تاریخ : 1397,سه شنبه 12 تير18:14
کد خبر : 59881 - سرویس خبری : گزارش و گفت و گو

در گفت و گو با یوسف مجتهد بررسی شد:

توجیه های عجیب و غریب برای کاهش سهمیه ایثارگران


توجیه های عجیب و غریب برای کاهش سهمیه ایثارگران

کارشناس امور ایثارگران ضمن تشریح روند قانونی اختصاص سهمیه ها به ایثارگران و فرزندان آنان در سال های اخیر، دلایل و مستندات مخالفان سهمیه ها را فاقد توجیه علمی و منطقی دانست.

فاش نیوز - کارشناس امور ایثارگران ضمن تشریح روند قانونی اختصاص سهمیه ها به ایثارگران و فرزندان آنان در سال های اخیر، دلایل و مستندات مخالفان سهمیه ها را فاقد توجیه علمی و منطقی دانست .

«یوسف مجتهد» کارشناس امور حقوقی و قانونی ایثارگران بر این باور است که طی سال های گذشته و هم اکنون دست هایی در پشت پرده وجود دارند که سهمیه ایثارگران و فرزندان آن ها را حذف و یا کاهش دهند و به همین بهانه دست به توجیه های عجیب و غریب برای اثبات دلایل خود روی آورده اند.

برخی با اصل سهمیه ایثارگران موافق نیستند

- اگر از همان زمانی که اختصاص 40 درصد سهمیه برای رزمندگان در مجلس به تصویب رسید، عملکرد وزارتخانه علوم و بهداشت را طی دوره های مختلف مورد بررسی قرار دهیم، این موضوع را نشان می دهد که آن ها خیلی به این موضوع  روی خوش نشان نمی دادند.

همچنین خود عملکرد سازمان سنجش در ادوار گذشته این را نشان می دهد که آن ها خیلی با این سهمیه موافق نبودند. وقتی در گذشته هم سهمیه 40 درصدی به تصویب مجلس رسید، خود منتقدانی داشت.

اگر خود عملکرد سازمان سنجش و وزارتخانه های ذیریط در ادوار گذشته این را نشان داده است که خیلی با این قضیه موافق نیستند.


به نام ایثارگران اما به کام سهمیه آزاد

- در دوره های گذشته هم هیچ وقت سهمیه ایثارگران به طور کامل جذب نمی شد و بالاترین میزان جذب سهمیه برحسب گزارش های موثق آن زمان، بیش از 7 درصد نبود و مابقی هم به سیستم آزاد تزریق می شده است. تقریباً می شود گفت که این سهمیه به نام ایثارگران و رزمندگان بود ولی به کام دیگران تمام می شد. در حالی که همانطور که گفته شد، در بهترین شرایط 5 یا 7 یا 10 درصد بیشتر جذب نمی شد.

متاسفانه در سهمیه ایثارگران به راحتی سوء استفاده هایی شده است که ما در گزارش تحقیق و تفحص به آن رسیده بودیم که بخشی از آن در گزارش ذکر شد و غیر ایثارگران از آن استفاده می کردند که باز کردن این مسئله در جای خودش صورت خواهد گرفت.

در مجموع، این آن چیزی است که در دوره های گذشته روال معمول بوده است. بعد از آن هم سهمیه ایثارگران را بارها کاهش دادند و به 25 درصد رساندند، اگر چه در حال حاضر، سهمیه با اضافه شدن 5 درصد به 30 درصد رسیده است.

این در حالی است که عملاً سهمیه ایثارگران به نسبت گذشته، خود به خود کاهش پیدا کرده است. درست است که در حال حاضر، دایره شمول این قانون، تقریباً به فرزندان ایثارگران تسری پیدا کرده است ولی عمده موضوع سهمیه فرزندان در همین چند سال اخیر مطرح شده است.

چرا که اگر ما میانگین سنی ایثارگران را تقریباً همان پنجاه سال بدانیم، فرزندان آن ها غالباً زمانی به دنیا آمده اند که رزمندگان در سن و سال تحصیل در دانشگاه ها بوده اند و در این چارچوب در همین چند سال اخیر موضوع سهمیه فرزندان ایثارگران به طور جدی مطرح شده است. حالا چه سهمیه فرزندان معظم شهدا، جانبازان، آزادگان و رزمندگان باشد یا جانبازان زیر 25 درصد، بنابراین طبیعی است این سهمیه از حوزه ایثارگران به سمت فرزندان آن ها سوق پیدا کرده است.

