر از موعد مقرر به آنجا رفتم نکند از طرف من بی نظمی باشد و آن و قت نتوانم کاری کنم. بالاخره وقنی با تشریفات خاص ارتش و طبق اصطلاحات مخصوصشان قرار شد سربازی من را تحویل قسمت مورد نظر دهد با استقبال گرمی رو به رو شدم و ذهنیتم کاملا تغییر کرد. آنچه از نظرتان می گذرد گفت وگویی صمیمی و البته چالشی با امیر سرتیپ "عباس دهگانی" معاون احتیاط نیروی زمینی ارتش است.

فاش نیوز: فلسفه کارت ایثار چه بوده است؟

- دلیل اصلی این بود که به علت جابه جایی‌‌هایی که در زمان جنگ در یگان ها  صورت می گرفت مدارک از بین رفته است. یعنی جز اطلاعات جزئی که در دفتر اساس موجود است، اطلاعات دقیق تری نداشتیم. بنابراین قسمت بزرگی از تاریخ جنگ کشورمان در ابهام قرار داشت. یعنی اگر فرضا" در آینده بخواهند تحقیقی انجام دهند اطلاعات موثقی موجود نیست. به عنوان مثال ما در جنگ هایی که با روسیه داشتیم 150 هزار شهید دادیم اما مردم ما درباره این جنگ و ظلم هایی که همین کشورهای غربی علیه کشور ما کردند و باعث شکست ما در آن زمان شد اطلاعات چندانی ندارند. فقط این را می دانند که عهدنامه ای به نام ترکمن چای و گلستان نوشته شد. اما این را که دلیلش چه بود، آیا مردم هیچ مقاومتی نکردند یا اینکه نه، مقاومت کردیم اما به خاطر خیانت هایی که این کشورها کردند شکست خوردیم، نمی دانند. بنابراین برای اینکه این اتفاق تکرار نشود اقدام به موثق تر کردن این اطلاعات کردیم.

فاش نیوز: اطلاعات در حد صفر که نیست؟

- اطلاعات را داریم اما عکس شخص یا شماره ملی اش را نداریم، یا اینکه از چه تاریخی تا چه تاریخی در منطقه بوده ما داریم ولیکن خود فرد ندارد. لذا تصمیم گرفتیم برای این افراد کارت ایثار صادر کنیم تا در این فرایند این اطلاعات به روز و  دقیق تر  شود.

فاش نیوز: همکاری سربازان دوران جنگ به چه شکل بوده است؟

- در این مدت سربازان دوران جنگ هم خوب همکاری کردند که البته این آمار تا به حال که 525487 کارت صادر کرده ایم یک پنجم کل است. از این آمار 106 هزار نفر از یک ماه تا ده ماه، 124 هزار نفر از ده ماه تا بیست ماه، 294 هزار نفر هم از بیست ماه  تا سی ماه سابقه دارند.

فاش نیوز: کل آماربیشتر از 2/5 میلیون نفر است، بقیه چطور؟

- بقیه خودشان اقدام نکرده اند. از طرفی بایستی تسهیلات بیشتری را فراهم کنیم ، از طرف دیگر هم وظیفه رسانه هاست که اطلاع رسانی کنند که در تمام د فاتر پستی سراسر کشور می توان برای ثبت نام و دریافت کارت ایثار مراجعه کرد.

فاش نیوز: همین جا سوالی مطرح می شود؛ خیلی از افراد هستند که مدت هاست که مدارکشان را ارسال کرده اند اما هنوز از کارتشان خبری نیست؟

- این افراد می توانند  وارد سایت  aja.irشوند و پیام بگذارند.  این  پیام ها به دست ما می رسد و همه را پیگیری می کنیم.

فاش نیوز: افرادی هم به اداره پست رفته اند، پرسنل آنجا اظهار بی اطلاعی کرده اند؟

- ما با اداره پست یک قرارداد رسمی داریم که باید در سراسر کشور اعلام کنند.

 

فاش نیوز: حالا اگر شعبه ای کم کاری کند پیگیری می کنید؟

- ما فرضا به پرسنل معاونت خودمان  گفته ایم به هر شهری که می روید به باجه های پستی سری بزنید ببینید توجیه هستند یا نه. این چیزی است که از  دست ما بر می آید. افراد می توانند همین موارد را هم در سایت به اطلاع ما برسانند تا سریعا ابلاغ کنیم. البته پست مرکزی خیلی به مواردی که می گوییم حساس هستند چون یک منبع درآمدی خوبی برایشان است و چون سیستمشان در سراسر کشور آنلاین است موارد را سریع پیگیری می کنند.

