تاریخ : 1395,دوشنبه 29 آذر20:02
کد خبر : 50963 - سرویس خبری : اخبار

اجرای بخشی از قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران ابتر مانده


اجرای بخشی از قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران ابتر مانده

مهدی ایزدی همچنین گفت، بنیاد در سال جاری بیش از دو هزار میلیارد تومان کسری دارد که اکنون اجرای بخشی از قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران ابتر مانده و به بیمه ها و دانشگاه آزاد نیز بدهکار هستیم.

صنوبر محمدی

فاش نیوز - مهدی ایزدی همچنین گفت، بنیاد در سال جاری بیش از دو هزار میلیارد تومان کسری دارد که اکنون اجرای بخشی از قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران ابتر مانده و به بیمه ها و دانشگاه آزاد نیز بدهکار هستیم. 

به گزارش خبرنگار فاش نیوز، نشست خبری  مهدی ایزدی معاون تعاون واموراجتماعی بنیادشهید و امور ایثارگران صبح روز گذشته با حضور اصحاب رسانه در ساختمان مرکزی این نهاد برگزارشد.

این نشست که با پرسش خبرنگاران و پاسخ معاون تعاون و اموراجتماعی بنیادشهید و امورایثارگران همراه بود، ایزدی با اشاره به دسته بندی و تفکیک شهدا براساس قانون بیان کرد: تمامی عزیزان شهید ما در پیشگاه خداوند در یک جایگاه قرار دارند اما قانونا ما کسانی را داریم که مستقیما در جنگ یا درگیری رودررو با دشمنان، معارضان و مهاجمان جان خود را از دست داده‌اند که "شهید" محسوب می شوند.

وی در همین رابطه ادامه داد: همچنین گروه دیگری نیز تحت پوشش بنیاد شهید هستند که براثر عوارض غیرمستقیم جان خود را از دست می‌دهند. این افراد در «حُکم شهید» خواهند بود. مانند افرادی که در حوادث یا سوانح در حین ماموریت‌های نظامی به شهادت می‌رسندو یا براثر سقوط هواپیما یا بالگرد جان خود را از دست می‌دهند!

ایزدی افزود: در آیین نامه مصادیق شهید که سال 82 به تصویب رسید اصولا گروهی که مستقیم در جنگ به شهادت می‌رسند نسبت به گروهی که جان خود را به طور غیرمستقیم از دست می‌دهند در اولویت قرار داشتند، اما سال 93 مصوبه‌ای دیگر به تصویب رسید که این اولویت گذاری برداشته شد. اما طبیعتا اگر در راستای ارائه خدمات به جامعه ایثارگری با محدودیت روبرو شویم این اولویت‌بندی مجددا لحاظ خواهد شد.

معاون تعاون و اموراجتماعی بنیاد در خصوص شهدای فاجعه منا گفت: طبق توافق بنیاد شهید و سازمان حج و زیارت قرار شد به خانواده شهدای فاجعه منا  «حکم شهید» داده شود و از تمامی خدمات بنیاد شهید به جز خدمات معیشتی که شامل پرداخت حقوق، مستمری، کمک‌های نقدی، تسهیلات مسکن و استخدام و خدمات اشتغال اولیه می‌شود، از سایرخدمات همچون دیگر خانواده‌های شهدا بهره مند شوند.

معاون بنیادشهید همچنین با اشاره به وضعیت شهدای حله نیز عنوان کرد: شهدای اقدامات تروریستی از جمله شهدای حله مانند شهدای دفاع مقدس از تمامی امکانات بنیاد شهید برخوردار می‌شوند.

ایزدی همچنین در رابطه با افراد یا کودکانی که بر اثر مین‌های باقی مانده از جنگ مجروح می‌شوند نیز توضیح داد: در رابطه با این عزیزان شورای تامین استان‌ها کار اولیه را انجام می‌دهند و در صورت تطابق اسناد، برای آن‌ها تشکیل پرونده خواهد شد و پرونده آنها به کمیسیون پزشکی بنیاد شهید ارائه می‌شود تا از خدمات درمانی بهره مند بشوند.

