شنبه 19 اسفند 1402 , 10:06




ماجرای اخراج خانوادههای ایرانی از عراق در یک کتاب جدید
فاش نیوز - با نزدیک شدن به روزهای پایانی سال ۱۴۰۲ کتاب سوقی به قلم مریم شیدا توسط انتشارات روایت فتح منتشر شد.
به گزارش خبرنگار فرهنگی تسنیم، با نزدیک شدن به روزهای پایانی سال 1402 کتاب سوقی به قلم مریم شیدا توسط انتشارات روایت فتح منتشر شد. "سوقی" روایت روزهای تلخ آوارگی، بیخانمانی و سرگردانی مردمانی از دیار زاگرس است که سال ها در عراق نسل به نسل مسالمت آمیز در کنار مردم آن کشور زندگی کردهاند.
سال 1359 چند ماه قبل از شروع جنگ تحمیلی به دستور صدام حسین خانوادههای ایرانی که از نژاد کردهای فعلی که متعلق به حوزه جغرافیایی استان ایلام است، بی رحمانه از کشور عراق اخراج می شوند و با مصادره اموال و به گروگان گرفتن جوانانشان، آنها را روانه ایران میکنند.
بیشتر بخوانید
در بخشی از کتاب میخوانیم:
گفتم کاترینا میدانی انتظار یعنی چه؟ نگاه خیسش را به من انداخت و منتظر جوابم ماند. یعنی یک عمر چشمت به در باشد و این در هرگز باز نشود و تو پیر شوی. موهایت سپید شود و نگاهت تا ابد به در بماند. میدانی، نمیآید ولی باز هم چشمت به در بسته باشد. این بار با صدای بلند گریه کردم آن قدر که احساس کردم سبک شدهام.
کتاب "سوقی" در 136 صفحه و قیمت 60 هزار تومان در انتشارات روایت فتح منتشر و روانه بازار شد. علاقه مندان به تهیه این کتاب می توانند به فروشگاه های کتاب در سراسر کشور و فضای مجازی انتشارات روایت فتح مراجعه کنند.




تحریف تاریخ درست نیست و یک مورد را خودم دیدم
همان سال بزرگان مسجد محله ما تعدادی از این خانواده ها را از اطراف امامزاده ها که اواره و بی جا و مکان بودند به تهران اوردن و در خانه های ارتشی هایی که از ایران فرار کرده بودنددر بهترین محله ساکن کردند
اکثرا مردها ایرانی ولی همسران انها عراقی بودند و فارسی بلد نبودند
مدتی بعد به دلیل اشنایی به زبان عربی و قران نزد مردم و اهالی مسجد عزیز شدند
ولی بعدها شدند همه کاره مسجد
برخی خیلی بد بودند و انهایی را که بهشون کمک کرده بودند را کنار گذاشتن و......
با ایرانی های اصیل وصلت کردند و ....
برخی از انها هم انساهای بسیار شریفی بود و در زمان جنگ شهید شدند
در هر صورت ساکن کردن انها در خانه ها کار درستی نبود