یکشنبه 11 شهريور 1403 , 14:00




به سئوالات این افراد پاسخ ندهید
فاش نیوز - توصیه نوابغ: به سئوالات این افراد پاسخ ندهید
نابغهها اصولاً میدانند کجا ساکت باشند و کجا حرف بزنند و به خیلی از سئوالات پاسخ نمیدهند، که حکمتی در آن نهفته است.
حالا به چند مورد از این نکات از نگاه آلبرت انیشتین و نیکولا تسلا (از مخترعان همکار و همعصر ادیسون) میپردازیم، که شاید تاکنون برایمان اهمیتی نداشته، ولی دانستن علت و رعایت آن میتواند هم برای ما سودمند باشد و هم کمتر خود را درگیر دردسر کنیم و از تبعات منفی پاسخ به هر سئوالی، خودمان را ایمن سازیم.
یک: از پاسخ به سئوالات در خصوص برنامهریزیهای آینده خود بپرهیزید.
یکی از اشتباهاتی که همگی ما تاکنون مرتکب شدیم، این است که در مورد برنامههای آیندهمان با دیگران صحبت کرده و یا وقتی که از ما سئوال شده، بدون هیچ جهتگیریای صادقانه به آن جواب دادهایم و در ۹۰ درصد موارد پس از آن، پشیمان شدهایم و علتش این است که اگر در پاسخ به سئوالات جواب خیلی قاطعی بدهیم و آن شخص خیرخواه ما نباشد، یا شما را قضاوت خواهد کرد یا شما را منصرف خواهد کرد و از عواقب آن اهداف و برنامههای آیندهمان، ما را میترساند. پس به این افراد، به هیچ عنوان جواب ندهید، مگر زمانی که به کمک یا مشاوره نیاز داریم، آن هم صرفاً به افراد متخصص و خیر خواه رجوع کنیم، نه هر کسی.
آلبرت انیشتین میگوید: یک انسان خوشحال، کسی است که از زمان حال بسیار راضی است و نمیتواند بیش از حد به آینده بپردازد و یا در جای دیگر گفته هرگز از آنچه که میخواهید دست نکشید. فردی که رویاهای بزرگی دارد، قدرتمندتر از شخصی است که همه چیز را میداند.
دو: از پاسخ در مورد نقطهضعفهای خودت و محدودیتهایت به کسی هرگز چیزی نگو.
گاهی اوقات ما اطرافیان را سنگ صبور خود میدانیم و شروع میکنیم به، درد دل کردن و گفتن نقطه ضعفهایمان، ولی به احتمال خیلی زیاد به همان نقطه ضعفهای ما حمله خواهد شد. به خاطر اینکه ما خودمان را زیاد از حد بروز دادهایم و بقیه میتوانند از همان نقطه به ما ضربه بزنند. همانطور که سعدی گفته: دشمن شما همان دوستی است که زیاد در مورد شما میداند یا اینکه گفته: هر که عیب دیگران پیش تو آورد و شمرد، بیگمان عیب تو پیش دگران خواهد گفت. پس انسان باهوش و زرنگ نه از عیبهای خودش نزد دیگران خواهد گفت نه عیوب دیگران را گوش فرا خواهد داد.
انیشتین اعتقاد داشت وقتی میتوانیم به عیوب و نقطه ضعفهای خودمان مسلط شویم و آنها را بپذیریم، پس از آن فراتر رفته ایم، پس به جای درد دل کردن و ابراز مشکلات خودمان نزد دیگران، مشکلات خود را بپذیریم و دنبال راه حل برای رفع آن باشیم.
سه: به افرادی که به دنبال تخیل و ایدههایتان هستند حرفی نزنید.
نیکولا تسلا میگوید: من هیچگاه در پیاده کردن ایدههایم عجله نمیکنم و زمانی که، ایده جدیدی به ذهنم میرسد ابتدا آن را تصور میکنم و سپس آن را کامل و پیاده میکنم. منظور تسلا این است، که تا زمانی که ایدهای به مرحله پختگی نرسیده، نباید آن را بیان داشت یا میگوید یک ایده جدید را نباید با نتایج فوری قضاوت کرد و اگر سریعتر از زمانش آن را بروز دهید، به احتمال زیاد پشیمان خواهید شد، که چطور خیلی ساده جلوی شما سنگ میاندازند، شما را پشیمان میکنند و ما را از عواقب آن خواهند ترساند.
چهار: به سئوالات افراد منفی باف هرگز اهمیت ندهید.
انیشتین میگوید: از افراد منفی دوری کنید. آنها برای هر راه حلی یک مشکلی دارند. با این جمله انیشتین همگی ما تجربه داریم، که چطور افراد منفی انرژی ما را به هدر میدهند، افرادی که اگر آبیترین آسمانها را به آنان نشان دهید، باز هم تکه ابری برای کوچک نشان دادن انگیزهها پیدا میکنند. این افراد فقط و فقط به دنبال ایراد گرفتن هستند و با سیاهنمایی میخواهند بگویند دنیا به آخر رسیده. آدمهای موفق برای هر مشکلی یک راه حلی دارند، ولی افراد منفی برای هر راه حلی یک مشکلی دارند. این افراد به دنبال پیدا کردن حقیقت نیستند، بلکه فقط به دنبال آن هستند تا یک مشکلی ایجاد کرده تا از ایجاد ناتوانی شما در آن کار لذت ببرند، پس نه به این افراد نزدیک بشوید، نه به سئوالات آنان پاسخ بدهید.
