تاریخ : 1405,یکشنبه 29 شهريور14:45
کد خبر : 127301 - سرویس خبری : استان ها

۲ هزار برنامه گرامیداشت هفته دفاع مقدس در خراسان جنوبی برگزار می‌شود



فاش نیوز - مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس و مقاومت خراسان جنوبی در نشست خبری به مناسبت هفته دفاع مقدس، از برگزاری بیش از ۲ هزار برنامه در سطح استان خبر داد.

دفاع‌پرس از بیرجند، سرهنگ پاسدار «غلامرضا فلاحی» مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس و مقاومت خراسان جنوبی، امروز در نشست خبری به مناسبت هفته دفاع مقدس، ضمن تقدیر از تلاش اصحاب رسانه و صدا و سیمای استان، اظهار داشت: دفاع مقدس را تجلی سنت الهی «انصرالله امثالکم» و امتداد فرهنگ عاشورا و قیام حضرت اباعبدالله الحسین (ع) دانست که فرهنگ متعالی ایثار، مقاومت، شهادت و ایستادگی را به‌عنوان رمز ماندگاری اسلام و انقلاب اسلامی به نسل‌های آینده معرفی می‌کند.

فلاحی

وی با اشاره به اینکه ملت ایران با گذشت بیش از ۴۷ سال از پیروزی انقلاب اسلامی، با الهام از مکتب عاشورا و در پرتو رهبری امام راحل (ره) و امام شهید، در برابر توطئه‌ها، تحریم‌ها و تجاوزات دشمنان همچون جنگ تحمیلی هشت‌ساله، جنگ رمضان و جنگ دوازده‌روزه با سربلندی ایستادگی کرد، گفت: خون پاک شهیدان، درخت تنومند نظام جمهوری اسلامی را استوارتر ساخت و خواب مستکبرین عالم به‌ویژه آمریکا و رژیم صهیونیستی را پریشان کرد.

سرهنگ فلاحی هدف کلی از برگزاری مناسبت‌های دفاع مقدس را تبیین، نشر و تعمیق فرهنگ جهاد، ایثار، مقاومت و شهادت به‌ویژه در نسل جوان عنوان کرد و با تأکید بر ضرورت تمرکز بر تبیین‌گری این ایام بزرگ، افزود: اگر امروز شاهد مقاومت مردم و استقامت ملت‌های مسلمان منطقه هستیم، همه مدیون دفاع مقدس هشت‌ساله ماست.

مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس و مقاومت استان محورهای اصلی تبیین را شامل بصیرت و عقلانیت فرماندهی حضرت امام در دوران دفاع مقدس و تدابیر امام خامنه‌ای در جنگ رمضان، ایثار و وحدت نیروهای مسلح و آحاد ملت، اراده مقاومت و پیروزی ملت ایران در برابر بزرگترین ارتش‌های منطقه، و ظرفیت‌های عظیم فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و اقتصادی دفاع مقدس برای آینده کشور و جهان اسلام برشمرد.

وی با اشاره به برگزاری هفته دفاع مقدس با شعار «لبیک یا خامنه‌ای»، روزشمار این هفته را اعلام کرد که بر این اساس یکم مهر به نام پیشکسوتان دفاع مقدس و مقاومت و طلایه‌داران ایثار و همبستگی ملی، دوم مهر به نام شهیدان، جانبازان، آزادگان و قهرمانان جاودانه ملت، سوم مهر به نام زنان و مدافعان حریم خانواده و معنویت، چهارم مهر به نام دفاع همه‌جانبه و پشتیبانی مردمی و اصناف و سربازان، پنجم مهر به نام مدافعان امنیت و عزت ایران و نیروهای مسلح و بسیجیان و جهادگران و روحانیت و عشایر و روستاییان و پیشمرگان کرد مسلمان، ششم مهر به نام ولایت‌مداری و بصیرت و دشمن‌شناسی و استکبارستیزی، و هفتم مهر به نام فرماندهان و عزت‌مداران و حماسه‌آفرینان نام‌گذاری شده است.

سرهنگ فلاحی از تشکیل ستادهای گرامیداشت چهل‌وششمین هفته دفاع مقدس در کلیه شهرستان‌ها، نیروهای مسلح و دستگاه‌های اجرایی استان خبر داد و گفت: بیش از ۲ هزار برنامه در سامانه «سادم» بارگذاری شده که در طول این هفته اجرا خواهد شد و امسال به دلیل تقارن با دومین کنگره ملی ۲۴۰۰ شهید استان، گرامیداشت این هفته بسیار پررنگ‌تر و متفاوت‌تر از سال‌های گذشته خواهد بود.

مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس و مقاومت استان افزود: مراسم تجلیل از پیشکسوتان دفاع مقدس همزمان با سراسر کشور برای هفتمین سال متوالی برگزار می‌شود که در سال گذشته حدود ۱۰ هزار و ۳۰۰ رزمنده، آزاده، جانباز و خانواده شهید تجلیل شدند و برنامه‌ریزی برای تجلیل از ۱۱ هزار نفر در بازه پنج ساله انجام شده است.

سرهنگ فلاحی همچنین از افتتاح نمایشگاه دستاوردهای دفاع مقدس و مقاومت در اولین روز هفته در محل نمایشگاه بین‌المللی بیرجند شامل جنگ هشت‌ساله، دوازده‌روزه و رمضان، نواخته شدن زنگ ایثار و مقاومت همزمان با بازگشایی مدارس در اول مهرماه با حضور مسئولین و خانواده‌های شهدا، عطرافشانی گلزار شهدا در پنجشنبه سوم مهرماه در گلزار شهدای جنگ تحمیلی و یادمان‌های شهدای گمنام و تجدید بیعت با شهدا در طول هفته، رونمایی از ۱۰۰ عنوان کتاب شامل ۷۰ عنوان توسط ستاد کنگره و ۳۰ عنوان توسط اداره کل حفظ آثار استان، و برگزاری همایش پیاده‌روی خانوادگی در جمعه چهارم مهرماه در سراسر استان به یاد شهدای دفاع مقدس خبر داد.

مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس و مقاومت استان خاطره‌گویی راویان دفاع مقدس در ادارات، مساجد، دانشگاه‌ها و صدا و سیما در قالب جهاد تبیین، شرکت سازمان‌یافته بسیجیان و نیروهای مسلح در نماز عبادی سیاسی جمعه سوم مهرماه، برگزاری کرسی‌های آزاداندیشی در دانشگاه‌ها و حوزه‌های علمیه با موضوع دفاع مقدس، اعزام گروه‌های جهادی به مناطق محروم توسط رده‌های مقاومت بسیج سپاه استان، برگزاری نشست‌های بصیرتی و شب شعر و شب خاطره در مساجد و ادارات، برپایی نمایشگاه‌های عکس و پوستر و کتاب دفاع مقدس در پایگاه‌های بسیج و مساجد و مدارس، برگزاری مسابقات ورزشی جام دفاع مقدس توسط اداره ورزش و جوانان، برگزاری یادواره‌های شهدای محله‌محور و خانه‌ای توسط پایگاه‌های بسیج، اجرای پویش برای آینده‌سازان ایران و توزیع بسته‌های نوشت‌افزار ایرانی-اسلامی توسط آموزش و پرورش و بسیج و خیرین، بهره‌برداری از پروژه‌های محرومیت‌زدایی ساخته‌شده توسط بسیج سازندگی، و تجلیل از نویسندگان و پژوهشگران حوزه دفاع مقدس و تقدیر از اساتید درس علوم و معارف دفاع مقدس دانشگاه‌های استان را از دیگر برنامه‌های این هفته عنوان کرد.

وی در خصوص موزه دفاع مقدس استان گفت: تلاش ما بر این است که اگر فاز اول موزه آماده شود، در هفته دفاع مقدس افتتاح شود. چهار استان خراسان جنوبی، کرمانشاه، خوزستان و کهگیلویه و بویراحمد همزمان فاز اول موزه‌های خود را می‌سازند و قرار است به‌صورت ویدئوکنفرانسی با وزرا یا رئیس‌جمهور افتتاح شود. مکان مرکز فرهنگی و موزه دفاع مقدس در بلوار شهید صیاد، روبروی پمپ بنزین و قبل از پل هوایی است و در صورت آماده نشدن، افتتاح به دهه بصیرت یا دهه فجر موکول خواهد شد.

سرهنگ فلاحی در پایان ضمن تقدیر مجدد از اصحاب رسانه، ابراز امیدواری کرد برنامه‌های هفته دفاع مقدس با مشارکت گسترده مردم به‌ویژه جوانان، دانشجویان و دانش‌آموزان برگزار شود.