تاریخ : 1403,یکشنبه 29 مهر19:10
کد خبر : 114277 - سرویس خبری : مقاومت اسلامی

شهادت سنوار و آینده‌ مقاومت


شهادت سنوار و آینده‌ مقاومت

کرم محمدی

فاش نیوز - سرانجام "یحیی السنوار"، رهبر جنبش اسلامی حماس توسط نیروهای متجاوز اسرائیلی به شهادت رسید. او بیش از ۲۰ سال از عمرش را در زندان‌های رژیم صهیونیستی سپری نمود. در جریان اسارت و سپس آزادی "گیلعاد شالیط" نظامی به اسارت درآمده توسط حماس، مبادله و آزاد گردید.

بدون تعارف شهید سنوار یکی از شخصیت‌های مهم، متفکر و اثرگذار حماس بود که بعد از شهادت اسماعیل هنیه جانشین وی گردید. در این که شهادت هر رهبر سیاسی و یا فرمانده‌ی نظامی حماس، حزب‌الله و جهاد اسلامی، ضربه‌ای مهم از سوی دشمن محسوب می‌شود، تردیدی نیست. اما فراموش نکنیم که هیچ‌یک از سازمان‌های مبارزی که به نام آنها اشاره شد با این رهبران سیاسی و فرماندهان نظامی شهید شده، به وجود نیامده‌اند تا با شهادت آنها روند تجزیه و زوال را طی کنند. بلکه این شخصیت‌های سیاسی و فرماندهان شجاع و برجسته‌ی نظامی، در حقیقت تربیت‌یافته‌ی آرمان‌های عدالت‌جویانه و عزت‌طلبانه‌ی حزب‌الله، حماس و جهاد اسلامی هستند. پس با حذف و شهادت هر یک از آنها، تشکل‌های مبارزه با اشغالگری فرو نخواهند ریخت. مقامات رژیم صهیونیستی این مهم را بهتر از هرکس دیگری درک کرده و آن را طی بیش از ۷۶ سال اشغال سرزمین فلسطین بارها تجربه کرده‌اند.

"سنوار" قهرمان ملی و نماد مقاومت مورد حمایت و دوست‌داشتنی بخش بزرگی از ملت فلسطین بوده و خواهد بود. شهادت او نه‌تنها سازمان حماس را متلاشی نمی‌کند، بلکه خون تازه‌ای در رگ‌های مقاومت تزریق خواهد کرد.

فلسفه‌ی وجودی مقاومت اسلامی اعم از فلسطین و لبنان و یمن مبارزه با اشغالگری و حضور متجاوزان می‌باشد. بدیهی‌است تا زمانی‌که این روند ادامه داشته باشد، مبارزه نیز وجود دارد. اگر قرار‌بود با شهادت رهبران برجسته‌ی سیاسی و فرماندهان بلندپایه‌ی نظامی، گروه‌های فلسطینی و لبنانی و سازماندهی تشکل‌های مقاومت دستخوش تلاطم‌شده و مبارزه متوقف و تمام شود، الان نه حماس، نه حزب‌الله و نه جهاد اسلامی اساساً وجود نداشتند.

بیش از ۷۰ سال پیش "شیخ عزالدین قسام" به دست اشغالگران صهیونیست به شهادت رسید. طی ۷۷ سال ده‌ها تن از رهبران مبارز و فرماندهان نظامی جبهه‌ی مقاومت فلسطین و لبنان، مانند سید عباس موسوی، عماد مغنیه، یحیی عیاش، فتحی شقاقی، صلاح شهاده، عبدالعزیز رنتیسی، شیخ احمد یاسین و........و اخیراً مجاهدان نستوه و قهرمانان جاوید و ظلم‌ستیز، سید حسن نصرالله و اسماعیل هنیه به شهادت رسیده‌اند؛ اما سرزمین‌های اشغالی نه تنها هرگز آرام‌تر از گذشته نشده‌است، بلکه شب و روزی نیست که ده‌ها هزار صهیونیست در پناهگاه‌ها حضور نداشته باشند.

