تاریخ : 1399,شنبه 27 ارديبهشت13:07
کد خبر : 74820 - سرویس خبری : اخبار

صداوسیما برای مسئله فلسطین سیاستگذاری ندارد



اولین نشست مجازی «فلسطین در هنر و ادبیات ایران» شب گذشته با حضور محمدحسین بدری، روزنامه‌نگار و کارشناس رسانه برگزار شد.

به نقل از روابط عمومی دفتر مطالعات جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی، اولین نشست مجازی «فلسطین در هنر و ادبیات ایران» شب گذشته با بحث درباره این سؤال که "موفقیت رسانه و تلویزیون در مسئله فلسطین چه‌مقدار است؟" با حضور محمدحسین بدری، روزنامه‌نگار و کارشناس رسانه برگزار شد.

بدری در ابتدای نشست با ترسیم دید کلی از شرایط رسانه و تلویزیون در وضع کنونی گفت: مسئله تلویزیون در حال حاضر این است که تلاش می‌کند مواردی را برای مخاطب مهم نشان بدهد که اساساً برای بیننده مهم نیست.

نخستین نشست مجازی «فلسطین در هنر و ادبیات ایران»|بدری: صداوسیما برای مسئله فلسطین سیاستگذاری ندارد

وی افزود: باید برای دسته‌های گوناگون مخاطب خود نشان بدهیم که چرا مسئله فلسطین از اهمیت بالایی برخوردار است و به پرسش‌هایی از قبیل "چرا با وجود اینکه ما عجم هستیم باید به عرب‌ها توجه کنیم؟" یا "چرا فلسطینی‌ها زمین‌های خود را فروختند؟" که اغلب ظاهری منطقی و باطنی دروغ دارند پاسخ بدهیم.

این کارشناس رسانه ادامه داد: ما می‌دانیم که مسئله فلسطین لزوماً بر سر تکه‌ای خاک نیست و این ماجرا خط قرمزی بر حیثیت انسانیت و مسلمانان است؛ افرادی وارد کشوری می‌شوند، تعداد زیادی از مردم آن کشور را به قتل می‌رسانند، آن کشور را اشغال می‌کنند، کشور جدیدی در آن مکان تأسیس می‌کنند و صدها جنایت دیگر مرتکب می‌شوند که اگر ما این موضوع را بپذیریم باید آماده باشیم که شاهد این اتفاق در نقاط دیگر جهان باشیم.

محمد حسین بدری با اشاره به ضعف در ساختار و تشکیلات فکری تلویزیون گفت: تکلیف تلویزیون نه‌تنها بر سر موضوع فلسطین بلکه در موارد ساده‌تری همانند ماه رمضان نیز مشخص نیست؛ اگر برنامه‌سازان آثار خوبی تولید کنند ما نیز آن سال شاهد آثار خوبی خواهیم بود والّا برنامه مناسبی نخواهیم دید.

وی افزود: در ساختار فکری صدا و سیما جریانی برای حرکت به این سمت وجود ندارد که ما برای مسائلی از قبیل روز قدس، ماه رمضان، استکبارستیزی و... پروژه آینده‌محور داشته باشیم. در حال حاضر اگر ما از مسئولان سازمان صدا و سیما در رابطه با اهمیت روز قدس سؤال کنیم بعید است چیزی جز شعار‌های معمول در این زمینه بگویند.

بدری با بیان مختل بودن عملیات رسانه‌ای در صدا و سیما گفت: تولید نرم‌افزار فکری و عملیات رسانه‌ای در تلویزیون دچار نقص‌ است، به همین دلیل است که در روز قدس و یا راهپیمایی 22 بهمن ما تصاویری تکراری از این رویداد‌ها شاهدیم.

این کارشناس رسانه تأکید کرد: تلویزیون در سال‌های گذشته نتوانست از راهپیمایی روز قدس تصویر تبلیغاتی درستی بسازد و صرفاً به استفاده از یک‌سری کلیشه‌ها مانند پخش تصاویر از هلی‌کوپتر و یا مصاحبه با افرادی از نظر ظاهری متفاوت اکتفا کرده است و اینها در صورتی است که غفلت از مسئله فلسطین مانند دومینو زمینه‌سازی برای ریزش‌های دیگر را نیز فراهم می‌کند.

وی در ادامه نشست با اشاره به ارتباط با بدنه مردمی در فلسطین اظهار داشت: در حال حاضر با بدنه مردمی فلسطین هیچ ارتباطی نداریم و حتی آنها را نمی‌شناسیم.

بدری با اشاره به وضعیت این روزهای بیت المقدس، گفت: در ماه مبارک رمضان اهالی شهر قدس سفره‌های افطار خود را به حوالی مسجد الاقصی می‌برند و در این مکان با آداب و رسوم خاص خود افطار می‌کنند. آیا پخش این تصاویر از تلویزیون کار دشواری است؟

وی افزود: در همین مورد می‌شود با گروه‌های پارتیزانی خبری فلسطین که در آنجا حضور دارند ارتباط گرفت و هر شب از اطراف مسجد الاقصی در خصوص شیوه زندگی مسلمانان فلسطینی و مواردی از این قبیل گزارش بدهند. شکل‌گیری این تعامل بسیار ساده است.

این کارشناس رسانه در رد این مسئله که "اگر ما واقعیات زندگی مردم فلسطین را نمایش بدهیم ممکن است در آینده روز قدس مورد بی‌توجهی مردم قرار گیرد" گفت: وقتی در غزه 2.5 میلیون نفر زندگی می‌کنند به‌طور قطعی هم ازدواج می‌کنند، هم بچه‌دار می‌شوند، هم مبارزه می‌کنند و زندگی به‌معنی واقعی کلمه در جریان است. این شرایط را با دوران 8 سال دفاع مقدس مقایسه کنید. در آن زمان نیز با وجود شرایط سخت در کشور زندگی به‌معنای واقعی جریان داشت.

وی در بخش دیگری از مباحث خود گروه‌های مستقل و مردمی را امیدی برای مسئله فلسطین دانست و اظهار کرد: در حال حاضر که کشور با بحران کرونا دست و پنجه نرم می‌کند گروه‌های جهادی بسیار زیادی به تولید ماسک، مواد ضدعفونی‌کننده و تهیه بسته‌های ارزاق مشغول‌اند و بار بسیار زیادی را از دوش مسئولان برداشته‌اند؛ در بحث فلسطین نیز گمان می‌کنم در آخر همین گروه‌های مستقل، مردمی و دغدغه‌مند بتوانند فعالیت‌هایی مثمر ثمر انجام دهند. هرچند تاکنون فعالیت‌هایی نیز از سوی مسئولین صورت گرفته است ولی همین که بدنه مردم با مسئله فلسطین احساس همراهی نمی‌کند یعنی کافی نبوده است


منبع : tasnimnews خبرگزاری تسنیم