22 تير 1404 / ۱۷ محرم ۱۴۴۷
شناسه خبر : 114643
دوشنبه 14 آبان 1403 , 11:12
دوشنبه 14 آبان 1403 , 11:12


صلابت شیرزنان زینبی در قاب تلویزیون
مریم عرفانیان
بازخوانی جهانبینی تمدنی از کربلا تا امروز
فاطمه کاوند
از «صبر استراتژیک» تا «ابهام استراتژیک»
حسن رشوند
مکانیسم ماشه کاغذپاره است فریب نخورید!
حسین شریعتمداری
ناکارآمدیِ فتنهگریهای داخلی، دلیل رویاروییِ مستقیم با ایران
امانالله دهقان فرد
سمت عاشقانهترین سرنوشت
رضا امیریان فارسانی
ضربات ویرانگر نفوذ و درسهایی که هنوز نگرفتهایم
رضا علامه زاده
مذاکره یا عبور از جنایت و خیانت آمریکا؟!
دکتر ابراهیم کارخانهای
تحول رفتار عراق در قبال ایران
علی ملکی

پلهپله تا روشنایی حضور
سیدهزهرا صدر
یار خوب تمام ماجراست!
بتول شایسته
وقـت ملاقـات
ابوالقاسم محمدزاده
از کودکان در جنگ چهخبر؟
نادیا درخشانفرد
نامهای از ایران به غزه
نیره قدیری

به رهبرم بگویید ابوالفضل شما را خیلی دوست داشت
قلمدار مهاجر
به حضوردانشآموزان داوطلب دردفاع مقدس میگویند جنایت جنگی!
فاش نیوز - در حالی شبکههای معاند تلاش میکنند حضور دانشآموزان در جبهه جنگ تحمیلی را اجباری نشان دهند و آن را جنایت جنگی بنامند که خود این رزمندهها نظر دیگری دارند.
«وقتی دانشآموز بودم من را شستوشوی مغزی داده بودند تا به جبهه بروم.»، «از اینکه در آن سن به جبهه رفتم پشیمانم.»، «آنها ما را هیجانزده کردند تا علیه بعثیها بجنگیم.» این خلاصهای از محتوای سخنان 3 بازیگر یکی از مستندهای شبکه BBC است که ادعا میکنند وقتی باید مدرسه میرفتند، در جبهه بودهاند؛ مستندی به نام «کودک سربازان جنگ ایران و عراق.» رضا مرادصحرایی وزیر پیشین آموزش و پرورش در کی از سخنرانیهای خود از شهادت ۳۶ هزار دانش آموز در دوران دفاع مقدس خبر داده بود.
کتاب باعث شد به جبهه بروم مستند «کودک سرباز» تلاش میکند حضور نوجوانان در جبهه را حاصل شستوشوی ذهنی نظام جمهوری اسلامی، خانواده یا اجبار آنها بداند و آن را جنایت جنگی جلوه دهد. این در حالی است که هوشنگ رضایی که از ۱۶ سالگی راهی جبهه شده، درباره دلیل دفاع از کشورش به خبرنگار فارس میگوید: «من خیلی اهل کتاب خواندن بودم. وقتی کتابی درباره حملات مغول به ایران را خواندم، احساس وطنپرستی در من جان گرفت و خواستم به جبهه بروم.» در پاسخ به این سؤال که «آیا از جبهه رفتن در آن سن پشیمان هستید یا نه؟» میگوید: «نه تنها پشیمان نیستم؛ بلکه اگر باز هم جنگ شود برای دفاع از کشورم میروم.»
مارش آهنگران تأثیر داشت؛ اما کافی نبود«تشییع شهدا، مارش آهنگران، برنامههای مسجد و ... باعث میشد بخواهیم به جبهه برویم؛ اما این همه چیز نبود.» بختیار کلانتری که ۱۳ سالگی راهی جبهه شده و آن زمان کلاس دوم راهنمایی بوده، این را میگوید و ادامه میدهد: «اگر وطنپرستی در وجود ما نبود، تصمیم نمیگرفتیم این کار را بکنیم. وقتی دیدم جبهه باطل بسیج شدهاند مقابل جبهه حق، شناسنامهام را دستکاری کردم و راهی جبهه شدم.»او که جانباز ۷۰ درصد بوده و از بیمارستان با خبرنگار فارس صحبت میکند، میگوید: «حتی یک درصد هم از اینکه به جنگ رفتم پشیمان نیستم و اگر باز هم جنگ شود، برای دفاع از کشورم میروم.»این استاد دانشگاه که دکترای فلسفه دارد، تأکید میکند: «اگر یکی ـ دو نفر ادعا کنند تحت تأثیر هیجان به جبهه رفتهاند، نباید آن را به همه افراد تعمیم دهیم.»
اگر هیجانزده شده بودیم، موقع آموزش نظامی پشیمان میشدیمابرهیم امینی که او هم وقتی اول دبیرستان بوده راهی جبهه شده، میگوید: «سال ۱۳۶۰ شناسنامهام را تغییر دادم و به جبهه رفتم. من از چند سال قبل که انقلاب شد، با اینکه کوچک بودم در بیشتر راهپیماییها شرکت میکردم. برای همین از قبل نسبت به کشورم غیرت داشتم.»او ادامه میدهد: «وقتی خواستم بروم جبهه، پدرم راضی نبود و سنم را کم میدانست. برای همین اجازه داد به دوره آموزشی بروم تا با سختیهای جبهه رفتن روبرو شده و قید آن را بزنم. اما من دوام آوردم و به جبهه رفتم.»
این دانشآموزان میخواستند از وطنشان دفاع کنندکبری بهمنینژاد که عروس بزرگ خانواده شهدای بهمنینژاد و دخترعموی این شهدا است، توضیح میدهد: «همسر من ۴ برادر دارد که ۳ تای آنها در حالی که دانشآموز بودند، به شهادت رسیدهاند. نعمتالله سال دوازدهم بود یک سال بعد جنگ شهید شد، حجت که یازدهم بود سال ۱۳۶۵ و هادی هم که دهم بود چند ماه بعد حجت به شهادت رسید. همه آنها خودشان خواستند و لازم دانستند به جبهه بروند و از کشورشان دفاع کنند.»
ادبیات ضد جنگ فقط برای ما است!محمد درودیان پژوهشگر حوزه جنگ تحمیلی در این باره به خبرنگار فارس میگوید: «ادبیات جنگ در جهان، ضدجنگ است و جنگ را مخل زندگی میداند. با این حال این ادبیات تنها درباره کشورهایی مثل ایران، افغانستان و ... که درگیر دفاع بودند به کار برده میشود.»او اضافه میکند: «هدف استفاده از لفظ «کودکسرباز» درباره دانشآموزان جنگ تحمیلی، این است که میخواهند قدرت ایران در دفاع مقدس را به چالش بکشند؛ پس مفاهیم ضدجنگ تولید میکنند.»
منبع: خبرگزاری فارس


اولین محرم آسایشگاه اصفهان
جانباز کاوسی
پیغامی محرمانه به آقاسیدعلی خامنهای جوان!
حمید سبزواری
خاطرهای از عزاداری ماه محرم جانبازان در آسایشگاه
رمضانعلی کاوسی
محمدمهدی ایرانمنش سرباز کوچک حاج قاسم
راوی خواهران شهید
دلی بزرگ و ارادهای استوار در راه وطن
سید محمد مشکوهًْالممالک
زندگی جاریست!
جعفری از اهواز

