تاریخ : 1397,چهارشنبه 01 اسفند13:28
کد خبر : 63963 - سرویس خبری : حقوقی و قوانین

پاسخ به سؤالات حقوقی کاربران سایت



معاونت حقوقی و امور مجلس بنیاد شهید و امور ایثارگران در راستای پاسخگویی به سؤالات و مسائل حقوقی ایثارگران به پرسش‌های طرح شده از سوی کاربران پاسخ گفته است که این پاسخ‌ها جهت بهره‌برداری ایثارگران عزیز به تدریج منتشر می‌شود.

 

سؤال: جانباز 25 درصد هستم که در سال 63 در جبهه مجروح شدم. هم در ارتش وهم در بنیاد دارای سوابق و پرونده هستم و در بنیاد مشهد تعیین درصد شدم ولی متأسفانه هیچ‌گونه مستمری تاکنون به من پرداخت نشده است. ارتش می‌گوید بنیاد و بنیاد هم می‌گوید چون شما سرباز بودی باید ارتش پرداخت کند. اگر قوانینی وجود دارد که امثال ما به حق و حقوق خود برسیم راهنمایی کنید.
پاسخ: به موجب بند (ج) ماده (۳) دستورالعمل قانون حالت اشتغال صادره از ستاد کل نیروهای مسلح، تشخیص از کار افتادگی کلی بر اساس مقررات مربوط حسب مورد بر عهده شورای عالی پزشکی ذی‌ربط در هر یک از سازمان‌های نیروهای مسلح می‌باشد.
 
سؤال: باتوجه به ماده 24 تبصره 2 قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران آیا همسران شهدا هم می‌توانند از تقلیل ساعت کاری استفاده نمایند یا خیر؟
پاسخ: بر اساس تبصره (2) ماده (24) قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران، همسران شاهد شاغل، از کاهش ساعت کار برخوردار می‌باشند. بنابراین مستند ماده (75) این قانون، برای تعیین میزان کسر ساعت این بنیاد با همکاری دستگاه‌های ذی‌ربط آیین‌نامه اجرایی بند (الف) ماده، خاصه تبصره مذکور تهیه و برای سیر مراحل تصویب به دولت ارسال نموده است که در صورت تصویب آیین‌نامه، همسران شهدا می‌توانند از میزان کسر ساعت تعیین شده در این آیین‌نامه استفاده نمایند.
 
سؤال: جانباز 40 درصد هستم و مدت 5 سال در سمت مدیرکل شاغل بوده‌ام و در سال 93 از پست مدیرکلی به پست کارشناسی تنزل یافتم که این تغییر پست باعث تنزل حقوق و تنزل پست شده و درخواست پست هم‌تراز نیز توسط کمیسیون ماده 16 رد شده است. آیا پست هم‌تراز به بنده تعلق می‌گیرد؟
پاسخ: چنانچه ایشان قبل از تصویب و اجرای قانون برنامه ششم توسعه تنزل پست یافته‌اند مستند به قانون استفساریه تبصره (3) ماده (9) قانون تسهیلات می‌بایست یکی از شروط تعیین شده در این تبصره ازجمله: عدم توان انجام کار تمام وقت، اعاده به خدمت و استخدام را داشته باشند؛ لذا در صورت نداشتن شرایط مذکور نمی‌توانند از پست هم‌تراز برخوردار گردند.
 
سؤال: عضو هیئت علمی دانشگاه دولتی و تا اردیبهشت ماه امسال در دانشگاه دارای مسئولیت اجرایی بودم که پس از آن کنار گذاشته شدم. با عنایت به تبصره 2 بند ذ ماده 87 درخواست پست هم‌تراز کردم که انجام نشد. دانشگاه معتقد است که هیئت علمی خود یک پست سازمانی است و هر مدیریت و مسئولیتی مازاد بر آن پست سازمانی نیست و شامل این قانون نمی‌شود. البته در حکم کارگزینی بنده شماره پست سازمانی مربوط به هیئت علمی درج شده و در ارتباط با مدیریت فقط حق مدیریت در حکم آمده است.
پاسخ: تبصره (2) بند دوم ماده (87) قانون برنامه ششم ناظر به دارندگان پست سازمانی رسمی خاصه پست‌های مدیریتی می‌باشد که بنا به دلایلی غیر از احکام تخلفات اداری و یا مراجع قضایی تنزل پست داشته‌اند؛ بنابراین درصورتی که ایشان دارای پست مدیریتی بوده و تنزل پست یافته‌اند، می‌توانند از مابه‌التفاوت ریالی پست قبلی به عنوان تفاوت تطبیق برخوردار گردند.
 
سؤال: در مقطع کارشناسی روزانه سال ۸۸ بدون سهمیه بنیاد وارد دانشگاه شدم و در مقطع کارشناسی ارشد از سهمیه استفاده کردم و فارغ‌التحصیل شدم. آیا امکان مجدد استفاده از سهمیه برای دانشگاه فرهنگیان وجود دارد؟
پاسخ: در صورتی که در مقطع تحصیلی قبل از سهمیه استفاده ننموده باشند منعی برای استفاده از سهمیه در همان مقطع وجود ندارد، لیکن برابر ضوابط موضوعه در وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و آیین‌نامه اجرایی ماده (66) تحصیل مجدد در یک مقطع تحصیلی اعم از دولتی و خصوصی مشمول معافیت از پرداخت شهریه نبوده و بر اساس پرداخت شهریه انجام می‌پذیرد.
انتهای پیام/


منبع : ایثار