سعیده نام آور (کارشناس تغذیه و ارشد و دکتری مشاوره) - سیستم ایمنی بدن که کاهش پیدا کند، بدن آماده پذیرایی از مهمان میکروب ها می گردد و می بینیم که کم کم عوارض آنفلوآنزا یا سرماخوردگی یا کرونا در ما پدیدار می گردد. در فصل سرما هم که به دلیل سردی هوا، آلودگی ها در سطح پایین تر زمین می مانند و آلودگی بیشتر بر روی بدن اثر می گذارد. فصل سرد که فرا میرسد، صدای عطسه و سرفه ناشی از سرماخوردگی در تمام محیط ها از جمله خانه و محل کار و مکان های عمومی، شنیده می شود.
باید این را خوب بدانیم که ویروس ها و باکتری ها همه جا هستند و همیشه دست ها و وسایل ما به آنها آغشته است اما ما فقط زمانی بیمار می شویم که سیستم ایمنی بدن خودمان پایین آمده باشد.
به دلیل عدم مصرف مواد غذایی مفید و موثر و تغذیه نامناسب، خستگی ها و بی خوابی های ناشی از مسئولیت های زندگی، فشارهای روانی و استرس زیاد، هوای آلوده و سموم ناشی از دود وسایل نقلیه و عدم تحرک و ورزش نکردن و... عواملی از این دست، سیستم های ایمنی پایین می آید.
غیر از فاکتورهای دیگری چون مصرف مرکبات، عسل، لیموترش، آب فراوان، شیر کافی روزانه و خوردن غذاهای ترکیبی مفید که میتواند جلوی کرونا و سرماخوردگی را بگیرد، خالی از لطف نیست که در مورد یکی از سبزیجاتی صحبت کنیم که میتواند بر بهبود ایمنی موثر باشد.
... طعمش را همه کس دوست ندارند! برخی از مزه اش لذت می برند و برخی حتی از بویش هم احساس خوبی ندارند! برخی آن را با نمک می خورند و برخی هم خالی و فقط به عنوان دارو!...
... شلغم... سبزی مهمان فصل زمستان که خیلی ها هر روز بر سر سفره شان میزبانش هستند و برخی هم با بیمار شدن، یادش میفتند.
خواص بی شمار شلغم بر همه معلوم است. در بررسیهای دانشمندان، هر صد گرم شلغم دارای ۳۵ کیلو کالری انرژی، ۱ گرم پروتئین، ۷ گرم قند، ۲/۰ گرم چربی، ۱/۱ گرم فیبر، ۴۵ میلیگرم گوگرد، ۲۸۰ میلیگرم پتاسیم، ۶۰ میلیگرم کلسیم، ۳۶ میلیگرم ویتامین C است.
همچنین صد گرم برگ شلغم دارای ۳۶ کیلو کالری انرژی، ۳ گرم پروتئین، ۴/۰ گرم چربی، ۵/۵ گرم قند، ۲/۱ گرم فیبر، ۵۵ میلیگرم گوگرد، ۳۷۵ میلیگرم پتاسیم، ۲۶۰ میلیگرم کلسیم، ۶۰ میلیگرم فسفر، ۹ میلیگرم سدیم، ۴/۲ میلیگرم آهن و ۴۰ میلیگرم ویتامینC است.
از این سبزی مفید میتوان به صورت خام، پخته و بخور استفاده کرد.
در اینجا خواص بسیاری از شلغم را برمی شماریم تا بدانیم آن ماده غذایی ای که در مواقع بیماری و پیشگیری بسیار مفید است، چیست.
در حدیث آمده که هیچ کس نیست مگر آنکه رگی از جذام در او است و شلغم آن را ذوب می کند و روایت شده که آن را در فصلش بخورید. هر دردی را از شما میبرد.
امید که با خوردن شلغم حداقل یک روز در میان در فصل سرما، از سلامتی بهتری برخوردار باشید. به ویژه جانبازان شیمیایی و جانبازانی که به دلیل بیماری ها و ضعف، سیستم ایمنی پایینی دارند.
سپاس