منشاء اعتراض ها به سهمیه کجاست

- اخیراً اعتراض هایی شروع شده است که بدون تعارف منشاء شروع آن وزیر بهداشت و درمان بوده است که شروع به شیطنت و حاشیه سازی کرد. متاسفانه این حاشیه سازی از ایشان شروع و به دانشگاه ها تسری پیدا کرد است. بعد هم به سَمت این موضوع سوق پیدا کرد که تعدادی از دانشجویان در مقابل مجلس تجمع کنند که قطعاً هم آن ها تحریک شده بودند.

این اقدامات از سوی برخی مدیریت شده است تا در دانشگاه ها و وزارت علوم، دانشجویان در مقابل ساختمان مجلس به سهمیه ایثارگران اعتراض کنند. اگر چه اعتراض ها را از مقاطع بالا شروع کردند و بهانه آورده اند که سطح علمی باید رعایت شود .

این بهانه جویی ها پشتوانه کارشناسی و علمی ندارد و دروغ هایی بیش نیست که آقایان به سهمیه ایثارگران بسته اند. دلیلش هم خود آزمون دستیاری است که هر سال در آن تقلب می شود. به طور مثال شما یک دوره را نشان دهید که بحث تقلب در آزمون دستیاری و کشیدن کار به دیوان عدالت اداری وجود نداشته باشد. بعد آزمون دستیاری چیست جز اینکه 200 سوال داشته باشد که هر کدام 3 امتیاز دارد که می شود 600 امتیاز.  در بهترین شرایط اگر به نمره نفرات پذیرفته شده توجه کنید و یا اینکه در اینترنت جستجو کنید، مشاهده خواهید کرد که بسیاری از پذیرفته شدگان با شانس و اقبال سوال ها را پاسخ داده اند.

جلوی تقلب را بگیرید

- اگر بخواهید واقعیت مطلب را بدانید، باید بگویم که خود نظام کنکور در این سطح، نظامی مبتنی بر کارشناسی و سهمیه ها نیست. پس  شما به دروغ، افراد را متهم می کنید که چون تست زدند و آن هم 200 تا تست که بخشی از آن هم از روی شانس است، نظام مند عمل کرده اید .

به طور مثال شما رتبه های آزمون دستیاری را در سال های گذشته مشاهده کنید که چگونه برخی با رتبه های  400و خورده ای در آن قبول شده اند و یا اینکه در برخی از مواقع هم یک وقفه ایی به وجود آمده و رتبه ها ریزش پیدا کرده است و به سمت 200 و خورده ای هم سوق یافته است.

این ها نشانه تقلب است و متاسفانه سال هاست که در این آزمون تقلب صورت گرفته و موضوع هم به بیرون درز پیدا کرده است که شما به عنوان متولی باید بروید این موضوع را درست کنید نه اینکه ما را متهم به پایین بودن سطح علمی بکنید.

توجیه های عجیب و غریب کاهش سهمیه

- سوال این است که شما با کدام معیار موضوع سهمیه فرزندان ایثارگران در دانشگاه ها و مراکز علمی را بررسی کرده اید تا بعد از آن بگوید که این ها اگر پذیرفته شده اند، سطح علمیشان پایین است اما متاسفانه آن ها به دروغ موضوع را توجیه و دائم این بحث را مطرح می کنند که سهمیه ایثارگران افزایش داده شده است .

در حال حاضر هم شما آمدید حد نصاب نمره تراز علمی را به  85درصد ارتقاء داده اید تا یک مقدار دل آقایان را به دست بیاورید. به علاوه جزئیات طرح هم هنوز در مجلس مسکوت مانده است تا ببینیم که مجلس نسبت به آن چه واکنشی نشان خواهد داد. در آن صورت مشخص خواهد شد که بحث 85 درصد را اگر بخواهند در نمره تراز علمی اعمال کنند، به چه شکل خواهد بود.

آن ها می خواهند سهمیه ها را کاهش دهند اما پشت آن توجیهات مضحکی از سوی برخی از نمایندگان عنوان شده است که به قول معروف حتی مرغ پخته هم خنده اش می گیرد.