معاون تعاون وامور اجتماعی بنیاد شهید و امور ایثارگران درخصوص اختلاف نظرمیان شهدای یگان های مختلف و بنیادشهید نیز خاطر نشان کرد: ممکن است گروهی از عزیزان در محل خدمت خود یا یگان‌هایشان مجروح یا کشته شوند. دراین شرایط یگان مربوطه براساس جلساتی که تشکیل داده است این افراد را به عنوان جانباز یا شهید محسوب می‌کند که ممکن است بنیاد شهید بر سر این تصمیم‌گیری با یگان مربوطه اختلاف نظر داشته باشد. برای برطرف شدن این اختلاف نظر "کمیسیون مشترک تصمیم‌گیری" تشکیل می‌شود، اگر به نتیجه رسید که رأی نهایی صادر خواهد شد اما در صورت اختلاف نظر، کمیته‌ دیگری در ستاد کل نیروهای مسلح برای اینگونه پروندها تشکیل خواهد شد که نظر ستاد کل لازم الاجرا و فصل‌الخطاب خواهد بود. بنابراین اگر عزیزانی این مشکل را دارند به ستاد کل نیروهای مسلح مراجعه کنند.

وی اضافه کرد: همچنین ممکن است عزیزانی نسبت به درصد جانبازی خود خواهان اصلاح باشند. برای آنها نیز در بنیاد شهید کمیسیون پزشکی تشکیل خواهد شد که اگر وضعیت‌شان تغییر کرده است نسبت به افزایش درصد جانبازی آنها اقدام کنند. حتی ممکن است جانبازانی وضعیت‌شان بهبود یافته باشد که  از این عزیزان هم درصدی کسر نخواهد شد.

معاون تعاون بنیادشهید درخصوص رقم پیش بینی شده در بودجه سال 96 در هیئت دولت نیز توضیخ داد: بنیاد شهید برای بودجه سال 96 نیز 36 درصد افزایش را در بخش های مختلف پیشنهاد داده بود که با احتساب 20 درصد افزایش در بخش درمان و یک درصد در بخش عملکردی و جاری این نهاد، با بودجه پیشنهادی دولت به مجلس، 15 درصد کسری بودجه را در سال آینده شاهد خواهیم بود.  پیشنهاد بنیاد برای سال آینده 11هزارو800میلیارد تومان است که امیدواریم با توجه به اینکه هنوز بودجه در مجلس در دست بررسی و پیگیری است، نمایندگان مجلس نسبت به بنیاد شهید و امور ایثارگران اهتمام ویژه ای داشته باشند چرا که بنیاد شهید در سال جاری بیش از دو هزار میلیارد تومان کسری دارد که اکنون اجرای بخشی از قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران ابتر مانده و به بیمه ها و دانشگاه آزاد نیز بدهکار هستیم.
وی تاکید کرد: در حال حاضر بیمه ایران بابت بیمه درمانی 800 میلیارد تومان، بیمه البرز برای بیمه عمر 60 میلیارد تومان و دانشگاه آزاد بابت شهریه دانشجویان ایثارگر نیز مبلغی از بنیاد شهید طلب دارند. همچنین خودروهایی که برای جانبازان بالای 50 درصد جانبازی که از سال 91 به بعد در نظر گرفته شده به یک هزار و 400 جانباز تحویل داده نشده است. ضمن اینکه پرداخت نشدن هدیه ازدواج فرزندان شاهد و ایثارگر و هزینه کفن و دفن را نیز از دیگر بدهی های بنیاد شهید بیان کرد.

ایزدی در پاسخ به سئوال خبرنگار فاش نیوز مبنی بریکسان نبودن حق پرستاری برای جانبازان با شرایط یکسان نیز یادآور شد: برخورداری از حق پرستاربرای جانباز، از حقوق قانونی است و طبق قانون و تشخیص کمیسیون پزشکی بنیاد به آن عمل می شود.

وی در توضیح این موضوع ادامه داد: طبق ضوابط و آیین نامه ماده 26 قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران، دولت موظف است  به منظور حمایت از سلامت جانبازان 50درصد به بالاتر و جانبازان اعصاب و روان و شیمیایی به تشخیص کمیسیون پزشکی بنیاد و براساس شدت و حدت نوع ضایعات ناشی از مجروحیت و میزان ساعات کاری که از جانبازان مراقبت می شود نسبت به برقراری و پرداخت خسارت مبنی بر (ازحداقل دستمزد حقوق کارگران تا 4 برابر که این 4 برابر شامل جانبازان نخاع گردنی که در 4نوبت نیاز به پرستاری دارند می شود) اقدام گردد. در همین راستا نیز بالغ بر 46 هزار و 245 ایثارگر مشمول این حق هستند که به ترتیب از جانبازان ضایعات نخاعی گردنی تا جانبازان 25 درصد متناسب با نیازشان مشمول این خدمت می شوند.

