تاریخ : 1402,پنجشنبه 17 فروردين14:32
کد خبر : 99200 - سرویس خبری : مقاومت اسلامی

اسرائیل به آخر خط رسید

یورش جنون‌آمیز به معتکفان در مسجدالاقصی؛ ۵۰۰ فلسطینی دستگیر شدند!



فاش نیوز - ادامه بحران سیاسی و اقتصادی در تل‌آویو باعث شده تا صهیونیست‌ها دیوانه‌وار به فکر سرریز کردن بحران داخلی خود به دیگر حوزه‌ها باشند و از همین‌رو نیز نظامیان رژیم صهیونیستی طی یک هفته گذشته حداقل دو حمله وحشیانه به مسجدالاقصی انجام داده‌اند، یورش جنون‌آمیز روز چهارشنبه صهیونیست‌ها به معتکفان در مسجدالاقصی، به شدت از سوی کشورهای اسلامی و عربی محکوم شد.

فلسطین امسال در ماه رمضان صحنه شدیدترین درگیری‌ها و خشونت‌هاست. پس از آن که نظامیان صهیونیست در بامداد یکشنبه به مسجدالاقصی هجوم بردند، این نظامیان در بامداد چهارشنبه هم حملات شدیدتری را به نمازگزاران در مسجدالاقصی انجام دادند. فلسطینی‌ها براساس سنتی دینی و اسلامی شب‌های ماه رمضان را در مسجدالاقصی به عبادت می‌گذرانند و برخی فلسطینی‌ها اعتکاف‌های چند روزه را در این مکان مقدس برگزار می‌کنند، اما صهیونیست‌ها در هجوم بامداد چهارشنبه تلاش کردند تا مسجدالاقصی را تعطیل کنند. شاهدان فلسطینی گفته‌اند که ضرب و شتم و خشونت نیروهای صهیونیستی علیه نمازگزاران در مسجدالاقصی بسیار بدتر از آن چیزی است که تصاویر نشان می‌دهد. از سوی دیگر، صهیونیست‌ها هنگام یورش به مسجدالاقصی در بامداد چهارشنبه، مانع ورود خبرنگاران شدند و همه فلسطینی‌هایی را که با موبایل اقدام به عکسبرداری می‌کردند، بازداشت کردند، از این رو تصاویر زیادی از شدت خشونت‌ها در داخل مسجدالاقصی منتشر نشده است. مرکز اسرای فلسطینی تعداد بازداشتی‌های بامداد چهارشنبه را تا 500 نفر اعلام کرده و گفته است که یورش بامداد چهارشنبه شدیدترین یورش به مسجدالاقصی از سوی نظامیان صهیونیست بوده است. تعداد دستگیری‌ها و شدت حملات تا آنجا زیاد بوده که ماهیت نژادپرستی و آپارتایدی رژیم صهیونیستی علیه مسلمانان و فلسطینی‌ها را به روشنی ثابت می‌شود. در واقع صهیونیست‌ها با حمله به نمازگزارانی که مشغول اعمال عبادی خود در مسجدالاقصی بودند نشان دادند که هیچ قاعده حقوق بشری را نمی‌پذیرند و بر عملکرد ن‍ژادپرستانه خود اصرار دارند.
از سوی دیگر، در شرایطی که تل‌آویو و دیگر شهرهای ‌اشغالی رژیم صهیونیستی این روزها به شدت ناآرام و صحنه تظاهرات علیه کابینه تندرو نتانیاهو است، حمله به مسجدالاقصی فراری روبه جلو از سوی کابینه درگیر بحران نتانیاهو قلمداد می‌شود. «صلاح شحاده»، کارشناس مسائل فلسطین به الجزیره می گوید: «نتانیاهو با تشدید حملات علیه فلسطینی‌ها تلاش دارد تا صدای مخالفان و سایر گروه‌های معترض را در تل‌آویو را خاموش کند و توجه آنها را به‌جای درگیری‌های داخلی متوجه درگیری در مسجدالاقصی کند و از گسترش بحران سیاسی و اقتصادی در تل‌آویو جلوگیری کند.» انتقال بحران از یک حوزه به حوزه دیگر همیشه از روش‌های رهبران بحران زده است و اکنون به گمان نتانیاهو حمله به مسجدالاقصی راهی برای برون رفت از آشفتگی سیاسی و اقتصادی در تل‌آویو است.
