شناسه خبر : 116638
شنبه 04 اسفند 1403 , 11:17
اشتراک گذاری در :
ادبیات ایثار و شهادت

«آخرین فرصت»؛ یک عاشقانه معنوی در سال‌های جنگ

فاش نیوز - اکبر صحرایی کارشناس کتاب «آخرین فرصت» بیان می‌کند شیوایی نثر کتاب و روایت حرفه‌ای راوی آن، موجب شده تا «آخرین فرصت» تبدیل به یک رمان عاشقانه معنوی در حوزه دفاع مقدس شود.

به گزارش خبرنگار کتاب و ادبیات خبرگزاری فارس، کتاب «آخرین فرصت» به قلم سمیرا اکبری روایتگر زندگی شهید علی کسایی بعد از ازدواج با همسرش تا زمانی بعد از شهادت او است.
این کتاب مورد توجه مقام معظم رهبری قرار گرفته است و به زودی از تقریظ ایشان بر این کتاب رونمایی خواهد شد. اکبر صحرایی، کارشناس کتاب «آخرین فرصت»، در گفت‌وگو با فارس از نکات برجسته این کتاب سخن گفت. صحرایی در رابطه با چگونگی آغاز کار کارشناسی این اثر بیان کرد: در یکی از جلسات کارگاه‌های داستان که در شهر شیراز برگزار شده بود، با خانم اکبری آشنا شدم و ایشان اثرشان را برای من ارسال کردند تا نگاهی به آن داشته باشم. وقتی آن را مطالعه کردم از دو جهت غالگیر شد؛ نکته اول این بود که شهید کسایی معلم بنده در درس نهج‌البلاغه بودند و نکته دوم این بود که مصاحبه و نگارش اثر بسیار ماهرانه انجام شده بود. در آن زمان من مدیر یک پروژه در انتشارات به نشر برای چاپ ۱۰ رمان از نویسندگان باتجربه معصر را برعهده داشتم. نبوغ خانم اکبری که بر من ثابت شد، به انتشارات پیشنهاد دادم تا این اثر نیز جزو آثار باشد. خوشبختانه مدیریت این نشر، پذیرفت.وی درمورد اثر «آخرین فرصت» گفت: این کتاب به یک رمان یا داستان عاشقانه با روایت همسر شهید نزدیک است. نکته‌ای که مورد توجه من قرار گرفت قلم شیوا، نثر خوب،راوی خوش‌تعریف و حرفه‌ای بود که این اثر را به یک داستان عاشقانه معنوی بدل کرد. همواره گفته‌ام که مثلث عشق، مرگ و زندگی بسیار اثرگذار است اما در رمان و آثار دفاع مقدس به ضلع عشق کمتر پرداخته شده و مهجور مانده است.
صحرایی افزود: خود زندگی شهید هم پر از ماجرا بود؛ نامش علی بود و در عید غدیر هم به دنیا آمد، ازدواج کرد و به شهادت رسید. ایشان تسلط خاصی بر نهج‌البلاغه داشت.در آن زمان که به کلاس نهج‌البلاغه می‌رفتیم، فکر می‌کردیم یک پاسدار یا یک روحانی به ما آموزش دهد اما ما با یک ستوان دو ارتشی خوش سیما مواجه شدیم و برای ما جالب بود. ایشان به واسطه تبیینی که درمورد منافقین برای مردم انجام می‌داند، لیست ترور قرار گرفته بودند و یک بار هم مورد سوقصد توسط منافقین قرار گرفتند و به شدت مجروج شدند. این نویسنده ومنتقد ادبی اشاره کرد که همواره در فکرش بوده که درمورد «شهید علی کسایی» باید بنویسد اما اکنون احساس آسودگی می‌کند که آن چه آرزویش بود اجرایی شد.کارشناس کتاب «آخرین فرصت» به یکی از ویژگی‌های نثر خوب اشاره و بیان کرد: یکی از معضلات ما، نگارش حجم زیادی از آثار دفاع مقدس با قلم متوسط است. یکی از دلایل آن هم این است که نویسندگان ما در سطح متوسط متوقف شده‌اند و سبک ندارند. سبک یعنی اگر ما اسم نویسنده را برداریم، باز هم متوجه شویم نویسنده کیست. متاسفانه نویسندگان ما بر نثر و زبان اثر خوب کار نمی‌کنند. در «آخرین فرصت» اما نویسنده این کار را انجام داده است. یک اثر حتی اگر زندگینامه هم باشد باید توصیف، فضاسازی، شخصیت پردازی و... داشته باشد تا مخاطب چندمنظوره لذت ببرد.
وی افزود: در چندسال اخیر دچار زیاده‌گویی در آثار شده‌ایم و از طرفی همه دارند کلاس داستان نویسی برگزار می‌کنند که خروجی آن معمولا متوسط است. همه دارند تیم‌های نویسنده‌سازی تشکیل می‌دهند. ما نباید کارخانه راه بیاندازیم و نویسنده متوسط تولید کنیم. یک گابرل گارسیا مارکز در کل کلمبیا مشهور است اما ما بیش از صدهزار نویسنده متوسط داریم که آثار آن‌ها مشابه است.
منبع: خبرگزاری فارس
اینستاگرام
نظری بگذارید
نام خود را وارد نمایید
متن نظر را وارد نمایید
مقدار صحیح است
مقدار صحیح وارد کنید
عکس روز
آخرین اخبار
تبلیغ کانال فاش در ایتابنر بیمه دیفتح‌الفتوحصندوق همیاریخبرنگار افتخاری فاش نیوز شویدمشاوره و مشاوره تغذیه ویژه ایثارگرانسایت جمعیت جانبازان انقلاب اسلامیانتشارات حدیث قلماساسنامه انجمن جانبازان نخاعیlogo-samandehi