تاریخ : 1401,دوشنبه 10 مرداد18:33
کد خبر : 91979 - سرویس خبری : مجلس شورای اسلامی

شش هزار ایثارگر فاقد مسکن هستند!


شش هزار ایثارگر فاقد مسکن هستند!

اینکه الان بیماری یک جانباز مرتبط با دوران رزمندگی اش محسوب نشود و جزو ردیف پرداخت های بنیاد نباشد قابل قبول نیست...

فاش نیوز - نایب رییس کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها از وجود شش هزار ایثارگر فاقد هر نوع مسکن خبر داد.

به گزارش خبرنگار پارلمانی فاش نیوز، محمد حسن آصفری، نماینده مردم اراک، خنداب و کمیجان در مجلس شورای اسلامی در گفت و گویی اختصاصی، از تورم قوانین ایثارگری و عدم نظارت بر اجرای قانون ایثارگران انتقاد کرد.

عضو مجمع نمایندگان استان مرکزی که سابقه حضور در چند دوره مجلس شورای اسلامی را دارد با اشاره به قوانین بالادستی و قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران، در خصوص تأمین مسکن برای ایثارگران یادآور شد: طبق آماری که وجود دارد بیش از 6 هزار نفر از ایثارگران ما هنوز فاقد هر گونه مسکنی هستند.

آصفری در پاسخ به این سوال که چه کسی این آمار را ارائه کرده است اظهار داشت: این آمار را وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح و برخی از مجموعه های مرتبط با مسکن ایثارگران ارائه کرده اند و به جرأت می توان گفت که نزدیک به شش هزار نفر از رزمندگان دوران دفاع مقدس هنوز فاقد هرگونه مسکنی اعم از دولتی، مسکن مهر و غیره هستند.

نماینده دوره یازدهم مجلس شورای اسلامی ادامه داد: در صورتی که تاکید امام و مقام معظم رهبری تاکنون بر این بوده است که رزمندگان و ایثارگران باید حمایت شوند، اما متاسفانه امروز رزمنده دوران دفاع مقدس با گذشت نزدیک به 35 سال  هنوز از هر گونه مسکن برای خود و خانواده اش محروم است. دراین چارچوب حتی برخی از رزمندگان و ایثارگران را داشتیم که در مسکن اجاره ای فوت کرده اند و تا آخر عمر نتوانستند یک سرپناه برای خود تأمین کنند.

رزمندگان معسر

عضو کمیسیون امور داخلی کشور و شوراهای مجلس شورای اسلامی در ادامه سخنان خود به افزایش حق معیشت رزمندگان معسر در سال جاری اشاره کرد و افزود: بسیاری از رزمندگان ما که معسر هستند به دلیل بودجه کمی که در سال جاری لحاظ شده، هنوز نتوانسته اند یک ممر درآمدی ثابت داشته باشند. الحمدلله مجلس یازدهم اقدامات خوبی را در زمینه افزایش حقوق رزمندگان معسر در سال جاری انجام داده است؛ ولی هنوز بسیاری در نوبت قرار دارند تا بلکه حقوقی به آنها تعلق یابد.

نماینده مجلس شورای اسلامی راه حل مناسب برای این موضوع را پایین آوردن سقف حضور در مناطق جنگی عنوان کرد و اظهار داشت: به نظر من سن سابقه حضور در جبهه ایثارگران را باید پایین بیاوریم تا حداقل بر اساس قانون، حقوق و مزایایی به آنها تعلق بگیرد. به طور مثال برخی از رزمندگان ما که کمتر از شش ماه سابقه حضور در جبهه دارند حتی از خدمات بیمه ای هم برخوردار نیستند.

نماینده مردم اراک در مجلس شورای اسلامی متذکر شد: به نظر من ما بایستی برای رزمنده ای که حتی یک یا دو ماه سابقه حضور در جبهه دارد و ایثار، فداکاری و مردانگی خود را در دوران دفاع مقدس ثابت کرده است، خدماتی چه از لحاظ مسکن، بیمه خدمات درمانی و غیره در نظر گرفته شود. یا در بحث پرداخت بخشی از هزینه های درمان، تعدادی زیادی از جانبازان گلایه مند هستند. اینکه الان بیماری یک جانباز  مرتبط با دوران رزمندگی اش محسوب نشود و جزو ردیف پرداخت های بنیاد نباشد قابل قبول نیست. یا در حوزه اشتغال، بسیاری از فرزندان جانبازان و آزادگان ما بیکار هستند و هنوز نتوانسته اند یک شغل و درآمدی را برای خود تأمین کنند.

تصویب قوانین

نماینده دوره یازدهم مردم استان مرکزی با انتقاد از انباشت قوانین ایثارگری و لزوم تنقیح و به روز رسانی آنها خاطرنشان کرد: ما در حوزه تصویب قوانین، قوانین بسیار زیادی را برای ایثارگران تصویب کرده ایم و به قول معروف بیشترین قوانین برای ایثارگران در مجلس تصویب شده است. اما متاسفانه از لحاظ اجرایی و عملیاتی به جرأت می توان گفت تاکنون کمتر از ده درصد قوانین اجرایی و عملیاتی شده است. هر چند که نظارت ما بر قوانین در مجلس هم بسیار ضعیف است یا اینکه متولیان امر بعضا کسانی هستند که شاید اعتقادی به این مسائل نداشته باشند.

 

شفافیت قوانین

عضو کمیسیون شوراها در مجلس شورای اسلامی در خصوص طرح شفافیت قوانین و اجرای آن در حوزه ایثارگران تضریح کرد: در حوزه شفافیت باید بنیاد شهید و امور ایثارگران یک سامانه ای را ایجاد کند تا همه ایثارگران بتوانند توسط گوشی های تلفن خود از قوانین حوزه ایثارگری به راحتی اطلاع پیدا کنند تا بتوانند برای احقاق حقوق خود از چنین امکاناتی استفاده کنند و بهره بگیرند.

تبدیل وضعیت فرزندان ایثارگران

این نماینده مجلس شورای اسلامی در بخش پایانی سخنان خود در خصوص تبدیل وضعیت ایثارگران متذکر شد: قانون تبدیل وضعیت بخوبی دارد اجرا می شود؛ منتهی برخی از دستگاه ها مثل شهرداری ها یا خصولتی ها هنوز آن را اجرایی و عملیاتی نکرده اند. هر چند که وقتی قانونی مصوب می شود، همه ملزم به اجرای آن هستند. حالا بخش خصوصی اگر مانعی داشته باشد باید تامین اعتبار بشود تا بتواند مشکلات خود را حل و فصل کند. اینکه یک شرکت 40 یا 50 درصدش مال بخش خصوصی باشد و بقیه مال سهام عدالت یا مجموعه دولتی باشد نیز باید ملزم به اجرای قانون باشند. هر چند در این خصوص از شرکت مخابرات گلایه جدی داریم؛ چرا که بخشی از سهام آن در اختیار نیروهای مسلح است و حداقل از آنها توقع نیست تبدیل وضعیت نیروهای ایثارگر را عملیاتی نکنند.

*معرفی