04 ارديبهشت 1404 / ۲۵ شوال ۱۴۴۶
شناسه خبر : 117420
دوشنبه 25 فروردين 1404 , 10:00
دوشنبه 25 فروردين 1404 , 10:00


انقلاب فرهنگی؛ ترویج ارزشهای اسلامی و انقلابی
رضا شاکری اردکانی
دربست اکباتان، دربست زندگی
مرتضی قنبری وفا
این پیامها نباید بیپاسخ بماند!
حسین شریعتمداری
انقلاب فکر
علی مهدیان
اختراع حکومتهای استبدادی
محمدرضا سابقی
ورزش؛ ابزاری برای وحدت و همبستگی ملی
منصوره استنکافی
میز یا تفاهم ترامپ کدام را میخواهد؟
جعفر بلوری
مناجات انقلابی
خداداد شکوری
تفاوت نگاه ما و آمریکا به مذاکره
سعدالله زارعی

شبیه یک رؤیا...
عادله اصفهانی
تولد دوباره من!
طهماسبی نوترکی
سرزمین رازهای مگو
ابوالقاسم محمدزاده
زنـی در گوشۀ تاریک تصـویر
ابوالقاسم وردیانی

یک خبر موثق و یک سؤال ضروری!
فاش نیوز - ۱- یک خبر موثق حکایت از آن دارد که آنچه «استیو ویتکاف»، فرستاده ترامپ در آغاز مذاکره غیرمستقیم در مسقط، روی میز گذاشته است با تبلیغات و پروپاگاندای پرحجم رسانهها و ادعاهایی که برخی از مقامات رسمی آمریکا مطرح کردهاند، کاملاً متفاوت است. در خبر مورد اشاره که به کیهان رسیده و از درجه وثوق بالایی برخوردار است، آمده است، در پیشنویسی که استیو ویتکاف به آقای عراقچی تسلیم کرده است، هیچ اثر، نشانه و یا اشارهای از آنچه در تبلیغات پرحجم این روزها مطرح میشود، وجود ندارد. مسائلی نظیر، برچیدن تاسیسات هستهای(!)، احتمال حمله نظامی(!) و... دیده نمیشود و تنها روی کسب اطمینان از غیرتسلیحاتی بودن فعالیت هستهای ایران تاکید شده است. اگرچه خبر یاد شده از یک کانال کاملاً موثق به کیهان رسیده است ولی در این میان نکتهای است که نمیتوان و نباید از کنار آن بهآسانی عبور کرد. بخوانید!
۲- در مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا که از بعدازظهر دیروز در مسقط، پایتخت عمان آغاز شده است، طرح یک سؤال از سوی وزیر محترم امور خارجه کشورمان و پاسخ «استیو ویتکاف» به این پرسش میتواند در سرنوشت مذاکرات نقش تعیینکنندهای داشته باشد و تصویر روشنی از مسیر پیشروی ارائه بدهد. آقای دکتر عراقچی در اولین گام و به عنوان اولین سؤال باید از آقای استیو ویتکاف بپرسد: «بر فرض رسیدن به یک توافق(!) چه تضمینی هست که ترامپ با این توافق احتمالی نیز همان برخوردی را نداشته باشد که با برجام داشت»؟! با این توضیح و تاکید که برجام یک معاهده و توافقنامه چندجانبه بود. توافقی که آمریکا نیز یکی از اعضای آن بود و نکته درخور توجه آن که شورای امنیت سازمان ملل با صدور قطعنامه ۲۲۳۱ برجام را تایید و تضمین کرده بود. وقتی ترامپ تمامی توافقات و حتی قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل را نادیده میگیرد و از برجام خارج میشود(به قول خودش، برجام را پاره میکند) چه اعتماد و تضمینی هست که در صورت توافق در مذاکرات غیرمستقیم کنونی هم، این توافق احتمالی را نیز نادیده گرفته و به سرنوشت برجام دچار کند؟!
۳- آقای عراقچی مذاکرهکننده هوشمندی است و مواضع عزتمندانهای دارند. از این روی انتظار میرود که در این خصوص، دستورالعمل گرهگشای رهبر معظم انقلاب را به کار گیرند. حضرت آقا در تاریخ ۲۰ فروردین ماه ۱۴۰۰ دراینباره میفرمایند: «باید تمامی تحریمها را بهصورت عملی لغو کنند بهگونهای که جمهوری اسلامی ایران بتواند آنها را راستیآزمایی کند. در واقع رفع تحریم روی کاغذ آن هم بهصورت صوری برای ما مطرح نیست، بلکه مشاهده اثرات عملی رفع تحریمها، بسیار اساسی و کلیدی است».
۴- این نکته نیز گفتنی و مباهات کردنی است که دشمنان به خوبی دریافتهاند، در ایران اسلامی با «اَبَر حریف » حکیم و هوشمندی به نام امام خامنهای روبهرو هستند که نقشه راه آنها را میداند و اهداف انقلاب را با درایت و اقتدار مثالزدنی تحقق میبخشد. (برگرفته از نوشته چند سال قبل روزنامه یو.اس.ای.تودی و به نقل از اندیشکده آمریکایی «هری تیژ» - در گزارش هری تیژ از واژه ابر حریف - super opponent استفاده شده است).
تاکید رهبر معظم انقلاب بر ممنوعیت مذاکره مستقیم و شروع مذاکره به صورت غیرمستقیم که پیش از این نیز بارها انجام شده بود، این پیام روشن را برای حریف داشت که در این سوی ماجرا، زمینهای برای آنچه با دیگران - حتی دوستان و همپیمانان نزدیک خود میکند- وجود ندارد. در این سخن ترامپ خطاب به اتحادیه اروپا (نزدیکترین همپیمان و متحد آمریکا) دقت کنید. میگوید: «ما تعرفه سنگینی بر اروپا وضع کردیم. حالا آنها پای میز مذاکره آمدهاند. میخواهند مذاکره کنند، اما تا وقتی سالانه مبلغ زیادی به ما پرداخت نکنند، نه فقط برای اکنون بلکه برای گذشته هم، هیچ مذاکرهای در کار نخواهد بود» این برخورد ترامپ با اتحادیه اروپا، که نمونههای مشابه دیگری با کانادا، مکزیک، پاناما، اوکراین و... داشته و دارد، به وضوح نشان میدهد که ترامپ جرأت و توان برخورد مشابه با ایران را ندارد. نه آنکه بتواند و نخواهد!!
|| حسین شریعتمداری



