تاریخ : 1403,شنبه 13 بهمن14:21
کد خبر : 116357 - سرویس خبری : زنگ خاطره

عکاس انقلاب: ساواک تعهد گرفت از مردم عکس نگیرم



فاش نیوز - اباصلت بیات از عکاسان انقلاب و دفاع مقدس در محرم سال ۵۷ از تظاهرات‌ مردمی و پلاکارد معروف «خدا، قرآن، خمینی» عکسی گرفته بود که به قیمت تشکیل پرونده در اداره ساواک تمام شد.

تاسوعا و عاشورای ۵۷ روزی سرنوشت‌ ساز برای پیروزی انقلاب اسلامی بود؛ صبح روز عاشورا مردم از گوشه و کنار شهر تهران در نقاط مختلفی تجمع کردند. مردم در ضمن شعارهای خود خطاب به کسانی که هنوز در حاشیه خیابان‌ها، انقلاب را نظاره می‌کردند می‌گفتند «این نهضت حسینی، تماشاچی ندارد» و سر دادن شعار هر لحظه بر جمع تظاهرکنندگان می‌افزود.

اباصلت بیات که عکس‌های ماندگاری از این روز تاریخی گرفته، درباره یکی از عکس‌هایش اینگونه روایت می‌کند: آن روز من از پلاکارد معروف «خدا، قرآن، خمینی» عکسی گرفتم و آن را برای چاپ به لابراتوار سازمان جلب سیاحان بردم؛ بعد از تعطیلی وقت اداری در آنجا ماندم و این عکس سیاه و سفید را چاپ کردم اما یک تکه از آن که مربوط به عکس حضرت امام بود در آنجا باقی ماند.فردای آن روز که به سازمان رفتم، برخورد همکاران با من تغییر کرده بود. بعد هم مأموران مرا به اداره کل ساواک تهران بردند و از من تعهد گرفتند که دیگر عکسی از درگیری‌ها، تظاهرات و حضور مردم در انقلاب نگیرم؛ این شد که بعد از آن ماجرا تا مدتی عکاسی نمی‌کردم.

 


منبع : خبرگزاری فارس