فاش نیوز: مواردی نیز وجود دارد که مدتی است مدارکشان را فرستاده اند اما نتیجه نگرفته اند اصلی ترین ایراد را چه می دانید؟

- ایراد اصلی این است که برخی آدرس خود را اشتباه می نویسند. به همین علت نامه عودت می خورد. مثلا می نویسند روستای فلان و بعد اسم خودشان را می نویسند. تقریبا هفتاد- هشتاد درصد آدرس را ناقص می نویسند. یا اینکه آدرس درست نوشته شده است اما جا به جایی منزل صورت گرفته است. کسانی که در سایت aja.ir مشکلشان را مطرح می کنند جانشین فرمانده کل ارتش خودشان می خوانند و به ما ابلاغ می کنند، بعد از مدتی هم نیتجه کار را پیگیری می کنند. معمولا هر روز چند مورد از این گزارشات داریم.

فاش نیوز: سایت که هیچ مشکلی ندارد یعنی به راحتی قابل استفاده است؟

- سایت ارتش است. مگر می شود مشکل داشته باشد؟!

فاش نیوز: خوب در بیشتر موارد به این شکل است که آدرس را اشتباه می نویسند و یا جا به جایی منزل صورت گرفته است. باقی موارد چطور؟

- موارد دیگر به این صورت است که فرضا" نفر در یگان لشکر 64 ارومیه خدمت کرده است. اداره پست مدارک را به لشکر 64 می فرستد. اگر لشکر اطلاعات نداشته باشد باید از آن یگان که شخص خدمت کرده است سوال کند. یگان های لشکر پخش هستند مثلا یکی از آنها در مهاباد است. لشکر باید نامه بنویسد به مهاباد تا برایش بفرستند. در آنجا خود تیپ آن اطلاعات را ندارد بلکه اطلاعات در گردان است بنابراین یگان هایی که پخش هستند مثل لشکر 64 کار به این شکل طول می کشد.

فاش نیوز: انجام می شود ولی طول می کشد؟

- بله چون اینها را داخل یک سی  دی برای ما می آورند کارت چاپ شود و داخل پاکت قرار گیرد 24 ساعت بیشترطول نمی کشد. اداره پست در سوله ای که این کار را انجام می دهیم  مستقر شده است و این موارد را تحویل باجه پست مستقر در همین جا می دهیم.

فاش نیوز: مورد دیگری هم هست؟

- مواردی هم هست که نفر خودش فکر می کند در منطقه بوده است ولی آنجا منطقه عملیاتی محسوب نمی شده است. یا تاریخ حضور در منطقه عملیاتی را لغایت 27/5/1367  قرار  داده ایم لذا نفر فکر می کند شامل این قانون می شود، در منطقه هم خدمت کرده است ولی چون بعد از قطعنامه بوده است دیگر منطقه عملیاتی محسوب نمی شود.

فاش نیوز: در زمینه مدارکی که در بمباران از بین رفته است گفته بودید که در حال جمع آوری مدارک هستیم. الان در چه مرحله ای است و چقدر موفق بوده اید؟

- ما به این نتیجه رسیدیم که این پروسه طولانی است. با ناجا یک هماهنگی و کار مشترکی را شروع کردیم.اطلاعات سربازان از تاریخ 1367 به بعد را که در رایانه داشتیم  به ناجا که در حال هوشمند کردن کارتهای پایان خدمت است دادیم اما چون اطلاعات سالهای 67-68 به قبل همه به صورت دستی بوده است این اطلاعات را نداریم. اگر شخص مثلا بخواهد به خارج از کشور برود نیروی انتظامی برای اینکه صحت و سقم کارت را چک کند باید دوباره از ما استعلام کند ما هم مجددا باید از یگان بخواهیم. برای اینکه فرد معطل نشود، تصمیم گرفتیم اطلاعات جزئی کلیه سربازان بعد از انقلاب تا به حال را - چون بین سالهای 67-68 به بعد را هم در بعضی موارد خالی داریم- که در دفاتر اساس داریم، از یگان بخواهیم و به ناجا بدهیم تا به مرور که این ها برای کارهایی مثل خروج از کشور و ... مراجعه می کنند آن ها شروع کنند و آن را کامل کنند. یعنی در واقع ما اطلاعات خام را به آن ها بدهیم و آن ها زمان مراجعه شخص اطلاعات را کامل می کنند و چون ما به سایت آن ها وصل هستیم از همین طریق اطلاعات نفر را می توانیم بگیریم. این در واقع یک راه کار است. راه کار اصلی این است که اطلاع رسانی شود تا سربازان دوران جنگ مراجعه کنند و اطلاعات خودشان را در اختیار ما قرار دهند.