روایت شاهدان عینی از وحشی‌گری صهیونیست‌ها
عبدالله جابر، نوجوان فلسطینی که در مجاورت مسجدالاقصی مورد حمله قرار گرفت و توسط نیروهای صهیونیستی بازداشت شد، به میدل‌ایست آی گفته است: «صهیونیست‌ها ما را برای مدت طولانی با دستبند روی زمین نگه داشتند و هرکس سرش را بلند می‌کرد با اسلحه کتک می‌زدند.» وب سایت نیوعرب گفته است سربازان فلسطینی قبل از آن که وارد صحن مسجدالاقصی شوند، بمب صوتی و گاز‌اشک آور به داخل ساختمان هزار ساله شلیک کردند و سپس حمله خود به داخل مسجد را آغاز کردند. یک زن مسن در حالی که بیرون از مسجد نشسته بود و به سختی نفس می‌کشید با چشمانی گریان به خبرگزاری رویترز گفته است: «روی صندلی نشسته بودم و قرآن می‌خواندم که سربازان نارنجک‌های بمبی پرتاب کردند و یکی از بمب‌های صوتی به سینه من برخورد کرد و برای دقایقی بیهوش شدم.»
همچنین گفته شده بسیاری از بازداشت شدگان مجبور به امضای تعهدنامه ممنوعیت ورود یک هفته‌ای به مسجدالاقصی به عنوان شرط آزادی خود شدند و بسیاری از بازداشت شدگان در برابر امضای این برگه‌ها مقاومت کردند و با ضرب و شتم رو‌به‌رو شدند. جمعیت هلال احمر فلسطین و رسانه‌های محلی گفته‌اند که صهیونیست‌ها از دسترسی پزشکان به مجروحان جلوگیری کردند.
واکنش سخت به ‌اشغالگران
هتک حرمت مسجدالاقصی از سوی نظامیان صهیونیستی خیلی زود با واکنش گروه‌های مقاومت فلسطینی رو‌به‌رو شد و در همان ساعت 4 بامداد چهارشنبه، مقاومت فلسطین در پاسخ به حمله وحشیانه و جنایتکارانه ‌اشغالگران اسرائیلی به مسجدالاقصی و سرکوب نمازگزاران فلسطینی، اراضی ‌اشغالی را هدف حمله راکتی قرار داد. رادیو عبری زبان کان شلیک 16 راکت از نوار غزه به سمت شهرک سدیروت در جنوب اراضی ‌اشغالی را تایید کرد و افزود که سامانه گنبد آهنین فقط بخشی از این راکت‌ها را رهگیری کرده و تعدادی دیگر به اهدافی در شهرک‌های‌اشغالی برخورد کردند. همچنین پایگاه عبری زبان «روتر نت» اصابت یک راکت به ساحل عسقلان را تائید کرد. برخی منابع نیز اعلام کردند که مقاومت فلسطین پایگاه نظامی اسرائیلی کیزوویم در شرق خان یونس را هدف حمله خمپاره‌ای قرار داده است. سایت‌های عبری نیز تصاویر ویدیویی را منتشر کردند که در آنها آتش‌سوزی مهیبی در یک کارخانه پلاستیک‌‌سازی در شهر سدیروت در اثر اصابت موشک به آن رخ داده است. در عین حال پاسخ مقاومت فلسطین به‌اشغالگران محدود به روز چهارشنبه نبوده است و منابع عبری زبان اعلام کردند که از ابتدای سال جاری تاکنون ۵۲ راکت و‌ موشک از نوار غزه به سمت اراضی‌اشغالی شلیک شده است. همچنین «رونین بار» رئیس‌سازمان اطلاعات و امنیت داخلی رژیم صهیونیستی (شاباک) به تازگی اعتراف کرده است که ۲۰۰ عملیات در ماه‌های اخیر علیه تل‌آویو صورت گرفته است.
پس از پاسخ موشکی گروه‌های مقاومت، جنگنده‌های ارتش رژیم صهیونیستی در همان اوایل صبح چهارشنبه اهدافی را در نوار غزه بمباران کردند. منابع فلسطینی تاکید کردند که جنگنده‌های صهیونیستی دو پایگاه مقاومت فلسطین را در جنوب غرب غزه و اردوگاه النصیرات در مرکز این باریکه با چند موشک هدف قرار دادند، اگرچه این حملات تلفات جانی نداشته است. از سوی دیگر، صبح چهارشنبه منابع عبری زبان اعلام کردند که یکی از ایست بازرسی‌های رژیم صهیونیستی در نزدیکی بیت لحم هدف تیراندازی قرار گرفته است. همچنین بعدازظهر چهارشنبه، منابع عبری زبان از احتمال نفوذ پهپاد ناشناس به الجلیل خبر دادند و ارتش رژیم صهیونیستی از ساکنان الجلیل خواست تا سریعا به خانه‌های خود رفته و تا اطلاع ثانوی از خانه خارج نشوند.
