دوشنبه 21 آبان 1403 , 19:06




گزارشی مصور از آیین بزرگداشت نویسندگان و صداپیشگان فرهنگ ایثار وشهادت
در دنیای امروز که با "ناتوی فرهنگی"مواجه هستیم جنگ نرم صحنه نبرد را تعیین میکند. کتاب گویا، ارزش افزوده انتقال حس و لطافت به مخاطب را دارد و امروز این جنگ متوجه جوانان ماست. در این زمینه کتاب "گویا" میتواند موثرتر باشد؛ چرا که برای جوانان با...
فاش نیوز - به مناسبت هفته کتاب، آیین تجلیل از نویسندگان و صداپیشگان فرهنگ ایثار وشهادت و پایداری به همراه رونمایی از 10 کتاب گویای نشر نوید شاهد برگزارشد.
به گزارش خبرنگار ما، آیین تجلیل از تعدادی ازنویسندگان و صداپیشگان فرهنگ ایثار و شهادت و هنر پایداری به همراه رونمایی از 10 اثر جدید صوتی نوید شاهد با حضور رییس بنیادشهید و امور ایثارگران در سالن اجتماعات این بنیاد برگزار گردید.
رییس بنیادشهید و امور ایثارگران در این آیین ضمن گرامیداشت نام و یاد تمامی شهدا بالاخص شهدای جبهه مقاومت، ضمن خیرمقدم به حاضرین اظهارداشت: افتخار بزرگی برای بنیادشهید است که امروز میزبان جمعی از عزیزانی است که با یک اراده جدی در نشر و ترویج یک فرهنگ بسیار مقدس که مسوولیت آن به عهده شما اهل قلم و حتما بنیادشهید است، حضور داریم. آن هم در دنیای پرهیاهویی که دم از حقوق بشر وارزشهای انسانی می زنند چشم وگوش و زبان خود را بر جنایتهای بی سابقه تاریخ در غزه و لبنان بسته است و با 45هزارشهید به طوری که 70 درصد از این شهدا زن و کودک هستند.
معاون رییس جمهور در ادامه تاکید کرد:هر شهید یک موضوع مهم است که باید با استفاده از رسانه کتاب به تمام جوانب آن پرداخته شود.
مهندس اوحدی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به هفته کتاب، بویژه کتابهای گویا نیز گفت: به هر میزان گویندگان و صداپیشگان کتابهای گویا با موضوع ارتباط برقرار کنند، به همان اندازه بر مخاطبان موثرتر خواهد بود.
وی سپس افزود: در دنیای امروز که با "ناتوی فرهنگی"مواجه هستیم جنگ نرم صحنه نبرد را تعیین میکند. کتاب گویا، ارزش افزوده انتقال حس و لطافت به مخاطب را دارد و امروز این جنگ متوجه جوانان ماست. در این زمینه کتاب "گویا" میتواند موثرتر باشد؛ چرا که برای جوانان با زبان خودشان حرف میزند.
مهندس اوحدی سپس تاکید کرد: این وظیفه مجموعه های تولیدکننده است و اگرهنرمندان بتوانند با خانواده شهدا ارتباط برقرار کنند، آثار تاثیرگذارتری ارائه خواهند کرد که می تواند این حوزه را ماناتر کند.
دکتریعقوب سلیمانی نیز در این مراسم طی سخنانی گفت: کتاب بهترین راه برای ثبت خاطرات دفاع مقدس و بهترین رسانه تاثیرگذار در ملتها است.
وی ادامه داد: ملتی که آگاه باشد "دانایی محور" خواهد بود. زیرا تجربه کشورهای توسعهیافته نشان میدهد توسعه کمی و کیفی رسانه موجب مهارتافزایی در زمینه گفت گوی ملی است.
معاون آموزشی بنیاد شهید و امور ایثارگران در پایان تاکید کرد: تاکنون 215 کتاب صوتی در خصوص زندگی شهدا منتشر شده است.
در ادامه این مراسم، "مهدی شاملو"، مدیر پایگاه "ایران صدا" نیز گفت: این دومین همکاری ما با بنیاد شهید و امور ایثارگران است که در اولین مرحله از میان 170کتاب، 100 کتاب کار شد و مخاطبین خوبی پیدا کرد.
وی همچنین در ادامه گفت: در دومین مرحله نیز کار با 100 کتاب شکل گرفت که در مجموع 200 عنوان کتاب رایگان از میان سه هزار کتاب بنیاد شهید و امور ایثارگران برگزیده شده است.
مدیرپایگاه "ایران صدا" همچنین متذکر شد: هرکاری که برای شهدا انجام دهیم انجام وظیفه است و هرچقدر در این زمینه کار کنیم، کم است.
