شناسه خبر : 117085
شنبه 25 اسفند 1403 , 09:13
اشتراک گذاری در :
ادبیات ایثار و شهادت

به اقتصاد مقاومتی عمل نکردید که بدترین رکوردها را ثبت کردید

فاش نیوز - روزنامه متهم در بزک کردن آمریکا و کلاهبرداری برجام، سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی را زیر سؤال برد و حال آن که دشواری‌های امروز اقتصادی، نتیجه عمل کردن به این سیاست‌ها و هشت سال فرصت سوزی در اعتماد به آمریکاست.
روزنامه شرق به قلم مصطفی ‌هاشمی‌‌طبا می‌نویسد: «سعدی در کتاب گلستان می‌گوید: خلاف رأی سلطان رأی جستن/ به خون خویش باشد دست شستن؛ اگر خود روز را گوید شب است این/ بباید گفت: آنک ماه و پروین.
مقام معظم رهبری در دیدار مسئولان نظام، مطالبی در باب اقتصاد کشور و ازجمله تقویت پول ملی گفتند. طبعاً استقبال گسترده‌ای از این بیانات خواهد شد و شاید مانند سال 92 که اقتصاد مقاومتی را مطرح کردند، حتی دژبان‌های ارتش هم روی موتورهای خود تابلوی تأیید را بالا ببرند و بانک مرکزی هرچه دلار دارد، به اسم تقویت پول ملی به بازار بریزد تا قیمت دلار پایین بیاید.
11 سال از ابلاغ سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی می‌گذرد. کمی به خود بیاییم و ببینیم از 24 بند این سیاست‌ها، کدام اجرا شده، در حالی که همه مسئولان و دولت‌ها از اجرای منویات رهبری سخن گفته‌اند اما هیچ اقدامی در اجرای آن نکرده‌اند و این در حالی است که هیچ دولت و هیچ مسئولی، در اینکه کدام بند عملی نیست و کدام بند عملی است، سخنی به زبان نیاورده‌اند و تنها سخن سعدی را آویزه گوش قرار داده‌اند.
آیا در 24 بند سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی تسامح صورت گرفته، یا اجتناب از عمل مسئولان، باعث این امر شده یا آنکه اصلاً طرح موضوع اشتباه بوده و از ابتدا برای اصلاح آن اقدامی نشده است؟ در بند 13 ابلاغیه‌، افزایش صادرات گاز، افزایش صادرات برق، افزایش صادرات پتروشیمی و افزایش صادرات فراورده‌های نفتی ذکر شده است. صادرات پتروشیمی به دلیل سرمایه‌گذاری‌هایی که در آن انجام شده و واحدهای بزرگ احداث شده، از حدود 22 میلیون تن در سال 92 به حدود 45 میلیون تن رسیده و نقطه روشنی در صادرات است. اما در صادرات گاز نه تنها موفق نبوده‌ایم بلکه به دلیل افزایش مصرف، با کمبود گاز روبه‌رو شده‌ایم. آیا مسئولان، در سال 92 منحنی افزایش مصرف و پیش‌بینی آن را نداشته‌اند که به دستورالعمل اقتصاد مقاومتی تمکین کردند.
صادرات فراورده‌های نفتی هم نه تنها انجام نشده، بلکه واردات بنزین رخ می‌دهد و مجلس برخلاف دستورالعمل ولی امر برای واردات فراورده‌ها میلیاردها دلار ارز در نظر می‌گیرد.آیا دولت‌ها و مسئولان نمی‌توانستند اول کار، به مقام معظم رهبری و در رسانه‌ها اعلام کنند که افزایش صادرات فراورده‌های نفتی ممکن نیست، بلکه باید وارد کنیم؟ افزایش صادرات برق هم بیشتر به شوخی می‌ماند و ما به اصطلاح امروزی 10 هزار مگاوات ناترازی (کسری) داریم می‌بینیم تنها در همین بند 13، چه تفاوت فاحشی بین دستور‌العمل و اجرائیات دیده می‌شود. سؤال اینجاست که چرا مسئولان مانند اطرافیان ناصرالدین شاه پند بوذرجمهر حکیم را به کار برده‌اند؟
تجربه شخصی این جانب حاکی از آن است که چنانچه با استدلال و دلیل موجه مطالب نزد رهبری مطرح شود، ایشان به تغییر یا تصحیح آن شایق هستند و این جانب در دو نوبت در حضور ایشان با نظر و کلام ایشان مخالفت کرده، که ایشان با روی باز آن را پذیرفتند. بیشتر به نظر می‌رسد مسئولان بر استحکام جایگاه شغلی خود و به توهم برای رهایی از معاتبت به متابعت روی آورده‌اند. خوب است این همه نهادهای نظارتی و پژوهشکده‌ها، به دلایل موافقت اولیه همگانی با اقتصاد مقاومتی و نبود توفیق در اجرای آن همت گمارند، شاید برای آینده صواب باشد».
