شناسه خبر : 115897
چهارشنبه 19 دي 1403 , 11:31
اشتراک گذاری در :

«قدم صدق»؛ خواسته‌ای که به شهید سلیمانی صبر و استقامت بخشید

فاش نیوز - شهید سلیمانی از خداوند، خالصانه «قدم صدق» را طلب کرد این درخواست، جرئت و جسارت او را در شکستن حصارهای مادی و تنگ به‌خوبی افزایش داد و ثبات قدم، صبر و استقامت را در وجود او نهادینه کرد.

 دفاع‌پرس- «مریم وفادار» رئیس مدرسه عالی فقه و قرآن مجتمع آموزش عالی خواهران نمایندگی خراسان؛ وقتی زندگی ملت‌ها را بررسی می‌کنیم، می‌بینیم که ملت‌ها به دو دسته تقسیم می‌شوند برخی از آنها در مواجهه با فشار‌ها و تعدیات از هم می‌پاشند و برخی دیگر، برعکس، بر قوت و ثباتشان افزوده می‌شود. این تفاوت به نوع تربیت آنان بازمی‌گردد؛ تربیتی که یا فرهنگ فرار را ترویج می‌دهد یا فرهنگ مقاومت را.

«قدم صدق»؛ خواسته‌ای که به شهید سلیمانی صبر و استقامت بخشید

مؤمنان حقیقی، فرهنگ مقاومت را سرلوحه خود قرار داده‌اند. این افراد از هر مانعی که در مسیرشان قرار گیرد، مردانه عبور می‌کنند و شهادت را آغوش می‌گیرند. آنان، چون سدّی استوار در برابر دشمن ایستاده‌اند.

ذات باری تعالی می‌فرماید: «مِّنَ الْمُؤْمِنِینَ رِجَالٌ صَدَقُوا مَا عَاهَدُوا اللَّهَ عَلَیْهِ فَمِنْهُم مَنْ قَضَى نَحْبَهُ وَمِنْهُم مَنْ یَنتَظِرُ وَمَا بَدَّلُوا تَبْدِیلًا»
(از مؤمنان مردانی هستند که بر آنچه با خدا عهد بستند، صادقانه ایستادند. برخی از آنان به عهد خود وفا کردند و به شهادت رسیدند و برخی دیگر در انتظارند و هیچ‌گاه عهد خود را تغییر ندادند.)

رهبر معظم انقلاب فرمودند: «شهید سلیمانی یک مکتب شد یا یک مکتب بود.» ایشان «مکتب سلیمانی» را با دو کلمه تبیین کردند صدق و اخلاص. فرمودند: این دو واژه، عنوان و نماد مکتب سلیمانی است.

صدق، همان چیزی است که در آیه شریفه «مِّنَ الْمُؤْمِنِینَ رِجَالٌ صَدَقُوا مَا عَاهَدُوا اللَّهَ عَلَیْهِ» آمده است. اخلاص نیز همان است که در آیه شریفه «قُلْ إِنِّی أُمِرْتُ أَنْ أَعْبُدَ اللَّهَ مُخْلِصًا لَهُ الدِّینَ» (بگو: من مأمورم که خدا را بپرستم در حالی که دینم را برای او خالص گردانیده‌ام) ذکر شده است. این دو عنوان قرآنی، زیربنای حرکت شهید سلیمانی بود.

صداقت که از شریف‌ترین صفات اخلاقی و رئیس فضائل انسانی است، یکی از معیار‌های ارزیابی شخصیت ایمانی مؤمن و راهی برای دستیابی به اخلاص کامل است. سردار سلیمانی نماد این فضائل بود. مکتب او با صدق و اخلاص همراه بود صدق در نیت و اراده، صدق در گفتار و صدق در کردار؛ یعنی مطابقت اعمال ظاهری با صفات باطنی یا حتی برتری حالات درونی بر ظاهر. او مصداق کامل فرمایش امیرالمؤمنین علی علیه‌السلام بود که فرمودند: «أَحْسَنُ الْمَقَالِ مَا صَدَّقَهُ الْفِعَالُ»
(بهترین گفتار، آن است که کردار آن را تصدیق کند.)

شهید سلیمانی از خداوند، خالصانه «قدم صدق» را طلب کرد:
«وَ أَنْ یُثَبِّتَ لِی عِنْدَکُمْ قَدَمَ صِدْقٍ فِی الدُّنْیَا وَ الْآخِرَةِ»

این درخواست، جرئت و جسارت او را در شکستن حصار‌های مادی و تنگ به‌خوبی افزایش داد و ثبات قدم، صبر و استقامت را در وجود او نهادینه کرد. او به عهد و پیمان خود با خداوند پایبند بود و هیچ‌چیز روحیه او را تغییر نداد: «وَ مَا بَدَّلُوا تَبْدِیلًا»

سرانجام، باب شهادت برای او گشوده شد: «وَ مِنْهُمْ مَنْ یَنْتَظِرُ» بلکه می‌توان گفت شهادت در انتظار او بود. ان‌شاءالله ما نیز به گونه‌ای زندگی کنیم که شهادت نصیبمان شود. چنانکه سردار سلیمانی گفت: «شرط شهید شدن، شهید بودن است.»

اینستاگرام
نظری بگذارید
نام خود را وارد نمایید
متن نظر را وارد نمایید
مقدار صحیح است
مقدار صحیح وارد کنید
عکس روز
آخرین اخبار
تبلیغ کانال فاش در ایتابنر بیمه دیفتح‌الفتوحصندوق همیاریخبرنگار افتخاری فاش نیوز شویدمشاوره و مشاوره تغذیه ویژه ایثارگرانسایت جمعیت جانبازان انقلاب اسلامیانتشارات حدیث قلماساسنامه انجمن جانبازان نخاعیlogo-samandehi