دوشنبه 24 ارديبهشت 1403 , 15:00




استفساریهای که قبلا قانون بوده است!
انتظار داشتیم در این دوره، از نظر قانونی با وضع قوانین جدید خلاءهای موجود در جامعه ایثارگری را پوشش بدهیم تا...
فاش نیوز - عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی گفت: مجلس جدید باید خلاءهای موجود در جامعه ایثارگری را برطرف کند.
به گزارش خبرنگار پارلمانی ما، حجتالاسلام سیدسلمان ذاکر، نماینده مردم ارومیه در مجلس یازدهم و منتخب مجلس دوازدهم در حاشیه جلسه علنی با اشاره به مصوبات ایثارگری در مجلس یازدهم، با ابراز امیدواری در این مورد که مجلس آینده بتواند خلاءهای موجود در جامعه ایثارگران را برطرف کند تصریح کرد: خلاءهای بسیاری از نظر قانونی و اجرایی شدن مصوبات ایثارگری در حال حاضر در کشور وجود دارد که امیدوارم مجلس آینده بتواند آنها را برطرف کند.
عضو مجمع نمایندگان استان آذربایجان غربی در مجلس شورای اسلامی با اشاره به مصوبات ایثارگری در برنامه هفتم توسعه و قانون بودجه سال جاری اظهار داشت: در این دوره از قانونگذاری مجلس شورای اسلامی، تلاشهای بسیاری به کار گرفته شد تا قانون جامع خدماترسانی به ایثارگران عملیاتی شود و این موضوع هم در برنامه هفتم توسعه و هم در طرحها و لوایحی به مجلس یازدهم آمد.
نماینده ارومیه در دوره یازدهم مجلس شورای اسلامی با بیان این که به نظر من، هنوز نیازهای حداقلی ایثارگران، جانبازان، آزادگان و خانواده شهدا مرتفع نشده است خاطرنشان کرد: ما انتظار داشتیم در این دوره از نظر قانونی با وضغ قوانین جدید، خلاءهای موجود در جامعهی ایثارگری را پوشش بدهیم؛ تا در مقابل پاسخگو باشیم. اما متأسفانه این تلاشها به نتیجهی مطلوب نرسید و انشاءالله بتوانیم در مجلس بعدی خلاءهای موجود در جامعه ایثارگری را برطرف کنیم.
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی به عنوان کمیسیون مرجع قوانین ایثارگری در پاسخ به این سئوال که چرا تاکنون استفساریه جایگزینی فرزندان ایثارگران در صحن علنی بررسی و تصویب نشده است متذکر شد: در خصوص ماده 48 قانون جامع خدمترسانی به ایثارگران که در مورد جایگزینی فرزندان ایثارگران در جایگاه شغلی آنان است و قرار بود در این مجلس مطرح شود، باید بگویم که تاکنون مورد سهلانگاری قرار گرفته است و برخی خواسته یا ناخواسته مته به خشخاش میگذارند؛ در حالی که استفساریه قبلا قانون بوده است و در برههای از زمان اجرا شده است و بایستی به ثمر بنشیند.
عضو سابق کمیسیون اصل 90 مجلس یازدهم تاکید کرد: در حقیقت ما نمیتوانیم ایثارگری ایثارگران را فراموش کنیم. اما حداقل با تصویب و نظارت بر قوانین باید بخشی از دین خود را نسبت به آنها ادا و مسیر را برای نسلهای بعدی باز کنیم؛ چرا که استقلال و عزت و همه چیز ما، از جمله دستاوردهای هشت سال دوران دفاع مقدس در گروه همین ایثارگریها بوده است.
نماینده منتخب دوره دوازدهم مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی در خصوص نقش دولت و مجلس در بهبود معیشت مردم و ایثارگران خاطرنشان کرد: معیشت مردم و ایثارگران از هم جدا نیست و همه ما مال یک ملت و کشور هستیم و همه میخواهند ارتزاق کنند و خداوند برای همه انسانها روزی خاص در نظر گرفته است. همچنین عقل حکم میکند که تبعیض از بین برود و بسترها فراهم شود تا همه مردم بتوانند از یک رفاه نسبی برخوردار شوند. بنا بر این دولت باید به این قضیه اهمیت زیادی بدهد و علاوه بر آن به موضوع معیشت ایثارگران بهطور جدی ورود و درآمدها را در جامعه ایثارگری ترمیم کند. همچنین حاکمیت ضامن و مدافع معیشت مردم است و هر چه غیر از آن گفته شود، قابل توجیه نیست.
|| معرفی
مبلغ دو میلیون تومن برای هزینه مسکن مستاجر مبلغی ناچیز است اما اختصاص دو میلیون تومن برای شاغلین که دارای چند منزل مسکونی هستند خیلی خنده دار است.
بنابراین در مجموع چنانچه مبلغ هزینه مسکن برای مستاجران متناسب با تورم اجاره مسکن تعیین شود مناسب است و البته برای شاغلینی که دارای مسکن هستند مبلغ هزینه مسکن قطعا باید حذف شود.
معلوم نیست چه کسانی اینگونه قوانین و مصوبات را در احکام شاغلین جای دادند که همین مختصر درک را از موضوع نداشته است.
از طرفی بنیاد مسئولیت تامین مسکن ایثارگران را بعهده دارد اما فقط مبلغی وام برای خرید اختصاص داده که در حال حاضر برای خرید مسکن چند میلیاردی کفایت ندارد و فقط برای تبدیل به احسن مسکن ایثارگرانی مناسب است که دارای مسکن هستند لذا ایثارگرانی که مستاجر هستند هیچگونه بهره ای از وام مسکن یا کمک هزینه مسکن ندارند که بسیار جای تامل دارد.



