تاریخ : 1405,سه شنبه 24 شهريور19:32
کد خبر : 127173 - سرویس خبری : شهدا

عقاب تیزپروازی کرمانشاهی که در آسمان دزفول به وصال یار رسید



فاش نیوز- شهید بیژن هارونی؛ عقاب تیزپروازی کرمانشاهی که در آسمان دزفول به وصال یار رسید

شهید بیژن هارونی؛ عقاب تیزپروازی کرمانشاهی که در آسمان دزفول به وصال یار رسید

سرگرد خلبان شهید «بیژن هارونی» از فرزندان غیور خطه سنقر، خلبان تیزپروازی بود که با نبوغ و مهارت کم‌نظیر خود در سال‌های ابتدایی جنگ تحمیلی با فداکاری جان خویش را فدای مردم بی‌پناه کرد و در حماسه‌ای جاودان نام خود را در تاریخ پر افتخار نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران به ثبت رساند.

به گزارش ایرنا، شهید بیژن هارونی، فرزند سیدعلی، در شهرستان سنقر متولد شد و دوران کودکی و نوجوانی خود را در دامن خانواده‌ای متدین و انقلابی در این شهر سپری کرد.

او پس از گذراندن تحصیلات ابتدایی و متوسطه تا کلاس ششم در سنقر، دیپلم خود را از کرمانشاه اخذ کرد و با تکیه بر استعداد درخشان و هوش سرشار، راهی دانشکده خلبانی نیروی هوایی ارتش شد.

نبوغ نظامی و تحصیل در آمریکا

شهید هارونی به واسطه استعداد و توانمندی‌های خیره‌کننده، دوره دانشکده افسری را در زمانی کمتر از سه سال با موفقیت به پایان رساند و برای تکمیل مهارت‌های تخصصی به ایالات متحده اعزام شد.

این شهید والامقام دوره‌های آموزشی خود را چنان درخشید که تحسین مشاوران و اساتید آمریکایی را برانگیخت و موفق به دریافت تقدیرنامه‌های متعدد شد.

وی در سال ۱۳۵۶ مجددا برای تکمیل دوره‌های پیشرفته مجدداً به آمریکا اعزام شد و پس از هشت ماه، به عنوان «استاد خلبان» به میهن بازگشت و دانش خود را در خدمت نیروی هوایی قرار داد.

عقابی که برای مردم پرواز می‌کرد

پدر این شهید والامقام در وصف خصلت‌های اخلاقی و حرفه‌ای فرزندش می‌گوید: «بیژن از کودکی مهربان، خوش‌سخن و همواره پرانرژی و شاد بود. او شیفته پرواز بود و در حین انجام مأموریت‌های هوایی، همواره بر عدم آسیب به مردم بی‌گناه تأکید داشت.

شهید خلبان هارونی همواره به همکارانش تذکر می‌داد که هدف، انهدام تأسیسات نظامی دشمن است و نباید به هیچ‌وجه باعث کشتار مردم بی‌گناه شویم.

حماسه‌ سوم مهر ۱۳۵۹

سرگرد خلبان بیژن هارونی در دوران جنگ تحمیلی همچون عقابی بر مواضع دشمن یورش می‌برد و همواره پیروزمندانه از مأموریت‌ها بازمی‌گشت.

سرانجام در تاریخ سوم مهرماه ۱۳۵۹، در حالی که پس از سه بار حمله موفق به مواضع دشمن، قصد بازگشت داشت، بر فراز آسمان دزفول در شرایطی که برای جلوگیری از کشتار مردم مسلمان و بی‌دفاع منطقه فداکاری می‌کرد، هواپیمایش مورد اصابت گلوله‌های پدافند قرار گرفت و این خلبان دلاور به درجه رفیع شهادت نائل آمد و شربت شهادت را سرکشید.

یاد و خاطره این شهید سرافراز که با شجاعت و پایبندی به اصول اخلاقی و انسانی در دفاع از میهن اسلامی گام نهاد، همواره در یاد مردم قدرشناس استان کرمانشاه و ایران اسلامی زنده خواهد ماند.

کرمانشاه؛ موزه زنده مقاومت

کرمانشاه با ۲ میلیون نفر جمعیت افزون بر ۳۷۱ کیلومتر مرز مشترک با کشور عراق دارد بیش از ۲۷ عملیات بزرگ و سرنوشت ساز در دوران دفاع مقدس در استان کرمانشاه مانند مرصاد، بازی‌ دراز، تنگ حاجیان، محمد رسول‌الله، والفجر ۱۰، مطلع‌الفجر؛ بمباران شمیایی شهر نودشه و روستاهای زرده و دیره و هزار و ۱۰۰ بار بمباران شهری؛ کرمانشاه را به موزه ای زنده برای گردشگران دفاع مقدس تبدیل کرده است.

مردم این استان ۳۰ هزار ایثارگر شامل ۹ هزار و ۸۰۰ شهید، ۱۹ هزار جانباز و هزار و ۷۰۰ آزاده تقدیم میهن کرده اند.

امروز کرمانشاه با برخورداری از هشت یادمان مهم دفاع مقدس؛ مرصاد، بازی‌دراز، مطلع‌الفجر، پاوه، قصرشیرین، شهید شیرودی، پادگان ابوذر، ۵۸ یادمان شهدای گمنام، سه باغ موزه و مجتمع فرهنگی دفاع مقدس( گیلانغرب و مرصاد) به یک موزه بزرگ مقاومت تبدیل شده است که گردشگران را می تواند با ایثار و خودگذشتگی ملت ایران دراین خطه سر افراز آشنا کند


منبع : ایرنا