تاریخ : 1398,شنبه 05 بهمن16:30
کد خبر : 72090 - سرویس خبری : مقاله و یادداشت

مثلث تباهی انسان


مثلث تباهی انسان

محمدرضا سابقی

محمدرضا سابقی - قدرت، ثروت، تزویر، سه ضلع یک مثلث تاریخی هستند، که در تمام تاریخ بشر عامل تباهی انسان بوده اند. سه جریانی که در قرآن کریم با سه شاخص: فرعون، قارون و بلعم باعورا شناخته می شوند. اولی مردم را استعمار می کند. دومی استثمار  و سومی آنان را به اسم دین و خداوند، استحمار می نماید.

 و تمام پیامبران (صلوات الله علیهم) علیه این سه گروه واحد، وارد نبرد شده اند و تمام انقلاب های اسلامی تاریخ، علیه این سه جریان تشکیل شده است. سه جریانی که ویژگی مشترکشان، ضدیت با عدالت و دشمنی با آزادی به عنوان شاکله حرکت توحیدی انسان، بوده است.

 در صورتی که مردم ثابت قدم و اهل تزکیه و رشد نباشند وقوع انقلاب ها، به تنهایی هرگز باعث نابودی این سه جریان تاریخی نمی شود. بلکه تجربه نشان داده آنها، خود را وارد ساختار انقلاب جدید می کنند و در پوستین احزاب و پوشش جناح ها، آنان داخل سیستم شده تا رسالت همیشگی خویش را با گفتمانی با ظاهر جذاب! و شعارهای به روز شده ادامه دهند..

معنی عمیق استراتژی «نفوذ» بیش از آنکه چالشی امنیتی باشد، آفتی استراتژیک و عقیدتی برای تمام ساحت انقلاب است. 

.. در اهمیت این مبحث کافی است بدانیم، انحراف سه دین اصلی توحیدی (یهودیت، مسیحیت و اسلام) دقیق از همین شاهراه و با همین شیوه صورت گرفت.

قرآن در آیات بسیاری به این جریانات منحرف پسا انقلابی پرداخته و آنان را در دو دسته اصلی تقسیم کرده است.

دسته اول آنانی اند که نام «اصلاح» را نقاب خویش قرار داده اند.

این گروه با شعار اصلاح انقلاب ها و جوامع، مسیر به فساد کشاندن آنها را تعقیب می نمایند.

قرآن کریم، در آیات 11و 12 سوره بقره پیرامون آنان چنین می فرماید.

وَإِذَا قِیلَ لَهُمْ لَا تُفْسِدُوا فِی الْأَرْضِ قَالُوا إِنَّمَا نَحْنُ مُصْلِحُونَ 

 ﭼﻮﻥ ﺑﻪ ﺁﻧﺎﻥ ﮔﻮﻳﻨﺪ : ﺩﺭ ﺯﻣﻴﻦ ﻓﺴﺎﺩ ﻧﻜﻨﻴﺪ، ﻣﻰ ﮔﻮﻳﻨﺪ: ﻓﻘﻂ ﻣﺎ ﺍﺻﻠﺎﺡ ﮔﺮﻳﻢ!

أَلَا إِنَّهُمْ هُمُ الْمُفْسِدُونَ وَلَٰکِن لَّا یَشْعُرُونَ 

 ﺁﮔﺎﻩ ﺑﺎﺷﻴﺪ! ﻳﻘﻴﻨﺎ ﺧﻮﺩ ﺁﻧﺎﻥ ﻓﺴﺎﺩﮔﺮﻧﺪ، ﻭﻟﻰ ﺩﺭﻙ ﻧﻤﻰ  ﻛﻨﻨﺪ.

قرآن در ادامه این آیات، علاقه و گرایش به دشمنان، و ارتباط مخفیانه و دوستی با آنان را ویژگی اصلی این جریان ذکر می کند.

وَإِذَا لَقُوا الَّذِینَ آمَنُوا قَالُوا آمَنَّا وَإِذَا خَلَوْا إِلَىٰ شَیَاطِینِهِمْ قَالُوا إِنَّا مَعَکُمْ إِنَّمَا نَحْنُ مُسْتَهْزِئُونَ 

