پنجشنبه 04 بهمن 1403 , 12:00




روایتی از بمباران ۵بهمن ۱۳۶۵ اصفهان
در این نوشتار برگی از تاریخ شهامت ملت ایران و سفاکی دشمنان و شهادت دو شهیده از جامعه فشارکیها تبیین شده است.
فاش نیوز - هر زمان که رزمندگان اسلام عملیات بزرگی انجام میدادند، بعثیها که توان مقابله با طوفان رزمندگان ما را نداشتند، دامنه جنگ را به شهرها کشانده و برای فشار و عملیات روانی برخی از شهرهای کشور را بمباران و موشکباران می کرد.
بعد از فرار بنیصدر که تحرک رزمندگان بسیجی در جبهه ها را قفل کرده بود، چندین عملیات بزرگ در جبهه ها صورت گرفت و بخشهای زیادی از سرزمینهای اشغالی کشورمان آزاد شد و از سال 1361 رژیم بعث عراق وحشت زده در لاک دفاعی فرو رفت.
هر زمان که رزمندگان اسلام عملیات بزرگی انجام میدادند، بعثیها که توان مقابله با طوفان رزمندگان ما را نداشتند، دامنه جنگ را به شهرها کشانده و برای فشار و عملیات روانی برخی از شهرهای کشور را بمباران و موشکباران می کرد.
اکثر شهرهای بزرگ مرکزکشور و نیمه غربی ایران از جمله دزفول، تهران، تبریز، شیراز، اصفهان، خرمآباد، بروجرد، ایلام،همدان، مسجدسلیمان، زنجان، کرمانشاه و ارومیه توسط بمبها و موشکهای اهدایی کشورهای غربی و شرقی مورد حمله قرار گرفتند. و متاسفانه علیرغم ممنوعیت حمله به مراکز سکونتگاهی هیچگاه صدام جنایتکار محکوم نشد.
عملیات کربلای ۵ یا محاصره بصره عملیات نظامی تهاجمی رزمندگان اسلام، بر علیه نیروی زمینی عراق، که شدیدترین نبرد تاریخ جنگ ایران و عراق محسوب میشود، در محور شلمچه به منطقهای موسوم به کانال ماهی، بهصورت گسترده در تاریخ ۱۹ دی ۱۳۶۵ آغاز کردند. این عملیات، سنگین ترین عملیات در طول جنگ تحمیلی بود. صدام که در عملیات کربلای 5 متحمل شکست سنگینی شده بود مجددا روی برخی از شهرها حمله هوایی انجام داد و غیرنظامیان بیگناه را به خاک و خون کشید.
طی بمباران شهر اصفهان در تاریخ 5 بهمن 1365 تعدادی از مردم مسلمان به شهادت رسیدند. در میان شهدا دوتن که به خاک و خون کشیده شدند یک مادر بزرگ و نوه بودند. شهیده فاطمه مطلبی فشارکی، مادر بزرگ 62 ساله، بهمراه نوه 9 سالهاش،طیبه مطلبی فشارکی بر اثر بمباران هوایی نیروی هوایی ارتش سفاک بعث عراق به شهادت میرسند. این دو شهیده طی تشییع باشکوه در گلستان شهدای اصفهان جاودانه میشوند.
اصفهان تا پیش از آغاز دهه فجر، هر روز هدف حمفلات هوایی ارتش بعث عراق قرار میگرفت، این حملات تا 11 بهمن یعنی یک روز یک روز پیش از آغاز دهه فجر صورت گرفت تا بلکه مردم را از حمایت از جنگ منصرف کند، ولی برعکس مردم ایران با اعتقاد بیشتر به حمایت برخاستند.
جامعه اقوام فشارکیها، شامل تمامی اقوام نسبی و سببی وصلتهای درجه یک صورت گرفته را شامل میشود، که از میان جامعه فشارکیها، تعداد 70 نفرتاکنون به شهادت رسیده و تقدیم اسلام و انقلاب شده است.
بیشترین فراوانی سال تولد شهدای فشارکی، متولدین سالهای ۱۳۳۸ الی ۱۳۴۶ بوده است(همانها که امام خمینی در قیام ۱۵ خرداد فرموده بود: سربازان من در دامان مادرانشان هستند). و محدوده سنی شهدای فشارکی بین ۱۰ سال الی ۶۲ سال بوده است. و محدوده سنی شهدای رزمنده بین ۱۴ سال الی ۵۲ سال بوده است.
یک شهید عزیز(مهندس شهید حمیدرضا باب الخانی) از مدافعان حرم بوده، یک شهید نیز جز مدافعان امنیت میباشد(شهید امیر حسینزاده احمدی) و مابقی در جنگ تحمیلی به شهادت رسیدهاند. کتاب گنجینه معارف شهدای فشارکی، روایت زندگینامه و آخرین نواها و وصایای شهدای فشارکیهاست.
فشارک نام روستایی باستانی در حدود ۷۰ کیلومتری شرق اصفهان بوده که با یک جاده ۲۰ کیلومتری از جاده اصلی اصفهان نایین به سمت ارتفاعات شمال جاده منشعب میشود. قلهی کوه فشارک(کوه مَس یا کوه مارشنان) به ارتفاع ۳۳۳۰ متر در مناطق مختلف قابل مشاهده بوده و بر روی آن تأسیسات پدافند هوایی مستقر میباشد.
|| دکتر سیدجواد هاشمی فشارکی