اگر نمی توانید از ارزش ها دفاع کنید، صریح اعلام فرمایید و دنبال بهانه تراشی های بی خود نباشید. هیچ کدام از این ادعاهایی که مطرح می کنند، پشتوانه ای ندارند. اگر هر کدام از این آقایان ادعا می کنند که پشتوانه دارد، فرصت بدهند در کمیسیون های مجلس مورد بررسی قرار بگیرد.

مناظره تلویزیونی

- با استدلال های قانونی و پشتوانه آماده مناظره هستیم. آقایان دارند به دروغ جوسازی می کنند. به طور مثال ببینید چه تعدادی جلوی مجلس جمع شده اند، هر چند که در عکس ها تعداد آنها واضح و نهایتا 10 نفر است که این ها را به زور و ضرب و دادن وعده و وعید جلوی مجلس کشیدند و خودشان هم نمی دانند که چرا جلوی مجلس آمده اند. نکته دیگر این است که مبنای آزمون دستیاری غلط است، اگر بخواهیم افراد فرهیخته و نخبه را انتخاب کنیم این چارچوب درستی برای آزمون نیست.

آیا این مصوبه به نفع ایثارگران است؟

  کارشناس امور ایثارگران در ادامه سخنان خود در مورد مصوبه اخیر مجلس معتقد است: مجلس حد نصاب نمره تراز علمی را به 70 رساند و این طبیعی و منصفانه است. اگر تصویب این تراز نمره 70 بدون مطالعه بوده و کوتاهی شده است، بیایند پاسخ دهند که با چه ادعای علمی آن موقع تراز 70 را ملاک قرار دادند. امروز که می بینیم چند نفر می آیند و نسبت به این تراز اعتراضاتی می کنند و به نوعی خط گرفته اند، به یک باره آقایان متوجه می شوند که این تراز 70 کارشناسی نشده بود و الان با چه ادعای علمی می گویید که تراز جدید کار کارشناسی شده است. یعنی باید گفت اگر سهمیه قبلی کارشناسی نشده، از کجا معلوم سهمیه جدیدی که تصویب کردید، کارشناسی شده است.

تاکید دولت بر تراز 85 درصد

مجتهد در خصوص سوال فاش نیوز که دولت نظرش این بوده است که سهمیه بر مبنای نمره تراز علمی 85 درصد باشد یاد آور شد:

- دولت تاکنون با کدام یک از برنامه های ایثارگران موافق بوده است؟ شما دو عنوان مهم قوانین ایثارگران را مدنظر قرار دهید که یکی قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران و دیگری برنامه ششم توسعه است. دولت با کدام یک از این ها موافق بوده است؟ این یک حرکتی است که من پیش بینی می کنم که از سهمیه ها شروع شده و به خدمت سربازی و استخدام و اشتغال پرداخته تا سهمیه این ها را به نوعی اصلاح کند؛ اگر چه همه این ها از قبل آیین نامه و قانون داشته است.

قانون جامع ایثارگران و برنامه ششم

- فقط یک مورد را آقایان بیایند و بگویند حسب قانون جامع به عنوان یک قانون کامل حوزه ایثارگری و قانون برنامه ششم که آقایان مدعی هستند که روی آن مطالعه دارند. بدون تعارف دروغ می گویند.

 آقایان چون جرات ندارند به صراحت مطلبی را بیان کنند، در لفافه حرف می زنند و راحت دروغ می گویند. هم دولت و هم نمایندگان مجلس دست به دست هم داده اند و حمله به سهمیه ایثارگران در حوزه های مختلف را آغاز کرده اند. سهمیه دانشگاه ها بهانه است. الان مگر نظام معیشت دوستان، نظام معیشت قانونی است؟ مگر احکام صادره، احکام قانونی است؟ شما می بینید که در همه زمینه ها تخلف می کنند.

سهمیه ایثارگری و توازن علمی

مجتهد در خصوص بحث سهمیه ایثارگری که دکتر خدایی، رئیس سازمان سنجش در صحن علنی مجلس گفته بود: "با این حرکتی که انجام خواهد شد، توازن علمی در دانشگاه ها بهم خواهد خورد و یک عده که سواد علمیشان خیلی پایین است، با استفاده از این سهمیه وارد شده و توازن علمی را بهم می زنند"، اظهار داشت: «این ها دنبال حذف آن دو سهمیه هستند؛ در حالی که مجلس دنبال این بود که برای اولین بار سهمیه واقعی ایثارگران محقق شود».
من برای آنهایی که دستشان به دهنشان می رسد و نخبه هستند، تاسف می خورم که با وجود اینکه از فرصت های نظام استفاده می کنند، اما هیچ گاه دلشان با مردم نبوده است و در اولین فرصت راهی آن سوی آب ها می شوند.