شاملو در پایان تاکید کرد: نکته قابل تامل، توجه به جایگاه کتاب صوتی در زندگی روزمره مردم است و این که تقاضا میکنم به کتابهای صوتی در حوزه ادبیات پایداری بیش از پیش توجه گردد و اینکه تلاش میکنیم از شاخصترین هنرمندان خود در این زمینه استفاده کنیم.
"سعید مقدممنش"، ازصداپیشگان باسابقه صدا و سیما و همچنین از گویندگان "روایت فتح" و از دوستان شهید "آوینی" نیز با نقل خاطراتی از حضور خود در جبهه گفت: زمان جنگ من در برنامه "سنگرسازان بیسنگر" فعالیت میکردم. حقیقتش دوست نداشتم شهید شوم. این بود که همانجا نیت کردم که برای رزمندگان "نریشن" بگویم و یا کتاب بخوانم. این شد که عاشق رزمندگان شدم و عاشقانه برای آنان نریشن میخوانم.
خانم "مرضیه تجار" نویسندهای که بیش از 50 رمان را در کارنامه نویسندگی خود دارد نیز در این زمینه بیان کرد: افتخار من این است که اولین کتاب خود را پس از انقلاب و با داستان کوتاه شهید و شهادت، با نام "هفت بند" نوشتم. پس با دنیای ایثار و شهادت غریبه نیستم اما معتقدم باید نویسندگان در نوشتن در این زمینه جدی باشند. همانطور که شهدا وزنه بزرگی برداشتند نویسندگان هم آثار مناسب و خوبی قلم بزنند که هم به تعالی روح خود بیفزایند و هم آن را به خوانندگان ببخشایند.
همچنین "علی رمضانی"، مدیرعامل خانه کتاب در سخنانی بیان کرد: مقام معظم رهبری در گذشته درباره افزایش تعداد مخاطبان تاکید داشتند که به نظر من اکنون رهنمودهای ایشان از این مرحله گذشته و وارد مرحله اثرگذاری شده است که در این حوزه نیز بنیادشهید توانایی ورود به آن را دارد وضرورت دارد که به عنوان بزرگتر، در جمع تولید آثار دفاع مقدس در این زمینه فعالیت نماید.
ایشان سپس از بنیاد شهید خواست درهای مجموعههای اسنادی خود را به روی نویسندگان بگشاید تا نویسندگان بتوانند سوژههایی که مربوط به زندگی جامعه امروز است را خلق کنند.
"محمودرضا قدیریان"، بازیگر، گوینده و صداپیشه نیز در صحبتهای کوتاهی یادآور شد: ما بهجای شخصیتهای خیالی هالیوود، شهید "همت"ها را داریم که هرچقدر از آنان بگوییم کم گفتهایم اما با وجود کتاب و ادبیات بسیاری که در زمینه شهدا و دفاع مقدس داریم، هنوز جای پرداختن فراوان است.
در ادامه این مراسم از راضیه تجار، سعید علامیان، محمدعلی آقامیرزایی، ناصر پروانی، مصطفی محمدیتمنایی، هادی خورشاهیان، آذر خزایی سرچشمه، محموده پورمحمدی، سید مجید گلمحمد، فاطمه نودهی، نسیم اسدپور، مریم برجی، حمیرا میخوش، و صداپیشگان، سعید مقدممنش، بهرام ابراهیمی، محمودرضا غدیریان، رضا کاشفی، امیر فرهاننیا، اشرفالسادات، نگین خواجهنصیرطوسی، سعید سلطانی، آرمان ضیاییمهر، میلاد عندلیبی، نسرین اسنجانی و بهادر ابراهیمی تجلیل و از ۱۰ عنوان کتاب مدافعان حرم با نامهای «من تیر خوردم»، نوشته مصطفی محمدی تمنایی؛ «مهر آبادی»، نوشته مصطفی محمدی تمنایی؛ «فاتح 2» نوشته غلام حیدر اسماعیلی و زهرا بوزار؛ «جان و دلی» نوشته فاطمه نودهی؛ «مدافع بانو» نوشته فاطمه بگزاده؛ «من فرشته تو» نوشته نسیم اسدپور؛ «آخر شاهنامه» نوشته سید مجید گل محمد؛ «من عدیل»، نوشته مریم برجی»؛ «عروس خاک» نوشته آذر خزاعی سرچشمه، محبوبه پورمحمدی و محمد قوام رونمایی شد.
|| عکاس: محمدحسین قدس
اخبار ما را در کانال ایتا دنبال کنید https://eitaa.com/fashnewsstation



