تاریخ : 1401,یکشنبه 21 فروردين17:50
کد خبر : 89485 - سرویس خبری : مجلس شورای اسلامی

خانم نماینده:

تعدد قوانین با خدمت‌رسانی به ایثارگران همخوانی ندارد


تعدد قوانین با خدمت‌رسانی به ایثارگران همخوانی ندارد

باید برای فرزند من یا دیگران در مورد ترویج و گسترش فرهنگ ایثارگری برنامه ای وجود داشته باشد که بدانند دفاع از میهن، جانباز، رزمنده و شهید یعنی چه و اینها باید برایش...

فاش نیوز - عضو فراکسیون ایثارگران مجلس انبوه قوانین تصویب شده در باره ایثارگران را با خدماتی که بایستی بر اساس آنها ارائه شود، کاملا" ناهمخوان و نامتناسب عنوان کرد.

به گزارش خبرنگار پارلمانی فاش نیوز، سمیه محمودی، نماینده مردم شاهرضا و دهاقان در مجلس شورای اسلامی در حاشیه جلسه علنی مجلس شورای اسلامی در ارزیابی قوانین مصوب ایثارگری در بودجه 1401 و پاسخ به این سئوال که آیا از مصوبات ایثارگری بودجه رضایت دارید خاطرنشان کرد: ما نمی توانیم بگوییم که قوانین ما کاملا توانسته است رضایت ایثارگران را جلب کند و من بارها گفته ام که در مورد جامعه ایثارگری تعدد قوانین وجود دارد؛ ولی خدماتی که باید وجود داشته باشد با آن قوانین همخوانی ندارد.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: شاید در مورد اجرای کامل مصوبات ایثارگری در بودجه سنواتی، مانند هر سال موضوع بار مالی وجود داشته باشد؛ برای این که ما قوانین را می نویسیم ولی بار مالی اش را کاملا نمی بینیم و این باعث می شود که یکسری خدماتی که ما می تونیم ارائه بدهیم دیده نشود. به طور مثال این موضوع در مورد رزمندگان معسر صدق می کند که ما قانون داریم ولی چون منابع مالی اش تامین نمی شود و نصف و نیمه اجرا می شود مسائلی مانند پشت نوبتی و تو صفی و امثال اینها بوجود می اید و متاسفانه آن خدمتی که باید ارائه شود نمی شود.

عضو مجمع نمایندگان استان اصفهان در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: در سال گذشته خیلی ها تبدیل وضعیت شدند و در مورد خیلی ها هم قانون را رعایت نکردند اگر چه بالاخره در سال 1400 باید این اتفاق می افتاد. هر چند که خیلی از افراد زیر بار قانون نرفتند. اما به هر صورت خود را ملزم به این می دانیم که به عنوان نماینده مجلس از قانون صیانت و اجرای کامل آنرا دنبال کنیم.

سخنگوی کمیسیون آیین نامه داخلی مجلس اضافه کرد: نمی توانیم بگوییم از تصویب و اجرای قوانین ایثارگری رضایت کامل داریم. بهتر است بگوییم وضعیت مالی بنیاد شهید در بودجه 1401 برای جامعه ایثارگری بهتر شده است. ولی از آن طرف هم دامنه شمول گسترده تر و افراد بیشتری وارد چرخه ایثارگری شده و متناسب با آن وظایف بنیاد بیشتر از گذشته شده است. در مجموع  من فکر نمی کنم با یکسری قوانین بتوان رضایت همه را بدست آورد.

رییس فراکسیون فرزندان شاهد در مجلس یازدهم در پاسخ به این سئوال که همه چیز به اعتبارات و تامین منابع مالی نیاز ندارد و به طور مثال ترویح، تعمیق و گسترش فرهنگ ایثار و شهادت وظایف ذاتی برخی از دستگاه ها و مسئولان است متذکر شد: برخی از مسئولان باید این وظیفه و موضوع را قبول داشته باشند اما متاسفانه این قدر فضا را در جامعه بد جلوه داده اند که به سمت اینها نمی روند؛ بلکه به سمت مادیادت و موضوعات این‌چنینی توجه می کنند؛ در صورتی که در دهه چهارم انقلاب باید به سمت ارزش‌گذاری و ترویج فرهنگ ایثار و شهادت هم برویم.

 نماینده ایثارگر مجلس یازدهم افزود: باید برای فرزند من یا دیگران در مورد ترویج و گسترش فرهنگ ایثارگری برنامه ای وجود داشته باشد که بدانند دفاع از میهن، جانباز، رزمنده و شهید یعنی چه و اینها باید برایش جا بیفتد؛ نه اینکه مثلا وقتی اسمی از فرزند شهید بیاید سهمیه های مختلف به ذهن شخص متبادر شود. اما متاسفانه در حال حاضر این‌گونه مسائل بیشتر از گذشته در اذهان بولد شده تا مسائلی مانند فرهنگ ایثار و شهادت. در صورتی که اگر سهمیه های موجود را در نظر بگیریم می بینیم کمترین گروهی که دارند از سهمیه ها استفاده می کنند ایثارگران هستند. اما گروه های مختلفی با عناوین دیگری که اصلا هم اسمی از آنها نیست از سهمیه بیشتر و بهتری در این چهارچوب استفاده می کنند، و همه چیز به نام خانواده ایثارگران تمام می شود.

| معرفی