آموس هرئیل تحلیلگر نظامی روزنامه عبری زبان‌ هاآرتص با‌اشاره به حمله راکتی مقاومت فلسطین پس از یورش نظامیان به مسجدالاقصی تاکید کرد که حوادث اخیر مسجدالاقصی کپی برابر اصل حوادثی بود که دو سال پیش در ماه رمضان در این مسجد به وقوع پیوست و طی آن تنش و درگیری‌ها در قدس به نوار غزه امتداد یافت و در نهایت به عملیات موسوم به «نگهبان دیوارها» (نبرد سیف القدس) منتهی شد و اکنون تصاویر وحشتناک و بی‌رحمانه از اقدامات پلیس با نمازگزاران فلسطینی در داخل مسجد ممکن است دقیقا نتایجی مشابه در پی داشته باشد و شاید ما در آستانه شروع یک جنگ تمام عیار باشیم.
به صهیونیست‌ها پاسخ می‌دهیم!
گروه‌های مقاومت فلسطینی واکنش‌های گسترده‌ای به هتک حرمت مسجدالاقصی داشتند. جوانان عرین الاسود به رژیم صهیونیستی هشدار دادند:‌ «هرگونه حماقتی درباره مسجدالاقصی بهای سنگینی دارد.» جبهه خلق برای آزادی فلسطین ضمن محکومیت شدید حمله وحشیانه نظامیان ‌اشغالگر اسرائیلی به نمازگزاران فلسطینی در داخل مصلای قبلی در مسجدالاقصی، تاکید کرد که این جنایت قطعا بی‌پاسخ نمی‌ماند. زیاد النخاله دبیرکل جهاد اسلامی نیز اعلام کرد: «آنچه در مسجدالاقصی در جریان است، تهدیدی جدی برای مقدسات فلسطین است و ملت فلسطین باید با همه توان خود را برای رویارویی حتمی با‌اشغالگران اسرائیلی در روزهای آینده آماده کند.» جنبش حماس نیز گفت: «آنچه در مسجدالاقصی در جریان است، بسیار خطرناک است و دشمن صهیونیستی بهای آن را خواهد پرداخت.» همچنین گروه مقاومت گردان عقبه جبر طی بیانیه‌ای جوانان فلسطینی را به رویارویی با‌اشغالگران اسرائیلی فراخواند. این گروه خواستار درگیری با نظامیان و شهرک‌نشینان‌اشغالگر اسرائیلی و انجام عملیات‌های مقاومتی اعم از تیراندازی، حمله با سلاح سرد و به آتش کشیدن خودروهای صهیونیست‌ها در حمایت از مسجدالاقصی و نمازگزاران فلسطینی شد. صالح العاروری نایب‌رئیس‌دفتر سیاسی جنبش مقاومت اسلامی حماس هم تاکید کرد که حمله نظامیان‌اشغالگر اسرائیلی به مسجدالاقصی جنایتی بزرگ است که قطعا ملت و مقاومت فلسطین با قدرت آن را پاسخ خواهند گفت.
هم‌صدایی اعراب با فلسطین
یورش وحشیانه صهیونیست‌ها به مسجدالاقصی با محکومیت گسترده به‌ویژه از سوی کشورهای عربی منطقه همراه بود. در شرایطی که کشورهای عربی منطقه تا پیش از این کمتر به تحولات فلسطین واکنش نشان می‌دادند، اما گشایش‌های دیپلماتیکی که طی یک ماه گذشته پس از توافق ریاض و تهران پیش آمده، مسئله فلسطین را نیز تحت‌الشعاع قرار داده است و یورش اخیر به مسجدالاقصی حتی از سوی امارات که توافق ابراهیم را با تل‌آویو امضا کرده است، به شدت محکوم شد. همچنین وزارت خارجه مصر خواستار توقف فوری حمله جنایتکارانه رژیم صهیونیستی به نمازگزاران فلسطینی در مسجدالاقصی شد و گفت که وضعیت فلسطین به سطح بحران رسیده است. در اردن نیز علاوه‌بر آن که دولت این کشور یورش به مسجدالاقصی را محکوم کرد، شهروندان اردنی‌ در نزدیکی سفارت رژیم‌اشغالگر صهیونیستی در امان در محکومیت حمله جنایتکارانه به مسجدالاقصی دست به تظاهرات زدند.
در ترکیه هم وزارت امور خارجه این کشور با صدور بیانیه‌ای، یورش نیروهای نظامی رژیم صهیونیستی به مسجدالاقصی را محکوم کرد و همزمان نایب‌رئیس‌حزب عدالت و توسعه در آنکار اظهار داشت: «حمله تروریستی وحشیانه به برادران فلسطینی‌مان در مسجدالاقصی در ماه مبارک رمضان را به شدت محکوم می‌کنیم.» وزارت خارجه عربستان سعودی هم گفت: «با نگرانی پیگیر یورش نظامیان اسرائیلی به مسجد مبارک الاقصی و حمله به نمازگزاران و بازداشت شمار زیادی از شهروندان فلسطینی در قدس هستیم.» یورش به مسجدالاقصی تا آن‌جا جهان عرب را خشمگین کرد که اتحادیه عرب برای بررسی تشدید تجاوزات علیه مسجدالاقصی اقدام به برگزاری نشست اضطراری کرد.