11 تير 1404 / ۰۶ محرم ۱۴۴۷
شناسه خبر : 116030
چهارشنبه 26 دي 1403 , 09:08
چهارشنبه 26 دي 1403 , 09:08


تحلیلی بر گفتار و رفتار ترامپ
ابراهیم شعبانلو
حقیقت را فدای هیجان نکنیم
علیرضا رجایی
رستم است و همین یک دست اسلحه!
محمدحسین آزادی
دفاعی که مقدس شد
رضا علامهزاده
پاسخ اَبرههها سجیل است
خدیجه مهدوی
معمای برآشفتگی نتانیاهو و ترامپ
محمد ایمانی
ایستادگیِ ملت در کنار دولت و نیروهای مسلحِ
امانالله دهقان فرد
جنگ ما تمامشدنی نیست
حسن رشوند
ایران قویتر شد نتانیاهو و ترامپ ترسیده بودند
جان مرشایمر
نُه دهم پنهان جنگ
محمد ایمانی

نور میپاشند بر بود و نبود
بتول شایسته
نوحه سبک پاپ؛ ابوفاضل عباس
امیر برومند
تقدیم به رزمندگان اسلام
سیدابوالحسن موسوی طباطبایی

«باباشهیدها» بی سروصدا از دنیا میروند
فاش نیوز - بنیاد شهید برای ۲۳۰ هزار شهید ایرانی بیش از ۲۰۰ هزار «پدر شهید» ثبت کرده است. این در حالی است که امروز تنها یک هشتم آنها زندهاند.
«خاطرات پدران و مادران شهدا و همسران شهدای دفاع مقدّس، چیزهایی است که مثل جواهر قیمتی در دسترس ما است که اگر غفلت کنیم، از دست ما خواهد رفت.» این جملهای از بیانات مقام معظم رهبری در سال ۱۳۹۸ است؛ جملهای که هر روز اهمیت بیشتری پیدا میکند اما توجه شایسته ای به آن نمیشود. سالها است که دغدغهمندان حوزه فرهنگ دفاع مقدس درباره از دنیا رفتن والدین شهدا هشدار میدهند و تأکید میکنند که وقتِ زیادی برای جمعآوری خاطرات شهدا نمانده است. این در حالی است که طبق آمار بنیاد شهید امروز تنها ۲۵ هزار و ۲۳۳ نفر از پدران شهدای ایران در قید حیات هستند؛ یعنی ۱۲.۵ درصد.
سیستم اطلاعاتی جامع ایثارگران تعداد کل پدران شهدای دفاع مقدس، مدافع حرم، امنیت و ... را ۲۰۱ هزار و ۳۸۸ نفر ثبت کرده که بیش از ۸۷ درصد آنها از دنیا رفتهاند. ۸ هزار و ۵۱ نفر از پدر شهیدهایی که هنوز عمرشان به دنیا است، پدر ۲ شهید، ۶۶۳ نفر از آنها پدر ۳ شهید، ۱۱۳ نفرشان پدر ۴ شهید، ۴۰ نفر پدر ۵ شهید، ۱۲ نفر پدر ۶ شهید، ۲ نفر پدر ۷ شهید، یک نفر پدر ۸ شهید و یک نفر هم پدر ۹ شهید است. این یعنی یک گنجینه خاطرات بزرگ از قهرمانان ملی ایران که به درستی از آن استفاده نشده است.
از طرف دیگر سیستم آماری بنیاد شهید تعداد مادران شهدا را ۲۱۱ هزار و ۷۴۰ نفر دانسته که ۷۱ هزار و ۹۱۰ نفر از آنها هنوز زنده هستند؛ یعنی تنها ۳۳ درصد از مادر ۲۳۰ هزار شهید در قید حیات هستند.مصطفی عربی یکی از فعالان فرهنگی حوزه ایثار و شهادت، با اشاره به سن بالای والدین شهدا پیشنهاد میدهد: «بنیاد شهید میتواند برای جمعآوری سریعتر خاطرات شهدا، اطلاعات والدین آنها را به گروههای مردمی مورد اعتماد مثل هیأتها، پایگاههای بسیج، مساجد و ... بدهد و از آنها بخواهد با خانوادههای شهدای محلهشان ارتباط بگیرند و خاطراتشان را ثبت کنند.»


خاطرهای از عزاداری ماه محرم جانبازان در آسایشگاه
رمضانعلی کاوسی
محمدمهدی ایرانمنش سرباز کوچک حاج قاسم
راوی خواهران شهید
دلی بزرگ و ارادهای استوار در راه وطن
سید محمد مشکوهًْالممالک
به دنبال قمقمه
مریم عرفانیان
خاطرهای مدرسهای از روز رحلت امام خمینی
محمدرضا معانی
خاطره یک آزاده از انتشار خبر ارتحال حضرت امام در اردوگاه اسرا
سیدمحمدرضا میرشمسی