 

فاش نیوز: درباره اطلاعاتی که در بمباران از بین رفته است پاسخ دادید؟

- کسی که اطلاعاتش در بمباران از بین رفته است در اصل کارت پایان خدمت را دارد اما پرونده گردانی اش از بین رفته است. وقتی می خواهد کارت پایان خدمتش را بگیرد باید اطلاعاتش را بدهد تا کارت را دریافت کند بنابراین اطلاعاتش در جایی حتما" وجود دارد.

فاش نیوز: هیچ موردی نیست که اطلاعات شخص در هیچ جایی وجود نداشته باشد؟

- ممکن نیست. اطلاعات در یگان وجود دارد اما در رده فرق می کند.

فاش نیوز: این موارد را خود شما پیگیری می کنید؟ یعنی وقتی فرد در اداره پست ثبت نام می کند دیگر نیاز به اقدام دیگری نیست؟

- اگر یک ضرورتی وجود داشته باشد و عجله داشته باشند مثلا" برای معافیت فرزند یا شرکت در دانشگاه که از امسال سربازان  دوران جنگ می توانند برای شرکت در کنکور استفاده کنند، به سایت aja.ir که مراجعه کنند واطلاعات خوشان را بدهند زودتر پیگیری می شود.

فاش نیوز: تاثیرش در کنکور به چه شکل است؟

- می توانند از سهمیه رزمندگان استفاده کنند.

فاش نیوز: فرقی هم می کند که دانشگاه آزاد باشد یا دولتی و غیره؟

- بیشتر برای دانشگاه آزاد است. سراسری را نمی دانم چطور عمل می کنند ولیکن می آیند و از ما می گیرند.

فاش نیوز: مگر شما مشخص نکرده اید که همه دانشگاه ها باشد یا خیر؟

- در همه موارد ثبت نام اطلاعات شخص گرفته می شود که آیا شما ایثارگر هستید یا نه، ولی دانشگاه آزاد بیشتر فعال است. یعنی مراجعین ما بیشتر دانشگاه آزادی هستند.

فاش نیوز: بالاخره شخصی که می خواهد سراسری شرکت کند این سهمیه برایش اعمال می شود یا نه؟

- بله. اینکه آن ها چطور عمل می کنند را کار ندارم اما بیشتر مراجعین ما دانشگاه آزادی هستند چون سن این ها معمولا بالاست و بیشتر فوق لیسانس و دکترا شرکت می کنند. یعنی تقریبا هشتاد درصد آن ها متقاضی شرکت در کنکور دانشگاه آزاد هستند. حالا فردی که می خواهد در کنکور شرکت کند و یک ماه بیشتر فرصت ندارد، نباید از طریق پست اقدام کند چون زمانبر است. این فرد باید مستقیما" به یگانش مراجعه کند. ساز و کاری را گذاشته ایم که معمولا در عرض 24  ساعت برای فرد کارت صادر می شود.

فاش نیوز: اگر فرد به یگانش مراجعه کند به او نمی گویند باید از طریق پست اقدام کنید؟

- خیر. کسی که عجله دارد می تواند به صو رت حضوری اقدام کند و در غیر این صورت از طریق پست.

فاش نیوز: از تسهیلات بیشتر گفتید منظورتان چیست؟

- برای اینکه انگیزه سربازان دوران جنگ  بیشتر شود بحث مسکن را هم  شروع کرده ایم. تعدادی سهمیه از مسکن مهر گرفته ایم. در شهریار و کرج واگذار کردیم، در ورامین هم همین طور. الان جایی که فعال است کرمانشاه است.

فاش نیوز: این واگذاری به چه شکلی است؟

- به شکل رندومی تعدادی شماره  را انتخاب کردیم. در شهرهایی که تعداد جمعیتشان کم است به تمامشان اعلام کردیم اما در کرمانشاه که تعداد زیاد بود 70-60 هزار شماره را انتخاب کردیم. در صفحه اول چند روزنامه هم آگهی دادیم. آن چیزی که  از دست ما بر می آمد همین بود.

