تاریخ : 1403,دوشنبه 27 اسفند11:21
کد خبر : 117108 - سرویس خبری : آزادگان

آخرین خبر در رابطه با کمک مالی به آزادگان توسط صلیب سرخ جهانی



فاش نیوز - ارائه کمک مالی به اسرای سابق جنگ ایران و عراق از سوی دفتر نمایندگی کمیته بین‌المللی صلیب سرخ تکذیب شد.

تکذیب ارائه کمک مالی به اسرای سابق جنگ ایران و عراق از سوی دفتر نمایندگی کمیته بین‌المللی صلیب سرخ

دفتر نمایندگی کمیته بین‌المللی صلیب سرخ در تهران در مکاتبه ای با هلال احمر جمهوری اسلامی که رونوشتی از آن برای بنیاد شهید و امور ایثارگران ارسال شده است ارائه کمک مالی به اسرای سابق جنگ ایران و عراق از سوی صلیب سرخ را تکذیب کرد.

به گزارش ایسنا، دفتر نمایندگی کمیته بین‌المللی صلیب سرخ در تهران در پی طرح موضوعاتی مبنی بر صدور کارت‌هایی برای آزادگان گرانقدر ۸ سال دفاع مقدس و یا شایعاتی نظیر ارائه کمک‌های مالی به اسرای جنگ در مکاتبه با هلال احمر جمهوری اسلامی این شایعات را رد کرد.

در این مکاتبه که به امضای آقای «ونسان کاسارد» رییس دفتر نمایندگی کمیته بین‌المللی صلیب سرخ در تهران رسیده ، تصریح شده است : کمیته بین‌المللی صلیب سرخ از انتشار اطلاعات نادرست مبنی بر ارائه کمک مالی بشر دوستانه به اسرای سابق جنگ ایران و عراق مطلع است. این نکته حائز اهمیت است که تأکید کنیم که کمیته بین‌المللی صلیب سرخ هیچ برنامه‌ای برای ارائه کمک مالی به اسرای سابق جنگ ندارد. لینک کوتاه همین خبر: isna.ir/xdT4Js

در همین ارتباط اداره کل ارتباطات، اطلاع رسانی و امور بین الملل بنیاد شهید و امور ایثارگران اعلام کرد: صدور کارت‌هایی تحت عنوان صلیب سرخ جهانی و UN برای آزادگان و جانبازان شایعه است و قویا تکذیب می‌شود.

به گزارش خبرگزاری مهر، اداره کل ارتباطات، اطلاع رسانی و امور بین الملل بنیاد شهید و امور ایثارگران با انتشار اطلاعیه‌ای صدور کارت‌هایی تحت عنوان صلیب سرخ جهانی و UN برای آزادگان و جانبازان را شایعه دانست و آن را تکذیب کرد.

در این اطلاعیه تصریح شده که متأسفانه برخی با انگیزه‌های سو و به قصد کلاهبرداری چنین شایعاتی را مطرح می‌کنند که از اساس بی پایه بوده و صحت ندارد و چندی قبل هم بنیاد شهید و امور ایثارگران نسبت به چنین شایعاتی هشدار داده بود.

همچنین از عموم آزادگان و جانبازان گرانقدر درخواست شده ضمن هوشیاری در برخورد با چنین شایعات و موضوعاتی مراتب را با حراست ادارات کل بنیاد شهید و امور ایثارگران در سراسر کشور در میان گذشته و از بروز هرگونه سو استفاده پیشگیری کنند

بنیاد شهید و امور ایثارگران همچنین از رسانه‌ها و فعالان مجازی نیز خواسته است در صورت مواجهه با چنین اخبار و شایعاتی حتماً نسبت به صحت سنجی اخبار از طریق اداره کل ارتباطات و اطلاع رسانی بنیاد اقدام کنند.

* تکذیب صدور کارت صلیب سرخ جهانی و UN برای آزادگان و جانبازان

صدور کارت صلیب سرخ جهانی و UN برای آزادگان و جانبازان کذب است.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت، «ترولینگ» (Trolling) یا «طعمه‌کشی فریب» روشی از ماهیگیری است که در آن نخ‌های طعمه‌گذاری‌شده با سرعت ثابت و کم در آب کشیده می‌شوند تا ماهیگیر طعمه‌های خود را به دام بیاندازد. همین روش دقیقاً در فضای مجازی هم استفاده می‌شود و گروه‌ها و جریان‌های مختلف با استفاده از «ترولینگ» و ایجاد تشنج و بیان مطالب محرک و توهین‌آمیز در بستر اینترنت، به دنبال اهداف خود هستند.

