تاریخ : 1400,پنجشنبه 18 آذر14:35
کد خبر : 87148 - سرویس خبری : مجلس شورای اسلامی

نماینده مجلس:

رفع مشکلات جامعه ایثارگری چه میزان اعتبار نیاز دارد؟


رفع مشکلات جامعه ایثارگری چه میزان اعتبار نیاز دارد؟

واگذاری خودرو، تبدیل وضعیت، اعتبار حل مشکلات، کسر خدمت و معافیت فرزندان رزمندگان و...

فاش نیوز - رییس کمیسیون امور داخلی کشور و شوراهای مجلس گفت: برای جامع عمل پوشاندن به مسائل و مشکلات جامعه ایثارگری به 70 میلیارد تومان اعتبارات مالی نیاز است.

به گزارش خبرنگار پارلمانی فاش نیوز، محمد صالح جوکار، نماینده ایثارگر مردم یزد در مجلس شورای اسلامی در جاشیه جلسه علنی با اشاره به مسائل مشکلات و مطالبات ایثارگران و ضرورت لحاظ انها در لایحه بودحه سال آینده متذکر شد: ما برای اجرای کامل قوانین ایثارگران  –که متاسفانه در سال های گذشته اجرا نشده است –و عملیاتی کردن آنها به یک مبلغ 70 هزار میلیارد تومانی نیاز داریم.

نایب رییس فراکسیون ایثارگران مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: متاسفانه در دولت های قبل به مسائل، مشکلات و مطالبات ایثارگران توجه کافی نشده و بخش مهمی از دیون ایثارگران باقی مانده است. همچنین مسائلی مانند بحث حقوق رزمندگان معسر و برخی جانبازان که شرایط خاص و دارای مضیقه معیشتی جدی هستند همچنان بر زمین مانده است.

رییس مجمع نمایندگان استان یزد ادامه داد: جامع عمل پوشاندن به این امر در گرو قوانین مربوط به ایثارگران و اجرای کامل قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران است که انتظار داریم در لایحه بودجه سال 1401 پیش بینی و حداقل بخش مهمی از آن را دولت انجام دهد تا مطالبات ایثارگران پاسخ بدهیم.

نماینده ایثارگر مجلس یازدهم در بخش دیگری از سخنان خود در خصوص آخرین وضعیت واگذاری خودرو به جانبازان اظهار داشت: در این مورد فرمول جدیدی با وزارت صمت پیدا و تعامل شده است تا این مطالبه به نتیجه برسد. همچنین در رابطه با برگشتی تسهیلات بحثی صورت گرفته است مبنی بر اینکه سودی که تعلق می گرفته باید تعیین تکلیف بشود. اینها در حال حاضر در حال تعامل و ارتباط هستند تا مشکل را حل و فصل کنند.  

رییس کمیسیون در مورد قانون تبدیل وصعیت فرزندان ایثارگران یادآور شد: در مورد قانون تبدیل وضعیت فرزندان ایثارگران تقریبا بیشتر دستگاه های دولتی این قانون را انجام داده اند. همچنین انتقادی که بر مجلس شورای اسلامی وارد بود اینکه مجلس خودش آنرا انجام نداده است که اخیرا انجام داد. اگر چه متاسفانه بعضی از دستگاه های دولتی هنوز در کش و قوس انجام آن هستند. اما نکته ای که در این میان وجود دارد این است که برابر نظری که دیوان عدالت اداری ارائه داده است مصوبه تبدیل وضعیت در بودجه سال 1400 جزو حقوق مقتصبه ایثارگران منظور می شود.

نایب رییس فراکسیون ایثارگران مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: فلذا این موضوع چیزی نیست که بگویم تا پایان سال اعتبار دارد بلکه انشاالله درسال آینده آن را اجرایی و عملیاتی کنیم.

جوکاردرپایان خصوص موضوع کسیر خدمت فرزندان ایثارگران که به عنوان قانون دربرنامه ششم توسعه کشور آمده است یادآور شد: چون بحث های آیین نامه اجرایی آن در اختیار ستاد کل نیروهای مسلح است همان روندی که در قانون داشت دنبال می شود و برای هر رزمنده کمتر از 27 ماه حضور در جبهه به ازای هر یک ماه 12 روز محاسبه می شود و بالاتر از آن بطور کامل برای معافیت فرزندان ذکورمحاسبه می شوذ. اما هنوز آماری ارائه نشده است . البته ما در این بخش، متاسفانه بانک اطلاعاتی نداریم تا ایثارگران در آن ثبت نام کنند. شاید دلیلش این است که چون فرزندان آنها به سن سریازی نرسیده اند این موضوع را به عنوان ضرورت ندیده اند. ولی اگرما هر سال بتوانیم برای این موضوع فراخوان بزنیم مشخص شود چه تعداد و رقمی است و می توانیم تصمیمات بهتری بگیریم.

| معرفی