متاسفانه با وجود اینکه با پول و سرمایه این کشور رشد و ترقی کرده اند، اما چون هیچ تعهد وجدانی به نظام و مردم احساس نمی کنند، مردم را پله صعود خود می دانند.

اما قشر ایثارگر سعی می کند در همین جغرافیا در خدمت مردم باشد. این هم موضوعی است که در موردش باید تحقیق کنیم که آیا خروجی و محصول این دانشگاه ها ماندگار است و افراد فارغ التحصیل به این مردم خدمت کنند یا اینکه در اولین فرصت راهی کشورهای خارجی می شوند؟

دانشگاه تولید کننده مدرک است

- خواهش من این است که آقای خدایی از این ادعاها نکند. خود ما زمانی که در دانشگاه بودیم، بسیاری از افراد سهمیه آزاد را مشاهده می کردیم که از ادامه تحصیل منصرف و پشیمان می شدند. اما بدین معنا نیست که بگوییم سطح علمی دانشگاه پایین آمده است. متاسفانه در حال حاضر دانشگاه ها فقط تولید کننده مدرک هستند. شما کدام سطح علمی را بحث می کنید؟! چرا تمام سمت و سویتان متوجه سطح علمی ایثارگران است؟! مگر در بخش سهمیه آزاد کسی مطالعه و پژوهش کرده است؟ آقایان ببینند چند درصد نخبه هایی که داریم، اینجا مانده اند؟ همه این ادا و اطوارها ادعاست. آن ها ادعاهایی را مطرح می کنند و چون از طرف یک مقام مسئول هم مطرح می شود، نمی آیند آن را به صورت جامع و علمی تحقیق و بررسی کنند.

ایشان باید بیاید و بگوید که با چه مبنایی این حرف ها را زده است؟ آقایان بیایند تا ببینیم بر اساس چه مبنایی این ادعاها را مطرح می کنند. اگر واقعاً آقایان این ادعا را راجع به سطح علمی دارند، بیایند تا مناظره کنیم.

مستندات گزینه دو

- بحث هایی که الان در بعضی رشته ها بین وزارتین و برخی دانشگاه ها وجود دارد، مثل دعوایی است که قبلاً بین خودشان و دانشگاه آزاد بوده است. این موضوع نشان می دهد که خودشان اصلاً مشکل دارند. بیایند سطح علمی را دقیق بررسی کنند. سهمیه آزاد و استان های مختلف را بررسی کنند. اگر واقعاً تفاوت معناداری وجود داشت که بشود بر اساس آن تصمیم جدی گرفت. بیاورید خوب است اما اگر همه حرف می زنند و کسی نمی آید بگوید ما چنین اقدام علمی کردیم و بر اساس مبانی علمی و کارشناسی به این نتیجه رسیدیم. اگر این طور باشد پس سهمیه مناطق را هم باید جمع آوری کنیم.

مجتهد در این خصوص که "بعضی از مخالفان مستندات علمیشان کارنامه های «گزینه دو» است و بر مبنای آن سخن می گویند. در رشته هایی که با جان مردم سر و کار دارند، مشکل ایجاد می شود و جای افراد دیگر گرفته می شود" پاسخ داد: همه ساله یک میلیون نفر در کنکور شرکت می کنند اما چه مقدار از آنها دارای سهمیه آزاد هستند؟ چرا در مورد رتبه های آنها سخن نمی گویند اما نوبت به ایثارگران که می رسد، رتبه هایشان را زیر ذره بین بررسی می کنند؟ از بین این سهمیه ها چه تعداد به دانشگاه ها راه پیدا می کنند؟
اولا" این ها با چه ادعایی می توانند بگویند که آخرین فرد پذیرفته شده در سهمیه آزاد که اگر دو تا گزینه را شانسی زده باشد، یک دفعه رتبه اش چندهزار نفر بالا می رود و روی چه حسابی این حرف را می زنند؟

من این را می خواهم بگویم که مبنای این آزمون علمی و کارشناسی نیست. این که شما تست بزنید و بگویید که نمره من بر اساس تست بالاتر است و می توانم با جان مردم بازی کنم اما فردی که دو تا تست اشتباه زده، جای او دیگر در میان ما نیست، تصور اشتباهی است.