این مقام مسئول بنیاد در ادامه گفت: در 3سال گذشته طبق قراردادی که بنیادشهید با بیمه ایران داشت سایر جانبازان و خانواده های آنان و همچنین خانواده شهدایی که به واسطه بیماریهای سخت نیاز به مراقبت دارند از خدمات حق مراقبت در منزل برخورداربوده اند که تعداد آنان نیز بالغ بر 60هزارنفر است.

معاون بنیاد شهید در پاسخ به پرسش خبرنگار دیگری مبنی براینکه نظر شما در مورد برخی از جانبازان که برای رسیدن به حقشان دست به اقدامات غیرقانونی یا غیرمتعارف می‌زنند چیست؟  توضیح داد: بی‌شک این گروه از افراد بسیار اندک هستند اما ما و دستگاه های نظارتی در کشور همواره پاسخگوی این عزیزان هستیم. آنها می‌توانند درخواست خودشان را مطرح کنند تا اگر حقی از آنها ضایع شده است به آن برسند. عموما این افراد که دست به تحصن یا اقدامات غیرمتعارف می‌زنند افرادی هستند که تسهیلاتی به آن تعلق گرفته است اما نتوانسته‌اند از آن استفاده کنند. بنیاد شهید به دلیل حجم افرادی که تحت پوشش دارد نمی‌تواند مجددا به آنها تسهیلات جدیدی ارائه کند وخوشبختانه تاکنون روند چنین کارهایی روبه کاهش بوده است.

وی در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه نظر بنیادشهید در رابطه با تبدیل بنیاد شهید به وزارتخانه چیست یادآور شد: تبدیل بنیاد شهید در شرایط حاضر به وزارتخانه مخالف نظر صریح مقام معظم رهبری است چراکه ایشان سال 83 تاکید بر این داشتند که بنیاد شکل نهادی خودش را حفظ کند. بنابراین اگر قرار است تغییر یا تحولی شکل بگیرد ابتدا باید نظر مقام معظم رهبری را جویا بشویم.

ایزدی درباره معوقاتی که تاکنون باقی مانده است نیز بیان کرد: منظور ما از پرداخت مطالبات ایثارگران درحقیقت مطالبات معوق آنها بوده است چراکه تعدادی از شهدا 30 سال از خدمشان به پایان رسیده و حکم بازنشستگی شهید صادر شده است. بنابراین ما مطالبات معوق آنها را تا سال 91 کاملا پرداخت کرده‌ایم. در سه دوره دولت قبل تاکنون بالغ بر سه هزار و 500 میلیارد تومان ایثارگران از ما طلبکار بودند اما با اقداماتی که دولت تدبیر و امید انجام داد این معوقات پرداخت شد. البته همچنان هزار و 800 میلیارد تومان معوقه باید به ایثارگران پرداخت شود که عموما مربوط به ذخیره مرخصی آنها است. این مبلغ را باید خود دستگاه‌ها یا نهادها پرداخت می‌کردند اما به دلیل محدودیت‌هایی که داشتند متاسفانه پرداخت نشد.

وی در رابطه با نرخ بیکاری در جامعه ایثارگری گفت: نرخ بیکاری در جامعه ایثارگری 4 درصد است که 3500 هزار نفر هستند. که از ابتدای کار دولت 67 هزار نفر از جامعه ایثارگری متقاضی کار بودند که اکنون این میزان به 56 هزار نفر رسیده است که 8 هزار نفر آنها فرزندان شهید هستند.

معاون تعاون و امور اجتماعی بنیاد شهید و امور ایثارگران در پایان این نشست خبری ادعا کرد: خارج از دولت و مجلس کسانی به دنیال این هستند که مطالبات جامعه ایثارگری را بالا ببرند تا به این وسیله به دولت ضربه بزنند. قاعدتا تصویب هر قانونی باید ارتباط معقولی با اعتبار و توان مالی کشور داشته باشد، اما با این شرایط برخی از نمایندگان مجلس بدون توجه به بحث بودجه برخی از قوانین و تسهیلات را اضافه می‌کنند. برای اضافه کردن گروه های جدید باید مبلغ متناسب با آن نیز تامین شود. بدون‌ شک افزایش مطالبات جامعه ایثارگری ضربه بزرگی هم به خدماتی که به ایثارگران و خانواده شهدا ارائه شده است وارد می‌کند.

گزارش از: صنوبرمحمدی


کد خبرنگار : 17