تاریخ : 1395,دوشنبه 25 مرداد15:30
کد خبر : 48361 - سرویس خبری : حقوقی و قوانین

رزمندگان همچنان در انتظار!(۲)


رزمندگان همچنان در انتظار!(۲)

سند راهبردی خدمات‌رسانی به رزمندگان که در قانون بر تهیه آن تأکید شده، نوشته‌ای است که در آن جهت حرکت برای رسیدن به هدف مورد نظر تعیین‌شده است؛

یوسف مجتهد

یوسف مجتهد - سند راهبردی خدمات‌رسانی به رزمندگان که در قانون بر تهیه آن تأکید شده، نوشته‌ای است که در آن جهت حرکت برای رسیدن به هدف مورد نظر تعیین‌شده است؛ به‌عبارتی، نقشه‌ای است که دستگاه‌های اجرایی باید مبتنی برآن، نظام خدمات‌رسانی به رزمندگان را تدوین و با هماهنگی دولت آن را اجرا کنند. اما این نظام خدمات‌رسانی به رزمندگان برای آنان نوشدارو بعد از مرگ سهراب نخواهد شد!

بخشی از اهداف موردنظر دراین سند عبارتند از: رسیدن به بالاترین سطح بهره‌مندی از فرهنگ ایثار و صیانت از ‌شأن و منزلت جامعه هدف، تحقق نظام جامع، پویا، هوشمند و نوین رفاهی و اجتماعی، تحقق استقلال معیشتی، خوداتکایی با رویکرد افزایش توانمندنی، رسیدن به بالاترین سطح استفاده بهینه از قابلیت‌ها و ظرفیت‌های داخلی کشور، حفظ و ارتقای روحیه رزمندگان به‌عنوان عناصر اصلی دفاعی کشور و دست‌یافتن به بالاترین سطح رضایتمندی، آرامش خاطر، دلبستگی و وابستگی رزمندگان به نظام اسلامی.

در این سند برای 7هدف کلان، مجموعه‌ای از جهت‌گیرها و برنامه‌ها به‌منظور تحقق هریک از اهداف کلان ترسیم شده است. راهبردهای هدف برای هر هدف کلان، به‌صورت مجزا تدوین شده و مسیر حصول به هدف کلان را به دستگاه‌هایی اجرایی نشان می‌دهد.

قبل از بررسی راهبرد اهداف، در 2بخش به خط‌مشی‌های کلی و اصول و ارزش‌های حاکم بر رسیدگی به امور رزمندگان اشاره شده است.

سند راهبردی باید آرمانگرایانه باشد چون به‌‌دنبال آینده‌سازی است ولی اگر این سند وضعیت حال را فراموش کند و خود را مشغول آینده‌ای کند که تحقق آن با بررسی وضع موجود تا حدودی محال به‌نظر می‌رسد به‌نوعی، از دست ‌دادن فرصت‌ها را به‌دنبال خواهد داشت. رزمندگان متعلق به زمان حاضر هستند و تحقق برنامه‌های سند باید در حال حاضر صورت گیرد و نگاه به آینده دور برای تحول بنیادین آن مناسب است.

در سند راهبردی خدمات‌رسانی به رزمندگان نوع حضور رزمندگان به داوطلبانه و موظف تقسیم و حضور در مناطق جنگی، امنیتی و عملیاتی امتیازبندی شده است. تعیین این مناطق برعهده ستاد کل نیروهای مسلح است.

