تاریخ : 1401,جمعه 05 اسفند21:30
کد خبر : 98163 - سرویس خبری : موسیقی

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با خبرنگار فاش نیوز مطرح کرد:

از خوانندگان قدیمی موسیقی انقلابی تقدیر و از گروه‌های سرود کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد حمایت می‌کنیم


از خوانندگان قدیمی موسیقی انقلابی تقدیر و از گروه‌های سرود کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد حمایت می‌کنیم

یکی از اهداف معاونت هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، حمایت از جشنواره های منطقه ای و محلی خواهد بود...

فاش نیوز - وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در نخستین روز از سی و هشتمین جشنواره موسیقی فجر انقلاب اسلامی، با تماشای نخستین اجرا که ارکستر موسیقی ملی ایران به روی صحنه برد، اذعان داشت که حضورِ معنادارِ مردم و هنرمندان در این جشنواره، بیش از توقعِ خودِ بنده و همکارانم است و اجراها با استقبالِ جامعه ی هنری و موسیقیایی کشور روبرو  شد.

به گزارش خبرنگار فاش نیوز، محمد مهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی شامگاه روز جمعه بیست و هشتم بهمن ماه ۱۴۰۱ با حضور در تالار وحدت، در آغاز سی و هشتمین جشنواره موسیقی فجر در گفت و گو با خبرنگار فاش نیوز گفت: ما امسال بخش ویژه سرود را داریم که قسمتِ ثابتِ کارِ ما می باشد و اجراهای بسیار خوبی آماده شده است و به روی صحنه می رود. همچنین از بسیاری خوانندگان قدیمیِ عرصه موسیقی انقلابی، مراسمِ تقدیر و تجلیل برگزار خواهیم کرد. همینطور یکی از سیاست های حمایتی جدی ما این است که ان‌شاءالله هم در معاونت هنری و هم در کانون های فرهنگی و هنری مساجد که بیش از ۴۰۰۰ گروه سرود در آنجا داریم، این مهم یعنی حمایت از گروه های سرود را دنبال نماییم.

وی پس از اجرای ارکستر موسیقی ملی ایران در جمع خبرنگاران، با اشاره به استقبال باشکوه جامعه موسیقیایی خاطرنشان ساخت: بحمدالله حلقه آخر جشنواره های فجر انقلاب اسلامیِ ما در سال جاری، جشنواره موسیقی فجر است که بیش از توقعِ خودِ بنده و همکارانم، با استقبال جامعه ی هنری و موسیقیایی کشور روبرو شد. شاهدِ کیفیت و تعددِ اجراها و حضورِ پُرقدرتِ گروه ها هستیم و همین امشب، همزمان در هفت سالن، اجرای صحنه ای داشتیم؛ که با استقبالِ پُرشکوه مردم همراه بود. من یکی از ویژگی های غیرقابل کتمان جشنواره امسال را حضورِ معنادارِ مردم و هنرمندان در این جشنواره می دانم و به همین دلیل از همگی تشکر می کنم.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در اشاره به وضعیت وزارتخانه درباره گروه هایی که بخواهند در دوره بعدی جشنواره شرکت کنند تصریح کرد: از زحمات آقایان محمود سالاری؛ معاونت هنری، محمد الله‌یاری؛ مدیر کل دفتر موسیقی و رئیس جشنواره، بهزاد عبدی؛ دبیر جشنواره، تشکر می نمایم. در موضوعِ گسترشِ فعالیت های کاری گروه ها نه تنها هیچ گونه مانعی ایجاد نمی کنیم، بلکه مشوق نیز می باشیم. ان‌شاءاالله دوستان تلاش می کنند تا هم بحثِ آموزش ها و هم موضوعِ حمایت از گروه های خاص را در کشور گسترش دهند. ما حوزه موسیقی را جزء نقاط قوتِ حوزه فرهنگِ کشور می دانیم. چون در تمامی مناطق کشور، ما موسیقیِ مختص به آن نواحی را داریم و هیچ جای دنیا به این شکل نیست. بنده در سفر اخیری که به کشور ترکمنستان داشتم، مشاهده نمودم از گروه های موسیقی نواحی ما از جمله خراسانی ها و ترکمن ها و بلوچ ها و جای جای ایران به چه میزان استقبالِ فراوان به عمل آمد.

اسماعیلی تاکید کرد: من خدمت آقای سالاری عرض کردم که در سال آینده یکی از اهداف معاونت هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، حمایت از جشنواره های منطقه ای و محلی باشد و این امر گسترش پیدا نماید.

وی در بخش دیگر صحبت های خود در خصوص برنامه ریزی برای اجرای کنسرت ها بعد از تعطیلی چند ماه گذشته و در صورتِ صدورِ مجوز جدید آلبوم ها یادآور شد: در دوره جدید در وزارتخانه، بنا و برنامه ی ما این می باشد که حداکثر همکاری را با جامعه هنری داشته باشیم. حتی شما مشاهده نمودید که خیلی اوقات، با رفت و برگشت، موضوع حل می شود. به طور مثال، یک مسئله ای اشکال پیدا می کند و تلاشِ دوستان این است که مسئله را حل کنند و این گونه نیست که موضوع و صورت مسئله را پاک کنیم و از این موارد زیاد داریم.

وی افزود: با اتفاقاتی که از ابتدای سال روی داده بود و برنامه های باشکوهی که داشتیم، الحمدالله مجددا چرخه فعالیت های موسیقی گرم شده است و در همین هفته گذشته، پیش از آغاز جشنواره، اجراهای بسیار خوبی در تهران و شهرستان ها داشته ایم و هم‌اکنون نیز علاوه بر تهران، در ۱۴ استان کشور، اجرای صحنه ای داریم و جشنواره موسیقی به همین نسبت، همه جا در حال برگزاری است. الحمدالله دوستان پیش‌بینی های خوبی دارند و بنای کار ما بر این است، آن مشکلاتی که در اجراها به وجود آمد را با افزایشِ کمی و کیفیِ کارها در ماه های بعد بتوانیم جبران کنیم و حوزه اقتصادِ اهالی موسیقی نیز ان‌شاءالله تامین شود.

وزیر فرهنگ درباره برگزاری موسیقی نواحی در استان ها بیان کرد: از قضا این موضوع از سیاست های جدید ما می باشد. محتوای دقیق صحبت من این بود که می خواهیم به مانند جشنواره تئاتر عمل کنیم؛ به این شکل که جشنواره تئاتر سراسری به شکل منطقه ای در پنج استان برگزار گردید و برای موسیقی نیز همین گونه در گرگان و کرمان عمل نمودیم که سه استان دیگر را نیز توسط دوستان، بررسی و اضافه می کنیم تا باشکوه بیشتری جشنواره در کشور برگزار شود. حتی دوستان در کرمان گفتند آیا به شکلِ انحصاری در این جا برگزار می شود، که بنده در پاسخ عرض کردم خیر و این انحصار را برداشته ایم. این که در یک جا منحصر و متمرکز شود، خیلی به چشم نخواهد آمد. سیاست اجرایی را دوستان تعیین می کنند و برنامه این است که به لحاظِ فراگیری، این عظمت را فراگیر کنیم.

سی و هشتمین جشنواره موسیقی فجر، ۲۸ بهمن تا ۳ اسفندماه ۱۴۰۱ به دبیری بهزاد عبدی در تهران و ۱۴ استان کشور در حال برگزاری است.

| گزارش: تورج اردشیری نیا

| عکس: الهام سادات روئین تن