تاریخ : 1395,پنجشنبه 25 آذر18:30
کد خبر : 50790 - سرویس خبری : اخبار

گزارش مشروح از کنفرانس مطبوعاتی مسئولان شورای عالی انجمن های جانبازان

اصلاح قانون جامع بدون حضور ایثارگران را نمی پذیریم


اصلاح قانون جامع بدون حضور ایثارگران را نمی پذیریم

معاون حقوقی شورای عالی انجمن های جانبازان گفت: بدون حضور نمایندگان ایثارگران، تصویب هیج اصلاحیه ای در مورد قانون جامع ایثارگران را نمی پذیریم.

فاش نیوز- معاون حقوقی شورای عالی انجمن های جانبازان گفت: بدون حضور نمایندگان ایثارگران، تصویب هیج اصلاحیه ای در مورد قانون جامع ایثارگران را نمی پذیریم.

به گزارش فاش نیوز، یوسف مجتهد روز یکشنبه در نخستین نشست مطبوعاتی در تبیین فعالیت های حقوقی شورای عالی انجمن های جانبازان خاطرنشان کرد: در زمینه مسائل و مشکلات جانبازان قبلا پیگیری ها به صورت تشکل ها و گروه های مختلف در جریان بود که خواسته و طرح های مختلفی را مطرح می کردند و بعضا باعث آشفتگی و تغییراتی در قوانین می شد، اما دوستان در ادامه کار در صدد بر آمدند که مسائل را به صورت کلی سروسامان بدهند واین شورا تشکیل شد.

وی گفت: عدالت، سلامت،سرعت و سهولت در ارائه خدمات شعارهای اصلی این شورا به شمار می رود، بنا بر این باید شیوه ها و روش ها را در اعطای خدمت به جامعه هدف اصلاح کنیم.

معاون حقوقی شورای عالی انجمن های جانبازان هدف از تشکیل شورا را سهولت در ارائه خدمات معیشتی، رفاهی وحقوقی به جانبازان اعلام کرد و افزود: فناوری های جدید این اقتضا را دارد که به سمت سهولت در ارائه خدمات به جامعه هدف برویم اما متاسفانه برخی از مسئولان به گرایش به این سمت و سو علاقه ای ندارند.

وی با اشاره به سوء مدیریت ها در ارائه خدمات به جانبازان و ایثارگران اظهار داشت: در این راستا ما باید تعامل مستمر با دولت، مجلس، قوه قضائیه و نیروهای مسلح داشته باشیم و از همان ابتدای تشکیل شورا، ارتباطاتی با مسئولان کلان کشور برقرارشد.

 مجتهد گفت: ما در سه حوزه قانون، تصویب و اجرا در کشور مشکلاتی داریم و در حوزه اجرا مشکلات ما جدی تر از سایر حوزه ها است و به طور مثال قانون جامع فقط 15درصد اجرایی شده است.

مجتهد برداشت سوء از قوانین را یکی از مشکلات عمده در ارائه خدمات به ایثارگران به شمار آورد و گفت: متاسفانه هیچ کدام از مواد قانونی مرتبط با قانون جامع تاکنون به طور جدی اجرا نشده است.

وی با اشاره به طولانی بودن پروسه رسیدگی به مطالبات ایثارگران در حوزه های اجرایی متذکر شد: تدبیر درستی در اجرای قوانین در حوزه ایثارگران وجود ندارد و اعمال سلیقه، توصیه ها و ... باعث می شود که قانون به حاشیه برود و اغلب زیر پا گذاشته شود.

مجتهد ادامه داد: ما تلاش می کنیم با یک تشکیلات هدف دار، اجرای صحیح و درست قانون را عملی و دنبال کنیم.

وی با اشاره به پایان زمان اجرای قانون جامع در دی ماه سال جاری افزود: متاسفانه تهیه اصلاحیه قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران از سال گذشته بدون اطلاع جامعه ایثارگری در بنیاد شهید آغاز و با توجه به دیدگاه هایی که به آن ها القاء شده است، آن را با محدودیت منابع و حذف تسهیلات به کمیسیون اجتماعی دولت ارائه و تحت عنوان لایحه ای از سوی دولت به مجلس قلمداد می کنند.

مجتهد اضافه کرد: در دهه اخیر که کشور با موج اختلاس های میلیاردی و حقوق های نجومی مواجه شده است، تامین هزینه های درمان جانبازان و والدین شهدا، به حاشیه رانده شده است و با مشکلات عدیده ای روبرو شده ایم و خدای ناکرده این موضوع احساس می شود که مسئولان در قوانین حمایتی یک مقدارغفلت دارند، بنابراین، برآن شدیم که به صورت یک تشکیلات هدف دار موضوع حمایت از ایثارگران را به طور جدی دنبال کنیم.

مجتهد در این راستا به ارسال اصلاحیه قانون جامع ایثارگران از سوی شورای عالی انجمن های جانبازان به دولت و مجلس در روزهای اخیر اشاره کرد و گفت: بدون حضور نمایندگان ایثارگران تصویب هیج اصلاحبه ای در مورد قانون جامع ایثارگران را نمی پذیریم.

وی اضافه کرد: متاسفانه به دلیل اینکه برخی از مدیرانی که در راس کار قرار می گیرند به وظایف خود نا اشنا هستند، ضعف هایی در اجرا به وجود آمده است و این بی انگیزگی در حوزه فعالیت های بنیاد به طور جدی مشاهده می شود.

