تاریخ : 1398,چهارشنبه 01 خرداد16:39
کد خبر : 66309 - سرویس خبری : مجلس شورای اسلامی

یک ایثارگر باید بتواند از حق خود دفاع کند!


یک ایثارگر باید بتواند از حق خود دفاع کند!

نایب رییس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی از الزام دولت به اجرای یک مقطع تحصیلی بالاتر به رزمندگان دارای حداقل شش ماه سابقه حضور در جبهه خبر داد.

فاش نیوز- نایب رییس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی از الزام دولت به اجرای یک مقطع تحصیلی بالاتر به رزمندگان دارای حداقل شش ماه سابقه حضور در جبهه خبر داد.

 به گزارش خبرنگار پارلمانی فاش نیوز، قاسم احمدی لاشکی نماینده مردم چالوس و کلاردشت در مجلس شورای اسلامی در حاشیه جلسه علنی مجلس با اشاره به تایید طرح اختصاص یک مقطع تحصیلی بالاتر به رزمندگان تاکید کرد: طرح اختصاص یک مقطع تحصیلی بالاتر به رزمندگان دارای حداقل شش ماه سابقه حضور در جبهه چیز جدیدی نیست اما برای اجرا همچنان با مشکلاتی روبرو است.

 نمایندگان ایثارگر مجلس شورای اسلامی بر اساس رسالت و تعهدی که نسبت به جامعه هدف دارند در سال گذشته با ارائه استفساریه و تصویب و تائید آن توسط نمایندگان ملت و شورای نگهبان با این کار در واقع  آن را شفاف تر کردند تا برای اجرا با موانعی روبرو نشود و دولت ملزم به اجرا باشد و راه فراری برای گریز نداشته باشد. امیدوارم این مصوبه مجلس در یک سال آخر باقیمانده از عمر مجلس دهم به گونه ای پیش برود که شرمنده قشر شریف ایثارگران نشویم.

سامانه شفافیت قوانین ایثارگری

 عضو مجمع نمایندگان استان مازندران درخصوص ایجاد و راه اندازی سامانه شفافیت قوانین ایثارگری تاکید کرد: پیشنهادی که برای ایجاد سامانه شفافیت قوانین ایثارگری از سوی ایثارگران مطرح شده کار قشنگی است و به نظر من در شرایط کنونی ضرورت زیادی دارد. چرا که هرچه ما از زمان جنگ دورتر می شویم متاسفانه نگاه جامعه به مقوله ایثارگری و اهمیت جایگاه ایثار بیشتر فاصله می گیرد و این طلیعه خوبی نیست.

 احمدی لاشکی با بیان ایثار و فداکاری های مردم ایران در چهار دهه گذشته و لزوم توجه به نیاز و خواسته های جامعه ایثارگری یادآور شد: امروز به وضوح این دیدگاه در بسیاری از کشورها وجود دارد که کهنه سربازان با تکریم و مورد احترام جامعه باشند و بر اساس این تفکر هر چه که زمان می گذرد کهنه سربازان آنها محبوب تر می شوند. اما متاسفانه قوانین ما به گونه ای اجرایی می شود که یک ایثارگر که هنوز حی و حاضر است و هنوز به فرزندان و نوادگانش نرسیده ایم، حتی پول خرید داروی ضروری خود را ندارد.

وی با بیان اینکه قوانین مصوب در مجلس از شفافیت برخوردار است اما در اجرا با موانعی روبرو می شود، گفت: در مورد شفافیت قوانین ایثارگری باید موضوع بیمه تکمیلی را در سال 97 مورد اشاره قرار داد که گفته شده بود هر دستگاه دولتی و وزارتخانه موظف است که نیروهای خودش را تحت پوشش قرار دهد و این کار بسیار نامناسبی بود. اگر چه بعد از مدتی در این رابطه دوباره از نو آمدیم و یک قانون نوشتیم.

 عضو فراکسیون ایثارگران مجلس دهم اظهار داشت: در بحث بنیاد شهید به عنوان مسئول اصلی در رابطه با ایثارگران یا در واقع هرم دولت در این حوزه، بایستی سامانه ای که مدنظر است تشکیل شود تا قوانین جامعه ایثارگری را در آن شفاف ببینیم و یک ایثارگر و خانواده او بتواند بر اساس قانون از منافع خود دفاع کند. به طور مثال بسیاری از چیزهایی را که در قانون برنامه ششم نوشته ایم یا مثلا تسهیلاتی که باید برای خرید مسکن و سایر زمینه ها در نظر گرفته شود، باید در جایی ثبت و ضبط شود که طرف بگوید من قانون را دیدم و ببیند که چقدر محقق شده است. در این صورت اگر قانون محقق نشد من به عنوان نماینده مجلس نباید فقط قانون بنویسم بلکه بایستی نظارت هم داشته باشم که این قانون چقدر محقق و اجرایی شده است! آیا دولت به صورت زیگزاگ از آن رد شده یا  آنکه نتوانسته اجرا کند و عذرخواهی کرده است یا اینکه در توان مالی اش نبوده و خواسته از رویه دیگری استفاده کند!

 نایب رییس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس تصریح کرد: ما معتقدیم اگر این شفافیت باشد، خود آنهایی که قانون را در این سامانه می بینند بهتر می توانند  نقطه نظرات خود را برای رفع موانع قانونی بازگو کنند، چرا که ایثارگران (فراکسیون ایثارگران مجلس، تشکل های ایثارگری و سایر افراد) می توانند موانعی که با آن روبرو هستند را در این سامانه تبیین و مطرح کنند. اگر چه به نظر من  هنوز هم نتوانسته ایم در قبال شان، منزلت و جایگاه رفیع ایثارگران اقدامات درستی داشته باشیم.

 نماینده مردم چالوس در مجلس شورای اسلامی متذکر شد: خدا می داند که وقتی به حوزه انتخابیه ام می روم و این قضایا را می بینم که ایثارگران درخواست و مطالباتی دارند که نمی توان آنها را برآورده کرد، ناراحت و مضطرب می شوم چرا که اگر یک لحظه خود را جای آنها بگذاریم متوجه می شویم که چه سخت است آنها با جسم سالم به جبهه رفته و در جنگ ایستادگی کردند و امروز سلامت جسمی ندارند و از طرفی اگر در کنار آن آرامش و امید به آینده را هم نداشته باشند، مسلما این موضوع زیبنده جامعه اسلامی ما نیست.

احمدی لاشکی نماینده مجلس دهم در پایان تاکید کرد: امیدوارم سامانه شفافیت قوانین ایثارگری که مدنظر جامعه ایثارگری و ضروری ست، به پیشنهاد دوستان نماینده و یا دولت هر چه زودتر شکل بگیرد.


کد خبرنگار : 18