ﻭ ﻫﻨﮕﺎﻣﻰ ﻛﻪ ﺑﺎ ﺍﻫﻞ ﺍﻳﻤﺎﻥ ﺩﻳﺪﺍﺭ ﻛﻨﻨﺪ، ﮔﻮﻳﻨﺪ: ﻣﺎ ﺍﻳﻤﺎﻥ ﺁﻭﺭﺩﻳﻢ ﻭ ﭼﻮﻥ ﺑﺎ ﺷﻴﻄﺎﻥ ﻫﺎﻳﺸﺎﻥ [ ﻛﻪ ﺳﺮﺍﻥ ﺷﺮﻙ ﻭ ﻛﻔﺮﻧﺪ ] ﺧﻠﻮﺕ ﮔﺰﻳﻨﻨﺪ، ﮔﻮﻳﻨﺪ : ﺑﺪﻭﻥ ﺷﻚ ﻣﺎ ﺑﺎ ﺷﻤﺎﻳﻴﻢ، ﺟﺰ ﺍﻳﻦ ﻧﻴﺴﺖ ﻛﻪ ﻣﺎ [ ﺑﺎ ﺗﻈﺎﻫﺮ ﺑﻪ ﺍﻳﻤﺎﻥ ] ﺁﻧﺎﻥ ﺭﺍ ﻣﺴﺨﺮﻩ ﻣﻰ  ﻛﻨﻴﻢ .(آیه 14)

گروه دوم آنانی اند که نه به اسم اصلاح جامعه و انقلاب، بلکه به نام دین و به نام اصول انقلاب، انقلاب و دین را چپاول می کنند که از گروه اول خطرناکتر هستند.

توجه نمایید که استفاده از واژه «احبار» به معنی عالمان دین، برای خطاب قرار دادن این جریان، نشان دهنده رنگ بوی دینی و انقلابی این طیف است.

سوره توبه، آیه 34:

یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا إِنَّ کَثِیرًا مِّنَ الْأَحْبَارِ وَالرُّهْبَانِ لَیَأْکُلُونَ أَمْوَالَ النَّاسِ بِالْبَاطِلِ وَیَصُدُّونَ عَن سَبِیلِ اللَّهِ.

ﺍﻯ ﺍﻫﻞ ﺍﻳﻤﺎﻥ! ﻳﻘﻴﻨﺎ" ﺑﺴﻴﺎﺭﻯ ﺍﺯ ﻋﺎﻟﻤﺎﻥ و ﺭﺍﻫﺒﺎﻥ، ﺍﻣﻮﺍﻝ ﻣﺮﺩم ﺭﺍ ﺑﻪ ﺑﺎﻃﻞ [ ﻭ ﺑﻪ ﺻﻮﺭﺗﻰ ﻧﺎﻣﺸﺮﻭﻉ ] ﻣﻰ ﺧﻮﺭﻧﺪ ﻭ ﻫﻤﻮﺍﺭﻩ [ ﻣﺮﺩم ﺭﺍ با نام دین ] ﺍﺯ ﺭﺍﻩ ﺧﺪﺍ ﺑﺎﺯﻣﻰ ﺩﺍﺭﻧﺪ؛

قرآن مهمترین ویژگی این جریان را کسب و حفظ قدرت سیاسی، انباشت ثروت و ترویج نگاه سرمایه داری ذیل عنوان مذهب و دین عنوان می کند. کسانی که انقلاب را چنان مطرح و معرفی می نمایند که منافع گروه و جناح و باندشان را تامین کند.

وَالَّذِینَ یَکْنِزُونَ الذَّهَبَ وَالْفِضَّةَ وَلَا یُنفِقُونَهَا فِی سَبِیلِ اللَّهِ فَبَشِّرْهُم بِعَذَابٍ أَلِیمٍ.

ﻭ ﻛﺴﺎﻧﻰ ﺭﺍ ﻛﻪ ﻃﻠﺎ ﻭ ﻧﻘﺮﻩ ﻣﻰ  ﺍﻧﺪﻭﺯﻧﺪ ﻭ ﺁﻥ ﺭﺍ ﺩﺭ ﺭﺍﻩ ﺧﺪﺍ ﻫﺰﻳﻨﻪ ﻧﻤﻰ  ﻛﻨﻨﺪ، ﺑﻪ ﻋﺬﺍﺏ ﺩﺭﺩﻧﺎﻛﻰ ﻣﮋﺩﻩ ﺩﻩ..

بی شک شناخت و ردگیری این دو جریان تاریخی منحرف، در «انقلاب اسلامی ایران بزرگ»نیز پیچیده و دشوار نیست.

و گروه سوم عده ای مترف و روشنفکرنمایانی! هستند که در هر لباس و با هر عنوانی و در همه حال، همدست دو گروه مذکور بوده و فقط به دنبال منافع شخصی و مطامع دنیوی خویش با هر توجیه و یا فریبی هستند.

کافی است از سطحی نگری و پوشش کلمات عبور کنیم.

 اندیشه نمائیم تا مفهوم و مغز آیات قرآن کریم را دریابیم و جامعه را با آن محک بزنیم. یعنی با فهم حقیقت و معیار حق.


کد خبرنگار : 23