تاریخ : 1395,شنبه 16 بهمن17:52
کد خبر : 51864 - سرویس خبری : سلامت

اضطراب و استرس در جنگ دیده ها!


اضطراب و استرس در جنگ دیده ها!

فرستنده جانباز شیمیایی 1- اختلال اضطرابی حاصل از جنگ ptsd
 به نقل از "پاور آو پازیتیویتی"، این مهم است که اضطراب را از یک اختلال اضطراب تشخیص دهید. اضطراب  اصطلاحی است که برای فعال شدن آمیگدالا، و هر افکار یا احساسات پس از آن در نظر گرفته می شود. در اختلال اضطراب فرد شرایطی که به آن اشاره شد را به روش هایی تجربه می کند که موجب پریشانی بیش از اندازه می شود. اضطراب می تواند خوب یا بد باشد، اما اختلال اضطراب همواره بد است.
زیست شناسان تکاملی فرض می کنند که اضطراب یک صفت مغزی است که در سال های اولیه حیات انسان توسعه یافته است. در آن دوران، انسان ها مجبور به حفظ هوشیاری خود در برابر انواع مختلف تهدیدات بودند و این شرایط اغلب مساله مرگ و زندگی بود. امروزه، اضطراب را به عنوان یک پاسخ «جنگ یا گریز» می شناسیم. در شرایطی که ممکن است همانند گذشته با حیوانات وحشی مواجه نشویم، اما عوامل استرس‌زای خارجی در جوامع مدرن (جنگ وبحرانها )می توانند به همان اندازه قدرتمند باشند.
اضطراب درک را تغییر می دهد
بنابر مطالعه ای که در نشریه Current Biology منتشر شد، پژوهشگران کشف کردند که افراد مبتلا به اضطراب توانایی کمتری در تمایز بین یک  محرک خنثی و امن و انواع دیگر محرک ها دارند. به بیان دیگر، اضطراب یک پدیده رفتاری ایجاد می کند که درک مغز از واقعیت را به هم می ریزد. دانشمندان علوم اعصاب این پدیده را «تعمیم افراطی» می نامند.
از جنبه منفی، مواجهه مداوم با استرس ممکن است ساختار مغز را تغییر دهد. در این مورد، این تغییرات ممکن است موجب شوند تا زندگی فرد در حالت مداوم ترس، اضطراب، افسردگی و غیره قرار داشته باشد.
انعطاف پذیری مغز در جامعه پزشکی به عنوان انعطاف پذیری عصبی شناخته می شود و در قالب توانایی مغز برای سازماندهی مجدد خود از طریق اتصالات عصبی جدید در طول زندگی تعریف می شود. توانایی مغز برای تغییر ساختاری در طول زندگی به عنوان دانش حیاتی برای درمان افرادی که از بیماری های جسمانی و روانی رنج می برند، در نظر گرفته می شود.
انعطاف پذیری عصبی و اضطراب
اضطراب می تواند انعطاف پذیری مغز را تغییر دهد، به ویژه در مناطقی که مسئول تنظیم فعالیت های عصبی هستند. در نتیجه این تغییرات ساختاری، افراد مبتلا به بیماری های مرتبط با اضطراب مانند اختلال اضطراب فراگیر (GAD) اغلب احساس می کنند با یک تهدید روبرو هستند، در شرایطی که این گونه نیست. احتمال بیشتری دارد مغز تحت این شرایط یک پاسخ جنگ یا گریز را آغاز کند.
برای افراد مبتلا به اضطراب یک تجربه عاطفی موجب انعطاف پذیری در مدارهای مغز می شود که پس از پایان یافتن آن تجربه نیز ادامه می یابند. به بیان ساده، مغز اکنون در حالت آماده باش بالا قرار دارد، یک تهدید را پیش بینی می کند و برای واکنش آماده می شود. پژوهشگران مشاهده کردند که بیماران مضطرب حتی در موقعیت های جدید بی ربط به یک محرک جدید به صورت احساسی واکنش نشان می دهند. برای افراد مبتلا به اختلال اضطراب فراگیر و دیگر اختلالات اضطراب این واکنش غیر ارادی و غیر قابل کنترل است.
استرس واختلال اضطراب ضربه ای بعد از جنگ که بیشتر جانبازان ورزمندگان وازادگان  ان را تجربه کرده اند یا همان ptsd  باعث اسیب مغزی میشود مغز در 24 ساعت نیاز به خواب (استراحت) دارد که سلولهایش را بازسازی کند این از معجزه خداوند است که فرمانده بدن تنها عضوی است که سلولهایش را باز سازی میکند ولی ایثارگر ورزمنده جنگ بعلت همان استرس ضربه ای جنگ  دچار افسردگی و اضطراب مداوم است وبیخوابی وترس مداوم  دارد ودر خواب هم کابوس میبند ودر اثر این موارد حتی دچار جنون وتشنج میگردد ویا رفتار های تهاجمی وتندخویی وپرخاشگری در پیش میگیرد دچاروسواس وگاهی زوال عقل میشود ورفتارش دست خودش نیست وبه همه کس وبه چیز شک دارد پس مغز قادر به بازسازی قوا نمیباشد وبه سایر اعضای بدن نیز اسیب میزند اسکیزوفرنی افسردگی دوقطبی وروانپریشی و پارانویا وویا مانیاک دپرسی یا الزایمر میتواند عوارض بلند مدت ان باشد که نیاز به بستری دارند


تصویربرداری مغزی fMRIs از گروه مبتلا به اضطراب حاضر در مطالعه فعالیت عصبی افزایش یافته از جمله در مناطق حسی اولیه مغز را  نشان داد. آشکارترین تفاوت ها در فعالیت مغز در آمیگدالا - منطقه ای از مغز که مسئول پاسخ جنگ یا گریز است - مشاهده شد.
درمان اضطراب
اختلال اضطراب خصوصا از نوع ضربه ای ان ptsdیک شرایط پزشکی پیچیده محسوب می شود و توصیه ها برای درمان آن چند وجهی است. مشاوره درمانی گروه درمانی و رایج‌ترین روش درمان تجویز دارو است. اضطراب یک محصول جانبی از فعالیت های پیچیده مغز است و داروها در پی ایجاد توازن در مواد شیمیایی مغز هستند.