فاش نیوز: اگر شخصی خواست برای مسکن ثبت نام کند چطور باید اقدام کند؟

- ما برای این مورد آدرس پروژه را مشخص کرده ایم.  مثلا" گفته ایم کرمانشاه شهرک پردیس. در آنجا راهنما گذاشته ایم پس از بازدید می توانند درخواست دهند. شماره کارت را چک می کنیم اگر درست بود مجوز ثبت نام صادر می شود.

فاش نیوز: الان همه مردم می توانند برای مسکن مهر ثبت نام کنند. تفاوتش در چیست؟

- این پروژه به مسکن مهر عمومی ارتباطی ندارد.

فاش نیوز: این پروژه در حال تکمیل است به این شکل که در آینده به همه سربازان  دوران جنگ تعلق گیرد؟

- بیشتر خو استه ایم ایجاد انگیزه کنیم تا کسانی که تا کنون برای  دریافت کارت ایثار اقدام نکرده اند زودتر اقدام کنند و گرنه تعداد این افراد 5/2 میلیون نفر است. بحث مسکن به این آسانی نیست که بتوانیم  همه را تحت  پوشش قرار  دهیم.

فاش نیوز: اگر شخصی از شما سوال کند که چرا تبعیض قائل می  شوید چه پا سخی می دهید؟

- درست می گوید. اما بضاعت ما همین است.

فاش نیوز: ایثارگری سوال کرده است که در اداره ما کسی که به صورت داوطلب به جبهه رفته کارت ایثار به دردش می خورد اما من که به صورت داوطلب نرفته ام، کارت ایثارگر به دردم نمی خورد.

- تاثیر دارد، ایشان اطلاع ندارند. ستاد کل به ما گفته است که اگر شخص خواست یک سال از خدمت شخص را کم کنید و کارت داوطلب برایش صار کنید. همین افراد می توانند بیایند از ما تاییدیه بگیرند که در اداره یک پایه حقوقی به او بدهند.

فاش نیوز: رسیدگی هم می شود؟

- بله روزانه دهها نامه را به ادارات جواب می دهیم.

 

فاش نیوز: درباره امتیاز داوطلب از غیر آن بیشتر توضیح دهید؟

- در ارتش سرباز زیر 24 نداریم، معمولا دوازده ماه را کم می کنیم و دوازده ماه را برایش می فرستیم که در اصل به نفع سربازان می شود چون بسیجیان امکان دارد فرضا شش ماه یا دوازده ماه سابقه داشته باشند اما سرباز زیر 24 ماه نداریم. وقتی داوطلب محسوب می شود یک پایه حقوق برایش  در نظر گرفته می شود.

فاش نیوز: بنابر صحبت های شما اگر داوطلب محسوب نشود کارتش در اداره بی تاثیر است؟

- سربازان دوران جنگ ما همه داوطلب بوده اند. کسی را به اجبار به جبهه نبرده اند. یقه کسی را نگرفته اند و به اجبار به جبهه ببرند. وقتی در منطقه بازی دراز یک قسمتی را گرفتیم تعدادی قبر مشاهده کردیم. از اسرا سوال کردیم این قبرستان چیست گفتند سربازانی که از جبهه فرار می کردند در اینجا اعدام می کردند تا برای دیگران عبرت شود. در ایران به این شکل نبوده است.

فاش نیوز: برخی هم  کارت ایثار دارند اما برای مجروحیتشان مدرک ندارند؟

- بحث مجروحیت ساختارش متفاوت است و مربوط به حوزه کاری من نیست، اما در کل الان بیست سال از زمان جنگ گذشته است. وقتی ما می خواهیم بحث جانبازی را بررسی کنیم یک چیز را مسلم می دانیم و آن اینکه فرد حتما باید در بیمارستان بستری شده باشد والا خیلی از بیماری های جسمی به علت کهولت سن به وجود می آید. زمانی هست که نفر می گوید من شیمیایی شده ام از طریق آزمایش صحت  و سقم آن  تشخیص داده می شود چون در جای دیگری شخص شیمیایی نمی شود. این مورد را بدون نیاز به مدرک بستری شدن در بیمارستان قبول می کنند ولی در سایر موارد فرد حتما" باید بستری شده و سوابق بیمارستانی داشته باشد.

فاش نیوز: از آقای کفاش رئیس کمیسیون تعیین درصد بنیاد شهید که پرسیدم طور دیگری جواب  دادند!

- در ارتش به این شکل است.