مجتهد افزود: ما راهکارهایی برای رفع مشکلات جانبازان و ایثارگران به مسئولان ذیربط کشوری ارائه کردیم؛ اما در روند اجرایی مشکلات فراولانی داریم و این ضعف نشان دهنده این است که اراده قوی برای اصلاح امور وجود ندارد و این موضوع باعث نارضایتی های فراوانی در جامعه ایثارگران شده است.

وی با انتقاد از رویه نیروهای مسلح در ارتباط با مسائل ایثارگران متذکر شد: متاسفانه قوانین در این حوزه به خوبی اجرا نمی شود و وقتی موضوع را به آن ها منتقل می کنیم اظهار بی اطلاعی می کنند.

وی با اشاره به قوانین حمایتی در حوزه جانبازان و ایثارگران تاکید کرد: بنیاد شهید و امور ایثارگران طبق قانون در سه بخش موظف شده است که از ایثارگران و جانیازان حمایت کند اما متاسفانه این موضوع به خوبی رعایت نمی شود.

معاون حقوقی شورای عالی انجمن های جانبازان از دور زدن قانون از سوی برخی از دستگاه های دولتی انتقاد کرد و افزود: متاسفانه این موضوع باعث شده است که جسارت اجرا نشدن قانون از سوی سایر دستگاه ها افزایش یابد.

وی تصریح کرد: هدف این شورا این است که انسجامی را در ارتباط با مطالبات جانبازان در سراسر کشور ایجاد و با حضور نمایندگان مجلس و دولت مشکلات را برطرف کند.

مجتهد با اشاره به اینکه شورای عالی انجمن های جانبازان به دنبال تقابل نیست بلکه ارائه کمک های کارشناسی را دنبال می کند یادآور شد: ما به دنبال این هستیم که ابتدا رویه ها را در کشور اصلاح کنیم و بدنبال مخفی کاری نیستیم بلکه دنبال شفافیت هستیم و اصلاح قوانین و رویه ها هدف اصلی ما است.

معاون حقوقی شورای عالی جانبازان تاکید کرد: متاسفانه دستگاه های اجرایی به دنبال این هستند که از بار مالی اجرای قوانین حوزه ایثارگران شانه خالی کنند و در برخی از موارد در پاسخ به اعتراض افراد به آن ها می گویند بروید شکایت کنید چرا که این کار سال ها به طول می انجامد.

در این نشست خبرنگار خبرگزاری دفاع مقدس در خصوص حمایت های حقوقی از جامعه هدف سوال کرد که معاون حقوقی شورا در پاسخ اظهار داشت: در ماده 58 قانون جامع ایثارگران تصریح شده است که قوه قضائیه ساز و کار مناسب ان را پیش بینی کند.

وی ادامه داد: ما حتی در مشاوره های قضایی مشکلات فراوانی برای ایثارگران داریم و در نشست هایی که با مسئولان دیوان عدالت اداری و قوه قضائیه داشتیم آن ها حضور یک نماینده ایثارگر را درارتباط با موضوعات اداری و حقوقی را پذیرفته اند.

خبرنگار ایرنا نیز در ادامه این نشست از تفاوت دیدگاه ها بین شورای عالی انجمن های جانبازان و بنیاد شهید سوال کرد که در پاسخ به آن مجتهد اظهار داشت: ما آمادگی پاسخگویی به برخی از ابهامات موجود در زمینه مسائل مرتبط با جانبازان و بیان استدلال های خود را داریم و پیشنهاد می کنیم برای روشن شدن افکار عمومی در این زمینه میزگردهایی تشکیل شود.

وی با بیان اینکه اصلاحیه قانون جامع ایثارگران به نمایندگان مجلس و مسئولان ذیربط ارسال شده است تصریح کرد: متاسفانه در این مورد بنیاد شهید و امور ایثارگران مخفی کاری می کند و در حالی که پیش از این 45جلسه در این مورد برگزار کرده بود اما ما از کم و کیف ان بی اطلاع بودیم و بعد از مطلع شدن از موضوع اصلاحیه ای درقالب 50 ماده و تبصره تهیه کردیم.

مجتهد یادآور شد: در خصوص نسخه اصلاح شده قانون جامع ایثارگران حتی معاونت های بنیاد در جریان امر قرار نداشتند و معاون حقوقی آن نیز اظهار بی اطلاعی می کرد.

معاون حقوقی شورا یادآور شد: علاوه بر ان در ارتباط با اصلاحیه قانون جامع ایثارگران جلسات مشترکی را با مسولان بنیاد شهید برگزار و نظرات آن ها را لحاظ کردیم.

مجتهد اظهار داشت: متاسفانه پیش از این آقایان در بنیاد شهید حتی در موضوع شهادت مدافعین حرم ابهامات و شبهاتی را مطرح و معتقد بودند اگر فرد بازنشسته ای شهید شود فقط دو گروه به بازنشستگی اش اضافه شود و منابع آن هم هر سال باید پیش بینی و به صندوق واریز شود در حالی که انگیزه رزمندگان مدافع حرم مادی نیست بلکه الهی است ولی نباید خانواده آن ها در عسر و حرج قرار بگیرند.

در پایان این نشست خبرنگاری از روند اختلاس در بانک دی سوال کرد که مجتهد پاسخ داد: متاسفانه به لحاظ قانونی نمی توانیم در این مورد صحبت کنیم و ناچار هستیم اطلاعات خود را به مجلس ارائه دهیم.


کد خبرنگار : 18