تاریخ : 1398,چهارشنبه 12 تير14:30
کد خبر : 67550 - سرویس خبری : مجلس شورای اسلامی

دولت و مجلس به ۴۲ قانون مربوط به ایثارگران عمل نمی‌کند


دولت و مجلس به ۴۲ قانون مربوط به ایثارگران عمل نمی‌کند

رئیس فراکسیون ایثارگران مجلس شورای اسلامی از وجود ۴۲ مورد مصوبه ایثارگری که دولت و بنیاد شهید به آنها عمل نکرده است خبر داد...

فاش نیوز - رئیس فراکسیون ایثارگران مجلس شورای اسلامی از وجود 42 مورد مصوبه ایثارگری که دولت و بنیاد شهید به آنها عمل نکرده است خبر داد.

به گزارش خبرنگار ما از مجلس، حجت الاسلام حسن نوروزی با اشاره به برخی مشکلات جامعه ایثارگری از جمله اجرای ناقص بیمه تکمیلی، کمبود دارو و ویلچر برای جانبازان، تاکید کرد: در گزارشی که از سوی نمایندگان ایثارگر مجلس به رئیس قوه قضائیه در قالب نامه ارسال شده است به 42 مورد مصوبه ایثارگری اشاره شده است که دولت و بنیاد شهید و امور ایثارگران به آنها عمل نکرده است و در این خصوص منتظر پاسخ هیئت رئیسه مجلس هستیم.

نوروزی در حاشیه جلسه علنی مجلس خاطرنشان کرد: مخالفت با قانون و فرار از قانون در کشور ما هرازچندگاهی مشاهده می شود و متاسفانه این موضوع در بنیاد شهید و امور ایثارگران اخیرا مشاهده شده است و افرادی که در پست های بالایی قرار دارند با اینکه بازنشسته شده اند ترخیص نشده اند و آنها را نگه داشته اند.

رئیس فراکسیون ایثارگران مجلس شورای اسلامی از دور زدن قانون منع بکارگیری بازنشستگان توسط ریاست بنیاد شهید و امور ایثارگران انتقاد کرد.

وی ادامه داد: به نظر می رسد که ریاست بنیاد شهید و امور ایثارگران در ادامه خط مشی نامناسب، دچار این تخلف شده است و متاسفانه به بسیاری از قوانین ایثارگری عمل نمی کند.

رئیس فراکسیون ایثارگران مجلس دهم تاکید کرد: متاسفانه بنیاد شهید با وجود مصوبات مجلس، موضوع بیمه تکمیلی و مشکلات آن را به جد پیگیری نمی کند و مسائلی که در رابطه با ایثارگران در دیوان عدالت جریان دارد را مورد توجه قرار نمی دهد در حالی که ریاست بنیاد، معاون حقوقی و ... آن باید ورود کرده و از حق جامعه ایثارگری دفاع کند، اما دفاع نمی کند.

نماینده مردم رباط کریم و بهارستان با اشاره به  فراخوان مجلس برای حضور شهیدی و پاسخگویی به سوالات نمایندگان ایثارگر یادآور شد: نزدیک به یک ماه است که در این مورد خواستار حضور و پاسخگویی آقای شهیدی در خصوص مسائل و مشکلات ایثارگران و بنیاد هستیم اما متاسفانه ایشان حضور پیدا نمی کند، حتی معاونان ایشان حضور پیدا نکرده اند و علت عدم حضور، بیماری آقای شهیدی عنوان شده است.

عضو مجمع نمایندگان استان تهران خاطرنشان کرد: آقای شهیدی به عنوان معاون رئیس جمهور و رئیس بنیاد شهید باید در جلسات هیئت وزیران حضور پیدا کرده و از حق و حقوق ایثارگران دفاع کرده و جلوی مشکلات را بگیرد اما اخیرا شاهد این موضوع نیستیم.

https://www.iranjib.ir/uploads/49667.jpg

پیشکسوتان ایثار و شهادت در شرایط سخت

امیر خجسته، نماینده ایثارگر مردم همدان و فامنین در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه بنیاد شهید در شرایطی قرار گرفته است که نهایت ضعف و ناتوانی را به رخ ایثارگران می کشد، اظهارداشت: بکارگیری نیروهای بازنشسته در بنیاد شهید یک موضوع جزئی است و متاسفانه در کنار آن  هزار و یک نوع اتفاق روی می دهد که باعث نارضایتی های شدیدی در جامعه ایثارگری شده است.

وی ادامه داد: بحث معیشت، مسکن، دارو، درمان و... از جمله مسائلی است که طی این مدت همچنان لاینحل مانده است و متاسفانه در هیچ شرایطی از تاریخ تاسیس بنیاد شهید، این نهاد در چنین شرایط بدی قرار نگرفته است. آقای شهیدی یک تصمیم جدی برای حل این مشکلات نمی گیرد و سکوت کرده است.

