تاریخ : 1401,چهارشنبه 24 اسفند15:36
کد خبر : 98754 - سرویس خبری : ایثارگران

درنشست شبکه ملی ایثارگران با روئسای فراکسیون ایثارگران و ستادکل نیروهای مسلح چه گذشت؟


درنشست شبکه ملی ایثارگران با روئسای فراکسیون ایثارگران و ستادکل نیروهای مسلح چه گذشت؟

سه مسئله قانونی مربوط به ایثارگران (خودرو، افزایش ۵۷ درصدی حق پرستاری و استمرار حق پرستاری) مطرح شد که نظرات به طور...

فاش نیوز - نشست مشترک هیئت مدیره شبکه ملی ایثارگران با رئیس فراکسیون ایثارگران و رییس ایثارگران ستاد کل نیروهای مسلح برگزار شد.

بر پایه این گزارش، نشست مشترک هیئت مدیره شبکه ملی ایثارگران با رئیس فراکسیون ایثارگران و رییس ایثارگران ستاد کل نیروهای مسلح روز سه شنبه  ۲۳ /۱۲ / ۱۴۰۱ با حضور حسین اسرافیلی رئیس شبکه، حسن ابوطالبی رئیس هیئت مدیره، به اتفاق دیگر اعضای این شبکه، و احمد امیرآبادی فراهانی و سردار شریفی برگزار گردید.

 در این جلسه  ابتدا اسرافیلی به معرفی شبکه ملی ایثارگران و انجمن های تحت پوشش پرداخت و سپس یوسف مجتهد مسائل کلی و مفصل مربوط به قوانین ایثارگران، تخلف سازمانها و نهادها و تمرد از عمل به قانون توسط برخی از آنان توضیحاتی ارائه داد.


برخی از تخلفات مطروحه عبارت است از:
۱- در مشمولین ماده ۳۸ دو گانگی میان سنوات بازنشستگی شهدا و جانبازان، که در خصوص شهدا مبنای بازنشستگی از زمان شهادت است اما در باره جانبازان از زمان کمیسیون!
۲- ماده ۶۶ و پرداخت هزینه تحصیل ایثارگران؛ که بطور کامل عمل نمی شود.
۳-  هزینه درمان؛ که از طرف معاون حقوقی بنیاد سعی می شد در تصویب بودجه ۱۴۰۲ به جای صددرصد، عبارت تا صد در صد هزینه درمان گنجانده شود، که خوشبختانه به تصویب نرسید.
۴- نا بسامانی معیشت ایثارگران و اولیا معظم شهدا.

 همچنین مجتهد در مورد دو جزوه بازنگری قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران و برنامه هفتم توسعه توضیحاتی مبنی بر این که هر دو جزوه مذکور را ریاست بنیاد شهید و امور ایثارگران ملاحظه و در بندبند آنها نظر خود را بیان نموده است، ارائه کرد.
 همچنین در مورد دو جزوه دیگر تحت عنوان مشکلات اقتصادی بنیاد و قوانین معطل مانده ایثارگران توضیحاتی ارایه کرد.
وی در ادامه اظهار داشت که هر چهار مورد به مسئولین مختلف کشوری، از جمله معاون اول رئیس جمهور، رییس  بنیاد شهید و امور ایثارگران، رئیس مجلس و کمیسیون های مجلس شورای اسلامی ارائه شده است.
 در ادامه  امیرآبادی مواضع خود را در مورد قانون گذاری برای جامعه ایثارگری و... بیان داشت و طی سخنانی گفت: ما باید در مصوبات و قوانین دقت داشته باشیم و این وظیفه شماست که ما را در این زمینه یاری کنید و اشکالات مصوبات را بگویید تا اصلاح شود.

امیرآبادی به لزوم همکاری شبکه با فراکسیون ایثارگران نیز تاکید کرد.

وی در ادامه علت تسری واردات خودرو به جانبازان ۵۰ درصد و توسعه در جامعه مشمول واردات را تقویت قانون دانست.

در این جلسه همچنین ساختار بنیاد و عملکرد مدیران آن مورد بررسی و ارزیابی قرار گرفت.

  در ادامه سه مسئله قانونی مربوط به ایثارگران (خودرو، افزایش ۵۷ درصدی حق پرستاری و استمرار حق پرستاری) مطرح شد که نظرات به طور روشن مطرح گردید: آنچه که در مصوبه بودجه در باره خودرو مبنی بر اینکه جانبازان ۷۰ درصد می‌توانند یک خودرو وارد کنند مشروط به اینکه از تسهیلات ماده ۴۵ استفاده نکرده باشند آمده، مانعی برای جانبازانی که پیش‌ از تصویب قانون جامع خودرو وارد کرده اند بوجود نمی آورد؛ زیرا ماده ۴۵ و قانون جامع متاخر از واردات خودرو در دولت دهم است.

همچنین درباره استمرار حق پرستاری عنوان شد که دو نگاه به این موضوع وجود دارد؛ یکی اینکه چون حق پرستاری برای نگهداری جانباز پرداخت می شود، پس از شهادت جانباز موضوعیت ندارد و لذا برخی با این نگاه، با آن مخالفت می کنند. نگاه دیگر آن است که فردی که بیش از سه دهه یا بیشتر از جانباز نگهداری کرده، اگر استخدام دستگاهی بود، با عنوان مشاغل سخت باید بعد از بیست سال بازنشسته می شد.  این در حالی است که کسانی که پرستاری از جانبازان را به عهده دارند، خود بعد از سه دهه یا بیشتر با مشکلات عدیده مواجهند و به همین دلیل حق پرستاری پس از شهادت جانباز باید به همسران آنان پرداخت شود.
درباره ۵۷ درصد افزایش حق پرستاری در سال ۱۴۰۱ ، اعلام شد که این موضوع کاملا قانونی و عمل نکردن به آن خلاف قانون است.

سردار شریفی نیز ضمن تقدیر و تایید شبکه ملی ایثارگران و فعالیت های آن با بیان این که شبکه ملی ایثارگران دارای جایگاه ارزنده‌ و بی بدیلی‌ست گفت: این شبکه دارای نظرات حقوقی دقیقی است و شناخت کامل از  قوانین حوزه ایثارگری دارد؛ به گونه ای که این شبکه دارای نقش تعدیل کننده میان مطالبات جامعه ایثارگری و سازمان های مکلف می باشد.