شناسه خبر : 61296
شنبه 31 شهريور 1397 , 15:49
اشتراک گذاری در :

دیوان عدالت اداری، کمیسیون ماده ۱۶ و ایثارگران(۴)

نکته ظریفی که در ماده۶۳ قانون دیوان عدالت اداری وجود دارد و بی‌توجهی به آن می‌تواند موجبات تضییع حقوق شاکیان را فراهم کند، عدم توجه به این نکته است که...

فاش نیوز - نکته ظریفی که در ماده63 قانون دیوان عدالت اداری وجود دارد و بی‌توجهی به آن می‌تواند موجبات تضییع حقوق شاکیان را فراهم کند، عدم توجه به این نکته است که کمیسیون ماده16 پس از نقض آرای صادره‌اش در شعب دیوان عدالت اداری، موظف است مطابق دستور شعبه دیوان نسبت به رفع نقص یا ایرادهای اعلامی اقدام و سپس مبادرت به اتخاذ تصمیم یا صدور رأی کند، در حالی که چنین نیست و کمیسیون مجددا رأی قبلی خود را تایید و بدون توجه به اختیارات دیوان عدالت اداری در نقض آرای کمیسیون‌ها، اقدام می‌کند.

مجید خنیاب - جانباز 25درصد- با سابقه طولانی حضور در جبهه‌های نبرد حق علیه باطل حدود 6سال است در کمیسیون ماده16 و دیوان عدالت اداری پیگیر اعاده به خدمت خود در شرکت مخابرات است.

با عنایت به حمایت‌های گسترده قانونی که در مصوبات مجلس بارها به آن اشاره شده است، آیا سزاوار است جانبازی که پا به سن گذاشته و دوران پرنشاط جوانی را در عرصه‌های دفاع از ناموس وطن و دین سپری کرده است این چنین اسیر دیوانسالاری کمیسیونی باشد که زیر نظر نهادی به نام بنیاد شهید و ایثارگران اداره می‌شود؟

روزی که مقام معظم رهبری با تجمیع نهادهای ایثارگری در بنیاد شهید موافقت کردند، چنین مرقوم فرمودند: «این تصمیم مبارک را تایید می‌کنم مشروط بر اینکه نهادی‌بودن آن حفظ شود تا این نهاد انقلابی بتواند با هماهنگی و در ارتباط با سایر دستگاه‌های اجرایی کشور حداکثر خدمات ممکن را به ایثارگران و خانواده محترم ایشان ارائه نماید.»

آیا رفتار یک نهاد انقلابی باید چنین باشد که جانبازی بیش از 6سال در انتظار بازگشت به کار و احقاق حق خود باشد؟

این جانباز پس از پیگیری‌های متعدد اداری و عدم حصول نتیجه، به کمیسیون ماده16 شکایت می‌کند. کمیسیون پس از گذشت ماه‌ها از شکایت این جانباز، نهایتا در تاریخ 3/8/94 چنین رأی صادر می‌کند: با عنایت به محتویات پرونده، نظر براینکه شاکی محترم براساس قانون بازنشستگی پیش از موعد، با درخواست شخصی بازنشسته شده است و چون بازنشستگی براساس بند ج ماده124 قانون استخدام کشوری، جزئی از حالات اشتغال و استخدام است و قطع رابطه کاری محسوب نمی‌شود و از آنجا که اعاده به خدمت حسب ماده4 قانون تسهیلات استخدامی و ماده60 قانون جامع خدمات‌رسانی به ایثارگران ناظر بر اعاده به خدمت جانبازانی است که قطع رابطه کاری کرده باشند، بنابراین اعاده به خدمت وی موضوعیت قانونی نداشته فلذا رأی به رد شکایت صادر و اعلام می‌گردد.

این رأی ضعیف و فاقد ارزش قانونی از کمیسیونی صادر می‌شود که وظیفه آن دفاع از حقوق ایثارگران است و با همین هدف تاسیس شده است، حال گویا به مانعی بزرگ در جهت احقاق حقوق ایثارگران تبدیل شده است.