فاش نیوز: مگر همه جانبازان نباید به بنیاد شهید مراجعه کنند؟

- خیر. کسی که در ارتش خدمت کرده است باید در سیستم ارتش پیگیر کارش باشد. وقتی به  مرحله آخر می رسد یک درصدی را برایش در نظر می گیرند. اگرجزو نیروی کادر ارتش بود وقتی خواستند رتبه حقوقی و سایر مزایا به او بدهند خود سازمان ارتش این کار را می کند، اما کسی که سرباز بوده و جزو نیروی کادر ارتش نیست وقتی کارهای مربوط به کمیسیون پزشکی اش انجام شد به بنیاد شهید ارجاع داده می شود.

فاش نیوز: یک مطلب مهم این است که خیلی از ایثارگران در زمان جنگ پیگیر مسائل تعیین درصد و مدرک نبوده اند، الان که می خواهند به خاطر درمان و غیره پیگیر تعیین درصد باشند به مشکل برمی خورند چون از آن ها مدرک می خواهند.

- خیلی از پرسنل کادر ما هم این گونه هستند.

فاش نیوز: یعنی کاری نمی شود کرد؟

- خیر. بالاخره باید مدرک داشته باشند. فرضا" شخصی که تعدادی ترکش در بدنش وجود دارد، این قابل اثبات است.

فاش نیوز: شما فقط شیمیایی را گفتید؟

- مواردی هست که فقط در جنگ اتفاق می افتد. این ها قابل اثبات است. شمیایی و ترکش در هر جایی  اتفاق نمی افتد. در قسمت ایثارگران ارتش موارد شیمیایی را بدون برو و برگرد به بیمارستان می فرستند و مورد ترکش را هم در چرخه دیگری بررسی و تعیین درصد می کنند. ولی در سایر موارد فرد، حتما" باید سوابق بستری شدن در بیمارستان را داشته باشد.

فاش نیوز: کسانی هستند که می گویند در زمان جنگ در ژاندارمری و در منطقه کردستان خدمت کرده و در شرایط خیلی سختی هم بوده ایم اما اکنون فقط سربازان ارتش می توانند برای دریافت کارت ایثار اقدام کنند؟

- نیروی دریایی را می دانم که الان در حال صدور کارت ایثار هستند.

فاش نیوز: شما فقط نیروی زمینی را مشخص کرده بودید.

- آمار نیروی زمینی با آمار نیروی دریایی قابل مقایسه نیست. مثلا سربازی که از نیروی هوایی در جبهه بوده باشد نداریم. آن زمان فقط سربازانی در سیستم پدافند نیروی هوایی بودند که البته پشت جبهه محسوب می شده است. تعداد کمی که از نیروی دریایی بوده اند الان در حال صدور کارت برایشان هستند. نیروی انتظامی هم به افراد برگه می دهد.

فاش نیوز: این برگه به چه کاری می آید؟

- با این برگه می تواند برای فرضا" دانشگاه، بیمه و یا اداره نامه بگیرد.

فاش نیوز: این برگه مساوی با کارت است؟

- بله.

فاش نیوز: چرا کارت صادر نمی شود؟

- شاید به علت اینکه تعدادشان کم است برایشان صرف نمی کند که بخواهند برای این کار ساختاری را تعریف کنند.

فاش نیوز: در مصاحبه ای که قبلا" داشته اید به طور دقیق مشخص نکرده اید کسانی که کارت ایثارگری را در اختیار دارند از چه تسهیلاتی برخوردار می شوند؟

- یک بار در قسمت مراجعات مردمی گفتم از کسانی که به اینجا می آیند بپرسید این کارت را برای چه می خواهند. ما خودمان می دانیم چه امتیازاتی را قائل هستیم اما نظر آنان را هم می پرسیم. در سطح کشور به صورت عمومی یک سری مزایا را در نظر گرفته اند. ما مثلا" کسر خدمت را داریم و سهمیه کنکور دانشگاه. 25 مورد از کسانی که آمده بودند کارت ایثارگری دریافت کنند را بررسی کردم. فرضا" شخصی می گفت می خواهم فرزندم را در دانشگاه شاهد ثبت نام کنم یا قاضی گفته بود اگر ایثارگر باشی برایت تخفیف قائل می شوم. در دادن وام های اشتغالزایی در صورتی که دو طرف همسان باشند کارت ایثارگری ترجیح دارد. یک سری وام مخصوص ایثارگران است، پایه حقوقی هست، در بحث بیمه هم دو سال خدمت جزو بیمه محسوب می شود. یک سری از سازمان ها حق بیمه شخص را می دهند.