حیفا مرکز اقتصادی رژیم اشغالگر تقریباً هر روزه شاهد فرود موشک‌ها و پهبادهای مقاومت است و در تل‌آویو و سایر نقاط نیز همین روند جاری است. در نبرد زمینی در جبهه‌ی شمال، طی چند هفته‌ی اخیر صدها نیروی متجاوز نظامی صهیونیست توسط پیاده‌نظام حزب‌الله لبنان مجروح و ده‌ها تن دیگر به هلاکت رسیده‌اند. تقریباً یک پل هوایی بین جنوب لبنان و بیمارستان‌های سرزمین‌های اشغالی برقرار شده و هلی‌کوپتر‌ها در نقش آمبولانس، مرتب مشغول انتقال نظامیان اشغالگر کشته و مجروح شده از جبهه‌ی نبرد هستند.

براساس نظرسنجی‌های غربی‌ها، بیش از ۵۰ درصد صهیونیست‌هایی که به سرزمین فلسطین مهاجرت کرده‌اند، خواهان ترک این کشور و بازگشت به کشورهای خود هستند. اینها نشان می‌دهد که هر چند رزمندگان مقاومت برای رهبران سیاسی و فرماندهان نظامی خود ارزش و احترام قائلند و هرگز نقش آنها را در راهبری این مبارزات از یاد نخواهند برد، اما مقاومت اسلامی قائم به شخص نبوده و نیست.

زمانی که سیدحسن نصرالله به شهادت رسید، صهیونیست‌ها و تحلیل‌گران حامی این رژیم بر طبل شادی کوبیدند که چه نشسته‌اید، حزب‌الله تمام شد! اما آنچه در جبهه‌ی جنوب لبنان و شمال سرزمین‌های اشغالی و همچنین با فرود صدها موشک در جای‌جای مناطق صهیونیست‌نشین اتفاق می‌افتد، باطل‌بودن آن تحلیل‌ها را اثبات و شادی زودهنگام متجاوزان را به کابوسی غمناک مبدل نموده است.

"یحیی سنوار" خار چشم صهیونیست‌ها، سرانجام به آرزوی دیرینه‌اش که همانا شهادت در راه آزادی سرزمین فلسطین بود، رسید. او و نیروهای تحت امرش تنها با نیروهای رژیم صهیونیستی نمی‌جنگیدند؛ بلکه با سازمان‌های اطلاعاتی ارتش ایالات متحده آمریکا و برخی دول عربی هم در نبرد بودند. او در حین جنگی نابرابر و مقاومت مقابل ارتشی تا بن دندان مسلح، هم‌زمان شاهد جنگ ناجوانمردانه‌ی تبلیغاتی نیز بود‌.

در خلال یک‌سال اخیر بارها گفتند و نوشتند که یحیی سنوار به خارج از فلسطین فرار کرده است. نوشتند و بارها آن را تکرار کردند که "سنوار" برای در امان‌ماندن از حملات رژیم صهیونیستی، خود را میان سربازان این رژیم که در دست حماس و جهاد اسلامی اسیر هستند قرار داده است. حتی مدتی برای تخریب چهره‌ی این مبارز بزرگ، او را جاسوس رژیم صهیونیستی معرفی کردند. اما جهانیان دیدند و شنیدند که او مسلح و با لباس رزم و در میدان نبرد و بر روی زمین و  نه در دل تونل‌ها، به شهادت رسید. و این هنر زیبا و جاودان مردان بزرگ است که در راه هدف، تا پای جان ایستادگی و نقش‌آفرینی نمود و آخرالامر، با شهادت به دیدار معشوق شتافت.

هرچند امروز مقاومت فلسطین مانند حزب‌الله لبنان در غم  شهادت فرمانده‌ای دلاور به سوگ نشسته است و ملت فلسطین رهبری بزرگ و مجاهدی دلیر و مبارزی خستگی‌ناپذیر را از دست داده است، اما تاریخ مبارزات حق‌طلبانه به ما می‌گوید، تا اشغالگری و تجاوز و ظلم اشغالگران ادامه داشته باشد، مبارزه و مقاومت جانانه  نیز پایدار و ماندگار و زنده و پویا باقی خواهد ماند.

تاریخ مبارزات ملت‌های فلسطین و لبنان نشان داده است که مقاومت، قائم به شخص نبوده و از این پس نیز چنین خواهد بود. پیکر مطهر فرماندهان مقاومت را بسوزانند یا در دریا بیفکنند و یا بی‌نام و نشان در گوشه‌ای خاک کنند، فرقی نمی‌کند. آنها قهرمانان بزرگ و الگوهای حسنه برای امروز و آینده‌ی فرزندان فلسطین و لبنان و.......خواهند بود.

|| کرم محمدی