تاریخ : 1395,سه شنبه 09 آذر15:27
کد خبر : 50706 - سرویس خبری : سلامت

گس ولی خوشمزه و مفید!


گس ولی خوشمزه و مفید!

با فرا رسیدن فصل سرد سال، بسیاری از مردم در سبدهای میوه شان میوه قرمز رنگ و محبوبی را می نشانند بنام "خرمالو" .

کارشناس علوم تغذیه

سعیده نام آور (کارشناس علوم تغذیه و رژیم درمانی) - با فرا رسیدن فصل سرد سال، بسیاری از مردم در سبدهای میوه شان میوه قرمز رنگ و محبوبی را می نشانند بنام "خرمالو"

 میوه ای تقریبا گرد یا بیضی و شیرین که دارای گونه های بسیاری در کشورهای مختلف است و نوع ژاپنی و امریکایی هم دارد.

این میوه به دلیل اینکه بعضا"حالت گس کننده دارد، برای برخی خوشایند نیست اما رسیده هایش بسیار شیرین، دلچسب و خوشایند نوش جان می شوند.

با توجه به علاقه شدید بسیاری از مردم به خوردن این میوه پرخاصیت، نگاهی می اندازیم به مواد مغذی و خواص خرمالو تا بهتر بدانیم که چه می خوریم و خداوند چه نعمتی را در اختیارمان قرار داده است.

مواد مغذی و عملکرد خرمالو در بدن:

ارزش غذایی خرمالو:

هر ۱۰۰ گرم خرمالو حاوی ارزش غذایی زیر است:

  • انرژی ۶۰ تا ۷۰ کیلوکالری
  • آب ۷۵.۵ گرم
  • فیبر ۵.۹ گرم
  • قند ۲۳ گرم
  • ویتامین ث ۷.۶ میلی‌گرم
  • پتاسیم ۲۱۰ میلی‌گرم
  • منیزیم ۱۱ میلی‌گرم
  • آهن ۰.۱۵ میلی‌گرم

 

خرمالو واحد میوه و کربوهیدرات است و دارای قند. افراد دچار بیماری دیابت به دلیل ورود قند به بدن، در خوردن این میوه خوشمزه ملاحظه نمایند. این میوه دارای پروتئین گیاهی خیلی کمی نیز هست.

  خرمالو سرشار از ویتامین آ و بتاکاروتن است. چنانچه این ویتامین به مقدار کافی به بدن نرسد، نه تنها قدرت بینایی را کم می کند، بلکه باعث شکننده شدن پوست، ناخن و موها می شود. خرمالو در سلامت پوست هم موثر است. این میوه به عنوان ماسک پوستی هم استفاده می شود.

همچنین دارای مقدار قابل توجهی ویتامین های ب۱، ب۲ یا ریبوفلاوین، ب۳ یا نیاسین و ویتامین ث می باشد.

خرمالو دارای مواد معدنی کلسیم، گوگرد، آهن، فسفر، منیزیم و پتاسیم نیز می باشد.

 خرمالو به دلیل مواد معدنی و ویتامین هایش، میوه اشتها آوری است. به رشد کودکان نیز کمک می کند.

کلسیم در رشد کودکان و حفظ انرژی برای بزرگسالان مؤثر است. همچنین به استخوان سازی کمک شایانی می کند.

آهن عنصر اصلی خون سازی و پتاسیم اشتها آور و شستشو دهنده کلیه و کبد می باشد.

این میوه در افراد مبتلا به نقرس و بیماری های کبدی و کلیوی بسیار مؤثر است.

اگر لثه هایتان خونریزی می کند امکان دارد به دلیل کمبود ویتامین C باشد. باید بدانید که مصرف خرمالو و جذب ویتامین C آن برای بالا بردن استحکام و سلامت لثه ها موثر است.

خرمالو حاوی مقدار زیادی پکتین است. پکتین یکی از انواع فیبرهای محلول در آب است که باعث کاهش چربی های خون می شود.

اسید آمینه های موجود در خرمالو عبارتند از: اسید مالیک، اسید سیتریک و اسید تارتاریک. سلولز موجود در خرمالو به طور نسبی کم است و از این نظر هضم آن آسان تر می باشد.

خرمالو دارای مقدار کمی تانن می باشد که گاهی ممکن است موجب یبوست شود. در حالت عادی و مصرف آب کافی، دفع را بهبود نیز می بخشد.

می توان از آب خرمالو برای درمان زخم ها استفاده کرد.

 این میوه برای آفت دهان و گلودرد بسیار مفید است.

این میوه سرشار از پتاسیم و منیزیم،با کلسترول و فشارخون بالا مقابله می کند. مزیت دیگر این میوه این است که سدیم (نمک) کمی دارد. توصیه می کنیم اگر دچار بیماری های قلبی عروقی هستید و یا چربی و فشارخونتان بالاست از این میوه غافل نشوید.

با این میوه خوشمزه، مربا و کیک نیز تهیه می کنند که بسیار دلچسب است.

* اگر می خواهید از خوردن خرمالو لذت ببرید خرمالوی کاملا رسیده ای انتخاب کنید.
* خرمالوهای نارس، طعم گسی دارند و لب و دهان را جمع می کنند به خاطر اینکه حاوی تانین هستند.
* اگر از این طعم و حس خوشتان نمی آید صبر کنید تا خرمالویتان کاملا برسد. این میوه در دمای محیط می رسد.
                        اگر به مدت چند روز کنار سیب یا موز بماند خیلی زودتر می رسد.

 نوش جان


کد خبرنگار : 18