فاش نیوز: حق بیمه را چگونه می دهند؟

- فرضا" نفر باید سی سال خدمت کند تا بازنشسته شود. طبق قانون دو سال خدمت سربازی جزو خدمت حساب می شود. یعنی نفر 28 سال خدمت می کند اما حق بیمه آن دو سال گرفته می شود. اگر شخصی مدرک ایثارگری داشته باشد درصدی تخفیف برایش قائل می شوند. بعضی از سازمان ها هم کل آن را تخفیف می دهند. بنابراین مواردی هست که برای کل ایثارگران در سطح کشور در نظر گرفته شده است و این گونه نیست که لازم باشد ما بخشنامه صادر کنیم. مثلا شخص به  دانشگاه آزاد می رود اما تخفیف قائل نمی شوند چون تخفیف در صورتی است که بنیاد مستضعفان یک پولی را به آنها بدهد، اما جا به جایی دانشگاه را از آن ها می پذیرند.

فاش نیوز: اگر شخصی بخواهد موارد را دقیق تر را بداند باید به سایت مراجعه کند؟

- خیر. موارد فقط کسر خدمت و سهمیه دانشگاه است. این مربوط به ارتش می شود. موارد دیگر برای کل ایثارگران کشور است که قانون تعیین کرده است. مثل کوتاه کردن نوبت دادگاه. موارد کلی که مربوط به همه ایثارگران می شود را خود شخص در موارد مختلف مثل وام بانکی می تواند آنجا سوال کند.

فاش نیوز: برای ایثارگرانی که به  جای فرزند پسر، دختر  دارند مزایایی در نظر گرفته نشده است؟

- فکر می کنم این ایثارگران باید نامه ای به مسئولین بنویسند و از آنها بخواهند تا به مزایای کارت ایثارگری  افزوده شود.

فاش نیوز: در مصاحبه ای که امیر سرتیپ پوردستان درباره مزایای کارت ایثارگری داشتند به استفاده از اماکن نیروی زمینی مثل تالارها و ورزشگاه ها با  قیمت بسیار ارزان اشاره کرده بودند؟

- اگر شخصی از غیر ایثارگران بخواهد فرضا" از تالارهای ارتش استفاده کند یک قیمتی دارد اما اگر از ایثارگران باشد فرقی هم نمی کند از کجا باشد یک تخفیفی برایش در نظر گرفته می شود.

فاش نیوز: بسیار ارزان، معنی رایگان می دهد؟

- خیر. ده درصد تخفیف دارد.

فاش نیوز: اینکه چند ماه سابقه داشته باشد هم در درصد تخفیف تاثیر دارد؟

- خیر. صرفا داشتن کارت ایثار مهم است.

فاش نیوز: ایثارگری گلایه داشت که عکس روی کارت ایثارگری مربوط به شخص دیگری است؟

- چون عکس این افراد ابتدا اسکن گرفته می شود امکان دارد در این جا به جایی اشتباهی رخ دهد. این افراد باید کارت خود را به همراه عکس مجددا" برای ما ارسال کنند تا تصحیح شود. البته ما در بخش های مربوط به خودمان اطلاعات را به عکس منوط نکرده ایم. چیزی که مهم است مطابقت شماره کارت ایثارگری با شماره کارت ملی است.

فاش نیوز: در پایان، خبر جدید مربوط به حوزه ایثارگری دارید؟

- برای کسانی که کارت ایثار را دریافت کرده اند در حال آماده سازی مدال هستیم. یعنی در آینده نزدیک به این عزیزان مدال شجاعت خواهیم داد. این هم در واقع موردی است که سربازان دوران جنگ تشویق شوند تا هر چه سریع تر برای دریافت کارت ایثار اقدام کنند.

فاش نیوز: مطلب دیگری اگر هست بفرمایید.

- ممکن است فردی بگوید این کارت را نمی خواهم. من به  او می گویم که این وظیفه ملی تان است. شما فقط مدارکت را بفرست و برو تا اطلاعات شما در سیستم ما ثبت شود. این اطلاعات را برای تاریخ کشورمان نیاز داریم. در هشت سال جنگ 2/5 میلیون نفر سرباز وارد نیروی زمینی شده است یعنی 25 لشکر. این خیلی مهم است که همه بدانند وقتی حضرت امام در وصیتنامه شان می فرمایند نیروی زمینی قهرمان که در همه حوادث نوک پیکان حملات دشمن بوده، به چه علت است.

فاش نیوز: با تشکر از وقتی که در اختیار ما قرار دادید.

گزارش از محمد نوروزی