درباره تحلیل غلط‌انداز روزنامه شرق گفتنی است که دولت روحانی طی هشت سال، اصلاً بسیاری از سیاست‌های اقتصاد مقاومتی را نوبر نکرد، بلکه دقیقاً نقطه مقابل این سیاست‌ها، یعنی اعتماد به دشمنان بانی تحریم و شرطی‌سازی اقتصاد را به اجرا گذاشت و این در حالی بود که خود دولت، در تدوین این سیاست‌ها نقش مؤثر داشت.
مضمون سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی، که ۲۹ بهمن ماه ۱۳۹۲ ابلاغ شد، در بسیاری از کشورهای پیشرفته در اولویت اجرا قرار گرفته و جواب هم داده و منحصر به ایران نبوده است. از جمله موارد ذیل در این سیاست‌ها تأکید شده است:
«- تأمین شرایط و فعال‌سازی کلیه امکانات و منابع مالی و سرمایه‌های انسانی ... پیشتازی اقتصاد دانش بنیان... محور قراردادن رشد بهره‌وری با تقویت عوامل تولید... افزایش تولید داخلی نهاده‌ها و کالاهای اساسی و اولویت دادن به تولید محصولات و خدمات راهبردی... تأمین امنیت غذا و درمان و ایجاد ذخایر راهبردی... مدیریت مصرف با تأکید بر اصلاح الگوی مصرف و ترویج مصرف کالاهای داخلی ... اصلاح و تقویت نظام مالی کشور... حمایت همه‌جانبه‌ هدفمند از صادرات کالاها ... افزایش قدرت مقاومت و کاهش آسیب‌پذیری از طریق توسعه‌ پیوندهای راهبردی با کشورهای منطقه و جهان...  صرفه‌جویی در هزینه‌ها با تأکید بر تحول در ساختارها... اصلاح نظام درآمدی دولت با افزایش سهم درآمدهای مالیاتی، شفاف‌سازی اقتصاد و جلوگیری از اقدامات و زمینه‌های فسادزا... شفاف و روان‌سازی نظام توزیع و قیمت‌گذاری و روزآمدسازی شیوه‌های نظارت بر بازار».
این سیاست‌ها بر درونزایی و برون نگری در رشد و رونق اقتصاد تأکید داشت اما تکیه بر وعده‌های غرب و تعلل در اجرای اصلاحات اقتصادی درونزا موجب شد بدترین کارنامه در دولت برجام رقم بخورد. متأسفانه روزنامه شرق و آقای‌هاشمی‌طبا به جای اینکه اذعان کنند بسیاری از ناترازی‌های موجود، حاصل عمل نکردن به نسخه اقتصاد مقاومتی بوده، چنین وانمود می‌کنند که این سیاست‌ها عملی نبوده است.
عملکرد دولت شهید رئیسی، ابطال این ادعاست چنان که در کمتر از سه سال توانست روابط خارجی و تجاری را با استفاده به شکل چشمگیری توسعه دهد، صادرات نفت را به بیش از سه برابر دوره قبل برساند، رشد اقتصادی تقریبا صفر شده را به ۴ تا ۵ درصد برگرداند و ۸۰۰۰ کارخانه تعطیل یا نیمه تعطیل را احیا نماید، ساخت بیش از ۲ میلیون و ۵۱۸ هزار واحد مسکونی را در سراسر کشور به اجرا بگذارد، تورم را از کانال 40 درصد به کانال ۳۰ درصد تنزل دهد، واردات ۷ میلیون تن گندم را متوقف کند و خودکفایی را احیا نماید، و قطع گسترده برق در تابستان و زمستان را به شکل چشمگیری کاهش دهد.
این عملکرد را می‌توان با رویکرد دولت برجام مقایسه کرد که در موارد متعدد بر خلاف اقتصاد مقاومتی عمل کرد و بنابراین، تحریم‌ها را بر خلاف وعده «لغو» دو برابر کرد، تورم را به نزدیکی کانال ۵۰ درصد رساند‌، ۸۰۰۰ کارخانه را به تعطیلی و رکود کشاند، با حذف سهمیه‌بندی و کارت سوخت، کشور را مجدداً نیازمند واردات بنزین کرد، معدل رشد اقتصادی ۸ ساله را به تقریباً صفر کاهش داد و رکود تورمی شدید را بر اقتصاد غالب کرد، و کمترین نرخ سرمایه‌گذاری خارجی را با همه هیاهوها به ثبت رساند.
روزنامه شرق می‌داند اما کتمان می‌کند که منطق غلط «نمی‌شود» و «نمی‌توانیم» در کنار اعتماد به منویات آمریکا و اروپا موجب شد ساخت پالایشگاه کثافتکاری خوانده شود و با نیروگاه‌سازی و افزایش تولید برق لازم (به بهانه نرفتن زیر بار مافیا!) مخالفت گردد و تولید انبوه «مسکن مهر» و «خودکفایی گندم» مزخرف توصیف شود.