نفرات اولی که مدعی هستند در سهمیه آزاد هستند نمی دانیم به چه مقدار تست زده اند؟ مگر آن فردی که ادعا می کند، آیا کارنامه همه ایثارگران را دیده است؟


آمارها باید واقعی باشد

کارشناس امور حقوقی ایثارگران در پاسخ به منتقدان که می گویند: "مستندات ما گزینه دو است" یاد آور شد: چند نفر تا کنون درس را رها کرده اند؟ آنها باید آمار دقیقی ارائه دهند. اما من هم می توانم ادعا کنم که آزاد هم ول می کند. اگر ما بر مبنای آمار به تحلیل واقعی بعضی نتایج برسیم، آن موقع حق با ماست و آن ها مجبورند نتایج علمی را بپذیرند. همه این ها در بوق کردن ادعاهایی است که هنوز بر اساس معیارهای علمی و کارشناس به آن نرسیدند.

گذشته از این، فرض را ما بر این می گیریم که قانون برای ایثارگران به صورت ویژه تسهیلاتی پیش بینی و در کنارش تقویت بنیه علمی را پیش بینی کرده است. در اینجا یک خلاء وجود دارد که بنیاد باید پاسخگو باشد که برای تقویت بنیه علمی ایثارگران چه می کنند؟

اگر کسی متمول است و انواع کلاس ها را  رفته و یا به انواع کشورهای خارجی سفر و در کشورهای آسیای میانه تحصیل کرده است، اگر منصرف شد، به ایران برمی گردد و معادل سازی می کند؟ در ضمن نسبت به آزمونی که این ها می دهند حد نصاب پایینی برای آنها پیش بینی کرده اند. همه این ها را می گذاریم و استفاده می کنند.

گزارش تحلیلی از ایثارگران

- کارشناسان ایثارگران تحلیل جامعی را ظرف چند روز آینده درباره همین آزمون ها انجام می دهند و ان‌شاءالله برای همه نمایندگان مجلس هم ارسال خواهد شد.
ما به دوستان خود هم سپرده ایم و اگر مقداری عجله کنند، گزارش تحلیلی به نمایندگان ارائه خواهیم داد. اما در کل این درست نیست که بر حسب گزارش ها از نماینده و وزیر و مسئول بیاییم و فقط ادعا کنیم که البته این روش نادرستی است. مثلاً من 5 مصداق می بینم و بر حسب آن ها در گزارش خود ادعایی را مطرح می کنم.

 اگر در سال های گذشته بر روی این موضوع کار کارشناسی شده بود، آن را ارائه دهند. الان بخش بزرگی از پزشکان عمومی جامعه  مشغول طبابت هستند. مگر همه با سهمیه به دانشگاه ها رفته اند و چرا شما به این ها اعتماد نمی کنید و سراغشان نمی روید. به زعم شما برخی از آن ها کیلویی از دانشگاه فارغ التحصیل شده اند.

خود این ها مشکل خودشان را که باید در نظام آموزشی پاسخگو باشند، به جامعه ایثارگری تسری می دهند.
دانشگاه ها مشکل دارند. ببینید دانشگاه آزاد با یک تغییر و تحول دچار نابسامانی می شود و این نشان می دهد که نظام دانشگاهی ما دچار اشکال است.

بنیاد شهید و تعهد علمی

- اما فارغ از این مسائل، آیا بنیاد شهید در سال های گذشته به تعهدات خود عمل کرده است؟ اوایل که تقویت بنیه علمی انجام گرفت، اوضاع بهتر بود و رزمندگان و ایثارگران در کلاس ها شرکت می کردند. اما به مرور زمان این کلاس ها تقریباً رها شد.

 شما مطلع هستید که اکثر آزمون ها تستی است و یک سِری افراد می روند تست های 10 سال اخیر را می گیرند و روی آن سوال ها کار می کنند و نحوه تست زنی را هم می گذرانند. اما ممکن است امتحان تشریحی سخت باشد. تازه اگر مصاحبه علمی هم در کار باشد، آنقدر نظام دانشگاهی ما آلوده است که باز آقایان دانشجویان خودشان را انتخاب می کنند و به نوعی سفارشی انتخاب می کنند.