یوسف مجتهد

کد خبرنگار: 23
اینستاگرام
سلام
حقیر جاتباز 25درصد هستم که برخلاف قوانین ومقررات تسهیلات استخدامی ایثارگران ا ز طرف مدیران نمک نشناس راه آهن چ.ا.ابه بخش خصوصی منتقل شدم وبمدت 9سال درکمسیون ماده 16 و دیوان عدالت ا داری سرگردان هستم متاسفانه بابت تعامل یاتبانی ارطرف این دونهاد هنوز نتوانستم رای برگشت به محل خدمت اولیه که رآهن می باشد بگیرم درصورتی که قبلا ازهمکاران ایثارگر رای گرفتند وبه م
زحمات فراوان به راه آهن منتقل شدند وقتی یک یاجند رای صادر شده مدیر مربوطه می بایست به کا غیرقانونی خود پی برده ومابقی ایثارگران رابه راه رآهن منتقل می کرد ولی درجواب اظهار مدارند که باید شما تک تک ایثارگران حکم بگیرید این یعنی سرگردانی وعدم توجه به حقوق قانونی ایثارگران
سلام من فرزندجانباز ازاده متوفی هستم۳۵درصد.وپدرم بعدازتمام شدن جنگ بعدازچندسال سرگورد شدن و۲سال مانده بودبازنشسته سپاه بشه به دلایلی خودش روبازخریدکردوالان زیرنظربنیادشهیدهستیم انگار تمام خدمتشون توی سپاه پای مال شدوهیچ حقومزایایی ازچندین سالی که سرگردبودن به ماتعلق داده نشد وحقوق جانبازی روفقط میدن حقوق یک ملیون وهفتصد است درصورتی که اگه زیرنظرسپاه بودیم حقوقمون۲برابربود. الان مامیخوایم حقوحقوقاتمون روازسپاه بگیریم واگه امکانش باشه حقوقمون به سپاه وصل بشه وزیرنظرسپاه بریم میخواستم راهنمایی کنیدوبگیدچه لایه شکایت نامه ای تنظیم کنیم.لطفاراهنمایی کنیدیااگه کسی میشناسیدراهنمایی کنه شمارشوبدین ممنون
#پرسش– آيا به بازنشستگان فوق العاده ايثارگري ماده 51 قانون جامع تعلق مي گيرد؟ #پاسخ– برابر ماده 51 قانون قانون جامع كه متن و تبصره يك آن به شرح زير است :‌ "کلیه دستگاههای اجرائی مشمول این قانون موظفند به شهدا و جانبازان بیست و پنج درصد (۲۵%) و بالاتر و آزادگان شاغل مبلغی معادل بیست و پنج درصد (۲۵%) حداقل حقوق کارکنان دولت را که هر سال توسط دولت تعیین می‌شود. به‌عنوان فوق‌العاده ایثارگری به‌طور ماهانه پرداخت نماید. تبصره۱ـ به افراد موضوع ماده مذکور که در استخدام دولت نیستند مبلغ یاد شده توسط بنیاد تأمین و پرداخت می‌گردد." اگر بازنشستگان برابر برداشت دولت همچنان به عنوان كاركنان دستگاههاي اجرايي شناخته مي شوند بايد اين فوق العاده در احكام بازنشستگي آنان اعمال شود. لكن چنانچه دولت آنان را به عنوان كارمند خود نمي شناسد برابر تبصره يك همين ماده اين مبلغ بايد توسط بنياد شهيد و امور ايثارگران پرداخت شود. براي دولت كه بايد منابع اين ماده قانوني را تامين كند فرقي ندارد اين فوق العاده از طريق دستگاههاي اجرايي يا بنياد پرداخت شود ولي كوتاهي و قصور دولت و بنياد در اجراي اين قانون باعث تضييع حقوق بازنشستگان شده است . اگر دولت اقدامي نمي كند بايد مجلس شوراي اسلامي در قالب استفساريه وضعيت بازنشستگان را در خصوص بهره مندي از اين فوق العاده معين كند كه اين مبلغ توسط بنياد يا دستگاههاي اجرايي پرداخت شود.
سلام ، هرگونه افزایش حقوق در قالب فوق العاده پرداخت میکند لذا پس از بازنشستگی کلیه فوق العاده های دوران اشتغال قطع میشوند و فقط حداقل حقوق به بازنشسته پرداخت میگردد به این ترتیب جانبازان شاغل که مزایای ایثارگری را بصورت فوق العاده دریافت میکنند هنگام بازنشستگی تا دو سوم حقوق دریافتی زمان اشتغال کسر میشود که این موضوع باعث اصرار زیاد برای ادامه خدمت جانبازان و جلوگیری از بازنشستگی میباشد.
چنانچه ترتیبی اتخاذ نمایند که مزایا و حقوق قانونی ایثارگران شاغل که پس از تغییرات قوانین تبدیل به فوق العاده شده پس از بازنشستگی کسر نشوند زیرا اینگونه فوق العاده ها مربوط به شرایط و مزایای قانونی ایثارگری بوده و مشمول سایر فوق العاده های عمومی دوران اشتغال کارکنان نمیباشند عجالتا اسم فوق العاده را از شرایط و مزایای جانبازان تغییر بدهند تا به بهانه فوق العاده از حقوق قانونی جانبازان حذف نشوند. در صورتی که شرایط و مزایای ایثارگری در حقوق ثابت شود بدیهی است که جانبازان اصراری برای ادامه خدمت پس از سی سال نداشته باشند.
زمان زمان
نظری بگذارید
نام خود را وارد نمایید
متن نظر را وارد نمایید
مقدار صحیح است
مقدار صحیح وارد کنید
عکس روز
آخرین اخبار
تبلیغ کانال فاش در ایتابنر بیمه دیفتح‌الفتوحصندوق همیاریخبرنگار افتخاری فاش نیوز شویدمشاوره و مشاوره تغذیه ویژه ایثارگرانسایت جمعیت جانبازان انقلاب اسلامیانتشارات حدیث قلماساسنامه انجمن جانبازان نخاعیlogo-samandehi