عضو فراکسیون ایثارگران مجلس دهم ادامه داد: کسانی که پیشکسوت جبهه و جنگ هستند، امروز در شرایط سخت معیشتی، بهداشتی و درمانی قرار گرفته اند؛ متاسفانه شاهد اتخاذ سیاست نابودی ایثارگران در این نهاد انقلابی هستیم.

نماینده ایثاگر دوره های هشتم، نهم و دهم مجلس شورای اسلامی با بیان برخی از مشکلات در جامعه ایثارگری خاطرنشان کرد: برای مثال یک جانباز قطع پا که احتیاج ضروری به پای مصنوعی دارد، برای خرید پروتز آن باید اقدام به جمع آوری پول کند و این شایسته ایثارگران نیست.

عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس شورای اسلامی یادآور شد: بی توجهی مدیریت بنیاد شهید به ایثارگران از جمله بیمه تکمیلی، دارو، درمان، مسائل آموزشی و...باعث ایجاد نارضایتی شدیدی در بین آحاد جامعه ایثارگری شده است و متاسفانه بنیاد از شرایطی که قبلا داشت اکنون فاصله گرفته و در شرایط ضعف و نابودی قرار گرفته است.

عضو فراکسیون ایثارگران مجلس شورای اسلامی در خصوص احتمال برکناری رئیس فعلی بنیاد شهید تاکید کرد: قرار است در این مورد اتفاقاتی بیفتد و ما منتظر این اتفاقات هستیم.

وی در این خصوص به جمع آوری امضا برای سوال از رئیس جمهور اشاره کرد و افزود: در این خصوص گفته شده است این موضوع تا تعیین تکلیف ریاست بنیاد مسکوت بماند و به همین خاطر ما در حال حاضر سکوت کرده ایم.

https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcR9H5aAWoKKUW5PmJaXUChMymFJBr7Pfj1C6FnN7ibyf-lKlmfX

کمبود بودجه فقط مختص بنیاد نیست

محمد علی پورمختاری نماینده مردم کبوترآهنگ و عضو کمیسیون قضایی در مجلس شورای اسلامی بااشاره به شرایط خاص اقتصادی کشور و کمبود اعتبارات مالی دستگاه های دولتی، از جمله بنیاد شهید و امور ایثارگران، در خصوص وضعیت نابسامان خدمات دهی به ایثارگران تصریح کرد: البته مسئولان بنیاد شهید درست می گویند و یک مقدار معضل تامین بودجه و اعتبار وجود دارد، هر چند که نمایندگان مجلس در قانون برنامه هشتم توسعه تقریبا بیشتر احکام قانون جامع خدمات رسانی و سایر قوانینی که ناظر بر خدمات دهی به ایثارگران است را به تصویب رساندند که بعضی از آنها متاسفانه اجرا نمی شود و نیازمند بودجه و اعتبار خاص است که تامین نمی شود.

وی اضافه کرد: بدون وجود بودجه و تامین اعتبار، بنیاد شهید و امور ایثارگران برای اجرایی کردن مصوبات دولت و مجلس نمی تواند کاری کند و این یک واقعیت است.

پورمختار در پاسخ به این سوال خبرنگار ما که از وی پرسید مگر مجلس ردیف بودجه  و منابع اعتباری را برای مصوبات ایثارگری تعیین نکرده است، گفت: مجلس ردیف در نظر نمی گیرد، بلکه حکم می دهد و ردیف در لایحه بودجه باید آورده شود. آنچه که در لایحه بودجه آورده می شود به لحاظ اینکه بعضا با پیش بینی های درآمدی دولت همخوانی ندارد و محقق هم نمی شود، طبیعی است که قابل تامین نباشد و این موضوع فقط مختص ایثارگران نیست، بلکه به صورت کلی است.

عضو کمیسیون قضایی ادامه داد: به طور مثال در مورد بودجه 98 دولت پیشنهادی که به مجلس داد بر مبنای 407 هزار میلیارد تومان بود که مجلس آن را به 437 هزار میلیارد تومان تغییر داد؛ اما با وجود این، دولت معتقد بود که نمی تواند درآمد آن را تامین کند و این 30 هزار میلیارد تومان اضافی بین همه دستگاه ها از جمله بنیاد سرشکن خواهد شد که از جمله، در ارائه خدمات بهتر و شایسته به ایثارگران تاکنون خود را نشان داده است.

عضو مجمع نمایندگان استان همدان در خصوص بروز نابسامانی در ارائه خدمات بیمه تکمیلی به ایثارگران متذکر شد: بیمه تکمیلی ایثارگران یک تکلیف است و بنیاد باید آن را به نحو احسن انجام دهد و دولت هم پول آن را می دهد و بنیاد برای انجام آن احتیاج به پول نقد ندارد؛ به اعتقاد من همانند سایر دستگاه ها که بیمه تکمیلی دارند باید به طور کامل اجرایی شود.

پورمختار در پایان تاکید کرد: اجرای بیمه تکمیلی ایثارگران جزو وظایف بنیاد شهید  و امور ایثارگران است  و بر مبنای آن باید این نهاد آن را اجرایی و موانع پیش رو را برطرف کند.


کد خبرنگار : 23