تاریخ : 1394,دوشنبه 23 شهريور19:05
کد خبر : 37308 - سرویس خبری : اخبار

بیمه وهزینه های درمانی ایثارگران...بایدهاونبایدها


بیمه وهزینه های درمانی ایثارگران...بایدهاونبایدها

مواردی از مشکلات و بی توجهی مسئولان به شرح ذیل منعکس می گردد...

جانباز بازنشسته اوقاف - جانبازان و ایثارگران به لحاظ آسیب های مختلف روحی و جسمی و بعضا"مصرف مداوم دارو آنهم با توجه به شرایط سخت زندگی همیشه راهی بیمارستان ها ومطب پزشکان متخصص هستند. بالطبع خانواده  این عزیزان و افراد تحت تکفل آنان هم از این قاعده مستثنی نیستند زیرا که وضعیت جانکاه این یادگاران دفاع مقدس، مشکلات روحی وجسمی را در میان اطرافیان افزایش داده است.  از طرفی مشکلات روزمره موجود،از قبیل دارو و درمان، وضعیت معیشت،بیکاری فرزندان،کمبود امکانات ضروری و از همه مهمتر بی توجهی مسئولان به رفع مشکلات، استرس و اضطراب را افزایش داده و در نهایت وضعیت خانواده ها را دگرگون ساخته است. به عنوان نمونه مواردی از مشکلات و بی توجهی مسئولان به شرح ذیل منعکس می گردد:

1-معاون حقوقی و امور مجلس بنیاد شهید و امور ایثارگران طی نامه شماره 7157/820/540 مورخه 7/8/93 به تمامی وزارت خانه ها و سازمان ها اعلام داشته است " با عنایت به اشکالات قانونی و اجرایی بند ج تبصره 16 قانون بودجه1393 که منجر به بلاتکلیفی دستگاه های اجرایی و ایثارگران عزیز و عدم تحقق اجرای این بند گردیده، موضوع از معاونت حقوقی دیوان محاسبات استعلام و دیوان محاسبات در پاسخ به استعلام این بنیاد اعلام می دارد با عنایت به قانون تفسیر بند ج تبصره 16 قانون بودجه سال 1393 کل کشور مصوب 27/3/1393 مجلس شورای اسلامی، دستگاه های اجرایی موضوع ماده 5 قانون مدیریت خدمات کشوری و صندوق های بازنشستگی، منعی جهت پرداخت هزینه های درمانی به کارکنان و بازنشستگان ایثارگر تحت پوشش خود ندارند. در نتیجه , اقدامات بایسته را نسبت به پرداخت هزینه های درمانی ایثارگران, خصوصا تا شهریور 93 ,اعلام داشته است.

2- با توجه به شرح قید شده در بند 1، جانبازان و ایثارگران سازمان اوقاف و امور خیریه از سال گذشته(93) چند فقره نامه برای نماینده محترم ولی فقیه و ریاست سازمان اوقاف و امور خیریه، جناب حجت الاسلام و المسلمین حاج آقا محمدی و همچنین معاون اداری سازمان ارسال داشته اند لیکن با توجه به دستورات صادره، متاسفانه نتیجه بخش نبوده است.

3-در ارتباط با موضوع پرداخت هزینه های درمانی جانبازان و ایثارگران سازمان اوقاف ،مشاور محترم مقام عالی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در امور ایثارگران مکاتبه ای به شماره 1/20-3172 مورخ 19/1/94 بعنوان نماینده محترم ولی فقیه و ریاست سازمان اوقاف و امور خیریه ارسال داشته و در دیدار حضوری هم مشکلات و وضعیت ایثارگران هم بیان گردیده، اما تا کنون مشکلات یاد شده به قوت خود باقی است که جای بسی تاسف دارد.

4-جانبازان و ایثارگران سازمان از تاریخ 1/6/1393 تا تاریخ 31/5/1394 از طریق بنیاد شهید و امور ایثارگران دارای بیمه تکمیلی بوده اند که در این فاصله زمانی مشکل خاصی وجود نداشته است.