پنج: به سئوالات شخصی و خصوصی خودتان پاسخ ندهید.
گاهی اوقات اشخاصی از شما سئوالات خصوصی و شخصی میپرسند، که صرفا" محض کنجکاوی و فضولی است و شروع میکنند به مقایسه کردن و اگر شما به سئوالاتشان جواب دهید، وارد یک بازی بی پایان و یک سیکل معیوب خواهید شد، که چرا این رشته را میخوانی؟ چرا این لباس را میپوشی؟ چرا حیوان خانگی داری؟ چرا اصلاً درس نخواندی؟ چرا داری ورزش بدنسازی میکنی؟ و... و اگر پاسخ دهید، رفته رفته این سئوالات بی پرواتر میشود مانند روابط شما، درآمد شما و هر چیز خصوصی تر دیگر شما.
انیشتین اعتقاد داشت که همه ما با استعدادیم، اما اگر از یک ماهی توقع داشتیم، که او از درخت بالا برود، او تا آخر عمرش فکر میکند، یک احمق است و متاسفانه چنین سئوالاتی صرفاً بابت مقایسه کردن و قضاوت شماست و هیچ هدف دیگری ندارد. شما شناگر خوبی هستید، اما اگر از شما سئوال کنند که می توانید از درخت بالا بروید یا پرواز کنید، هیچگاه نباید برای این سئوالات ارزش قائل شوید و وقت بگذارید، چه برسد به اینکه به آن پاسخ دهید و درگیر آن شوید، چون صد درصد پس از این سئوالات وارد یک چرخه احمقانه خواهید شد، که دائما قرار است مقایسه شوید و هیچ سودی برای شما ندارد و فقط به شما استرس وارد خواهد کرد و مدام نگران باز شدن اسرار حریم شخصی و خصوصیتان خواهید بود.
شش: به سئوالاتی که معیار ارزشمندی را موفقیت میدانند پاسخ ندهید.
متاسفانه امروزه معیار خوشبختی پول و ثروت است، البته پول و ثروت فی نفسه چیز بدی نیست و توسط فلاسفه هم نفی نشده، بلکه زمانی بد میشود که معیارها را با آن سنجیده شود، بسیاری از فلاسفه پولدار بودند و بسیاری دیگر از آنان فقیر بودند، اما هیچگاه این موضوع معیار دانائی و عقلانیت آنان نبوده و در واقع انسانهایی، که ثروت داشته باشند و به راحتی زندگی کرده، به دیگران نیز کمک کنند، هرگز چیز بدی نیست. اصلا چرا ثروت باید بد باشد، اما امروزه بسیاری از انسان ها به خاطر ثروت شرف، حیثیت و وجدان خود را از دست میدهند.
انیشتین میگوید سعی نکنید انسان موفقی باشید، بلکه سعی کنید انسان ارزشمندی باشید، که متاسفانه امروز کمتر به آن پرداخته میشود و در کل سعی کنید از سئوالاتی که شما را درگیر مقایسه کردن و قضاوت کردن میکند، بپرهیزید تا اینکه با پاسخ به این سئوالات خود را درگیر رقابت با دیگران کنید و شاید در کل قضیه باید به این جمله کلیدی فکر کنید:
راز موفقیت در این است که از زندگی کنونی خود راضی بوده و ذهن خود را درگیر مسائل آینده بی مورد نکنیم و با سکوت در برابر آن دسته از افراد، که باید مورد قضاوت آنان باشیم، دست بکشیم و با دانستن ارزش سکوت آن را قدر بدانیم. چون سکوت، سرشار از ناگفته هاست.
|| مرتضی قنبری وفا




مردان حق اهل شهرت نیستند و از دوربین میگریزند و اگر هم بپذیرند، دشوار (از حد طاقت گذشته)سفرهی دل خود را در برابر چشمان نامحرم دوربین میگشایند.
سینهی آنان تماشاگه رازهای نهفتهی خداست و اگر سخن بگویند، نه از رودخانهی «زاب» کویر مینالند، نه از ارتفاعات پر بهمن هوار، نه از خستگی صدها کیلومتر راهپیمایی و نه از زندگی مداوم در هجرت؛ نه از برف و نه از باران. اما دنیاگرایی اهل دنیا باری است گران که کمرشان را خم میکند و پشتشان را میشکند.
ای کاش می شد تا تو را در مأمن گمنامی ات رها کنیم و بگذریم، که تو این چنین می خواستی. اما ای عزیز! اجر تو در کتمان کردن است و اجر ما در [افشا کردن]، تا تاریخ در افق وجود تو قله های بلند تکامل انسانی را ببیند. کجا دانند حال ما سبکباران ساحلها؟
شهیدسیدمرتضی آوینی