تاریخ : 1404,جمعه 23 آبان16:00
کد خبر : 122049 - سرویس خبری : مقاومت اسلامی

رهاشدگی عفاف و حجاب؛ از غفلت تا باج‌دهی فرهنگی


رهاشدگی عفاف و حجاب؛ از غفلت تا باج‌دهی فرهنگی

کارشناسان اجتماعی، افزایش بی‌‌حجابی را یکی از عوامل مؤثر در فروپاشی خانواده و رشد طلاق دانسته‌‌اند....

سیدرضا موسوی فاضل

فاش نیوز - در روزگاری که ایران اسلامی با تهدیدات نرم و آشکار دشمنان مواجه است، مسئله حجاب و عفاف نه صرفاً یک موضوع فردی، بلکه نمادی از هویت دینی، فرهنگی و انقلابی ملت محسوب می‌شود. با این حال، آنچه در سطح جامعه مشاهده می‌شود، نوعی رهاشدگی و بی‌‌تفاوتی نسبت به این اصل بنیادین است؛ وضعیتی که نه‌تنها با آموزه‌‌های اسلامی و قانون مصوب کشور هم‌خوانی ندارد، بلکه به نوعی بی‌‌احترامی به آرمان‌‌های شهدا و ارزش‌‌های انقلاب اسلامی تلقی می‌شود.

در ماه‌‌های اخیر، عقب‌‌نشینی برخی مسئولان و نهادهای حاکمیتی در مواجهه با هنجارشکنی‌‌های آشکار در حوزه پوشش، جای تأمل دارد. به‌‌ویژه آنکه پس از اعتراضات ۱۴۰۱، دولت از ابلاغ مصوبه حجاب و عفاف سرباز زد و در برابر فشارهای نهادهای بالادستی نیز مقاومت چندانی نشان نداد. این سکوت معنادار خواص، در شرایطی که دشمنان خارجی با ابزار رسانه و شبکه‌‌های اجتماعی به تضعیف بنیان‌های فرهنگی جامعه مشغول‌‌اند، بیش از پیش آزاردهنده و نگران‌ کننده است.

بنابر فرمایش اخیر امام جمعه یاسوج در خطبه‌های خود، وی هشدار داد که بی‌حجابی در حال تبدیل شدن به فرهنگ عمومی است و این روند، تهدیدی جدی برای سلامت روانی و اجتماعی جامعه به‌شمار می‌رود. همچنین کارشناسان اجتماعی، افزایش بی‌‌حجابی را یکی از عوامل مؤثر در فروپاشی خانواده و رشد طلاق دانسته‌‌اند.

پس از منظر حقوقی، قانون حجاب و عفاف به‌عنوان بخشی از نظم عمومی کشور، الزام‌آور است. اگر اجرای این قانون به‌بهانه رضایت برخی افراد متوقف شود، این پرسش مطرح می‌شود که آیا باید اجرای سایر قوانین نیز به سلیقه افراد واگذار شود؟ آیا می‌‌توان مالیات، مقررات راهنمایی و رانندگی یا قوانین اقتصادی را نیز معلق کرد، چون عده‌ای خوششان نمی‌آید؟ این منطق، نه‌تنها با اصول حکمرانی ناسازگار است، بلکه زمینه‌‌ساز بی‌‌نظمی و بی‌‌اعتمادی عمومی  خواهد شد.

بسیارمهم است در چنین شرایطی، عقب‌‌نشینی دولت و برخی نهادها از اجرای قانون، بیش از آنکه تدبیر باشد، به‌نوعی باج‌‌دهی فرهنگی شباهت دارد؛ باجی که به‌جای آرام‌‌سازی فضا، موجب جسارت بیشتر هنجارشکنان و تضعیف اقتدار نظام می‌‌شود. این رویکرد، نه زیبنده یک کشور اسلامی است و نه در شأن نظامی که با خون شهدا بنا شده است.

از مسئولان کشور، به‌‌ویژه دولت، انتظار می‌رود با نگاهی واقع‌‌بینانه اما مقتدرانه، ضمن احترام به حقوق شهروندی، از اصول بنیادین نظام اسلامی صیانت کنند. حجاب، نه یک اجبار تحمیلی، بلکه نماد عزت، کرامت و استقلال فرهنگی ملت ایران است. بی‌‌تفاوتی نسبت به آن، بی‌ تفاوتی نسبت به آینده کشور و نظام است.

|| سیدرضا موسوی فاضل