تاریخ : 1395,دوشنبه 04 بهمن17:53
کد خبر : 51665 - سرویس خبری : سلامت

سلامت روانی جانبازان شیمیایی را دریابید



معلم جانباز

معلم جانباز - سلامت روانی اولین مقوله زیستن ودر اجتماع ابراز وجود کردن ومثمر ثمر بودن است. حقیقت نشان داده است که سلامت روانی مصدومان شیمیایی، توسط خود حادثه و استرس های ناشی از شرایط جسمانی فرد مورد تهدید قرار می گیرد. طی مطالعاتی که در امریکا در زمینه ارتباط عوامل خرد با عوارض روان شناختی جهت افزایش توان مقابله در برابر جنگ شیمیایی صورت گرفته است، شایع ترین اختلالات ایجاد شده در سربازان شامل اختلالات خلقی طولانی مدت، اختلالات اضطرابی و برخی پاسخ های ناشی از استرس بوده است.

همچنین با بررسی سلامت روانی جانبازان شیمیایی سردشت در کشورمان نیز متوجه می شویم که تنها ۱۰ درصد از افراد از سلامت روانی برخوردار بودند و میانگین نمره افراد ۴۸.۹۲ بود که بیانگر وضعیت پاتولوژیک آنهاست. مطالعه دیگری که روی ۷۰ نفر از رزمندگان با عوامل شیمیایی از جمله گاز خردل صورت گرفت، نشان داد آنها دارای اختلالاتی از جمله اختلالات اضطرابی، افسردگی اساسی و اختلال جسمانی بودند. متاسفانه عوارض جسمی و روانی دیررس ناشی از آسیب های شیمیایی به دلیل محدودیت های خاصی که برای افراد ایجاد می کند، سبب کاهش کیفیت زندگی آنها می شود. در بررسی شیوع و شدت افسردگی در جانبازان شیمیایی نیز مطالعات نشان داد شیوع و شدت افسردگی در جانبازان شیمیایی بالاتر از جانبازان دیگر است و در این گروه عوارض شیمیایی همراه با علایم روانی و محدودیت های فیزیکی همراه بود.

با وجود گذشت سه دهه از پایان دفاع مقدس، هنوز یکی از مشکلات اساسی جانبازان و بویژه مصدومان شیمیایی، عوارض روانی بعد از جنگ و آسیب به سلامت روانی و عملکرد اجتماعی آنان است. از آن جا که ممکن است این علایم با تاخیر چندین ساله بروز کند، پژوهشی ویژه در این راستا انجام شد تا از نتایج آن به منظور درمان این عزیزان به کار گرفته شود. اما ما شاهدیم که "درصدها" همان درصد اول است ودکتر های محترم بنیاد در افزایش درصد معمولا سخت گیری میکنند وپزوهشهای علمی ودیگاه های متخصصین، در نظر گرفته نمیشود. از طرفی دولت ومجلس در تصویب امتیازاتی برای جانبازان کم درصد ویا زیر 25 درصد عملا هیچ کاری نمیکنند وبهانه بار مالی معضل جان گشته است! حالا گذشت سن وسال وعوارض شیمیائی زندگی را هرروز سخت میکند زمانی که آقای عزیزی رئیس کمسیون اجتماعی مجلس بود در رسانه ها اعلام شد کف درصد جانبازان شیمیائب واعصاب روان 25 باشد اما الان 3سال است آن مصوبه خاک میخورد وگم شده است یا در کشوی اقای لاریجانی است ویا در شورای محترم نگهبان وتامین بار مالی مانده است وشاید هم هنوز در کمسیون اجتماعی باشد.

خلاصه مسئولین محترم واطباء مسئول بنیاد خوب میدانند ولی از کنار مشکلات به راحتی عبور میکنند.

لذا تقاضا داریم دولت محترم جانبازان شیمیائی را دریابند. واقعا مشکلات روحی وروانی بین این عزیزان بالاست که نگاه ویزه ای طلب می کندتا مشکلات حل شود. یا حق


کد خبرنگار : 17