رزمندگان در این سند از جهت شغلی و وضعیت استخدام به 4گروه تقسیم می‌شوند:
1- رزمندگان کادر نیروهای مسلح که حضورآنان در مناطق موظفی است.
2- کارکنان وظیفه نیروهای مسلح که حضور آنان در مناطق مؤظفی است.
3- بسیجیان، جهادگران و نیروهای مردمی رزمنده، کارکنان و بازنشستگان دستگاه‌های اجرایی که حضورشان داوطلبانه خواهد بود.
4- بسیجیان، جهادگران و نیروهای مردمی رزمنده و صاحبان مشاغل آزاد و مؤسسات خصوصی و افراد بدون شغل مثل دانشجویان و دانش‌آموزان که حضور داوطلبانه دارند. کارکنان دولت که در اجرای وظایف سازمان متبوع خود در طول جنگ تحمیلی در شهرهای مناطق جنگی و یا منطقه جنگی حضور داشته‌اند حسب مورد با تأیید دستگاه، رزمنده موظف تلقی می‌شوند. کارکنان نیروهای مسلح که براساس اختیار خود و داوطلبانه در ماموریت جنگی شرکت کنند از امتیازات داوطلبین برخوردار می‌شوند. براساس این سند، رزمندگان دوران دفاع‌مقدس در بهره‌مندی از خدمات در اولویت هستند. میزان حضور و امتیاز‌بندی شاخص پایه‌ برای حضور در جبهه، مناطق جنگی و عملیاتی و امنیتی، حداقل 45روز اعم از داوطلبانه یا موظفی به‌صورت مستمر و یا متناوب، تعیین و براساس جدول امتیازات محاسبه می‌شود. امتیازات، تسهیلات و خدمات به رزمندگان در این سند به‌ قرار زیراست:


1- امتیازات، تسهیلات و خدمات ارزشی و معنوی
2- امتیازات، تسهیلات و خدمات حمایتی
3- امتیازات، تسهیلات و خدمات تکمیلی با رعایت قوانین و مقررات.

تأیید مدت حضور در مناطق جنگی، عملیاتی و امنیتی برای گروه‌های چهارگانه حسب مورد با معاونت نیروی انسانی رده‌های سازمانی رزمنده، معاونت نیروی انسانی بسیج برای نیروهای مردمی، مستخدمین دولت و صاحبان مشاغل و معاونت توسعه و منابع انسانی وزارت جهادکشاورزی برای جاهدگران است.

برای سیاستگذاری و تحقق اهداف سند راهبردی خدمات‌رسانی به رزمندگان شورای هماهنگی با ترکیب رئیس ستاد کل نیروهای مسلح، وزیر دفاع، رئیس بنیادشهید وزیر تعاون، وزیر بهداشت، وزیر علوم، وزیر آموزش‌وپرورش، وزیر اقتصاد وزیر راه، وزیر صنعت، وزیر دادگستری، وزیر ارشاد، وزیر اطلاعات، وزیر جهادکشاورزی، معاون ارگان یا معاون نیروی انسانی ستاد کل، فرماندهان کل ارتش، سپاه و نیروی انتظامی، فرمانده بسیج، رئیس صدا و سیما، رئیس سازمان مدیریت، رئیس بنیاد حفظ آثار دفاع‌مقدس و مسئول امور ایثارگران ستاد کل تشکیل می‌شود.

وظایف شورا ایجاد زمینه‌های لازم جهت تحقق منویات حضرت امام(ره) و مقام معظم رهبری، هماهنگی جهت تحقق و اجرایی‌شدن اهداف سند، سیاستگذاری در اموررزمندگان، نظارت عالیه بر برنامه‌ها، هدایت عمومی مبادی ذی‌ربط در امور رزمندگان، حمایت از نهادهای ایثارگری، ایجاد هماهنگی بین نهادها و دستگاه‌ها، بسترسازی جهت حفظ کرامت، منزلت، سیانت، عزت و قدرشناسی از رزمندگان، بررسی مسائل و مشکلات آنان در سطح کلان، پیشنهاد لوایح مورد نیاز، تهیه دستورالعمل‌های مرتبط و اتخاذ تصمیم درخصوص تحقق اهداف سند است.

دبیرخانه شورا بدون ایجاد پست سازمانی جدید و با استفاده از امکانات موجود در وزارت دفاع تشکیل می‌شود. از زمان تهیه سند تاکنون اطلاع شفاف و روشنی درخصوص تشکیل جلسات شورا و تصمیمات متخذه اعلام نشده است. شایسته است دبیرخانه شورا یا مسئولین وزارت دفاع از اقدامات و تصمیماتی که تاکنون در جهت تحقق اهداف سند انجام شده رزمندگان را مطلع کنند.


کد خبرنگار : 17