این کار اصطلاحاً توسط «ترول‌»ها انجام‌می‌شود؛ افرادی که در اتاق‌های گفتگو، تالارها، وب‌نوشت‌ها یا تارنماهای کاربرمحور، پیام‌های حاوی مطالب ناراحت‌کننده یا جنجال‌برانگیز ارسال می‌کنند.

موضوعی که برخی از نشانه‌های آن طی ماه‌های گذشته در گروه‌های مجازی جانبازان و ایثارگران به شدت دنبال شده و تعدادی کاربر با هویت غیرواقعی، به‌رغم توضیحات و تکذیبه‌های چند باره بنیاد شهید و امور ایثارگران پیرامون «صدور کارت صلیب سرخ جهانی و UN برای آزادگان و جانبازان» همچنان با فضاسازی و بازنشر اخبار کذب در این خصوص، در پی ناراضی‌سازی جامعه مخاطبین بنیاد شهید و ایجاد حواشی برای خانواده ایثارگران در کشور هستند.

این درحالیست که بنیاد شهید در روزهای گذشته با انتشار اطلاعیه‌ای ضمن تکذیب این شایعات، اعلام کرد که «متأسفانه برخی با انگیزه‌های سو و به قصد کلاهبرداری چنین شایعاتی را مطرح می‌کنند که از اساس بی پایه بوده و صحت ندارد و چندی قبل هم بنیاد شهید و امور ایثارگران نسبت به چنین شایعاتی هشدار داده بود.»

در این اطلاعیه همچنین از جامعه آزادگان و جانبازان درخواست شده بود تا ضمن هوشیاری در برخورد با چنین شایعات و موضوعاتی مراتب را با حراست ادارات کل بنیاد شهید و امور ایثارگران در سراسر کشور در میان گذاشته و از بروز هرگونه سو استفاده پیشگیری کنند.

بنیاد شهید و امور ایثارگران همچنین از رسانه‌ها و فعالان مجازی نیز خواسته است در صورت مواجهه با چنین اخبار و شایعاتی حتماً نسبت به صحت سنجی اخبار از طریق اداره کل ارتباطات و اطلاع رسانی بنیاد اقدام کنند.

ماه گذشته، سعید اوحدی رئیس بنیاد شهید در حاشیه جلسه هیات دولت با حضور در جمع خبرنگاران در این خصوص گفته بود که «شایعه‌ای توأم با شیطنت در چند روز گذشته در فضای مجازی مطرح شد که سازمان ملل و سازمان صلیب سرخ جهانی مبالغی را در بانک مرکزی یا بانک دی برای آزادگان عزیز واریز کرده‌اند این از اساس تکذیب شده است. توصیه ما به جامعه ایثارگری و آزادگان عزیز این است که به این شیطنت‌ها توجهی نداشته باشند. در مقاطع مختلف دشمن سعی کرده است با ایجاد شیطنت و شایعه در فضای مجازی ارزش‌های جامعه را هدف قرار دهد.»

اوحدی سپس در برنامه گفتگوی ویژه خبری تلویزیون نیز در این خصوص توضیحات مفصلی ارائه و اخبار منتشره را تکذیب کرده بود.

بر اساس اعلام مسئولین بنیاد شهید و امور ایثارگران و مطابق مقررات و اصول پذیرفته شده بین‌المللی غرامت جنگ تحمیلی علیه ملت ایران باید پرداخت شود اما وزارت امور خارجه پیگیر این موضوع در مجامع بین‌المللی بوده و مرجع اعلام نظر در این باره نیز مبادی رسمی و این وزارتخانه هستند و بدیهی است در صورت پیشرفت در این پرونده اطلاع‌رسانی لازم در این باره صورت می‌گیرد. ( کد این خبر: ۴۵۹۵۳۴  در پایگاه اطلاع رسانی دولت )