تاریخ : 1402,دوشنبه 28 فروردين19:27
کد خبر : 99500 - سرویس خبری : اخبار

گزارشی از نشست ایثارگران با مسئولان دو فراکسیون و کمیسیون مجلس


گزارشی از نشست ایثارگران با مسئولان دو فراکسیون و کمیسیون مجلس

آقایان حسن نوروزی، نماینده رباط کریم و رئیس فراکسیون ایثارگران و عباس گودرزی، نماینده بروجردو نایب رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی در تاریخ ۲۶ فروردین ۱۴۰۲ و در به منظور پیگیری مسائل مربوط به...

فاش نیوز - شبکه ملی ایثارگران (متشکل از نمایندگان تشکل های ایثارگری)، طی گزارشی، جزئیات نشست با رئیس فراکسیون ایثارگران و نایب رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی را تشریح کرد.

بر پایه این گزارش، جلسه شبکه ملی ایثارگران با دو تن از نمایندگان مجلس شورای اسلامی، آقایان حسن نوروزی، نماینده رباط کریم و رئیس فراکسیون ایثارگران و عباس گودرزی، نماینده بروجردو نایب رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی در تاریخ ۲۶ فروردین ۱۴۰۲ و در به منظور پیگیری مسائل مربوط به بنیاد، مشکلات حقوقی و قانونی ایثارگران با حضور آقایان گودرزی و نوروزی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی و اعضای هیئت مدیره شبکه ملی ایثارگران در محل شبکه برگزار گردید.
در این جلسه موارد زیر به بحث و گفتگو گذاشته شد:
۱-مشکلات مربوط به تغییر ساختار بنیاد شهید و امور ایثارگران و مدیریت آن.
۲- موارد قانونی مربوط به حوزه ایثارگران و قوانین معطل مانده در این حوزه.
۳-مطابق تبصره ۲ ماده ۷۳ قانون جامع خدمات به ایثارگران لازم است جهت اجرای قانون جامع پیش بینی بودجه لازم در حوزه های معیشت درمان و سایر موارد هر ساله صورت گیرد، که متاسفانه تا کنون به این ماده قانونی عمل نشده است و در نتیجه این امر منشا مشکلات ایثارگران شده است.
۴-کمیسیون ماده ۱۶ و مشکلات مربوط به آن. با این توضیح که ایثارگران  در رجوع به دستگاه قضا به کمیسیون ماده ۱۶ ارجاع داده می شوند و در کمیسیون ماده ۱۶ نیز به دلیل تراکم  پرونده زمان زیادی برای رسیدگی طی می شود.
۵- درمان که مهمترین بخش مربوط به ایثارگران است، اما در عین حال چون به بیمه دی سپرده شده و بیمه دی در ارائه خدمات ضعیف است و به محض مواجهه با مشکل مالی با مراکز درمانی لغو قرارداد می کند و در نتیجه موجب اختلال در درمان ایثارگران می شود.
در این زمینه اشاره به لزوم صدور کارت هوشمند درمان شد.
  همچنین توضیح داده شد که یکی از شیوه های درمان این است که ایثارگران با هزینه شخصی اقدام به درمان می کنند و بعد مطالبات خود را از بیمه دی دریافت می کنند، اما چون خود  ایثارگران فاقد تمکن مالی هستند در بسیاری از موارد درمان خود را پیگیری نمی کنند.
۶- در خصوص معیشت بیان شد که معیشت تعطیل‌بردار نیست و در این زمینه اشاره به تفکرات برخی از مدیران شد که گفته ایثارگران می گویند زیاده خواه هستند.
۷-خودرو از دیگر موضوعات مورد بحث بود که گفته شد، با وجود قوانین و مصوبات مختلف هنوز کاری صورت نگرفته است.
 نمایندگان حاضر در جلسه نیز اعلام کردند که تا زمانی که کار به دست مافیای خودرو است موضوع خودرو جانبازان حل نخواهد شد.
۷- همچنین توضیح داده شد، شبکه ملی ایثارگران اقدام به بازنگری قانون جامع و تهیه احکام برنامه هفتم توسعه در حوزه ایثارگران نموده و نیز قوانین معطل مانده حوزه ایثارگری دسته بندی و به مراجع ذیربط، از جمله نمایندگان مجلس، ریاست جمهور و معاون اول ارسال شده است.
۸-  در خصوص مسکن و تعلل در حل مشکلات مربوط به حوزه مسکن ایثارگران توضیحات مفصل داده شد.
۹- در خصوص کمیسیون ماده ۱۶ بیان شد، به پرونده های  علیه بنیاد در این کمیسیون رسیدگی نمی شود و مواردی که با بار مالی داشته باشد کنار گذاشته می شود.
در خصوص کمیسیون ماده ۱۶ توضیح داده شد که در تاریخ ۱۶/ ۱/ ۹۹ و در زمان تصدی آقای رئیسی در قوه قضاییه آیین نامه ای صادر شد، که این آیین نامه سازمان بازرسی کل کشور را موظف کرده نظارت بر مراجع شبه قضایی از جمله کمیسیون ماده ۱۶ را بعهده داشته باشد، اما می بینیم که در دوره مدیریت جدید بنیاد وضعیت کمیسیون ماده ۱۶ بدتر از همیشه است.
یادآوری شد که در نتیجه عدم ورود سازمان بازرسی، تشکل ها خود دنبال اجرای قوانین می روند و در این خصوص به حضور تعدای از جانبازان در سازمان برنامه و بودجه اشاره شد....
۹- کمک معیشت خلاف قانون تصویب شده است و در پرداخت کمک معیشت به میزان ۵ میلیون ۶۰۰ هزار تومان، با آوردن عبارت "تا" آن را سلیقه‌ای کرده اند.
 همچنین در پرداخت این مبلغ نیز شرط انجام آزمون وسع و استعلام از ۲۰ دستگاه گنجانده شده است.
در ادامه جلسه آقای نوروزی به چند محور اشاره کردند:
۱-  گزارش برخی از اخبار و اتفاقات که به توصیه ایشان از نقل آن خودداری می شود.
۲- کلید حل مشکلات گمشده شما، (شبکه ملی ایثار گران) هستید و با این سابقه فعالیت هایی که دارید محل امید ایثارگران هستید. لذا به دلیل برخی از عوامل نفوذی در دستگاه ها توصیه می کنم، شبکه ملی ایثارگران با قوت در انتخابات شرکت کند.