5-با توجه به اتمام اعتبار بیمه تکمیلی اخیرا مشکلات و بلاتکلیفی ایثارگران از تاریخ 1/6/1394 برای کل جامعه هدف،حاکم  شده است اگر چه در جلسه هیئت محترم دولت مورخ 8/6/94 مجددا بیمه تکمیلی به بنیاد شهید و امور ایثارگران برگشت داده شده اما به لحاظ بدهی 7 هزار میلیارد ریالی مشکلات درمانی جانبازان و ایثارگران فعلا لا ینحل باقی مانده است.

6-از آنجایی که تامین بدهی بنیاد شهید و امور ایثارگران بابت هزینه های درمانی ایثارگران از بار مالی سنگینی برخوردار است جا دارد پیرامون وضع و اوضاع بیمه تکمیلی جامعه هدف ،تدابیر مستحکمی در قانون برنامه ششم توسعه پیش بینی گردد تا هر ساله چنین جریانی رسانه ای نشود. در این باب براساس بند ب ماده 44 قانون برنامه پنجم توسعه مصوب 1389 ، صددرصد هزینه های ایثارگران شاغل و بازنشسته و افراد تحت تکفل آنان بر عهده دستگاه اجرایی و صددرصد هزینه های درمانی ایثارگران غیرشاغل و افراد تحت تکفل آنان به عهده بنیاد شهید و امور ایثارگران است.

7-با توجه به مشکلات بودجه ای آن هم درچنین کار دشوار و سنگینیTتامین هزینه های امور درمانی جانبازان و ایثارگران کل کشور توسط بنیاد شهید و امور ایثارگران اساسا به مصلحت نظام نمی باشد زیرا تحقق چنین برنامه کلانی به یک برنامه مطالعاتی جامع نگر همراه با طرح زمانبندی شده نیاز دارد که در حال حاضر بنیاد شهید و امور ایثارگران با توجه به شرایط کنونی، قادر به اجرا نمی باشد. بنابراین پرداخت هزینه های سنگین درمانی ایثارگران کل کشور در قالب اجرای طرح بیمه درمان ایثارگران بازنشسته و همچنین شاغل در دستگاه های اجرایی و افراد تحت تکفل آنان توسط بنیاد شهید و امور ایثارگران درقالب یک پروژه  (بافرض وجود آزمون و خطا) نمی گنجد. کما اینکه در این شرایط سخت زندگی ، همین وضعیت بیمه ای ایثارگران به لحاظ تغییر قانون مدتهاست سرو سامانی پیدا نکرده است.

8-سازمان اوقاف و امور خیریه علاوه بر اعتبارات دولتی از عواید و درآمدهای مالی قابل توجهی نیز از قبیل موقوفات مرتبط با دارو و درمان برخوردار است که می تواند نقش ارزشمندی در تامین هزینه های درمانی معدودایثارگران وجانبازان شاغل درسازمان داشته باشد اما متاسفانه به دلیل بی اعتنایی مسئولان اوقاف به وضعیت ایثارگران بازنشسته سازمان که جوانی و توان فکری و عملی خویش را صادقانه با بیش از 30 سال خدمت به وقف و اوقاف نموده اند اقدامی صورت نگرفته است درحالیکه از نظر وجدانی و انسانیت سازمانی که ماموریت اجرای نیات خیراندیش برای رفع نیازهای نیازمندان بر عهده دارد وظیفه و مسئولیت رسیدگی به امور کارکنان جانباز و ایثارگر خود را باید در اولویت قرار داده و در جهت خدمت رسانی به آنان می بایست بیش از هر نهاد و ارگان دیگری احساس مسئولیت نماید.

9- با توجه به آمار عزیزان ایثارگر در سازمان اوقاف و امور خیریه وجود یک مشاور امور ایثارگران می تواند به عنوان عنصری پیگیروجوابگو به جانبازان و ایثارگران و برقراری ارتباط مستمر با ریاست سازمان و مدیران مجموعه باشد که در نتیجه منشاء خیر، و بِستری جهت رفع مشکلات گوناگون قرار گیرد.
امید است مدیران سازمان اوقاف و امور خیریه که در راس آن نماینده محترم مقام معظم رهبری حضور دارند با مدیریت و برنامه ریزی در ایام و مناسبت های مختلف از این عزیزان که عمری را در خدمت به سازمان تلاش داشته اندتقدیرو یا لااقل باتشکیل جلساتی ، مشکلات دردناک جانبازان و ایثارگران را حل و فصل نمایند.

 


کد خبرنگار : 17