الان هر نوع گزینش در دانشگاه ها بگذارید به آن ایراد وارد است. اما به طور کلی در دنیا مصاحبه علمی یک معیار است و درست انجام می شود ولی اینجا به طور صحیح انجام نمی شود. مثلاً اگر شاگرد فلان استاد نباشی انتخاب نمی شوی و نمونه هایی از این جور انتخاب را دیده ام. در مورد یکی از دکترها که جزء خانواده شهدا هم هستند و دارای رتبه 4 علمی شده بود و از 6 سهمیه دکترا که می خواستند رتبه 4 را داشت این اتفاق افتاد.
آن موقع سهمیه ها خیلی زیاد نبود، بعد از اینکه مراجعه کرد، دید که رتبه اش را پایین آورده اند تا جایی که حذف شده است، ایشان خیلی پیگیری کرد تا نهایتاً پذیرفتند. خب این نشان دهنده اهمیت مسئله است. بر این مبنا باید پذیرفت که معیار منطقی و کارشناسی برای همه رشته ها آزمون و تست نیست.


جامعه ایثارگری و تقویت بنیه علمی

کارشناس امور حقوقی ایثارگران در پاسخ به این سوال که طرح شما در این مورد چیست؟ می گوید: این کار از دست یک نفر بر نمی آید، متاسفانه تعداد انگشت شماری با حمایت سایرین به خودشان اجازه می دهند که مقابل مجلس بیایند. چرا تشکل های ایثارگری در این مورد ساکت هستند؟ آنها باید بیایند و مطالبه و با نمایندگان بحث علمی کنند. قبلاً اگر جایی این اتفاق می افتاد، جامعه ایثارگری توجیه میشد.اما الان نگاه این نیست، بلکه به آن به صورت حذفی نگاه می کنند، یعنی بدون اینکه یک کار علمی و کارشناسی بشود، آقایان تحت تأثیر یک فضا به دنبال حذف و کاهش هستند. فردای روزگار یک عده دیگر می آیند و می گویند، عدد 85 هم مناسب نیست، بعداً هم کس دیگری می گوید: 90 هم مناسب نیست.

متاسفانه یکی از نمایندگان هشدار داده است که به دنبال کاهش سهمیه به 5 درصد هستند  کَما اینکه این رویه را در سهمیه استخدامی هم می‌بینید. خب چون این ها دانشجو نیستند، صدایشان کمتر شنیده می شود. آقایان فکر می کنند چون دانشجو هستند، صدایشان را باید جامعه بهتر بشنود.


کدام مقصر بهتر از ایثارگران؟!

- این نشان دهنده این است که ما نتوانستیم در جامعه بعضی چیزها را تفهیم کنیم و بعد برای اینکه از جایگاهمان پایین نیاییم و یک توجیهی داشته باشیم، یک مقصر بیرونی برای این کوتاهی و قصور پیدا می کنیم. اما کدام مقصر بهتر از ایثارگران؟ کاری نداریم به بخش جدیدی که وارد حوزه ایثارگری شده است. ولی خود ایثارگران الان موضوع دانشگاه و استخدام را به عنوان دغدغه ندارند و  موضوع به فرزندانشان تسری پیدا کرده است.

مخالفان سهمیه ایثارگران از این ناراحت هستند که چرا این سهمیه ها به زیر 25 درصد دارد تسری پیدا می کند. فردا می خواهند مثلاً بگویند که در بحث رزمندگان 12 ماه آزادگان 12 ماه و بعداً ایجاد محدودیت بکنند. متاسفانه هیچ وقت ایثارگران از آن سهمیه های قانونی مصوب در حوزه های مختلف استفاده نکرده و همیشه در این قضیه مغبون بوده اند.

سخن آخر اینکه تشکل ها و  ایثارگران باید در این مورد تلاش و ورود کنند و برخی نمایندگانی که خودشان را دخیل کرده و موضع گرفتند هم پاسخگو باشند.

به طور کلی در مورد این طرح، محصول این بود که سایت شما و برخی از دوستان تلاش خوبی کردند. به نظر من اگر این موضوع را بتوان در صحن مجلس تصویب کرد، بسیار خوب است. چرا که برخی ها دنبال تحقق آن 85 حد نصاب هم نیستند، بلکه دنبال این هستند که سهم مانده به بقیه سهمیه ها تسری پیدا نکند.

پایان


کد خبرنگار : 18