اینستاگرام
روحانی: مسائل اصلی با آمریکا در مذاکرات وین حل و فصل شده است
روحانی ثابت کرد و نشان داد که یک خیانتکار است و هم به مردم دروغ گفته است.
و این در حالی است که مسائل اصلی ایران با آمریکا و هم اروپا از سال 1392 تاکنون در مذاکره حل وفصل نشده است چرا؟
چرا تحریم‌های ایران در مذاکرات وین تاکنون رفع نشده‌اند؟

دولت، مسئولان و نمایندگان مجلس باید در داخل کشور بدنبال حل مشکل مردم باشند و نه در مذاکره، گفت وگو
عملکرد ایران در مذاکره از سال 1392 تاکنون غلط و اشتباه بوده است چون به خاطر که مشکل ایران با آمریکا و هم کشورهای اروپایی از طریق مذاکره حل نخواهد شد و حل نمی شود.

سردار سلیمانی، فرمانده فقید نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به همراه ابومهدی المهندس معاون سازمان الحشد الشعبی عراق و هشت تن دیگر، بامداد جمعه ۱۳ دی ۱۳۹۸ در مسیر فرودگاه بغداد در اقدام تروریستی کاخ سفید به دستور دونالد ترامپ رئیس‌جمهور وقت آمریکا و با شلیک موشک‌های پهپادهای ارتش این کشور به شهادت رسیدند.


موضع گیری ترامپ جنایتکار علیه ایران باز هم دخالت و مداخله در امور داخلی ایران است.
ما هنوز هم دونالد ترامپ را به رسمیت نمی شناسیم.
به دونالد ترامپ، اجازه نخواهیم داد که در امور داخلی ایران دخالت و مداخله کند؛ این خط قرمز ماست.