مثلاً در سطح کشور ۵۰۰ نفر کاندید بدهد که تا حداقل ۳۰ نفر آنها به مجلس راه یابند.

ایشان متذکر شدند که شبکه از این طریق می‌تواند از  اسلام و جمهوری اسلامی و حقوق ایثارگران دفاع کند.
آقای نوروزی هم‌چنین بیان داشتند در فرهنگ اسلام و دین اسلام به وجود عناصر مجاهد تاکید کرده است و اینکه قرآن فرموده است:" فضل الله المجاهدین" تنها یک تابلو نیست؛ بلکه همانطور که  در نهج‌البلاغه هم‌ آمده، برای ترغیب مردم به جهاد و جنگ است و شما نیز باید برای رضای خدا در صحنه حضور داشته باشید و برای رضای خدا لیست بدهید و برای معرفی کاندید در انتخابات مجلس تلاش کنید؛ زیرا توان شبکه ملی ایثارگران از برخی از احزاب که محل بردن اسمشان در اینجا نیست کمتر نیست.
ایشان با بیان برخی از مصادیق، اظهار داشتند می خواهند انقلاب را از ما بگیرند و شما نباید بگذارید این اتفاق بیفتد.
ایشان در ادامه در خصوص مشکلات ایثارگران بیان داشتند، باید روی قانون جامع و برنامه هفتم توسعه جلسات پی در پی و مستمر داشته باشیم و بعد بند بند آنها را به بحث و گفتگو بگذاریم.
 سپس آقای گودرزی با ابراز خرسندی از حضور در جلسه بیان داشتند، مشکلات زیاد است و اگرچه وضعیت کشور خاص است، اما باید ببینیم چه مقدار از مشکلات را می توانیم حل کنیم. لذا لازم است نشست‌های دوره‌ای و مرتب داشته باشیم تا صدای ایثارگران را به گوش مسئولین برسانیم.

 همچنین در مورد موضوع خودرو بیان داشتند که چرا موضوع خودرو حل نشود؛ اگر موضوع خودرو حل شود هم به نفع ایثارگران است و هم به نفع کشور؛ زیرا  قیمت خودرو را می شکند.
 در پاسخ آقای  گودرزی بیان شد، که در مصوبه بند واو تبصره ۷ بودجه ۱۴۰۲  امده جانبازان  ۵۰‌ درصد به بالا مجاز به واردات خودرو هستند؛ که  چند تا مشکل دارد، ازجمله اینکه:
۱-چه ارزی باید داده شود؟
۲-گفته شده برابر قوانین و مقررات نگفته کدام قوانین و مقررات؟
۳- معافیت را  تعیین نکرده.
۴- اینکه خودرو چند سی سی باشد؟
۵- گفته شده کسانی که از ماده ۴۵ استفاده کرده باشند نمی توانند واردات داشته باشند. در حالی که  اساسا  ماده ۴۵ به هیچ وجه اجرا نشده است تا کسی از  ماده ۴۵ استفاده کرده باشد!
در ادامه  آقای گودرزی پیشنهاد کردند برای حل مشکل خودرو جلسه مشترکی بین وزارت صمت، بنیاد، مجلس و شبکه ملی ایثارگران برگزار شود.
در پایان نیز مقرر گردید شبکه ملی ایثارگران حدود ۱۵ نفر از نمایندگان را به آقایان نوروزی و گودرزی پیشنهاد دهد تا ایشان از آن نمایندگان برای جلسات آتی دعوت نمایند.