تاریخ : 1397,شنبه 19 آبان18:30
کد خبر : 62010 - سرویس خبری : مجلس شورای اسلامی

قانون ممنوعیت بکارگیری بازنشستگان؛

چه کسانی قصد دارند اعاده به خدمت ایثارگران را ماستمالی کنند


چه کسانی قصد دارند اعاده به خدمت ایثارگران را ماستمالی کنند

برخی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی قصد دارند قانون ممنوعیت بکارگیری بازنشستگان را با ظرافت هر چه تمام به ایثارگران ربط دهند.

فاش نیوز -  برخی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی قصد دارند قانون ممنوعیت بکارگیری بازنشستگان را با ظرافت هر چه تمام  به ایثارگران ربط دهند.

در این چارچوب "طرح استفساریه ماده واحده ممنوعیت به‌کارگیری بازنشستگان" در جلسه علنی روز یکشنبه مورخ 13/8/1397 مجلس شورای اسلامی به صورت عادی مطرح و به صورت عادی اعلام وصول گردید.

بر اساس طرح استفساریه آمده است:

مقدمه (دلایل توجیهی):

جوانان ایرانی در دوران مبارک انقلاب اسلامی به اثبات رساندند که کار ناممکن برای آنها وجود ندارد.

(مقام معطم رهبری 18/7/1379)
مجلس شورای اسلامی با تصویب قانون ممنوعیت به‌کارگیری بازنشستگان مصوب 30/2/1395  به‌کارگیری یا مدیریت مادام‌العمر و به شرط حیات برخی از مدیران پایان داد و با هدف‌گذاری به‌کارگیری افراد کارآزموده جوان‌تر در نظام اداری کشور و ایجاد فرصت‌های اشتغال در عرصه‌های مختلف خدمت، موجب استقبال گسترده اقشار مختلف اعم از جوانان و اندیشمندان حوزه‌های مختلف علمی گردید.

از این رهگذر بر اعتماد مردم به عملکرد و انگیزه‌های مجلس شورای اسلامی در گره‌گشایی از مشکلات اجتماعی افزود. لیکن از آن‌جا که این امر موجب تضاد منافع است، ناگزیر مستمسکی برای تفاسیر شخصی، سلیقه‌ای و دور زدن قانون ایجاد می‌کند. بنابراین، برخی افراد بدون توجه به فلسفه وضع قانون، با نادیده گرفتن اطلاق و جامعیت واژه «به‌کارگیری» در متن و عنوان قانون، تلاش می‌کنند تا حکم قانون را بی‌اثر نمایند.
از این رو، تلاش گسترده در مستثنی دانستن برخی از سازمان‌ها و تفسیر شخصی از «به‌کارگیری» از جمله این تفاسیر شخصی برای عدم اجرای قانون است. این درحالی است که این کلمه با لحاظ عبارت «بازنشسته یا بازخرید شده یا بشوند»، همه انواع همکاری یا گماردن اشخاص مشمول که در هر حال سابقاً بازنشسته یا بازخرید شده‌اند و یا خواهند شد، را منع می‌کند.
از این رو جهت رفع ابهام و جلوگیری از نقض غرض قانون‌گذار، طرح استفساریه قانون ممنوعیت به‌کارگیری بازنشستگان مصوب 20/3/1395 به شرح ذیل تقدیم مجلس شورای اسلامی می‌گردد.

استفساریه ماده واحده قانون ممنوعیت به‌کارگیری بازنشستگان

موضوع استفساریه:

آیا ممنوعیت به‌کارگیری بازنشستگان موضوع قانون ممنوعیت به‌کارگیری بازنشستگان مصوب 20/2/1395 با اصلاحات و الحاقات بعدی، با عنایت به عبارت «بازنشسته یا بازخرید شده یا بشوند» در صدر ماده واحده شامل افرادی که اعاده به خدمت شده‌اند یا می‌شوند نیز می‌گردد؟

پاسخ:

بلی، ممنوعیت بکارگیری بازنشستگان موضوع ماده واحده قانون ممنوعیت به‌کارگیری بازنشستگان مصوب 20/2/1395 با اصلاحات و الحاقات بعدی،‌ شامل همه مصادیق به‌کارگیری از جمله افرادی که اعاده به خدمت شده‌اند یا می‌شوند، نیز می‌گردد.

 


کد خبرنگار : 23