اگرچه ارتش اسرائیل بیش از یک سال در شمال غزه در حال نبرد بوده و مکرراً بیانیه‌هایی مبنی بر نابودی زیرساخت‌های نظامی حماس صادر می‌کند ولی خبرنگار کانال 12 تلویزیون رژیم صهیونیستی فاش کرده میانگین جذب نیرو در این جنبش بالاست. به‌طوریکه در حال حاضر بین 20 تا 23 هزار فلسطینی به عنوان نیروی حماس در نوار غزه حضور دارند. بی‌جهت نیست که صهیونیست‌ها به رغم همه جنایت‌هایی که علیه فلسطین مظلوم مرتکب شده‌اند اما همچنان عصبانی هستند.
تولید اورانیوم 60 درصد ایران خیلی کم است و باید مانند اروپا 90 و 100 درصد باشد. ایران هم نباید با رافائل گروسی مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی همکاری کند

ایران اگر به ساخت سلاح هسته‌ای نزدیک می‌شود و ما هم همه جانبه استقبال می کنیم.
هیچ کسی در کشورمان دیگر حق ندارد در باره برجام و برنامهٔ هسته‌ای ایران با خیانتکاران و جنایتکاران مذاکره، گفت وگو و همکاری کند.
در شرایط تحریم و تهدید مذاکره نخواهیم کرد.
مذاکره با آمریکایی‌ها هیچ نتیجه‌ای ندارد.
کسانی که امروز دم از مذاکره می‌زنند، همان‌هایی هستند که شدیدترین تحریم‌ها را علیه مردم ایران اعمال کرده‌اند.

در سفر بایدن به رژیم صهیونیستی آن‌ها هم قسم شدند تا نگذارند ایران به سلاح هسته‌ای دست پیدا کندو طبیعتا ما مطابق فتوای رهبر انقلاب و شرع اجازه نداریم تا به دنبال تولید سلاح‌های کشتار جمعی از جمله اتم پیش برویم، اما اگر بخواهیم این کار را انجام دهیم کسی نمی‌تواند جلوی ما را بگیرد.
بخواهیم سلاح هسته‌ای بسازیم، کسی نمی‌تواند جلوی ما را بگیرد
اگر ایران به این نتیجه برسد که سلاح هسته‌ای بسازد کسی نمی‌تواند جلوی ما را بگیرد.
اگر جلوی اسرائیل را نگیرند ما پاسخ مناسب خواهیم داد

اگر می‌خواستیم سلاح هسته‌ای بسازیم مدت‌ها پیش این کار را انجام می‌دادیم
کسی نباید برای حل مشکلات به مذاکره دلخوش شود.
مذاکره با آمریکا هیچ مشکلی را حل نمی‌کند.
مذاکره با اروپا هیچ مشکلی را حل نمی‌کند.

دولت، مسئولان و نمایندگان مجلس باید در داخل کشور بدنبال حل مشکل مردم باشند و نه مذاکره، گفت وگو

ولی ما از پیشرفت برنامه هسته‌ای ایران همه جانبه استقبال می کنیم.
سوال اینجاست که نیروهای نظامی آمریکا جنایتکار از سال 2001 تاکنون در منطقه ما چه غلطی می کنند؟ سوال اینجاست که نیروهای نظامی آمریکا جنایتکار از سال 2003 تاکنون در منطقه ما چه غلطی می کنند؟ پس ایران متأسفانه از سال 2001 تاکنون در مورد حضور نیروهای آمریکایی در منطقه کوتاهی کرده است. و ما باید آمریکایی ها تهدید و تحریم کنیم و نه آمریکایی ها هر روز ایرانی ها تحریم و تهدید می کنند.
نظری بگذارید
نام خود را وارد نمایید
متن نظر را وارد نمایید
مقدار صحیح است
مقدار صحیح وارد کنید
عکس روز
آخرین اخبار
تبلیغ کانال فاش در ایتابنر بیمه دیفتح‌الفتوحصندوق همیاریخبرنگار افتخاری فاش نیوز شویدمشاوره و مشاوره تغذیه ویژه ایثارگرانسایت جمعیت جانبازان انقلاب اسلامیانتشارات حدیث قلماساسنامه انجمن جانبازان نخاعیlogo-samandehi